Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
O projektu “Hodaj i ti!” Nordijskim hodanjem do inkluzivne i zelene Primorsko-goranske županije

O projektu “Hodaj i ti!” Nordijskim hodanjem do inkluzivne i zelene Primorsko-goranske županije

  • 09.06.2021
  • POTPORA

O projektu

Cilj projekta Hodaj i ti! je povećati dostupnost zdravih rekreativnih aktivnosti (nordijsko hodanje) stanovnicima Primorsko-goranske županije, u Kostreni, Rijeci, Kastvu, Viškovu, Opatiji i drugdje, te omogućiti aktivno uključivanje građana u aktivnosti mladih s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Cilj je i prevencija bolesti zdravom sportskom aktivnošću, kao i povećanje socijalnog kapitala Općine Kostrena, odnosno PGŽ-a.
Projekt Hodaj i ti! pridonosi razvijanju svijesti o zdravom načinu života i prevenciji bolesti, kao i razvijanju svijesti o važnosti rekreacije i kretanja za zdravlje pojedinca. Svrha projekta Hodaj i ti! je oživljavanje društvenog kapitala kroz stvaranje prilika za susret i međusobne interakcije različitih skupina, kako bi se umrežavanjem stanovnika potakle daljnje inicijative za održiv razvoj Kostrene.
Projekt je održiv, jer sudionicima poklanjamo nordijske štapove, kako bi nastavili hodati, a mladi s teškoćama koji su savladali urbano hodanje, uz voditelja, prenose novu vještinu drugima.

Planirano je 5 vođenih tura nordijskog hodanja na području Primorsko-goranske županije, od čega dvije zajedničke šetnje građana i mladih s teškoćama na području Općine Kostrena. Održat će se interaktivna edukativna predavanja o važnosti inkluzije, socijalnog kapitala i održivosti u Kostreni. Realizacijom ovog projekta, šetnice Kostrene postaju mjestom susreta i umrežavanja generacija, kao i zbližavanja sumještana, kroz podizanje svijesti o važnosti brige o zdravlju. Hodaj i ti! je nastavak projekta Ri Urban Inclusive Walking 2020, iz 2019. godine, kada smo uz potporu Rijeka2020 započeli s inicijativom za povećanje socijalne održivosti Grada Rijeke i inkluzije mladih s teškoćama.

Plan nordijskog hodanja

  • ponedjeljak, 14. 6. 2021. od 10 do 12 sati – START: Kostrena, Žurkovo, lučica kod Jedriličarskog kluba
  • četvrtak, 17. 6. 2021. od 18 do 20 sati – START: Kostrena, Žurkovo ili druga šetnica prema interesu građana
  • četvrtak, 24. 6. 2021. od 10 do 12 sati – START: Kastav, na Crekvini
  • ponedjeljak, 28. 6. 2021. od 18 do 20 sati – START: Rijeka, Costabella
  • srijeda, 30. 6. 2021. od 10 do 12 sati – START: Opatija, Slatina
Društvo za istraživanje i potporu provodi projekt Hodaj i ti! koji sufinanciraju Općina Kostrena i Primorsko-goranska županija. Projekt je dio programa DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!
Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se