Poziv od SUME PGŽ: osnaživanje mladih – javni poziv za osnivanje udruga mladih i za mlade

  • 14.04.2022
  • Mladi općenito

Naša udruga, DIP, je udruga koja prvenstveno djeluje za unaprijeđenje kvalitete života mladih i to onih kojima treba najveća podrška i skrb zajednice, osobama s invaliditetom, mladima izvan sustava obrazovanja i rada, s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom fukcioniranju, ali smo i udruga mladih jer mladi čine većinu u tijelima upravljanja DIP-om.

Mladi sve češće zatvaraju udruge mladih jer nemaju podršku, jer nisu umreženi, jer nemaju brzu reakciju zajednice na njihove potrebe. Izrazito je važno da mladi budu aktivni u civilnom sektoru jer je to društveni prostor koji najbolje može odgovoriti na njihove potrebe. Stoga, ako se pitate kako, podršku će vam dati SUMA. https://suma-pgz.hr

“SUMA PGŽ potpisala je s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Uredom za udruge Vlade RH ugovor za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projekt pod nazivom „UMREŽAVANJE I JAČANJE KAPACITETA UDRUGA MLADIH NA PODRUČJU PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE“ provodit će se u partnerstvu s Klubom mladih Rijeka, u trajanju od 18 mjeseci…nastao je kao reakcija na trenutni manjak udruga koje u svom fokusu imaju mlade i djelovanje za mlade, sa šireg područja Primorsko- goranske županije. Naime, od ukupnog broja udruga čak 1.847 udruga djeluje u Rijeci što čini 44% ukupnog broja udruga u PGŽ. Ostali gradovi i općine imaju mnogo manji broj udruga. Od svih udruga u PGŽ nešto manje od 5% udruga se bavi djecom i mladima. Postoji popriličan broj općina i gradova koji nemaju aktivnu udrugu mladih ili uopće nemaju udrugu mladih. Stoga Savez udruga mladih Primorsko-goranske županije planira u partnerstvu s Klubom mladih Rijeka održati niz edukativnih radionica namijenjenih članovima i vodstvima udruga s područja gradova i općina PGŽ kao i pojedincima zainteresiranima za osnivanje udruga mladih. Planirano je 10 edukativnih ciklusa.

Vie o svemu: na https://suma-pgz.hr/2022/04/13/objavljen-je-javni-poziv-za-sudjelovanje-na-projektu/?fbclid=IwAR3eq0SEAScKMd_lqrkDPV9_gsRnR1xQT7eZrmhvH54Un51x2OuYTfAOry0

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.