Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Radni izlet u Labin/Svetu Nedelju!

Radni izlet u Labin/Svetu Nedelju!

  • 21.06.2020
  • POTPORA

Nikad kraja našoj kreativnosti i učenju – sada smo postali i KIPARI!

Prije godinu dana imali smo priliku posjetiti “Park skulpture Dubrova”, kada smo obišli predivan park prepun prekrasnih umjetnina koje su izradili vrsni umjetnici iz cijelog svijeta. Ove godine vratili smo se u Park, no ne radi obilaska, već smo ove godine bili partneri na projektu obnove suhozida pod nazivom „Gradimo Park“. Nositelj projekta je ”Mediteranski kiparski simpzij”, s još jednim važnim partnerom, udrugom Dragodid.

Projekt “Gradimo Park – obnova suhozida u Parku skulptura Dubrova” financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, iz Fonda gradova i općina, Mali projekti za bolje sutra.

Na ovom predivnom i nezaboravnom izletu pridružili su nam se naši mladi “DIP-ovci”, volonteri, roditelji i drugi nama bliski ljudi, a osim njih, proširili smo krug ljudi i ugostili smo naše prijatelje i nove nordijske šetače, članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce, Rijeka. Sveukupno nas je bilo 40, od kojih je bilo 26 “DIP-ovaca” i 14 članova Udruge Srce.

U tako velikom broju okupili smo se u Rijeci i uputili prema Labinu/Svetoj Nedelji, gdje su nas srdačno dočekali organizatori projekta, koji su nas potom ponovno proveli po Parku te nas odveli do mjesta gdje se grade suhozidi. Naime, centralni događaj bila je upravo radionica suhozidne gradnje tijekom koje se ciljano želio obnoviti dio oštećenog suhozida iz smjera igrališta NK Iskre, prema skulpturi Tomislava Kauzlarića „Odavde do vječnosti i natrag“. Osim obnove, sudionici projekta imali su priliku sudjelovati u gradnji suhozida, od kraja dionice Bijele ceste Ivana Picelja „Bijela cesta u negativu“, prema postojećem suhozidu skrivenom među borovima, sve kako bi se uredila dva ulaza za pješake i bicikliste sa južne i zapadne strane Parka. Naši “DIP-ovci” i članovi Udruge Srce sudjelovali su u gradnji suhozida tako što su gradili suhozide zajedno s majstorima iz udrge Dragodid, ali su i skupljali kamenja te čistili granje. Osim toga, pripomogli smo organizatorima u nošenju materijala za provedbu radionice u amfiteatru, u kojem smo se zasluženo i odmorili uz legendu koju nam je ispričao naš dragi Borna!

Gladne i žedne, osoblje restorana  u Dubrovi ugodno i srdačno nas je ugostilo i pripremilo za nas ukusnu istarsku maneštru kojoj nismo mogli odoljeti!

Na kraju našeg obilaska, uputili smo se u centar Labina, gdje smo obišli suvenirnice te smo popili kavu i pojeli ukusan sladoled u kafiću, koji je očito postao naša tradicija koju ćemo održavati svakim dolaskom u Labin. Naravno, bez našeg Mirkeca ne bi bilo ovakvih fotografija za pamćenje, jer on je naš dobri duh koji zabilježi svaki naš trenutak.

Hvala svima na sudjelovanju te organizatorima projekta na ugodnom, srdačnom i nezaboravnom iskustvu!

Vaši mladi kipari!

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se