Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
DIP GREEN: “Day 2”

DIP GREEN: “Day 2”

  • 31.03.2021
  • POTPORA

Sunčan dan, +20°C, srijeda, a pitate se gdje smo mi? Ponovno u našem eko vrtu na Viškovu, u radnom izdanju. Ne, mi nismo današnji sunčani i proljetni dan proveli u jednom od riječkih kafića. Mi smo vitamin D upijali dok smo radili na uređenju našeg vrta u sklopu DIP GREEN projekta, gdje su naši mladi volonteri (Youth Workers), “DIP-ovci” te DIP-ov klub mladih zasukali svoje rukave i nastavili rad od prethodnog tjedna. Pridružili su nam se i volonteri Adam i McKay, kojima se također zahvaljujemo na pomoći!

Danas smo se podijelili u timove, pa je tako jedan tim nastavio s čišćenjem terena koji je i dalje prekriven raznim granjem i trnjem, koje je potrebno odrezati i pokupiti kako bi naše biljke i voćke imale dovoljno prostora da narastu i sazriju. Drugi tim radio je na prvoj etapi našeg vrt te je tako na red došlo cvijeće – posadili smo lukovice od tulipana koji će svakako uljepšati taj dio vrta na kojem najčešće volimo odmoriti, ponešto pojesti i popiti, ali i održati rođendanske proslave kada, naravno, popuste epidemiološke mjere. Osim cvijeća, jedan tim zasadio je i dvije amarena višnje što ćemo zasigurno jesti kada sazrije, a možda i napraviti neki sok ili sirup – što kažete?

A znate što još? Dobili smo još sadnica za naš vrt i to zahvaljujući Ivi Rajkovači, koji nam je poklonio nekoliko sadnica koje će naš vrt svakako učiniti još bogatijim i šarolikijim! Veliko vam hvala na vašoj velikodušnosti i toplom srcu! Svakako ste nam uljepšali ovaj današnji radni dan.

 

Hvala svima na vašem trudu i izvanrednom radu! Odličan posao smo napravili! A sada se svi možemo početi pripremati za nadolazeći blagdan – Uskrs! Obavezno nam pošaljite neku sliku, da vidimo što sve krasi vaš Uskršnji stol.

Vidimo se i odmorite se!

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se