Radni izlet u Labin/Svetu Nedelju!

  • 21.06.2020
  • DIP-ov klub mladih

Nikad kraja našoj kreativnosti i našem učenju – sada smo postali i KIPARI!

Prije godinu dana imali smo priliku posjetiti “Park skulpture Dubrova” kada smo obišli predivan park prepun prekrasnih umjetnina koje su izradili  vrsni umjetnici iz cijelog svijeta. Ove godine vratili smo se u Park, no ne radi obilaska, već smo ove godine bili partneri na projektu obnove suhozida pod nazivom „Gradimo Park“. Nositelj projekta je  ”Mediteranski kiparski simpzij”, s još jednim važnim partnerom  udrugom  Dragodid.

Projekt “Gradimo Park – obnova suhozida u Parku skulptura Dubrova” financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina, Mali projekti za bolje sutra.

Na ovom predivnom i nezaboravnom izletu pridružili su nam se naši mladi DIP-ovci, volonteri, roditelji i drugi nama bliski ljudi, a osim njih, proširili smo naš krug ljudi i ugostili smo naše prijatelje i nove nordijske šetače, članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Sveukupno nas je bilo 40, od kojih je bilo 26 DIP-ovaca i 14 članova Udruge Srce.

U tako velikom broju okupili smo se u Rijeci i  uputili prema Labinu/Svetoj Nedelji   gdje su nas srdačno dočekali organizatori projekta koji su nas potom ponovno proveli po Parku te nas odveli do mjesta gdje se grade suhozidi. Naime, centralni događaj bila je upravo radionica suhozidne gradnje tijekom koje se ciljano želio obnoviti dio oštećenog suhozida iz smjera igrališta NK Iskre prema skulpturi Tomislava Kauzlarića „Odavde do vječnosti i natrag“. Osim obnove, sudionici projekta imali su priliku sudjelovati u gradnji suhozida od kraja dionice Bijele ceste Ivana Picelja „Bijela cesta u negativu“ prema postojećem suhozidu skrivenim među borovima, sve kako bi se uredila dva ulaza za pješake i bicikliste sa južne i zapadne strane Parka. Naši DIP-ovci i članovi Udruge Srce sudjelovali su u gradnji suhozida tako što su gradili suhozide zajedno s majstorima iz udrge Dragodid, ali su i skupljali kamenja te čistili granje. Osim toga, pripomogli smo organizatorima u nošenju materijala za provedbu radionice u amfiteatru u kojem smo se zasluženo i odmorili uz legendu koju nam je ispričao naš dragi Borna!

Gladne i žedne, osoblje restorana  u Dubrovi ugodno i srdačno nas je ugostilo i pripremilo za nas ukusnu istarsku maneštru kojoj nismo mogli odoljeti!

Na kraju našeg obilaska, uputili smo se u centar Labina gdje smo obišli suvenirnice te smo popili kavu i pojeli ukusan sladoled u kafiću koji je očito postao naša tradicija koju ćemo održavati svakim dolaskom u Labin. Naravno bez našeg Mirkeca ne bi bilo ovakvih fotografija za pamćenje jer on je naš dobri duh koji zabilježi sdvaki naš trenutak.

Hvala svima na sudjelovanju te organizatorima projekta na ugodnom, srdačnom i nezaboravnom iskustvu!

Vaši mladi kipari!

 

Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.