Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga

Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih: Priprema, pozor, radim! #ostanidoma 1.- 6.2020.

Distancirano socijalni je online inačica DIP-ovog kluba mladih. S obzirom na epidemiološku situaciju i potpuno zatvaranje koje je nastupilo na proljeće 2020., morali smo prestati s radom uživo s korisnicima uživo na neko vrijeme. Unatoč tome, odlučili smo prihvatiti izazov i prilagoditi aktivnosti DIP-ovog kluba mladih aktualnoj situaciji. Od kraja ožujka pa sve do kraja lipnja, održavali smo aktivnosti svakog radnog dana, od 11 do 13 sati, u zatvorenoj Facebook grupi Volonteri Prijatelji DIP, čime je ostvaren kontinuitet rada s korisnicima i olakšana prilagodba na novonastalu situaciju. Ukupno je održano preko 130 aktivnosti (zabavno edukativni kvizovi, zabavno edukativne rasprave, tjelovježba, razmjena fotografija i crteža, Zoom – DIP-ove čajanke, odgojno- obrazovni sadržaj, tematski tjedan – pravila, zdravlje, engleski jezik). U provedbi je sudjelovalo ukupno 16 volontera. Na linku možete vidjeti detaljnije kako je to izgledalo: https://www.youtube.com/watch?v=Zc3PzBFYuhY&t=3s

 

U online kvizu o hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, “DIP-ovci” su imali priliku naučiti više o različitim vrstama parkova, kao i o zaštiti i održivosti ovih područja. Cilj kviza je bio stvoriti priliku za povećanje znanja i razumijevanja ovih područja. “DIP-ovcima” se svidio online kviz o znamenitostima europskih država, jer im je dao priliku naučiti o različitim kulturnim i prirodnim znamenitostima u različitim zemljama u Europi. Kviz o moru i njegovim stanovnicima pružio je priliku za učenje o životu u moru, kao i o različitim vrstama životinja. Online kviz o tradicionalnim europskim jelima pružio je priliku za učenje o različitim vrstama jela i kulturama u Europi, te povećao znanja i razumijevanja o europskoj hrane. U online kvizu o kućnim ljubimcima, diskutirali smo o različitim vrstama kućnih ljubimaca, njihovom ponašanju i prehrani. Zdravi online kviz o voću i povrću educirao je o različitim vrstama voća i povrća, kao i o njihovoj ulozi u prehrani i zdravlju. Online kviz o Olimpijskim igrama i sportovima pružio je priliku za učenje o različitim sportovima i natjecanjima, kao i o povijesti Olimpijskih igara. Malo smo kvizali i o svemiru, tj. o Zemlji i Sunčevom sustavu, te ponovili i naučili nešto novo o planetima, zvijezdama i svemirskim tijelima.

 

Da u zdravom tijelu zadržimo i zdrav duh, potrudio se naš volonter Ivica, svojom online tjelovježbom. Ivica je svoje vježbe prilagodio različitim sposobnostima naših “DIP-ovaca”, pa smo zahvaljujući njemu ostali aktivni i tijekom lockdowna. Na našim svakodnevnim online susretima, često smo razmjenjivali fotografije i crtali na razne teme, i tako dali priliku našim “DIP-ovcima” da vježbaju motoriku, budu kreativni i pokažu svoje talente, ali i da podijele crteže s drugima.

 

Organizirali smo tematske Tjedne:

Tjedan engleskog jezika

Tijekom Tjedna engleskog jezika, organizirane su različite online aktivnosti, kako bi se pomoglo u učenju i razumijevanju engleskog jezika. Cilj ovih aktivnosti je da se “DIP-ovci” zabave dok uče i razvijaju svoje vještine engleskog jezika.

Tjedan zdravlja

U Tjednu na temu zdravlja, organizirali smo online diskusije, savjetovanja i edukacije naših “DIP-ovaca”, kako se brinuti o zdravlju. Cilj ovih aktivnosti je motivirati “DIP-ovce” da se brinu za svoje zdravlje.

Tjedan pravila

U Tjednu pravila, provodili smo online aktivnosti, kako bi “DIP-ovci” ponovili pravila bontona, pravila nenasilne komunikacije te pravila ponašanja u prometu. Cilj ovih aktivnosti bilo je pružiti podršku “DIP-ovcima”, da razumiju važnost poštivanja pravila i kulturnih kodeksa u svakodnevnom životu.

 

Naše volonterke iz Španjolske organizirale su online aktivnost Pjesmom protiv dosade, te nam priredile pravu zabavu i odvratile dosadu. Cilj ove aktivnosti bio je da se “DIP-ovci” zabave i opuste.

Nekoliko smo puta online diskutirali na temu Pomaganje ukućanima, kako bi “DIP-ovcima” pružili podršku i edukaciju potrebnu za pomaganje njihovim ukućanima. Ova je aktivnost uključivala i fotografije “DIP-ovaca” kako pomažu u kućanskim poslovima.

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • Žiro račun: ERSTE & ST. BANK
  • IBAN: HR68 2402 0061 1011 8082 8