Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Poziv na “Hrvatska volontira“/ Volonteka:  DIP-ov vrt, Viškovo, srijeda 17.5.2023. od 12:30 do 16:00

Poziv na “Hrvatska volontira“/ Volonteka: DIP-ov vrt, Viškovo, srijeda 17.5.2023. od 12:30 do 16:00

  • 13.05.2023
  • DRUŠTVO

Pozivamo Vas da aktivno sudjelujete u dvije važne akcije koje su sada u tijeku, uz naš redovni program pružanja socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u Dnevnom centru Prijatelji. www.dip.hr.

Naš poziv možete vidjeti i na našem promo videu; https://www.facebook.com/hrvatskavolontira/videos/941076263677264

Prijavite se: https://volonteka.hr/rijeka-i-okolica/volonterske-aktivnosti/13148-radna-akcija-u-dipovom-vrtu?fbclid=IwAR1b0lgEosVgDdYsYhb1JvSzy95B-YbspzFXmUpAn3mIlhHVrb2KVbscnrw

Sudjelovanjem u ovim akcijama  izravno doprinosite stvaranju održive zajednice i dajete podršku ljudima za koje radimo – osobama s invaliditetom, i to na različite načine.

TEMA OVOGODIŠNJE KAMPANJE HRVATSKA VOLONTIRA: Mali doprinos za veliki utjecaj. Manifestacija Hrvatska volontira promovira značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva. Ove godine naglasak stavljamo na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Volontiranje postaje ključna potreba vremena koja donosi promjene u zajednici, i moćan je alat mobilizacije sveobuhvatnih napora za poboljšanje društvenih, ekonomskih i ekoloških uvjeta diljem svijeta.

Prema UN-u, mnogi ciljevi održivog razvoja pozivaju na dugoročne promjene u stavovima i ponašanju. Također, volonteri olakšavaju promjene u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem promjena, kao i inspiriranjem drugih. (https://www.unv.org/volunteerism-and-global-goals). Naš ciljevi su istovjetni ovogodišnjoj temi: više na https://dip.hr/kultura-i-tehnicka-kultura-hr/ekologija/

S NAMA, DIP-OVCIMA, MOŽETE DATI SVOJ DOPRINOS NA NAŠOJ AKCIJI UREĐENJA NAŠEG RADNO-OKUPACIJSKOG VRTA, U CENTRU VIŠKOVA, 17.5.2023., OD 12:30 DO 16:00, ili, ako pada kiša, dođite u DIP, Wenzelova 2; doznati ćete kako nastaju Vande i Hilde, i pomoći nam u tome.

Možete odlučiti koji način najviše odgovara vama: 

a) Možete volontirati, pa se prijavite na platformu za volontere Volonteku, koja okuplja sve organizatore volontiranja i volontere koji sudjeluju u ovoj sjajnoj manifestaciji:

https://volonteka.hr/rijeka-i-okolica/volonterske-aktivnosti/13148-radna-akcija-u-dipovom-vrtu?fbclid=IwAR3X1EmRXTewq3D1UAfWGTGrES0Bt1-fGJlBL93r0RsmDOd08ApULx8AJ_s

Možete volontirati kao pojedinac ili kao predstavnici organizacije u kojoj radite. Ako ste tvrtka, ove akcije vas sigurno stavljaju u red društveno odgovornih tvrtki. S NAMA SU OVE GODINE DJELATNICE DM – A IZ RIJEKE: https://www.dm.hr/tvrtka/zaposljavanje

b) Možete donijeti sadnice mediteranskog bilja, grmlja i voćaka, karakterističnog za područje Primorsko-goranske županije, alate za vrt (škare, grablje i sl.) u naš vrt istoga dana da ih posadimo

c) Možete donirati sredstva za naš vrt i naš model socijalne usluge poludnevnog boravka  radno-okupacijskog profila i socijalnu uslugu psihosocijalne podrške.

d) Molimo Vas da objavite informacije o događanjima na Vašim društvenim mrežama, tisku i drugim kanalima, ali  i podijelite među prijateljima i poslovnim partnerima, kako bi javnost bila informirana i kako bi motivirali građane na akciju za promjenu: održivi razvoj i prava osoba s invaliditetom – pravo na uključenost u zajednicu i rad! 

 

Druga akcija je “Daj mi da bubnjam!”, više na: https://www.cinipravustvar.hr/izazovi/daj-mi-da-bubnjam-/181

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se