Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Poziv na radionicu, 18.10.2023. Poreč  – “Ulaganje u pristupačni turizam je ulaganje u razvoj održivog turizma”, najava našeg novog projekta “Turizam za mene!”

Poziv na radionicu, 18.10.2023. Poreč – “Ulaganje u pristupačni turizam je ulaganje u razvoj održivog turizma”, najava našeg novog projekta “Turizam za mene!”

  • 08.10.2023
  • Boravak socijalna usluga

Pozivamo Vas da se zagrijete za nove pristupe turizmu za osobe s invaliditetom, čemu ćemo i mi dati doprinos kroz provedbu novog projekta nazvanog “Turizam za mene!”. Više o projektu uskoro!

Radionicu organiziraju Ministarstvo turizma i sporta i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom. Ovo je  peta ovogodišnju radionicu o pristupačnom turizmu na temu Briga o gostu s invaliditetom i digitalna rješenja. Radionica će se održati 18. listopada u hotelu „Diamant“ u Poreču, a bit će je moguće pratiti i putem „live-stream-a“.

Cilj radionice je suočiti se s izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom u komunikaciji te  ovladati osnovnim vještinama komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta kako bi na taj način naša usluga bila potpuna. Također, ponudit ćemo i neka digitalna rješenja koja će pomoći u savladavanju ovih izazova.

Gosti na radionici koji će podijeliti svoje znanje i iskustvo su Marinela Dropulić Ružić (tvrtka Meraklis) te profesori Željka Car i Marin Vuković, s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta Zagreb.

Radionica će gotovo čitavo vrijeme biti interaktivna, dinamična i, sigurni smo, zanimljiva. Radionice će se, kao i sve naše radionice do sada, snimati te objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva kao edukativni materijal.

Prve četiri radionice ove godine bavile su se pristupačnošću javne turističke infrastrukture na plažama i zaštićenim prirodnim područjima  (Šibenik),  brigom o gostu (Makarska), univerzalnim dizajnom i razumnom prilagodbom (Zagreb) te kreiranjem turističkog proizvoda s aspekta pristupačnosti (Slavonski Brod). Snimke, kao i materijale sa svih naših radionica možete pogledati na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta na poveznici: https://mint.gov.hr/turizam-za-sve/pristupacni-turizam/radionice-2023/23392

Ulaganje u pristupačni turizam je ulaganje u razvoj održivog turizma, stvara dodanu vrijednost proizvodu, a vraća duljom sezonom, većim brojem zadovoljnih gostiju i boljoj poziciji na tržištu.

 

 

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se