Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI OVAJ TJEDAN? 15.01. – 19.01.2024.

ŠTO SMO RADILI OVAJ TJEDAN? 15.01. – 19.01.2024.

  • 19.01.2024
  • POTPORA

#dnevnicentarprijatelji #poludnevniboravak

U ponedjeljak smo se posvetili inventuri. Korisnici su vježbali finu motoriku dok su odljepljivali naljepnice, i vježbali su snalaženje u prostoru dok su tražili namještaj na koji ih trebaju zalijepiti.

U utorak smo sortirali plastični pribor. Korisnici su imali zadatak iz paketa izdvojiti krive vilice, a pravilne spakirati u zasebnu kutiju. Ovom aktivnošću, korisnici razvijaju “oko za detalje”, to jest, vježbaju razlikovati ispravni proizvod od neispravnog.

U srijedu smo pripremili puding od vanilije, s kojim smo punili princes krafne. Kulinarske aktivnosti potiču timski rad, suradnju i kreativnost. Iako nam je jako važno da jela koje pripremamo budu zdrava, povremeno se počastimo i sa slatkim, kako ne bi stvorili negativnu asocijaciju uz određene namirnice.

U četvrtak smo se “virtualno” prošetali ulicama grada. Uz pomoć našeg psihologa Bernarda, učili smo koristiti Google karte. S obzirom da nam je primarni cilj osamostaliti korisnike, koristimo Google karte kako bi ih upoznali sa okolinom u kojoj se kreću.

Kako bi vikend bio bezbrižan, u petak smo održali “Pričaonicu” – psihosocijalna podrška. Razgovarali smo o privatnosti te odnosu prema tuđim stvarima. Istaknuli smo važnost komunikacije i poštivanja osobnog prostora.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se