Interdisciplinarna i primjenjena istraživanja i strateško planiranje

2021 Program za mlade Primorsko goranske županije

Program je završen i na čitanju je u upravnim odjhelima, mladi, članovi Savjeta mladih primorsko-goranske županije  su ga pročitali i sprema se javno svjetovanje sa zainteresiranom javnosti. Nakon ova rasprave slijedi rasprava na Skupšini PGŽ.

Još make pa kreće i ova prva strategija za mlade PGŽ.

 

2020

Recolor/izrada Strategije kulturno turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova

https://dip.hr/wp-content/uploads/2020/10/Strategija-sazetak-hrv-interactive.pdf

 

Projekt izrade “Strategije kulturno turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova” u suradnji s Gradom Labinom, a za projekt    “RECOLOR – Oživljavanje i unaprjeđenje umjetničkih djela I krajolika na Jadranu / Reviving and EnhanCing artwOrks Landscapes Of the adRiatic” sufinanciran  sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. (https://www.labin.hr/projekt-recolor)        

Strategija kulturno-turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova za razdoblje od 2020. do 2030. godine        

Izrada Strategije je započela početkom siječnja 2020, a u međuvremenu smo izradili i “Branding strategiju Parka skulptura Dubrova i Mediteranskog kiparskog simpozija” kao sastavni dio ove Strategije, početni korak k razvojnim programima  i preduvjet za početak provedbe same Strategije. Suradnja s Gradom Labinom traje od našeg osnutka, a do sada smo sudjelovali u više projekata financiranih iz EU fondova na kojima je Grad Labin (https://www.labin.hr ) bio partner te drugim projektima u kojima je Grad bio nositelj, a mi stručni suradnici. Ova suradnja na ovom projektu pokazala je da i javna uprava može biti fleksibilna i u skladu s realnim stanjem jer smo imali priliku zajednički reprogramirati aktivnosti u skladu s mjerama zaštite od širenja pandemije COVID-19, što je rezultiralo i produžetkom roka, ali i uspješno odrađenim zadacima. Hvala Ani Černjul na izvrsnoj suradnji. Grad Labin se može smjestiti u rijetke gradove koji imaju sluha i zaista žele poduprijeti sve one koji rade na dobrobiti zajednice te dati podršku razvoju resursa kojima treba dati razvojnu podršku.  Na izradi Strategije smo izvrsno surađivali i s Istarskom županijom (https://www.istra-istria.hr/index.php?id=2) koja je također naš “stari” suradnik iz izrade “Regionalnog programa za mlade Istarske županije“  (https://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/Izdvojeno/171228_Program_mladi_IZ.pdf)  koji smo također s ponosom izradili. Posebno bi istakli suradnju s gosp. Torbica koji je pročelnik UO za kulturu i zavičajnost IŽ, a koji je ujedno i veliki poznavatelj i stručnjak istarske kulture i baštine, pa je njegovo sudjelovanje izuzetno doprinijelo izradi ove Strategije. Suradnici na izradi bili su turistička zajednica Grada Labina TZ  Svete Nedelje, Upravni odjel za održivi razvoj IŽ, Upravni odjel za turizam IŽ i dr.  Isto tako, kroz izradu ove Strategije imali smo priliku odlično surađivati s entuzijastičnim i neumornim članovima udruge “Mediteranski kiparski simpozij” kojoj je dano na upravljanje prostor Parka skulptura Dubrova upravo zato jer su članovi ove udruge, umjetnici i drugi entuzijasti osmislili te realizirali ovaj jedinstven park/muzej na otvorenom. Ponosni smo što smo imali priliku izraditi ovu Strategiju. Planirani rok za tiskanje dvojezične publikacije je polovina kolovoza pa se očekuje i promocija ovog važnog dokumenta za očuvanje i razvoj Parka skulptura Dubrova, ali i pokretanje procedura zaštite kulturnog dobra i razvoj kulturnog turizma na ovom području (https://parkdubrova.eu). 

Danas 2.10.2020. smo u Informativnom centru Kocka u Labinu promovirali @Strategiju kulturno – turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova kojoj smo radili cijelu ovu tešku 2020 godinu, u okviru projekta Interreg Recolor. @Grad Labin je dao sve da najbolje iskoristi priliku da kvalitetno iskoristi ovaj program, a @Mediteranski kiparski simpozij dao sve od sebe da prenese ljubav i brigu za ovaj resurs na sve. Naši suradnici, ključni dionici razvoja, od  Istarske županije do Općina su izuzetno doprinijeli uspostavi kvalitetnog dijaloga, jer bez motiviranosti svih za rad na “istoj stvari” nema napretka. Možda je zato prožeta i snovima i realnosti, sjajnom suradnjom svih dionika koji su vrlo stručno i iskreno dijelili s nama svoje iskustvo i znanje. Ponosni smo što smo dio ove sjajne budućnosti, odličnih ljudi punih i volje i znanja da guraju dalje ovo kulturno blago koje je sada u dobrim rukama, i Grada, i ljudi, i svih kojima je stalo da ga očuvaju i pokažu svijetu.

Strategija-sazetak-hrv-interactiv

RECOLOR_pozivnica_press_02.10.2020

 

 

Ostali programi

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.