Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije Vol.3

Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije Vol.3

  • 29.11.2023
  • DRUŠTVO

KVARNERSKA KOLONIJA AUTORSKOG STRIPA I ILUSTRACIJE Vol.3 održana je od 16.11. do 19.11.2023. godine, u našem prostoru DIP (Društvo za istraživanje i potporu, Wenzelova 2/1, Rijeka). Dojmovi se još sliježu od rijetko viđenog skupa na kojem su zajedno stvarali nova djela  brojni umjetnici iz Hrvatske. Ovaj model stvaranja novih djela pokazao se i ovaj put plodonosnim. Tijekom puna dva radna dana i nešto više sati nastalo je četrdesetak novih tabli stripa i strip-ilustracija!

U radu Kolonije sudjelovalo je 15 autora i autorica stripa i ilustracije:

Dušan Gačić, Darko Macan, Helena Klakočar, Franjo Anžlovar, Matija Pisačić, Nina Klarić i Jan Škrinjar iz Zagreba

Irena Jukić iz Bjelovara

Anamarija Kvas iz Čabra

Damir Stojnić, Saša Jovanović, Enver Krivac i Ana Marija Lončar iz Rijeke

Damir Bralić iz Kastva te

Damir Steinfl iz Opatije.

Autori  i autorice  završavaju ovih dana započete radove, a  kuju se  i novi planovi za nove susrete i nove kulturne proizvode, novu Koloniju vol.4  u 2024. godini i novi broj “Iracionalista”.

Koloniju financira Primorsko – goranska županija, a organizator i nostelj projekta je DIP, dok je Damir Steinfl umjetnički voditelj, uz savjetodavni tim u kojem su Matija Pisačić i Damir Stojnić.

 

Logo DIP-a, 2015, graf.diz. D.Ilinčić

Fotografije uredio: Damir Steinfl

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se