Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 02.04. – 05.04.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 02.04. – 05.04.2024.

  • 05.04.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Tjedan smo započeli s kaširanjem kutija. Završavali smo već započeti posao. Podijelili smo se u parove i započeli s lijepljenjem isjeckanih novina na kartonske kutije. Vrlo je važno surađivati kroz ovu aktivnost, u smislu da jedan korisnik cjepka novine na određenu veličinu, dok drugi lijepi s ljepilom kako bi se kaširanje provelo što uspješnije. Tako da osim motoričkih sposobnosti, vježbamo i suradničke odnose.

Sortirali smo plastični pribor, noževe. Na ovaj način naši Dipovci uvježbavaju se za jednostavna zanimanja sortiranja i slaganja predmeta.

Pripremali smo lavandu za budući projekt o kojem ćete kasnije saznati više. Lavandu smo prosijavali tj. čistili i izdvajali tvrđe grančice. U istome su nam pripomogle volonterke, Barbara, Hana, Lucija i Klara.

Jeste li znali da se lavanda, zbog mirisnih listova koristi za proizvodnju eteričnih ulja, te da ulje lavande ima antiseptička i protuupalna svojstva, te da može pomoći u liječenju manjih opekotina i uboda insekata? Lavanda se naširoko koristi u aromaterapiji, za pomoć kod anksioznosti, depresije i umora, stresa, nesanica, demencija i sl. Lavanda je prirodni repelent insekata, te zapravo odbija komarce, moljce, buhe i muhe.

Socijalna rehabilitacija:

Kako je 02.04. Dan svjesnosti o autizmu, posjetili smo Korzo, gdje je sprovedena aktivnost puštanja balona. Iskoristili smo topli proljetni dan te se nastavili šetati rutom po starom gradu, pored hotela Contiental i putem Fiumare uputili se prema Dipu.

Zdravlje i njega:

S našim Dipovcima svakodnevno provodimo razgovore o osobno higijeni. Kroz razgovor potičemo na svakodnevnu potrebu održavanja higijene. Osim što isto provodimo i ponavljamo kroz razne radionice, također svakodnevno upućujemo na provedbu.

Prehrana:

Kako našim Dipovcima svakodnevno napominjemo važnost zdrave i raznovrsne prehrane. Ovaj tjedan smo napravili iznimku, konzumirali smo pizzu i tortu povodom rođendana našeg Tonija. Naglašavamo im da je u redu ponekad konzumirati manje zdrave namirnice, naročito povodom rođendanskih i drugih proslava.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se