Kvarnerska kolonija 2021 – Dan #4

  • 24.10.2021
  • Kreativne industrije

Danas, 24.10.2021. završava ovogodišnja @Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije. No, to nije kraj, jer je to upravo početak nove suradnje i novih djela.

Susret autora i autorica iz cijele Hrvatske završava sa željom da se ove aktivnosti u Rijeci nastave. I naravno radovi nastali na ovoj Koloniji će se podijeliti s javnosti kada ih sudionici završe, postavom izložbe i daljnjim radom na promociji stripa i ilustracije. Kolonije imaju pravu humanu moć da utječu na nova promišljanja u umjetničkom i kulturnom stvaralaštvu jer kroz zajedničko stvaranje umjetnici obogaćuju sebe i zajednicu u kojoj stvaraju. Umjetničke kolonije su zato oblik rada koji kroz izravnu interakciju umjetnika različitih stilova i dobi, iskustva i područja iz kojih dolaze, omogućuje stvaranje novih djela za zajednicu, potiče novu inspiraciju, dijeljenje znanja i preokupacija te tako stvara nove mogućnosti. Hvala Primorsko-goranska županija, Poslovni klub Partneri, Opatija Grad što ste sufinancirali ovu sjajnu priliku za razvoj stripa u PGŽ i HR, hvala medijima na praćenju Novi list, HRT centar Rijeka, HRT – Radio Rijeka, hvala našem umjetničkom voditelju Damir Steinfl koji je izdržao sve ove godine dok se ova kolonija nije konačno realizirala. Posebno hvala izuzetnim autorima i autoricama stripa i ilustracije i animacije koji su došli u Rijeku, ali i našim domaćim autorima i autoricama iz PGŽ koji su zapravo bili domaćini kolegama, obogatili nas svojim sjajnim radom i otvorili put novoj strip sceni, tu u Rijeci. Promišljanja i rad na realizaciji ove kolonije traju već godinama, a sve te faze organizacije i podrške je dao DIP. Hrvatski autorski strip Sudjelovali su: Marko Dješka art, Matija Pisačić, Ivan Mišković, Damir Stojnić, Lea Kralj Jager, Stjepan Bartolić, Antio Filipović, Ivan Marušić, Ivana Geček, Korina Hunjak i Damir Steinfl. Osim njih sudjelovali su i studenti Akademija Primjenjenih Umjetnosti U Rijeci (Karlo Ninić, Lana Deković i Jasenia Novak). Koloniju su posjetili zainteresirani građani, među kojima i djeca. Svoj doprinos je dao i Saša Dmitrović iz Antikvarijat Mali Neboder vodeći sudionike kroz povijest Rijeke, hvala mu puno!

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.