Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
POZIV NA “ŽELIM RADITI”, četvrtak, 1.12.2022. u 12:00 u Exportdrvu / otvaranje izložbe fotografija portreta i životpisa OSI / kampanja za zagovaranje prava na rad i zapošljavanje OSI “Distancirano socijalni“

POZIV NA “ŽELIM RADITI”, četvrtak, 1.12.2022. u 12:00 u Exportdrvu / otvaranje izložbe fotografija portreta i životpisa OSI / kampanja za zagovaranje prava na rad i zapošljavanje OSI “Distancirano socijalni“

  • 27.11.2022
  • POTPORA

Pozivamo vas  na otvaranje izložbe  fotografija portreta naših mladih s teškoćama (osoba s invaliditetom)  i njihovih životopisa, pod  nazivom “Želim raditi!”  u četvrtak, 1.prosnica 2022. godine, u 12:00 sati u Exportdrvu, Rijeka. 

Ovom izložbom, ujedno  obilježavamo  Međunarodni dan osoba s invaliditetom  –  3. prosinca,  proglašen rezolucijom 47/3 Opće skupštine Ujedinjenih naroda 1992. godine, u prigodi obilježavanja Desetljeća osoba s invaliditetom (1983.-1992.).

U cilju mobiliziranja potpore za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba s invaliditetom, nužno je osvješćivanje zajednice o prednostima integracije osoba s invaliditetom u sva područja javnog života – društvenog, gospodarskog, kulturnog i političkog. Ove godine naša tema je pravo na rad i zapošljavanje. Cilj izložbe je senzibilizirati poslodavce i druge dionike na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom, poticaje i prednosti omogućavanja njihovog rada i zapošljavanja.

Ova izložba dio je komunikacijske kampanje za zagovaranje prava osoba s invaliditetom na rad i zapošljavanje “Distancirano socijalni”.  Vaše prisustvo je izrazito važna poruka javnosti i naročito poslodavcima. 

Ova izložba je ujedno i aktivnost koju provodimo u okviru programa socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u “Dnevnom centru Prijatelji“, odnosno “DIP-ovom klubu mladih – Priprema, pozor, radim!” – Primorsko goranska županija, Grad Rijeka, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i drugi donatori sufinanciraju troškove programa.

Otvaranje je i press konferencija na koju će biti pozvani mediji i ostali predstavnici ključnih dionika. Na otvaranje izložbe su pozvani i svi drugi predstavnici ključnih dionika, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i mediji, a posebno i poslodavci.

Program socijalnih usluga poludnevnog radno-okupcijskog dnevnog boravka i psihosocijalne podrške u ”Dnevnom centru Prijatelji, kroz koji osposobljavamo osobe s invaliditetom i druge oso0be kojima treba podrška i skrb za rad i zapošljavanje  u 2022. godini sufinanciraju:

Natječaj za donacije 2022.HEP

 i  drugi donatori, tvrtke, građani raznim komunikacijskim kanalima:

  1. PLATFORMA A1 ČINI PRAVU STVAR “DIP-ovci” ŽELE KUHATI https://cinipravustvar.hr/izazov/dip-ovci-zele-kuhati/51101. fundraising kampanja koja jer još u tijeku..pa klik na link i donirajte za “DIP-ovce”.
  2. GoFundMe – crowdfunding kampanja koju su otvorili rođaci naše članice u Kanadi: https://www.gofundme.com/f/society-for-research-and-support-dip?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=email&utm_source=customer-andr
  3. ugovori o donaciji s tvrtkama
  4. rođendanske proslave  – prikupljanje sredstava za DIP umjesto poklona slavljenicama ili slavljenicima – to možete i vi!
  5. pojedinačne osobe uplatom na račun ili donacijom na Zelenom Kastvu i dr. 

Troškove komunikacijske kampanje i izložbu sufinancira Primorsko-goranska županija.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se