“Hodaj i ti!” Nordijskim hodanjem do inkluzivne i zelene Primorsko-goranske županije

  • 09.06.2021
  • DIP-ov klub mladih

Brzo, brzo prijave na google form i prijavi se za nordijsko hodanje! Ne moraš ništa znati, niti imati štapove, samo dođi i druži se s nama i ostat će ti zauvijek štapovi za hodanje. Općina Kostena nam je prvi domaćin i zato dođi na Žurkovo i hodaj i ti!

Program rada za Općinu Kostrena:
 PONEDJELJAK 14.6.2021. od 10:00 do 12:00 sati – START: Žurkovo, lučica kod Jedriličarskog kluba.
 ČETVRTAK 17.6.2021. od 18:00 do 20:00 sati – START: Žurkovo ili druga šetnica prema interesu građana
“Hodaj i ti!” je inicijativa za povećanje socijalne održivosti lokalne zajednice korištenjem postojećih resursa Kostrene i pruža idealnu priliku za poticanje inkluzije mladih s teškoćama i dostupnost zdravih fizičkih aktivnosti.
Svi građani se mogu prijaviti za sudjelovanje putem google obrasca sljedećoj na poveznici:
ili putem prijavnice u word formatu putem maila.
Preporuča se dolazak u sportskoj odjeći i obući (tenisice), s ruksakom za vodu i osobne predmete (standardne torbe ‘preko ramena’ onemogućavaju pravilno hodanje sa nordijskim štapovima).
Prijave su obavezne kako bi mogli nabaviti dovoljni broj štapova koje ćemo pokloniti sudionicima koji budu sudjelovali na minimalno 3 šetnje.
Termini u drugim gradovima / općinama:
 ČETVRTAK 24.6.2021. od 10:00 do 12:00 sati – START: Kastav, na Crekvini
 PONEDJELJAK 28.6.2021. od 18:00 do 20:00 sati – START: Rijeka, Costabella
 SRIJEDA 30.6.2021. od 10:00 do 12:00 sati – START: Opatija, Slatina
Termini i lokacije šetnji podložni su promjenama, ovisno o vremenskoj prognozi i interesu sudionika, a o promjenama sudionici će biti obaviješteni putem e-maila i na Facebook eventu.
Cilj projekta je povećati dostupnost zdravih rekreativnih aktivnosti (nordijsko hodanje) stanovnicima Primorsko-goranske županije, u Kostreni, Rijeci, Kastvu, Viškovu, Opatiji i drugdje te omogućiti aktivno uključivanje građana u aktivnosti mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju te prevencija bolesti zdravom sportskom aktivnošću i povećanje socijalnog kapitala Općine Kostrena, odnosno PGŽ-a. Projekt Hodaj i ti! pridonosi razvijanju svijesti o zdravom načinu života i prevenciji bolesti, kao i razvijanju svijesti o važnosti rekreacije i kretanja za zdravlje pojedinca. Svrha projekta „Hodaj i ti!” je oživljavanje društvenog kapitala kroz stvaranje prilika za susret i međusobne interakcije različitih skupina, kako bi se umrežavanjem stanovnika potakle daljnje inicijative za održiv razvoj Kostrene. Projekt je održiv jer sudionicima poklanjamo nordijske štapove, kako bi nastavili hodati, a mladi s teškoćama koji su savladali urbano hodanje, uz voditelja, prenose novu vještinu drugima.
Planirano je 5 vođenih tura nordijskog hodanja na području Primorsko-goranske županije od čega dvije zajedničke šetnje građana i mladih s teškoćama na području Općine Kostrene. Održat će se interaktivna edukativna predavanja o važnosti inkluzije, socijalnog kapitala i održivosti u Kostreni. Realiziranjem ovog projekta šetnice Kostrene postaju mjestom susreta i umrežavanja generacija, kao i zbližavanja sumještana kroz podizanje svijesti o važnosti brige o zdravlju. Hodaj i ti! je nastavak projekta Ri Urban Inclusive Walking 2020 iz 2019. godine kada smo uz potporu Rijeka2020 započeli s inicijativom za povećanje socijalne održivosti Grada Rijeke i inkluzije mladih s teškoćama.
Društvo za istraživanje i potporu provodi projekt Hodaj i ti! koji sufinanciraju Općina Kostrena i Primorsko-goranska županija. Projekt je dio je programa DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!
Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.