Predstavljanje dipovih programa socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške na Filozofskom fakultetu

  • 24.03.2022
  • DIP-ov klub mladih

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/rijeckim-studentima-predstavljene-mogucnosti-prakse-i-volontiranja/

Jučer,  23.3. 2022. je na Filozofskom fakultetu održano predstavljanje mogućnosti za stručnu praksu za studente raznih studija na Filozofskom fakultetu. U okviru projekta »Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse« studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci predstavili su se partneri tog projekta Udruga Žmergo i Zajednica Talijana Rijeka. Uz partnere studenti su se upoznali i s radom udruga koje im omogućuju obavljanje stručne prakse te volontiranje, a riječ je o udrugama DIRA, DIP, Portić i Delta. Održana je  i radionica digitalnog čišćenja.

S nama su bili i naši dipovci i naši studenti volonteri koji su na štandu ispred učionice 006 predstavili studentima,  iz prve ruke,  što se to radi u DIP-u.

Bila je to ujedno i prilika da predstavimo akademskoj javnosti, studentima i profesorima tog fakulteta i aktivnosti iz projekta “Zajednički kroz život“, kako bi i oni bili  upoznati  s raznim mogućnostima koje imaju studenti sudjelovanjem u radu DIP-a. Studenti su tako upoznati sa aktivnostima poput “grupa za samozagovaranje”, grupa podrške roditelja i cilja ove kampanje. Zajednički kroz život  je projekt u kojem sudjeluje DIP  kao podrška Centru za inkluziju i podršku u zajednici, Pula a financira ga  Europski socijalni fond. Osnaživanje osoba s invaliditetom, a posebno s intelektualnim teškoćama o njihovima pravima nije moguće bez sudjelovanja u zajednici.

Veseli nas suradnja s Filozofskim fakultetom.

 

 

Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.