DIP GREEN: “Day 5”

  • 01.06.2021
  • DIP-ov klub mladih
Došao je kraj Svibnja, a to znači samo jedno – bliži se kraj projekta DIP GREEN. Zahvaljujući DIPovom Klubu mladih, mladim volonterima (Youth Workers), našim DIPovcima, stručnom timu, došli smo do našeg petog, i posljednjeg, odlaska u eko-vrt na Viškovu u sklopu projekta DIP GREEN.
Pa prisjetimo se malo što je DIP GREEN i što smo sve napravili u sklopu projekta. 😃
DIP GREEN je projekt koji se provodi u suradnji sa SMART-om, kao dio europskog projekta EDUVOL – Volunteering as an Educational Opportunity čiji je glavni cilj unaprijediti kompetencije mladih (Youth Workers) te njihove mogućnosti u svrhu aktivnog i potpunog sudjelovanja u svom društvu na ekonomskom i socijalnom planu i to na svim razinama – od lokalne pa do europske razine. Kako bi se navedeni cilj ostvario, glavni naglasak je na učenju zalaganjem u zajednici kojim se povezuje volontiranje mladih u zajednici te njihovo učenje.
U DIP GREEN-u naša ciljana skupina mladih su volonteri koji pružaju socijalnu podršku i pomoć našim DIP-ovcima kroz mnogobrojne aktivnosti i radionice u Udruzi DIP. Oni su uz pomoć mentorice Nele, ali isto tako i Marte, Karmen i Bernarda, napravili plan vrta, opskrbili se alatom i sadnicama te započeli svoj projekt unutar kojeg su uredili vrt i zasadili ljekovito bilje i voćkice sukladno planu. Pritom, naši DIP-ovci bili su od veeeelike pomoći mladim volonterima jer su zajedno s njima sjeckali, kopali, sadili, čistili, ali i poučavali ih o raznim biljkama u našem vrtu. Bravo, bravo!
Tako smo od cvijeća zasadili neven, dragoljub, Lijepu Katu, tulipan, suncokret i karanfil. Od ljekovitog bilja posadili smo bosiljak, matičnjak, luk vlasac, mentu i timjan, dok smo od voćkica posadili stablo smokve i kruške, borovnice, maline i kupine. Dok smo vrijedno radili, drugi su nas promatrali i kao nagradu za naš rad, gospodin Ivo Rajkovača donirao nam je stablo šljive, smokve, ružmarin i gnojivo. Veliko Vam hvala! Hvala puno i našoj volonterki Sandri Zgodić na stablima amarene i iniciranju obnove klupica pa su tako njen tata i brat iz obrta Zgodić j.d.o.o. napravili predivne nove klupice na kojim možemo odmoriti nakon teškog i napornog rada. Upravo smo to napravili i jučer – počistili smo naš vrt, promatrali naše biljke i voćke kako su izrasle, a potom napravili mini piknik uživajući u našem radu!
Bravo svima koji su sudjelovali: DIPovci, Youth Worker-ice (Tina Biondic, Ivana Čotić, Hela Kusic, Silvia Marković, Aleksandra Ristić, Ana Suran i Sandra Zgodić), volonteri Adam i McKay, mentorica Nela i naš stručni tim (Marta, Karmen i Bernard!
Veselimo se novim aktivnostima i ponovnom druženju! 😊
Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.