Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Predstavljanje DIP-ovih programa socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške na Filozofskom fakultetu

Predstavljanje DIP-ovih programa socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške na Filozofskom fakultetu

  • 24.03.2022
  • POTPORA

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/rijeckim-studentima-predstavljene-mogucnosti-prakse-i-volontiranja/

Jučer, 23.3. 2022. je na Filozofskom fakultetu održano predstavljanje mogućnosti za stručnu praksu, za studente raznih studija na Filozofskom fakultetu. U okviru projekta »Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse« studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci predstavili su se partneri tog projekta, Udruga Žmergo i Zajednica Talijana Rijeka. Uz partnere, studenti su se upoznali i s radom udruga koje im omogućuju obavljanje stručne prakse te volontiranje, a riječ je o udrugama DIRA, DIP, Portić i Delta. Održana je i radionica digitalnog čišćenja.

S nama su bili i naši “DIP-ovci” i naši studenti volonteri, koji su na štandu ispred učionice 006 predstavili studentima,  iz prve ruke, što se to radi u DIP-u.

Bila je to ujedno i prilika da predstavimo akademskoj javnosti, studentima i profesorima tog fakulteta, i aktivnosti iz projekta “Zajednički kroz život“, kako bi i oni bili  upoznati  s raznim mogućnostima koje imaju studenti sudjelovanjem u radu DIP-a. Studenti su tako upoznati s aktivnostima poput “grupa za samozagovaranje”, grupa podrške roditelja, i s ciljevima ove kampanje. Zajednički kroz život je projekt u kojem sudjeluje DIP,  kao podrška Centru za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, a financira ga Europski socijalni fond. Osnaživanje i upoznavanje osoba s invaliditetom, a posebno s intelektualnim teškoćama, s njihovima pravima, nije moguće bez sudjelovanja u zajednici.

Veseli nas suradnja s Filozofskim fakultetom.

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se