Online aktivnosti #ostanidoma 2020

Distancirano socijalni je online inačica Dipovog kluba mladih. S obzirom na epidemiološku situaciju i potpuno zatvaranje koje je nastupilo na proljeće 2020 morali smo prestati s radom s korisnicima uživo na neko vrijeme. Unatoč tome, odlučili smo prihvatiti izazov i prilagoditi aktivnosti Dipovog kluba mladih aktualnoj situaciji. Od kraja ožujka pa sve do kraja lipnja održavali smo aktivnosti u zatvorenoj Facebook grupi Volonteri Prijatelji DIP čime je ostvaren kontinuitet rada s korisnicima i olakšana prilagodba na novonastalu situaciju. Ukupno je održano preko 130 aktivnosti (zabavno edukativni kvizovi, zabavno edukativne rasprave, tjelovježba, razmjena fotografija i crteža, Zoom – Dipove čajanke, odgojno- obrazovni sadržaj, tematski tjedan – pravila, zdravlje, engleski jezik), svakog radnog dana od 11 do 13 sati. U provedbi je sudjelovalo ukupno 16 volontera. Na linku možete vidjeti detaljnije kako je to izgledalo: https://www.youtube.com/watch?v=Zc3PzBFYuhY&t=3s

20.08.2020. Ljekovito bilje

Jučer, 20.8. održali smo još jednu online aktivnost, a tema je bila ljekovito bilje. Naime, rješavali smo kviz o ljekovitom bilju koje raste na našem području, saznali koja ljekovita svojstva svaka biljka posjeduje i u koju svrhu se koristi. Mnogi su već i koristili neke od biljaka iz kviza, ali uvijek postoji nešto novo što se može naučiti. Sljedeći zadatak nam je bio u komentarima porazgovarati o bilju i ljekovitim svojstvima, te su oni koji imaju vrtove i balkone, pa tako i ljekovito bilje, poslali slike koje smo zajedno prokomentirali. Sada još samo ovo što smo naučili trebamo prenijeti u naš vrt na Viškovu 🙂🌿☘️🍃

19.8.2020. Endemične biljke Hrvatske

Pozdrav ekipa,

danas imamo fora kviz o posebnim i rijetkim biljčicama u Hrvatskoj. Vrijeme je da nešto naučimo novo, a usput se prisjetimo onoga što smo već naučili. Endemske vrste biljaka su posebno važne te kada ih su sretnemo u živo moramo ih čuvati i paziti jer su rijetke i postoji velika prijetnja da nestanu ako im ne pridajemo posebnu pozornost. Uživajte u kvizu, a nakon kviza s drugima podijelite vaš rezultat i dojmove što vam se najviše svidjelo i koja vam je biljčica najdraža.
Drugi zadatak za danas je slikati jedan lijepi cvijet ili biljku u svojoj okolini te objaviti fotku u komentarima uz opis zašto ste baš taj cvijet odabrali.
 

14.8.2020. ZOOM - Ljetovanje!

Pozdrav svima, vrijeme je za još jedno online druženje. Obzirom da je većina vas bila ili je još uvijek je na godišnjem odmoru, vaš zadatak danas je da u komentare stavite fotkicu s ljetovanja, selfie s ljetovanja ili sliku nekog vama najdražeg mjesta na kojem ste se odmarali. ☀️☀️ Fotkice ćemo malo prokomentirati, moći ćemo savjetovati jedni drugi gdje je lijepo otići na godišnji, a možda netko od nas i dobije neku ideju za sljedeće ljeto.

Čekamo vaše fotke s ljetovanja, pa da svi skupa možemo barem ovako virtualno otputovati na neko divno mjesto. ☀️

4.8.2020. ZOOM - Rođendansko druženje

U utorak, 4.8. imali smo rođendansko ZOOM druženje. Baš smo se lijepo napričali s našom slavljenicom Ele, vidjeli rođendansku tortu, čuli kako je bilo našoj Miji na godišnjem, te kako je našem Filipu koji još uvijek odmara u divnoj Dalmaciji. 

 

8.7. 2020. ZOOM

19.06.2020. "Najdraži izlet"

Danas, za kraj ovotjednih online aktivnosti, razgovarali smo o najdražim izletima, vidjeli smo fotografije s predivnih mjesta i veselili se našem zajedničkom subotnjem izletu u Labin.

 

15.06.2020. "Pjevanjem protiv dosade"

Danas su za nas volonterke Lucia i Laura pripremile video u kojem pjevaju svoje najdraže pjesme uz pratnju gitare kojom su nam približile španjolsku muziku i melodiju koja se mogla čuti u studentskom domu za vrijeme karantene. Predivno! 🙂

 

05.06.2020. "Odijevanje u različitim kulturama"

Za kraj ovotjednih aktivnosti upoznali smo se s tradicionalnim nošnjama i pojedinim odjevnim predmetima u različitim kulturama. Riješili smo kviz i prokomentirali naše odgovore i neke odjevne kombinacije koje su nam se najviše svidjele. Hvala svima koji su sudjelovali! Družimo se ponovno idući tjedan!

 

04.06.2020. "Hrvatski tradicionalni događaji"

Danas smo razgovarali o tradicionalnim događajima u Hrvatskoj. Pogledali smo videe koji prikazuju neke od manifestacija diljem Hrvatske, a potom smo u komentarima razgovarali o onome što smo pogledali, kao i o tome jesmo li posjetili neku od tih manifestacija ili imamo želju za tim. Pritom smo se vodili nekim pitanjima koja nam je postavila volonterka Doris. 🙂

1) Što je Moreška i gdje se održava?
2) Gdje se održavaju Dani Dioklecijana?
3) Koji je poznati događaj u Rovinju?
4) Gdje se održava poznata smotra folklora koju ste vidjeli u videu?
5) Koji je poznat tradicionalni događaj u Dubrovniku?
6) Po kojoj je igri Sinj poznat?
7) Kako izgleda poznati festival u Lepoglavi (Što ste vidjeli u videu)?
8) U kojem se gradu održavaju Uskočki dani?

01.06.2020. "Pripreme za povratak u DIP!"

Danas smo se podsjetili preporuka vezanih za suzbijanje pandemije COVID-19. Naše volonterke Lucia i Laura su snimile video na tu temu, klik na link  (https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Bravo cure!
Nakon toga smo popričali na ZOOM-u i dogovorili tjedne aktivnosti.

 

 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 5: Boje i odjevni predmeti

Danas smo završili tjedan online aktivnosti posvećen učenju razno raznih pojmova iz engleskog jezika.
Zadnji dan ovotjednih aktivnosti bio je u znaku boja i odjevnih predmeta. Hvala volonterima i svima koji su sudjelovali. Bio je ovo tjedan edukativnog karaktera, ali definitivno nije nedostajalo zabave, smijeha i ZOOM druženja. Uživajte u vikendu i see you soon.

 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 4: Hrana u zemljama Anglosfere

Današnju aktivnost u sklopu tjedna engleskog jezika pripremila je naša nova volonterka Matea! Za nas je osmislila kviz o hrani u zemljama Anglosfere, a nakon toga smo zajedno s njom i našim dipovcima imali Zoom poziv gdje smo prošli sve riječi ????

 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 3: Biljke i životinje

Danas smo nastavili s učenjem engleskog. Rješavali smo kvizove o životinjama i biljkama, a zatim smo imali Zoom, na kojem smo razgovarali o novim pojmovima

 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 2: Osnovne riječi

Drugi dan u Tjednu engleskog jezika posvetili smo učenju nekih osnovnih riječi engleskog jezika putem kviza, a potom smo u komentarima podijelili naše rezultate i komentirali naše odgovore! 🙂

 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 1: Zemlje Anglosfere

Danas smo krenuli u još jedan tjedan online aktivnosti i ovog puta on je posvećen engleskom jeziku. Kroz 5 dana učit ćemo engleski, rješavati kvizove i razgovarati na engleskom jeziku. Nadamo se da ćemo svi skupa svašta novoga naučiti, ali i utvrditi neka prijašnja znanja.

Tjedan smo otvorili kvizom i ZOOM-om koji su imali za temu zemlje engleskog govornog područja. Uz puno smijeha uspjeli smo naučiti i kako se predstaviti na engleskom jeziku te različite pozdrave.

22.05.2020. "Znamenitosti europskih država"

Danas smo rješavali kviz o znamenitostima europskih država. Pogađali smo u kojoj se državi nalazi znamenitost sa slike, a nakon toga smo na Zoomu prokomentirali rješenja i rekli nešto više o svakoj znamenitosti.

 

21.05.2020. "Zoom time"

Danas smo se družili preko ZOOM aplikacije! Pričali smo o mogućim aktivnostima i izletima (Plitvice nam se jako sviđaju!). Isto tako, jednoglasno smo se složili da ne volimo upisivati šifru prije ZOOM sastanka

Plitvice virtualna šetnja:  https://www.youtube.com/watch?v=N-bBfTbJNFU

20.05.2020. "More i njegovi stanovnici"

Danas smo se bavili morskim svijetom. Riješili smo kviz u kojem smo saznali ponešto o zaštićenim vrstama Jadrana i neobičnim vrstama tropskih mora, a zatim smo na Zoom-u pogledali video i razgovarali o odnosu čovjeka prema moru i njegovim stanovnicima te što možemo učiniti kako bismo ih zaštitili 🙂

Video koji smo gledali: https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=f6Sp75yYHCI&feature=emb_title

19.05. "Povratak u svijet bajki"

Danas smo se vratili u svijet djetinjstva te smo ponovili naše najdraže bajke braće Grimm. Iz svake bajke smo izvukli i naučili glavne poruke koje nam pisci kroz njih prenose i koje možemo implementirati i u svojem životu. Dobro uvijek pobjeđuje zlo!

 

18.05.2020. "Tradicionalna europska jela"

Početak ovotjednih aktivnosti obilježili smo temom “Tradicionalna europska jela”. Riješili smo kviz i saznali nešto novo o raznim europskim jelima karakterističnim za pojedine zemlje. Tako sada znamo da se originalna musaka radi od patlidžana i da je nastala u Grčkoj. Saznali smo koji su to slatki deserti koje možemo okusiti na ulicama Češke, Njemačke ili Portugala, ali smo se malo i prisjetili nekih naših specijaliteta poput slavnih zagorskih štrukli!
Naši dipovci su zatim u komentarima podijelili neka svoja omiljena jela i recepte, tako da tko ne zna što bi skuhao ovih dana, zavirite u naše slike i sigurno će se pronaći nešto za svoj ukus!

 

15.05.2020. "Superheroji i supermoći"

Tema našeg današnjeg online druženja bili su superheroji i supermoći. Prvo smo rješavali kviz u kojem smo odgovarali na pitanja o imenima superheroja sa slike, o supermoćima različitih likova i o njihovim specifičnim karakteristikama. Komentirali smo rezultate i razgovarali o temi. Družili smo se i na Zoomu gdje smo pričali o aktualnoj temi za taj dan te o planovima za vikend.

 

 

14.05.2020. "Kućni ljubimci"

Tema našeg današnjeg druženja su bili kućni ljubimci!
Pogledali smo video o neobičnim kućnim ljubimcima poput svinje, sove, koze i štakora, a nakon toga je na redu bio kviz u kojem smo provjerili što smo sve saznali iz videa. U drugom dijelu kviza na temelju opisa pogađali smo o kojem se kućnom ljubimcu radi, a svi su postigli odlične rezultate. Za kraj, u komentare smo podijelili slike svojih ljubimaca koje možete vidjeti u našoj galeriji! 🙂

 

13.05.2020. "Voće i povrće"

Tema našeg današnjeg online druženja bila je “Voće i povrće”. Rješavali smo kviz u kojem smo pogađali koji opis odgovara određenom voću i povrću te smo pokušali pogoditi koje se egzotično voće nalazi na slici. Na kraju samo prodiskutirali rezultate i razgovarali o temi. 🙂

 

12.05.2020. "Olimpijske igre i sportovi"

Budući da su Olimpijske igre 2020. odgođene, odlučili smo ovaj dan posvetiti upravo njima! Rješavali smo kviz o Olimpijskim igrama u kojima smo provjerili koliko znamo o njihovoj povijesti i nekim osnovnim činjenicama, a potom smo riješili i kviz o raznim sportovima koji se mogu gledati na Olimpijskim igrama.
Bravo za sve dipovce! Pokazali su da su pravi znalci Olimpijskih igara, a vidimo da među njima ima i brojnih sportaša ili barem ljubitelja sporta.

 

11.05.2020. "Zemlja i Sunčev sustav"

Današnja tema bio je svemir, točnije planet Zemlja i Sunčev sustav. Pogledali smo nekoliko videa i riješili kviz te razgovarali o tome što smo novo naučili, tko bi od nas želio putovati u svemir te koje bi planete rado posjetili!
Dok čekamo priliku za odlazak u svemir, zaključili smo da bismo mogli posjetiti Astronomski centar

Videi koji smo pogledali:
https://www.youtube.com/watch?v=97-eUtHkr38&feature=share&fbclid=IwAR2E5NyC-GgOKTgSwYejnaiuS6onDUb8i4dT0JYMrPCROIyy7HnxfK0QOsY
https://www.youtube.com/watch?v=eochobOrpqQ&feature=share&fbclid=IwAR24qQ2bfDQPuHnk4KUDHzyyFzYkf2qytN-C82LTeLleRQKaM98SR6h7fn8
https://www.youtube.com/watch?v=E9oKEJ1pXPw&feature=share&fbclid=IwAR1flu6hkId59_Fm5A5AnU8ca1K9rl4nVz2TgL9Pht2ifun8IpFCJgCavaI

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 5: Bonton

Za kraj dipovog “Tjedna pravila” održana je aktivnost na temu Bonton! Pogledali smo dva videa o pravilima lijepog ponašanja s posebnim naglaskom na pravila kojih se posebice trebamo pridržavati kada smo u Udruzi, a potom smo riješili i kviz kako bismo provjerili što smo sve danas ponovili i novo naučili!
Naučili smo koje su to 4 čarobne riječi, kako se trebamo ponašati za stolom, kako je pristojno pozdraviti kada sretnemo poznatu osobu na ulici te je vrlo važno održavati higijenu radi sebe i radi drugih! Isto tako, naučili smo da je važno dijeliti s drugima, pomoći drugome i biti dobar jedan prema drugome.

Aleksandrin video o pravilima ponašanja u Udruzi: https://youtu.be/wlyYqIxP5_0

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 4: Pravila ponašanja u prometu

4. dan dipovog “Tjedna pravila” posvetili smo prometnim pravilima i kako bi trebali reagirati ovisno o znaku na cesti. Riješili smo kviz i zajedno ponovili i zaključili da uvijek trebamo poštivati prometne znakove! Na ulici treba biti oprezan, kako za sebe, tako i za druge sudionike u prometu.

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 3: Pravila ponašanja na Internetu

Danas smo razgovarali o pravilima ponašanja na Internetu. Pogledali smo tri videa, nakon čega smo definirali najbitnija pravila:
 1. Nemojte psovati, lagati, vrijeđati, prijetiti i biti nasilni prema drugima.
 2. Ne predstavljajte se tuđim imenom.
 3. Privatne razgovore i rasprave vodite preko privatnih poruka.
 4. Ne odgovarajte na poruke nepoznatih.
 5. Čuvajte svoje osobne podatke.
Videa koje smo pogledali:
Pristojno ponašanje na internetu: https://www.youtube.com/watch?v=l2B39AxfPwo
5 savjeta za sigurno korištenje interneta: https://www.youtube.com/watch?v=ygV-eUJCGM4
Cyberbullying prevencija nasilja na Internetu i društvenim mrežama: https://www.youtube.com/watch?v=qWl3XYsiYVo

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 2: Nenasilna komunikacija

Danas smo se bavili nenasilnom komunikacijom. Podsjetili smo se koja su to pravila komunikacije kojih se trebamo pridržavati ako želimo uspješno komunicirati.
1. Pričaj mirno, nemoj podizati ton
2. Ako ti nešto smeta, moraš to reći (ja poruke)
3. Ako si ljut, broji do 10.
4. Dok jedan priča, drugi slučaju.
5. Ako ništa ne pomogne, potraži pomoć odraslih.

 

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 1: Koja pravila već poznajemo?

Danas smo otvorili edukativni tjedan posvećen pravilima. Temu smo započeli ZOOM-om i razgovorom o pravilima ponašanja prilikom korištenja Facebook-a, a nastavili razgovorom o pravilima ponašanja u DIP-u i o tome kako se trebamo odnositi jedni prema drugima. Tako smo još jednom ponovili kako ne smijemo pričati s nepoznatim ljudima, bilo to preko Facebook-a ili uživo i kako reagirati kada i ako nam pristupi netko koga ne poznajemo. Naglasili smo kako moramo biti pažljivi jedni prema drugima i biti si međusobno podrška i kako ne smijemo dozvoliti da se netko prema nama odnosi loše i loše nas tretira.

Hvala svima koji su nam se danas pridružili. Hvala što se pozorno slušali naše savjete i što ste sudjelovali. Upamtite ovo o čemu smo danas razgovarali, vrlo je važno ne zaboraviti ova pravila. Iako ćemo mi još ovo sve ponavljati, prenesite svojim prijateljima iz DIP-a koji danas nisu bili s nama o čemu smo pričali. Znamo da ćete se sigurno telefonski čuti.

 

01. - 03.05.2020. "Produženi vikend"

S obzirom da je u petak bio Prvi maj, nismo imali online aktivnosti, ali to ne znači da nismo imali zadatke za naše DIPovce. Uslikali su nam što rade za Prvi maj i kako provode vrijeme, pa su fotkicu objavili u zajedničkoj grupi. Neki su šetali, neki uživali u pogledu sa svog balkona, neki su se družili preko Zoom-a, a neki su uživali u ukusnoj klopici.

 

30.04.2020. "Crtajmo zajedno!"

Danas je dan bio rezerviran za crtanje. Opuštali smo se crtajući zatvorenih očiju i u bojama završili još jedan vrlo aktivan i zanimljiv tjedan. Hvala svima koji su nam se pridružili u ovotjednim online aktivnostima. 🙂

 

29.04.2020. "Zoom time!"

Danas smo naše vrijeme rezervirali za ZOOM. Bilo je glasno, veselo, emotivno ali i edukativno. Obzirom da smo jučer imali prilike rješavati odličan kviz o nacionalnim parkovima Hrvatske, osjećali smo potrebu još jednom naglasiti važnost očuvanja prirode. Kroz edukativni video Eko priča za male i velike https://www.youtube.com/watch?v=aOvVnERS0XY podsjetili smo se na to koliko je važno odvajati otpad, reciklirati i brinuti o okolišu i prirodi koja nas okužuje. Također, prisjetili smo se i porazgovarali što to mi u DIP-u činimo po pitanju ekologije i održivosti. Ne smijemo zaboraviti da ako svatko od nas da svoj mali doprinos očuvanju prirode svi zajedno stvaramo neki bolji svijet za sebe i druge. Hvala svima koji su sudjelovali.  Čuvajte sebe i druge, i naravno, čuvajte prirodu!

 

28.04.2020. "Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode"

S obzirom na to da u posljednje vrijeme ne možemo boraviti u prirodi, danas smo u mislima otišli u prirodu i kroz kviz naučili poneku novu informaciju o hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode

 

 

27.04.2020. "Što nas je najviše nasmijalo?"

Poznati komičar Charlie Chaplin izjavio je: “Dan bez smijeha je izgubljen dan.”

Danas smo pričali o smijehu, podijelili smo s drugima što nas je najviše nasmijalo ovih dana. Pisali smo o smiješnim događajima, filmovima i smiješnim videima koji su nas najviše razveselili i nasmijali. 😀 Osim što smo smijehom podigli raspoloženje i atmosferu, radili smo i na našim trbušnim mišićima nastavno na prethodni trening našeg volontera Ivice!

 

24.04.2020. "Filmski dan"

Zadnji dan ovotjednih online aktivnosti posvetili smo filmovima pa smo tako svi među sobom podijelili neke od naših omiljenih filmova. Tako da, ako ne znate što gledati ovaj vikend, slobodno zavirite u naše komentare. Ima za svakoga ponešto Usput, pogledajte i neke fotke iz muzeja o kinu i kinematografiji koji se nalazi u Torinu kojeg je posjetila naša volonterka Sandra.

Također, glasovi su prebrojani i pobjedu osvaja svima nama poznati božićni film Sam u kući 1 kojeg ćemo gledati povratkom u DIP!!

 

 

23.04.2020. "Mala dipova čajanka"

Mala dipova čajanka #1! Danas smo se malo Zoomali kako bismo se vidjeli, čuli i razmijenili jedni s drugima kako se osjećamo i kako provodimo ove dane kod kuće. Bilo je lijepo, glasno i dinamično
I ne, nismo zaboravili vježbati danas! Ivica je održao trening prije čajanke kako bismo se razbudili i napunili energije za razgovor.

 


 

22.04.2020. "Koliko dobro poznajemo sjeverozapadnu Hrvatsku?"

Budući da su jedni od naših volontera iz Varaždina, grada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, odlučili su napraviti kviz o tom dijelu Hrvatske. Nakon što smo riješili kviz, u komentarima smo pisali svoje rezultate te smo jedni s drugima podijelili što nas je iznenadilo, što nismo znali, a o čemu bi možda voljeli više saznati. Naučili smo nešto novo o tom dijelu Hrvatske, a gledali smo i video o Špancirfestu

 

21.04.2020. "Stay positive!"

Danas su naše Erasmus studentice iz Španjolske pripremile zanimljivu aktivnosti za naše DIPovce. Napravile su kratki video u kojem su na zabavan način prikazale što sve rade ovih dana u izolaciji, a potom smo morali riješiti kviz u kojem su pitanja bila vezana uz neke siiitne, sitne detalje prikazane u videu. Kao i uvijek, zabavili smo se i doobro dobro nasmijali! 🙂

 

20.04.2020. "Želim, želim ... kulinarsku radionicu!"

Prvo smo se dobro zagrijali uz našeg trenera Ivicu, a potom je slijedilo zajedničko druženje DIPovaca. Tema današnje aktivnosti bile su naše želje vezane za radionice u DIP-u. Razgovarali smo i komentirali radionice koje bi voljeli održati kada se vratimo u DIP. Naše prijedloge smo potom stavili u anketu te smo svi skupa glasali za onaj najbolji. Kulinarska radionica dobila je najviše vaših glasova, što znači da će to biti prva radionica koju ćemo održati po povratku u DIP. 🙂

 

 

17.04.2020. Najdraže serije i crtići

Danas smo pričali o našim najdražim serijama i crtanima, dobili smo puno zanimljivih prijedloga i ideja:) Saznali smo i koji su nam najdraži likovi te se prisjetili najdražih dijelova!:)

16.04.2020. Zdravi DIPovci

26.03.2020. "Selfie of the Day"

Iako nam trenutna situacija ne dozvoljava provođenje zajedničkog vremena u prostorima naše Udruge, to nas ne sprječava da naše druženje nastavimo i dalje – ONLINE!
Naši DiP-ovci danas su s nama podijelili svoje fotke, ali su nam i govorili kako provode svoje dane kod kuće. Ovako je kod nas, a kod vas?

27.03.2020. "Kviz o gradu Rijeci i pretraga fotografija najdražeg mjesta u gradu"

Najveći kvart u Rijeci? Simbol grada Rijeke? Legenda o trsatskim stubama? Znate li odgovor? E mi sad znamo! Za današnju online aktivnost volonterka Doris pripremila je zanimljiv kviz o Gradu Rijeci kako bismo osvježili svoje znanje, ali i saznali nešto novo.
Potom smo svi odlučili podijeliti jedni s drugima fotografije mjesta u Rijeci koja su, nama osobno, najdraža. Pa pogledajmo!

30.03.2020. "Kvizovi Pogodi tko?"

Danas smo se bavili našim vrijednim volonterima! Pripremili smo dva kviza. Najprije smo provjerili znamo li imena svih volontera. Nakon toga slijedio je kviz o zanimljivim činjenicama o volonterima na temelju kojis smo morali pogoditi o kojem se volonteru radi. U komentarima smo podijelili naše rezultate i komentirali neke nama zanimljive i nove informacije koje smo saznali.

 

31.03.2020. "U slobodno vrijeme volim..."

Čitanje zanimljivih knjiga, kuhanje, rješavanje križaljki, uživanje u serijama i filmovima, crtanje, šivanje, duge šetnje prirodom, druženje s prijateljima, karaoke, sviranje klavira… Sve su to aktivnosti kojima se mi DIPovci bavimo u svoje slobodno vrijeme i koje smo danas odlučili podijeliti jedni s drugima s ciljem boljeg međusobnog upoznavanja. Osim riječima, i fotkama smo pokazali kako to vrijeme provodimo ovih dana.

 

 

01.04.2020. "Pogled s mog balkona/prozora"

Naše današnje druženje proteklo je u znaku fotografije. Obzirom da smo svi u svojim kućama i stanovima, objavili smo foto natječaj s temom “Pogled s mog balkona/prozora”. Natječaj smo završili anketom i glasanjem za najljepši pogled, na kojem je pobjedu odnijela naša Aleks.  Hvala svima koji su poslali svoje fotografije, koji su glasali i na taj način sudjelovali u današnjoj aktivnosti.

 

 

02.04.2020. "I još jedan dan kod kuće..."

I još jedan dan kod kuće.. ALI NAMA NIJE DOSADNO! Kod kuće je svatko snimio video u kojem je pokazao što radi u ovo vrijeme kada smo svi u svojim kućama. Na kraju aktivnosti napravili smo jednu kompilaciju naših videa koja će uskoro biti dostupna za gledanje!

 

 

03.04.2020. "Mali DIP-ov vremeplov"

Sigurno ste primijetili izazov koji se u zadnje vrijeme vrti po Facebooku, vezan za objavljivanje fotografija iz prošlosti. Baš smo pomislili kao bi s ovako nečim bilo fora zatvoriti ovotjedne aktivnosti, tako da je upravo to tema našeg današnjeg druženja. Pronađite fotografiju sebe iz nekog prošlog vremena, kada ste bili mali, neku koja vam je posebno draga, slikajte ju mobitelom i objavite ovdje u grupi. Kada objavite fotke, malo ćemo ih komentirati, vjerojatno se i nasmijati i svi skupa vratiti u neka prošla vremena. Danas imamo mali DIP-ov vremeplov.

 

6.4.2020. Tjelovježba s Ivicom

Trening će trajati otprilike pola sata (30 minuta), ja ću napraviti livestream preko grupe tako da ćete me moći gledati kako radim i vi skupa sa mnom VJEŽBATI. Molim vas da se uključite, vježbe neće biti teške, a svi SKUPA ćemo malo trenirati, smanjiti razinu stresa i anksioznosti te se osjećati ljepše nakon fizičke aktivnosti  🙂 Za trening ne trebate ništa od opreme, samo manji prostor za vježbanje 3m2  npr. u svojoj sobi ako možete 🙂

Video je dostupan na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=ojxPD9MDKdc.

6.4.2020. Kvizovi Pogodi tko?

Dobro jutro! Nadamo se da ste uživali u vježbanju s Ivicom, nama je bilo sjajno – bravo Ivica! 🙂 Sada je vrijeme za kvizove. Pravila su ista kao i uvijek, ispunite kvizove i ukupne rezultate u komentarima. Što vas je iznenadilo? Koga ste odmah pogodili? Što ste novo naučili o dipovcima? Pišite nam!

Pogodi tko? (Guess who?) 3:  https://quiz.tryinteract.com/#/5e8aed326482d10014529415

Pogodi tko? (Guess who?) 4:   https://quiz.tryinteract.com/#/5e8a1ecc6482d10014528fc6

6.4.2020. Martin rođendan!

Danas je poseban dan,

našoj Marti je rođendan!

Vjerujemo da ju poznaje cijela ekipa,

ipak je ona ikona DIP-a!

Uvijek pozitivna, nasmijana i vedra,

sve svoje obaveze odrađuje bez beda.

Osim toga, vrhunska je kuharica,

svojim specijalitetima svima mami osmjeh na lica.

Ali danas, Marta Berčić, daj si malo oduška.

Neka netko drugi malo u kuhinji i po vrtu šuška.

od srca ti želimo sretan rođendan

i jedva čekamo da u Udruzi zajedno proslavimo TVOJ dan!

Tvoji DiPovci

(autorica stihova: Aleksandra Ristić)

7.4.2020. Vrijeme za umjetnost

Dobro jutro! Danas je vrijeme za umjetnost! Podijelite s nama vaše najljepše crteže i druga umjetnička djela  Ovi dani su idealni za buđenje vaše umjetničke strane tako da potražite kistiće i bojice – i krenite crtati

 

8.4.2020. Pomaganje ukućanima

Dobro jutro svima!
Mnogi od vas me nisu upoznali, pa bih se prvo željela predstaviti. Ja sam Sandra, vaša nova volonterka i prijateljica, i veselim se našim druženjima! Inače, imam 23 godine, studiram pedagogiju, najdraža boja mi je tirkizna, a kad sam bila mala željela sam biti astronaut! Današnja aktivnost odnosi se na pomaganje ukućanima! Pomaganje je korisno za one kojima pomažemo, ali i za nas! Odaberite jednu aktivnost u kojoj možete pomoći roditeljima, braći i sestrama, bakama i djedovima.To može biti priprema hrane, spremanje sobe, zalijevanje cvijeća, briga oko kućnih ljubimaca ili bilo što drugo! U komentare stavite sliku ili kratki video.

 

09.04.2020. Tjelovježba s Ivicom

Prije online aktivnosti, volonter Ivica održao nam je kratku jutarnju tjelovježbu kako bismo se svi zajedno razgibali i razbudili i bili spremni za daljnje aktivnosti. Pa pogledajmo!:  https://www.youtube.com/watch?v=jkZRD3RH1gE

 

 

09.04.2020. Put oko svijeta u jednom danu

Danas smo imali mnoštvo online aktivnosti! Prvo smo odradili jednu jutarnju tjelovježbu koju nam je ponovno vodio naš volonter Ivica. Nakon dobrog razgibavanja, spremili smo se i otputovali u razne gradove diljem svijeta. Rješavali smo kvizove i pokušavali odgonetnuti gradove na temelju nekih opisa, a potom smo podijelili jedni s drugima neka nama, posebno draga, mjesta. Bilo je, kao i uvijek, aktivno i veselo, a sada i s vama dijelimo neke naše fotkice pa da i vi malo osjetite taj naš avanturistički duh!

 

10.04. - 13.04.2020. Uskrs

Tema online aktivnosti koja je trajala 4 dana bila je vezana uz Uskrs! Temu je vodila naša volonterka Ana Maria, a u nastavku možete vidjeti kako nas je uvela u temu. 🙂

“Približava nam se Uskrs, meni jako drag blagdan jer provodim vrijeme s obitelji u pripremama za Uskrs. Za Božić smo pričali tko ima kakvu tradiciju i svi radimo i jedemo nešto drugačije. Zato bi ja htjela da svatko od vas danas podijeli s nama tradiciju svoje obitelji za Uskrs. Koja je vaša tradicija? Jeste li počeli s pripremama za Uskrs i kako se pripremate? Ovu aktivnost produžit ćemo i preko vikenda tako da svi mogu fotkati hranu koju su pripremili, a naravno voljela bi i da fotkate sebe kako nešto pripremate ili pomažete ukućanima, a u srijedu sam vidjela da svi jako vrijedno pomažete svojima doma.

Prije nego počnete fotkati i pisati svoje tradicije možete pročitat par zanimljivosti o Uskrsu
1. ZAŠTO FARBAMO JAJA?
Jaja su često bila povezana s festivalima i proslavom proljeća. Jaja simbolično predstavljaju ponovno rođenje i novi život te su tako prikladno postala dio proljetnog slavlja i novog života koji dolazi nakon zime. Bilo je uobičajeno da jaja budu ukrašena tijekom takvih proslava te da se daruju prijateljima i članovima obitelji. Simbolizam ponovnog rođenja ide u skladu s proljetnom proslavom Uskrsa jer je to slavlje Isusovog uskrsnuća.
2. KAKO JE NASTAO USKRŠNJI ZEC?
Mnogo je legendi o tome kako je nastao uskrsni zec. Prema jednoj, božica plodnosti Eostra, pretvorila je pticu u zeca. Zec je bio brz poput ptice, ali je ipak bio razočaran što nije ptica, pa mu je Eostra jedan dan u godini omogućila da liježe jaja, baš poput ptice. Zbog toga je kasnije u tradiciju ušlo i uskršnje gnijezdo.
3. USKRS U ŠPANJOLSKOJ
Pronašla sam i jednu zanimljivosti o Uskrsu u Španjolskoj pa nam naše Erasmus cure mogu reći da li je to stvarno tako
U Španjolskoj Uskrs se naziva Pasha, a običaj je da rijekama i morem plutaju splavovi s ukrašenim figurama koje predstavljaju likove iz biblijske priče o Kristovu uskrsnuću.”

14.04.2020. Španjolski upitnik

Dobro jutro! Buenos días!
Danas smo provjerili koliko znamo o Španjolskoj. Riješili smo kviz kojeg su za nas pripremile volonterke i studentice iz Španjolske te smo naše rezultate prokomentirali u komentarima.

15.04.2020. Najdraža uspomena iz DIP-a

Današnji dan posvećen je našoj Udruzi DIP – mjestu druženja, zabave, upoznavanja, kreiranja i učenja! Odlučili smo podijeliti neke nama posebno drage uspomene koje vežemo uz DIP, a neki su priložili i fotografije kojima su “uhvaćeni” neki od tih zabavnih i lijepih trenutaka.

16.04.2020. Zdravi DIPovci

Danas smo imali super zdrav dan! Najprije smo odradili tjelovježbu, zatim smo riješili kviz o zdravoj prehrani! Nešto novo smo naučili, vježbali i veselimo se idućem danu! 🙂

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
 • Wenzelova 2/1
 • Rijeka, Hrvatska
 • OIB: 78171364712
 • MB: 4152115
 • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
 • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
 • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.