Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI OVAJ TJEDAN? 22.01. – 26.01.2024.

ŠTO SMO RADILI OVAJ TJEDAN? 22.01. – 26.01.2024.

  • 26.01.2024
  • POTPORA

#dnevnicentarprijatelji #poludnevniboravak

U ponedjeljak je na tapeti bila tema: pravilno odvajanje otpada.

U DIP-u se trudimo smanjiti količinu otpada koliko god je to moguće, i čim više paziti na okoliš. Tako, osim čišćenja zelenih površina, primjene principa reuse – recycle, naše korisnike učimo i pravilno odvajati otpad.

U utorak smo vježbali koncentraciju uz slaganje plastičnog pribora. Jeste li znali da je nekim od naših korisnika ovo najdraža aktivnost? Slažete li se s njima ili vam je draža neka druga aktivnost?

Kulinarsku srijedu smo ovaj tjedna zamijenili rekreativnom srijedom. Aktivnost smo započeli i završili sa meditacijom. Meditacija nam služi kako bi “ispraznili” glavu i fokusirali se isključivo na sadašnji trenutak. Ovisno o vremenu izvođenja, može nam poslužiti kao alat za fokusiranje i pripremu za radni dan ili kao način opuštanja za kraj dana.

U četvrtak smo nestrpljivo (do)čekali našeg volontera Luku, koji nam redovito održava glazboterapiju – “Bubnjarski krug”.

U petak smo, uz pomoć volonterke Barbare, vježbali komunikaciju i timski rad. Barbara nam je pripremila razne zabavne aktivnosti, koje zahtijevaju komunikaciju i suradnju za uspješno odrđivanje zadatka. Korisnici su kroz ovu aktivnost uvidijeli važnost jasne komunikacije, međusobne podrške i povjerenja.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se