Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Podrška kakva treba biti: ljudska, jednostavna i konkretna u rješavanju izazova! Hvala, Hotel Hilton, Costabella!

Podrška kakva treba biti: ljudska, jednostavna i konkretna u rješavanju izazova! Hvala, Hotel Hilton, Costabella!

  • 03.04.2023
  • DRUŠTVO

U ponedjeljak, 3.4.2023, smo obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu u našoj udruzi, a podršku nam je dao Hotel Hilton, Costabella. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
S Hotelom Hilton smo suradnju započeli u studenom 2022. godine, kada smo dobili narudžbu za izradu 200 kuglica od filcane vune, koje su završile u domovima njihovih zaposlenika. 

To je samo dio naše suradnje, koja se svaki dan sve više razvija, a cilj nam je zajednički  – uključivanje osoba s invaliditetom u radne, kao i druge aktivnosti kojima želimo pokazati drugima kako se pokazuje i praktično, a ne samo deklarativno prihvaćanje različitosti.
Naša suradnja se odnosi na različite oblike poslovne i druge suradnje, poput ovog zajedničkog obilježavanja važnih dana za skupine za koje radimo.
Osim toga, svrha je: 
 –  zajedno potaknuti druge poslodavce na društveno odgovorno poslovanje
 – senzibililizirati donositelje odluka na proaktivni pristup u rješavanju izazova s kojima se suočava ova populacija
 –  potaknuti  javnost na aktivni doprinos izgradnji uključive zajednice u kojoj živimo. 
U privitku je naše priopćenje povodom ovog obilježavanja, pa Vas molimo da ga primite na znanje i objavite putem Vaših komunikacijskih kanala.
Nadamo se da ćete i dalje podupirati naš rad u cilju sprječavanja daljnje stigmatizacije ove skupine, kojoj pružamo socijalne usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške već 10 godina, a od 2022. godine, to činimo s rješenjem o ispunjavanju uvjeta iz Pravilnika o ispunjavanju mjerila za pružanje socijalnih usluga.
S iščekivanjem očekujemo javni poziv za ugovaranje socijalnih usluga nadležnog ministarstva, kako ne bi bili izloženi promjenjivim uvjetima projektnog financiranja, jer ljudi za koje radimo imaju pravo na ove socijalne usluge svaki dan, kako bi se mogli socijalno uključiti u zajednicu. Mi smo tu za njih svaki dan, bez obzira na sredstva i mogućnosti, pružajući njima i njihovim obiteljima cjelovitu podršku i skrb koju trebaju.
Zahvaljujemo svim donatorima, suradnicima i partnerima te podržavateljima; svima koji nas podržavaju svake godine, jer su prepoznali potencijale naših programa i naše rezultate, a posebno Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci te Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koji sufinanciraju naše programe socijalnih usluga u Dnevnom centru Prijatelji.
Mediji:
Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se