A A A Black and white icon Change contrast icon
Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga

Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim! 7. – 12.2021.

23.12.2021. Edukacija o inkluzivnom volontiranju

Osim volonterskih aktivnosti, danas smo imali i edukaciju o inkluzivnom volontiranju, koju nam je održao Centar za inkluzivne radne aktivnosti. Aktivnost se održala u sklopu projekta “Volontiram uz podršku” koji je financiran od strane Grad Zagreb Službena stranica. “DIP-ovci” su, osim temeljnih informacija o inkluzivnom volontiranju, imali priliku čuti i o različitim iskustvima inkluzivnog volontiranja sudionika te njihovim doprinosima, kako za pojedince, tako i za zajednicu.

23.12.2021. Edukacija o bontonu i kreativna radionica izrade čestitki

Danas je bio dan od volonerskih aktivnosti – prvo nam je Ida održala edukativnu aktivnost o bontonu, gdje su “DIP-povci” imali priliku učiti o pravilima ponašanja. Potom je naša volonterka Lucija održala kreativnu aktivnost, gdje smo izrađivali božićne čestitke na vrlo zanimljive načine pomoću kolaž papira, te otiska prsta.

Jedan vrlo dinamičan dan u DIP-u!

22.12.2021. Advent u Opatiji

Srijedu smo proveli u šetnji Opatijom. Osim božićnog ugođaja na Adventu, imali smo priliku vidjeti i brojne znamenitosti po kojima je Opatija poznata, o čemu nam je više ispričala naša Marta. Nakon kratke “turističke” ture Opatijom, sjeli smo uz more i popili toplu čokoladu. Jedva čekamo ovo ponoviti!

21.12.2021. Kulinarska radionica - Krašuljci

Danas smo imali kulinarsku radionicu “Krašuljci” koju nam je održala naša volonterka Klara. Uspjeli smo ispeći puna 4 pleha keksića. Lagano smo se “zagrijali” za nadolazeće blagdane!

20.12.2021. Mali DIP-ov božićni sajam

Danas smo imali Mali božićni sajam s našim prijateljima iz Udruga Vida i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Hvala svima koji su danas došli na naš sajam i svojim dolaskom pružili nam podršku. Isto tako, hvala svima koji su svojim donacijama pridonijeli poboljšanju kvalitete rada navedenih udruga, kao i njihovim članovima!

17.12.2021. DIP-ova ZOOM čajanka

Danas je bila “ženska” Zoom čajanka! Imale smo mini-pričaonicu u kojoj smo otvorile temu straha – čega se bojimo te kako navedeno možemo otkloniti ili barem umanjiti.

16.12.2021. Kreativna radionica origamija i proslava rođendana

Današnji susret u DIP-u, posvetili smo izradi origamija, koju nam je održala naša volonterka Katarina. Poslije toga, priredili smo Katarini malu rođendansku proslavu iznenađenja – “DIP”ovci su ispekli palačinke i napisali rođendanske čestitke.
Još jednom, želimo našoj Katarini sretan 22. rođendan!

15.12.2021. Kulinarska radionica

Danas su nam naši Erasmus volonteri iz Španjolske, Isabel i Victor, održali kulinarsku radionicu – španjolska kuhinja. Radili smo tri tradicionalna španjolska jela – tortilje na španjolski način, “banderillas” i punjena jaja. Na trenutak smo otišli u Španjolsku i zaboravili da smo zapravo u DIP-u. Naša Viktorija je uz sve to uspjela proslaviti svoj rođendan, i to u španjolskoj atmosferi. Sigurni smo da još nije imala rođendansku proslavu poput ove! Ne smijemo zaboraviti spomenuti i naše volontere misionare, koji su u drugoj prostoriji vrijedno restaurirali stare stolice.

14.12.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Danas su “DIP-ovci” uživali u rekreaciji na bazenima Kantrida.

14.12.2021. Likovna radionica sa Sinišom

Današnju likovnu radionicu, održao nam je naš volonter Siniša. “DIP-ovci” su imali priliku iskušati likovno izražavanje putem različitih tehnika crtanja tušem – tehniku laviranim tušem, kistom te drvcem. “DIP-ovci” su bili i više nego oduševljeni te jedva čekaju da ponovno imamo aktivnost poput ove!

P.S. Pokušajte pogoditi što smo crtali.

13.12.2021. Zeleni Kastav

Ponedjeljak smo započeli odlaskom na sajam Zeleni Kastav. Danas su paketići koji su ostali s aukcije dobili drugu priliku za udomljavanje. Iako je bilo jako hladno, ni to nas nije spriječilo da se okupimo u velikom broju! Pisali smo poruke “lijepih želja” koje smo dijelili prolaznicima i ostalim sudionicima sajma. Reakcije ljudi su neprocjenjive!

10.12.2021. DIP-ova ZOOM čajanka

Za kraj radnoga tjedna, imali smo Zoom čajanku!  Pričali smo o tome zašto uopće kitimo bor za Božić te koja je njegova simbolika. Povodom toga, pogledali smo kratki edukativni video i kasnije diskutirali o njemu.

09.12.2021. Kreativna radionica – izrada medvjedića od ručnika

Pred sam kraj radnog tjedna, bacili smo se na kreativnu aktivnost! U naizgled obične bijele ručnike, unijeli smo dašak života te od njih napravili ni više ni manje nego – medvjediće! Krajnji izgled će vas oduševiti.

Kasnije smo pisali anonimna “pisma dobrih želja” te čitali i diskutirali o idejama dipovaca iz “kutije ideja”. Već imamo par ideja za daljnje aktivnosti

08.12.2021. Kulinarska radionica i Pričaonica

Povratak našeg Borne obilježili smo kulinarskom radionicom – Borninim palačinkama! Osim što smo svi sudjelovali u njihovoj izradi, bile su posebne i po tome što smo ih mazali s domaćim džemovima od lubenice, smokava i dinje koje su donijeli naši “DIP-ovci”.

Nakon radionice, imali smo pričaonicu o svakodnevnim aktivnostima koje trebamo obavljati.

P.S. Nije ostala niti jedna palačinka.

07.12.2021. Ukrašavanje prostora

Danas smo ukrašavanje prostora i kićenje bora priveli kraju! Čak smo uspjeli napraviti i vlastite ukrase od papira. Spremni smo za Božić i nadolazeće blagdane! A vi?

07.12.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

“DIP-ovci” su danas uživali na bazenima Kantrida.

06.12.2021. Ukrašavanje i čišćenje prostora

Danas smo aktivnosti proveli opušteno – unijeli smo malo božićnog ugođaja u prostor naše udruge. Budući da sve radimo zajedno, tako smo i danas okitili polovicu bora, a ostatak prepustili drugoj grupi “DIP-ovaca”. Osim ukrašavanja i uređivanja, prostor smo malo i očistili te se već osjeti drugačije ozračje unutar našeg ambijenta.

03.12.2021. ZOOM čajanka

Danas smo, kao i svakoga petka, održali našu ZOOM čajanku.

02.12.0021. Informatička radionica

Danas smo imali informatičku radionicu, gdje su “DIP-ovci”, osim sastavljanja kompjutera imali priliku i naučiti od čega se sve sastoji unutrašnjost kućišta računala. U drugoj prostoriji, volonteri i pojedini “DIP-ovci” vrijedno su pripremali naše rukotvorine za sutrašnju aukciju!

01.12.2021. Izrada predmeta od keramike u udruzi Srce

Jučerašnje druženje s našim prijateljima iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka nastavili smo danas, i to punom parom!

Uspjeli smo puno toga zajednički napraviti – obojali smo predmete od gline koje je izradila prethodna grupa dipovaca, a sa volonterkom Martinom smo učili osnove njemačkog jezika.

Osim toga, uspjeli smo odigrati igru “Pogodi tko?” te se za kraj današnjih aktivnosti i malo razgibati uz našu Emi.

30.11.2021. Hodaj i ti! - novi ciklus nordijskog hodanja - Kostrena

Ovaj lijepi i sunčani dan, proveli smo u šetnji s nordijskim štapovima po Kostreni (Žurkovo) – u sklopu projekta “Hodaj i ti!” – ciklus nordijskog hodanja za zelenu i inkluzivnu Općinu Kostrena i PGŽ . Uz naše dipovce, pridružili su nam se i naši prijatelji iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Osim njih, pridružili su nam se i građani koji su se samoinicijativno prijavili za ovu turu nordijskog hodanja!

Prešli smo lijepu kilometražu te se veselimo ponovnom nordijskom hodanju i sklapanju novih poznanstava!

29.11.2021. ZOOM edukacija, priprema za aukciju i Pričaonica

Jutro smo započeli ZOOM edukacijom o Pravima i uslugama u sustavu socijalne skrbi koju je održala Centar za inkluzivne radne aktivnosti . Aktivnost se održava u sklopu projekta @Aktivni za inkluziju! financira @ACF.

Potom smo pripremali slike na platnu za aukciju koja je na rasporedu sljedeći tjedan!

Za kraj dana, imali smo pričaonicu o svakodnevnim aktivnostima i obavezama  Sve u svemu, jedan jako uzbudljiv ponedjeljak!

26.11.2021. Kuglice dobrih želja!

Ovaj petak proveli smo malo drugačije od uobičajenog – umjesto Zoom-a, družili smo se uživo. Išli smo na Korzo posjetiti volontere koji su za nas prikupljali donacije putem kuglica dobrih želja.  I mi smo uzeli svoju kuglicu, zapisali želju i objesili ju na bor. Malo je reći da smo oduševljeni. Hvala svima koji su odabrali svoju kuglicu i doprinijeli ovoj akciji, a oni koji nisu stigli – još sutra mogu kupiti svoju kuglicu.

25.11.2021. Radno-okupacijska aktivnost izrade kasica u Božićnom duhu

Danas smo vrijeme proveli u izrađivanju naših kasica, no ovoga puta u božićnom duhu  – izrađivali smo sobove Rudolfe koji su uskoro spremni za aukciju!

24.11.2021. Radno okupacijska aktivnost - šivanje

Današnju radionicu šivanja, nakon dugo vremena posvetili smo našim – patuljcima! Kao što možete vidjeti, bili smo jakooo vrijedni te smo uspjeli napraviti čak 13 patuljaka koji čekaju svoje udomitelje.

23.11.2021. Rekreacijsko plivanje na bazenima Kantrida

Poslije aktivnosti unutar DIP-a, pojedini “DIP-ovci” su dan odlučili zaokružiti i odlaskom na plivanje.

23.11.2021. Informatička radionica, šivanje i restauracija starog stola

Danas su “DIP-ovci” bili entuzijastični, stoga smo uspjeli mnogo toga odraditi. Za početak, imali smo informatičku radionicu, koju je, kao i uvijek, vodio naš Šešo, nakon koje smo se bacili na dovršavanje Hildi i Vandi.

Osim toga, posjetili su nas i naši volonteri (misionari), koji su restaurirali stari drveni stol koji je već “na prvu” poprimio novi izgled.

22.11.2021. Osposobljavanje volontera

U ponedjeljak, 22. studenoga 2021., održali smo osposobljavanje volontera za rad u “Dipovom klubu mladih”, a uskoro nastavljamo i sa mjesečnim supervizijama za volontere.

22.11.2021. Radno okupacijska aktivnost - šivanje

Povodom nadolazeće “DIP-ove aukcije”, današnje poslijepodne proveli smo radeći i dovršavajući naše Hilde i Vande. Sada su spremne za udomljavanje!

17.11.2021. Izrada štednih kasica

Prije produženog vikenda, opasno smo se bacili na izradu kasica prasica. No, prije toga razgovarali smo o novcu, čemu služi te na koje sve načine ga možemo uštedjeti. Krajnji rezultat će vas oduševiti!

16.11.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Danas su se “DIP-ovci” rekreirali na bazenima Kantrida.

15.11.2021. Aktivnost „Zdrava prehrana“ i proslava Lucianovog rođendana

Za dobar početak tjedna, proslavili smo rođendan od našeg Luciana. Bilo je veselo.

Uz proslavu smo čak uspjeli i održati aktivnost “Zdrava prehrana” s kojom su dipovci bili oduševljeni!

Sve u svemu, bio je ovo jedan dinamičan ponedjeljak!

12.11.2021. Dipova ZOOM čajanka

Za kraj radnoga tjedna, kao i svakoga petka, imali smo Zoom čajanku s našim “DIP-ovcima”. Danas smo pričali o upravljanju novcem, točnije, njegovoj štednji te našim željama i potrebama.

11.11.2021. Mozgalica sa Sandrom i Pričaonica s Bernardom

Za dobar početak dana, naša Sandra nam je danas održala aktivnost “Mozgalica”. Kao i prethodna grupa, i “DIP-ovci” su bili oduševljeni ovom aktivnošću te ih je potaknula na timski rad i kognitivno promišljanje.

Nakon toga, održali smo “Pričaonicu”, a današnja tema bila je – samopouzdanje – imali smo priliku vidjeti i pričati o tome kako mi sebe vidimo, a kako nas drugi vide.

10.11.2021. Posjet udruzi Srce i radionica gline

Danas smo bili u posjeti našim prijateljima iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Za dobro jutro, malo smo se razgibali na svježem zraku, a potom smo se bacili na kreativnu radionicu – od gline smo izrađivali svijećnjake pomoću otiska lista. Krajnji produkt ispao je posebnog i nesvakidašnjeg izgleda.

9.11.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Danas su se “DIP-ovci” rekreirali na bazenima Kantrida.

8.11.2021. Glazbena radionica

Danas smo imali dugo očekivanu glazbenu radionicu. Radionicu je vodio naš Šešo, a po prvi put su na njoj sudjelovale naša Helena B. i volonteri Daria, Lea i Filip. Malo je reći da su “DIP-ovci” bili oduševljeni.

Nakon radionice, vrijeme smo iskoristili pišući prijedloge za kutiju ideja i kutiju žalbi.

5.11.2021. DIPova ZOOM čajanka

S krajem tjedna, došla je i naša Zoom čajanka koju uvijek s nestrpljenjem čekamo. Danas su nam se po prvi put pridružile naše Clara i Helena koje smo upoznale s našim aktivnostima petkom u obliku Zoom sastanka. Prepričavali smo im neke od naših najupečatljivijih dosadašnjih Zoom čajanki i online aktivnosti. Nakon toga, pričali smo o tome što nas veseli te što bismo voljeli raditi na sljedećoj Zoom čajanci.

4.11.2021. Radno-okupacijske aktivnosti – šivanje

Današnji dan bio je posebniji nego inače, a razlog tome je što su nas posjetili studenti s Odsjek za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Rijeci koje smo s veseljem očekivali. Njihovo gostovanje odvilo se u sklopu kolegija “Odgoj i obrazovanje za civilno društvo” čija je nositeljica izv.prof.dr.sc. Bojana Ćulum Ilić, a asistentica Nadja Čekolj, mag. soc. et paed.

Studenti su imali priliku vidjeti prostor naše udruge, upoznati se s našim “DIP-ovcima” te u konačnici i vidjeti čime se mi ovdje bavimo. Upravo zato, odmah smo se bacili na posao – u izradu naših Hildi i Vandi i to od samog početka – od šivanja vrećica, punjenja lavande, crtanja oči, rezanja krakova …itd. kako bi iz prve ruke dobili uvid u samo djelić naših aktivnosti. Posebni naglasak bio je stavljen na važnost volontiranja, osobni i profesionalni doprinos koji ima u životima pojedinaca, ali i zajednici, te na socijalne inkluzije mladih s manje mogućnosti. Također, studenti su imali priliku dobiti uvid u jedno od mogućih radnih mjesta, ono pedagoga, te smo se trudili odgovoriti im na sva pitanja i nedoumice.

3.11.2021. Radno-okupacijske aktivnosti – šivanje

Današnji kišni dan iskoristili smo za izradu naših Hildi – rezali smo krakove od tkanine i pričvršćivali ih uz prethodno napravljene glavice punjene lavandom. U svemu tome, pomogli su nam naši volonteri Jelena, Isabel i Victor. Još nam samo nedostaju oči kojima ćemo upotpuniti izgled naših Hildi, no to na nekoj sljedećoj radionici.

2.11.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

I danas su “DIP-ovci” uživali na bazenima Kantrida.

29.10.2021. Dipova ZOOM čajanka

Danas će ZOOM čajanka biti nešto drugačija od uobičajene. Vaš današnji zadatak je slikati 5 zdravih i 5 nezdravih namirnica koje imate u svojem domu. Nakon što ih slikate, objavite ih u komentar da vidimo što ste sve pronašli. Sretno!

28.10.2021. Edukativna radionica o zdravoj prehrani

Za kraj tjednih aktivnosti koje se provode uživo, danas smo na rasporedu imali radionicu “Zdrava prehrana”. U sklopu nje, naši dipovci su naučili koje su to zdrave, a koje nezdrave namirnice koje konzumiramo te načine na koje one nezdrave možemo zamijeniti zdravima! Malo je reći da smo iznenađeni idejama dipovaca za alternativne zamjene u obliku zdravih namirnica.

U konačnici, “DIP-ovci” su imali priliku usvojeno znanje, ali i znanje koje su imali od prije usmjeriti na osmišljavanje zdrava obroka u danu – doručak , ručak i večeru – što je zapravo predstavljalo i zadnju aktivnost današnje radionice.

Bravo, “DIP-ovci”!

Nakon radionice, malo smo se družili te očistili prostor.

27.10.2021. Kreativna radionica s kapetanom Tomom

Danas nam je u goste došao kapetan Tome kojeg smo s nestrpljenjem i veseljem dočekali. Osim što smo čuli različite dogodovštine, priče i iskustva koje je doživio tijekom svoje dugogodišnje plovidbe, naučio nas je i vezati dvije vrste čvorova – pandul ili bacalo i pašnjak. Malo je reći da smo bili oduševljeni te jedva čekamo da nam kapetan ponovo dođe! Na poklon smo dobili i knjigu o Bratovštini sv. Nikole u Kostreni sv. Barbari, na čemu smo neizmjerno zahvalni!

Uz to, danas su nam se pridružili Victor i Isabel – novi volonteri iz Španjolske.

Sve u svemu, jako zanimljiv i dinamičan dan u DIP-u!

26.10.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

“DIP-ovci” su danas uživali u rekreativnom plivanju na bazenima Kantrida.

25.10.2021. Kreativna radionica i predavanje o higijeni

Današnji susret posvetili smo dovršavanju aktivnosti koja se odnosi na dekupaž sa novinskim papirom. U tome su nam pomogle naše nove volonterke, Lea i Daria, koje su se jako brzo sprijateljile s dipovcima i uklopile u radni tim.

Nakon toga, imali smo gostujuće predavanje o (intimnoj) higijeni u suradnji s Nastavni zavod za javno Zdravstvo PGZ, a u tome nam se pridružila naša ekipa iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Ovoga puta, s nama su bili i dečki te smo naučili mnogo toga novoga.

22.10.2021. Dipova ZOOM čajanka

Za kraj radnog tjedna, kao i svakoga petka, imali smo Zoom čajanku. Današnji online susret, proveli smo u vidu “mini pričaonice” gdje smo međusobno razgovarali o svemu i svačemu .

Sve u svemu, kvalitetno smo proveli naše vrijeme druženja.

21.10.2021. Mozgalice sa Sandrom

Danas nam je naša Sandra održala aktivnost “Mozgalica” u kojoj su dipovci trebali “upaliti” moždane vijuge i promišljati o slaganju riječi od slova koja su im bila na raspolaganju. To su napravili na način da su prvo slagali ponuđene riječi koje su dobili na papiru, a odnosile su se na životinje i stvari  Nakon toga, uslijedio je malo teži zadatak, no nećemo sve otkrivati kako bi ostalim “DIP-ovcima” ipak mali dio ove aktivnosti ostao iznenađenje

Osim toga, danas se nismo samo zabavljali već smo bili i malo vrijedni – imali smo akciju čišćenja gdje smo izglancali prostor naše Udruge.

20.10.2021. Proslava rođendana

Danas nam je bio divan i uzbudljiv dan, jer je naša Helena slavila okrugli 30. rođendan! Osim što smo se družili, jeli grickalice, pizzu i kolače, odigrali smo i igru “Pogodi tko”, i to ovoga puta uživo, s kojom su “DIP-ovci” bili oduševljeni. Osim toga, izrađivali smo i rođendanske čestitke dobrih želja za našu Helenu.

Dok su se neki zabavljali, u drugoj prostoriji naši volonteri misionari vrijedno su radili i dovršavali posao vezan uz stari sef.

Sve u svemu, bilo nam je jako lijepo i ovim putem još jednom želimo sretan rođendan našoj Heleni!

19.10.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Kako je uobičajeno utorkom, “DIP-ovci” su uživali u rekreativnom plivanju na bazenima Kantrida.

18.10.2021. Posjet udruzi Srce

Iako je ponedjeljak, mi smo početak tjedna započeli entuzijastično – jutarnjim razgibavanjem u Udruzi Srce s trenerom Goranom. Potom smo se svi međusobno družili  pili čaj,  pričali i izrađivali jedni drugima čestitke. Nakon toga, uslijedilo je predavanje o intimnoj higijeni i zdravlju djevojaka/žena koje su održale doktorice u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a. Naučili smo mnogo toga novoga te se veselimo sljedećem susretu i predavanju koje će se održati u prostoru naše Udruge, a bit će namijenjeno i dečkima!

15.10.2021. Dipova ZOOM čajanka

Budući da nam je stigla jesen, današnju Zoom čajanku posvetili smo crtanju i pričanju o onome što nas veseli s dolaskom jeseni. Razlozi su šaroliki, kao i sama jesen pa su tako “DIP-ovci” naveli da ih najviše veseli opadanje lišća koje okolini daje sasvim drugačiju notu od ostalih godišnjih doba. Isto tako, kao razloge koji ih vesele naveli su – kestene, bundeve, vrganje, šetnju šumom te posebne zalaske sunca koji su drugačiji od uobičajenih.

Osim toga, prepričavali smo dojmove jučerašnjeg nordijskog hodanja onim “DIP-ovcima” koji nam se jučer nažalost nisu mogli pridružiti.

Sada imamo još zainteresiranih za sljedeće nordijsko hodanje za koje se nadamo da će biti uskoro.

14.10.2021. Nordijsko hodanje

Današnji sunčani dan iskoristili smo za lagano nordijsko hodanje pod vodstvom gospodina Željka. Hodali smo od Srdoča do Kastva i to različitim putevima – od ceste pa do šumskog puta.

Prije samog polaska, prvo smo se razgibali kako bi bili spremni za pohod s nordijskim štapovima!

13.10.2021. Informatička radionica

Danas smo imali informatičku radionicu koju je, naravno, vodio naš Šešo. Osim što smo preuredili računalnu prostoriju, instalirali smo Windowse i aplikaciju za slušanje glazbe. Uz sve to, uspjeli smo se i odmoriti te međusobno podružiti. Svemu ovome, pridružili su nam se novi članovi, Mateo i Viktorija, koji su odmah iz prve ruke imali priliku iskusiti našu radnu atmosferu u DIP-u.

Dobro nam došli!

12.10.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

I danas su “DIP-ovci” uživali u rekreativnom plivanju na bazenima Kantrida.

11.10.2021. Zeleni Kastav

Danas smo prisustvovali još jednom Zelenom Kastvu i to u velikom broju. Međutim, današnji odlazak je bio malo posebniji nego inače , budući da smo obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja. Osim što smo pisali poruke građanima o tome kako mi “DIP-ovci”  čuvamo svoje mentalno zdravlje, izložili smo i plakat na kojem su građani imali mogućnost podijeliti s nama na koji način oni čuvaju svoje mentalno zdravlje.

Na taj način, razmijenili smo iskustva i naučili neke nove metode kako očuvati i poboljšati vlastito mentalno zdravlje.

08.10.2021. DIPova ZOOM čajanka

Za kraj ovog veselog i dinamičnog tjedna, kao i uvijek, imali smo ZOOM čajanku.
Za početak, ponovili smo nova pravila koja imamo u Udruzi te smo se prisjetili odgovornog ponašanja za vrijeme korone – pranje ruku , držanje distance , dezinficiranje površina , mjerenje temperature i slično.
Nakon toga, odigrali smo improviziranu igru “Pogodi tko sam ja?” koju smo igrali u parovima, a pobjedu su odnijeli naši Mia i Borna.
“DIP-ovci” su oduševljeni ovom igrom, i jedva čekaju da ju ponovno odigramo preko Zooma – a možda i uživo?

07.10.2021. Kreativna radionica i proslava rođendana

S malim zakašnjenjem, danas smo proslavili rođendan od naše Brune. Rođendanskoj proslavi, prisustvovalo je mnogo “DIP-ovaca”, ali i volonterke, među kojima nam se danas pridružila i jedna nova volonterka koja dolazi iz Španjolske.

Bilo je veselo – crtali smo rođendanske čestitke našoj Bruni, jeli pizzu i sladoled, plesali, pjevali, igrali društvene igre …ma svašta!

Još jednom, Bruna, sretan ti rođendan!

06.10.2021. Kreativna radionica dekupaža

Današnju kreativnu radionicu posvetili smo uređivanju starih predmeta putem dekupaž tehnike. Predmeti su već naizgled poprimili drugačiji izgled, te se veselimo sljedećoj kreativnoj radionici u kojoj ćemo im dati “final touch”.

05.10.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Danas su “DIP-ovci” uživali na bazenima Kantrida.

04.10.2021. Glazbena radionica i fraktalno crtanje

Danas nam ni kiša nije pokvarila pozitivnu atmosferu , jer smo od jutra krenuli veselo – s glazbenom radionicom koju je vodio naš Šešo. Tijekom cijele radionice, koristili smo instrumente koje smo sami izradili!

Nakon toga, Karmen nam je pomogla da se malo opustimo i to uz metodu fraktalnog crtanja. Bilo je dinamično i veselo!

01.10.2021. Online aktivnost - Dipova ZOOM čajanka

Danas je na ZOOM-u bilo jakooo interaktivno i zanimljivo. Pričali smo o stvarima koje nam smetaju i načinima kako ih možemo riješiti – ako nam nešto ne odgovara, kažemo; ako nas nešto muči ili ako imamo problem, podijelimo sa svojim prijateljem/icom ili nekom bliskom osobom; prije svega, važno je razgovarati sa ljudima iz svoje bliže okoline i reći im kako se osjećamo.

Osim toga, pričali smo o zdravoj prehrani, što ona uključuje te kakve su naše prehrambene navike. U sklopu toga, pogledali smo i kratki video koji nam je približio ovu tematiku.

30.09.2021. Hrvatska volontira 2021 – radna akcija u vrtu - drugi dan

Jučerašnju radnu akciju povodom Hrvatska volontira 2021. u našem eko vrtu na Viškovu , danas smo nastavili uz pojačanje – došlo je još volontera iz Prva Riječka Hrvatska gimnazija. I danas nam se pridružila ekipa iz Udruga SMART, i naravno – naši “DIP-ovci”. Osim što smo privodili kraju poslove od jučer, danas smo stigli i posaditi raznovrsne biljke – cvijeće i dva stabla voćki.

Da ne duljimo, sve smo lijepo zabilježili fotografijama u prilogu.

Više smo nego zadovoljni konačnim izgledom našega vrta, i jedva čekamo sljedeće radne akcije s ovom veselom ekipom!

29.09.2021. Hrvatska volontira 2021 – radna akcija u vrtu - prvi dan

Danas 29. rujna 2021., u suradnji s Udruga SMART , obilježili smo 11. obljetnicu nacionalne kampanje Hrvatska volontira 2021. u našem eko vrtu koji se nalazi na Viškovu. Osim naših “DIP-ovaca”, pridružili su nam se mnogi drugi “stari” i novi volonteri – učenici iz Prve riječke hrvatske gimnazije. Također, pridružila nam se i vesela ekipa iz SMART-a koja je ojačala naš radni tim.

Svi skupa, podijelili smo se u timove i vrtu vratili onaj čarobni izgled koji se krio ispod visoke trave. To smo postigli na način da smo pokosili travu, pokupili smeće, maknuli trnje i živicu, pograbljali lišće te očistili područje oko biljaka koje smo već prethodno imali u vrtu. Nakon aktivnog rada, predahnuli smo uz mini piknik. Sve u svemu, bilo je aktivno i zabavno!

Hvala Udruzi za razvoj civilnog društva SMART na iskazanoj pomoći i suradnji te hvala svim novim i “starim” volonterima koji su se odazvali ovoj akciji.

28.09.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Danas su “DIP-ovci” uživali na bazenima kantrida.

27.09.2021. Posjet Centru Izvor – Selce

Današnji dan obilježili smo odlaskom u Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce. Tamo su nas veselo dočekale djelatnice, uz čiju smo pomoć krenuli u izradu ribica od gline. Osim toga, farbali smo različite glinene oblike koje su prethodno izradili korisnici Centra. Nakon završetka radionice, prošetali smo Selcem, gdje smo uživali u toplim zrakama sunca i mirisu mora. Uspjeli smo se nakratko odmoriti na plaži, uz pogled na more, a neki su čak stigli i umočiti noge.

24.09.2021. Dipova Zoom čajanka

Na današnjoj ZOOM čajanci bilo je jako zanimljivo! Pričali smo o proteklom tjednu, aktivnostima kojima ćemo ispuniti vikend, ali i o prijedlozima za neke nove aktivnosti i radionice u našoj Udruzi.

23.09.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Prvi dan jeseni proveli smo na Bazenima Kantrida, gdje smo odbili oprostiti se od ljeta. Zato smo vrijeme proveli tako što smo plivali i igrali improvizirani vaterpolo. Bilo je veselo!

22.09.2021. Radionica „Kada nešto započnemo - to i dovršimo“

Danas smo bili jaaako vrijedni, a motivacija nam je bila “Kada nešto započnemo – to i dovršimo!” pa smo druženje posvetili dovršavanju aktivnosti koje smo započeli, ali nismo priveli kraju. Tako smo spakirali knjige Izložbe autorskog stripa i ilustracija te ih pripremili za slanje, dovršili smo naše Hilde , pričvrstili špagicama naše Vande da budemo sigurni da lavanda ostane na mjestu , izrezali kvadratiće od hamera do kraja, da budu spremni za daljnje aktivnosti, i za kraj – zalijepili smo deklaracije na naše slike “Ljeto na platnu” te su sada spremne za Zeleni Kastav!

21.09.2021. Radno-okupacijske aktivnosti i tjelovježba s Martom i Silviom

Današnji dan u DIP-u ukratko bismo mogli opisati Moniinom izjavom: “Danas je opušteno”. Jutro smo započeli ispijanjem domaćeg čaja od mente iz našeg eko-vrta s Viškova, nakon čega smo bili spremni za lagano istezanje uz vodstvo naše Marte. Potom smo se bacili u akciju, i druženje nastavili uz prosijavanje lavande od koje smo kasnije izradili glavice za naše Hilde. Sve u svemu, bili smo vrijedni!

20.09.2021. Posjet udruzi Srce

Danas smo bili u posjeti Udruzi Srce, gdje smo dan započeli jutarnjom tjelovježbom uz pomoć fizioterapeuta Gorana. Nakon što smo se razbudili i razgibali, puni energije krenuli smo na izradu leptira pomoću mozaika od starih CD-a. U svemu tome, pridružila nam se nova članica DIP-a, Klara, koja se brzo uklopila u radni tim i sklopila nova prijateljstva. Veselimo se daljnjim zajedničkim druženjima Dobrodošla, Klara!

18.09.2021. Obilježavanje Tjedna mobilnosti i međunarodnog dana oralnog zdravlja

Danas, 18.9.2021., nam je domaćin bio naš partner na programu DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim! – Nastavni Zavod Za Javno Zdravstvo Primorsko-goranske županije. Obilježili smo Tjedan mobilnosti i Međunarodni dan oralnog zdravlja tako što smo pokazali kako je zdravo kretati se i kako se brinuti o našim zubima. U parku Mlaka smo hodali s našim nordijskim štapovima, a ujedno smo se podsjetili kako je važno oralno zdravlje. Gosti, doktori stomatolozi su nam pokazali kako se pravilno peru zubi i što je važno jesti i kada. Tražili smo i skrivene predmete, pa je bilo jako zabavno. Hvala svima, a posebno “DIP-ovcima”, ponosni smo na vas. @Nevenka Nena Vlah,@Poliklinika Delić; Helena Glibotić Kresina

17.09.2021. Dipova ZOOM čajanka

Još jedna ZOOM čajanka prošla je veselo! Podsjetili smo se pravila u DIP-u, pričali o prijateljima i volonterima koje dugo nismo vidjeli. Pridružio nam se i Borna!

16.09.2021. Radna akcija u DIP-u

Radna akcija je prošla uspješno sredili smo lavandu, objesili plakate s izložbi, izrezali dio materijala za buduće radionice, reciklirati. Uz sve to uspjeli smo i ubaciti i marendu i druženje s volonterkama Silviom i Aleksandrom. Hvala misionarima McKayu i Neilu na pomoći danas.

14.09.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

“DIP-ovci” su danas uživali na rekreativnom plivanju.

13.09.2021. Sudjelovali na 82. Zelenom Kastvu

U ponedjeljak, 13.9., popodne smo posjetili Zeleni Kastav s našim vrećicama lavande i slikama na platnu koju su s puno ljubavi naslikali naši “DIP-ovci”. Dođite i vi pa nam dajte podršku za naš razvoj: sanacija sanitarnih čvorova je korak ka sigurnosti za naše “DIP-ovce”!

10.09.2021. Online aktivnost - Dipova ZOOM čajanka

Danas smo održali jednu od naših mnogih ZOOM čajanki.

09.09.2021. Informatika

Nastavak informatičke radionice s drugom grupom, ovaj put nam se pridružila i volonterka Sandra, a osmjesi govore sve!

08.09.2021. Informatika

Danas smo se bavili informatikom – učili smo osnovne dijelove hardware-a i software-a

06. i 07.09.2021. Radionica izrade vrećica od lavande

“DIP-ovci” su bili jako vrijedni! Jučer i danas bavili smo se našim hobotnicama Hildama, najprije smo pripremali osušenu lavandu, a nakon toga i šarenu tkaninu.

29.07.2021. Posjet udruzi Srce

Malo mozgalica, malo druženja uz marendu, pa još malo uz lubenicu, i na kraju malo kreative uz Emi iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Izradili smo svatko svoj svjetionik!

28.07.2021. Radna akcija u DIP-u

“DIP-ovci” su bili jako vrijedni! Najprije smo očistili prostorije za radno-okupacijske aktivnosti, nakon toga smo pripremili i lavandu za sušenje i popričali o planovima za ljetni odmor!

27.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

I danas su se “DIP-ovci” rekreirali na bazenima Kantrida.

26.07.2021. Kreativna radionica

Uspješno smo napravili i posljednje sandučiće za poruke i pisma. Sada svi “DIP-ovci” mogu primati internu poštu!

23.07.2021. ZOOM čajanka

Iako nas je bilo malo na ZOOM čajanki, bilo smo jako vrijedni – napravili smo puno planova za rujan, a najbitniji je dogovor pao vezan za izlet. Glavni nam je cilj da posjetimo neki od prekrasnih slapova u Hrvatskoj Znate li gdje su ovi slapovi?

22.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

I danas su se “DIP-ovci” rekreirali na bazenima Kantrida.

21.07.2021. Jutarnje opuštanje s Eugeniom

Dan smo započeli vrlo aktivno – vježbanjem s našom Eugeniom, a podsjetili smo se kako treba ispravno disati za vrijeme vježbanja. Hvala volonterkama Eugeniji i Angelini, dođite nam opet – “DIP-ovci” se jako vole družiti s volonterima!

20.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Danas su se “DIP-ovci” rekreirali na bazenima Kantrida.

19.07.2021. Radno okupacijska aktivnost šivanja + radna akcija + mini pričaonica

Jučer smo imali rekordan ulov hobotnica Hildi u našoj maloj DIP-ovoj radionici šivanja! Nakon toga, bacili smo se na čišćenje, a dan smo završili mini-pričaonicom!

16.07.2021. Online aktivnost i ZOOM čajanka

Još jedan radni tjedan je polako iza nas, a mi smo ga završili ZOOM čajankom, razgovorom i crtežima, kojima smo prikazali što nam se najviše svidjelo u udruzi u proteklih godinu dana, i koja nam je aktivnost ostala u najboljem sjećanju.

15.07.2021. Druženje u Galeriji SKC

U četvrtak, 15.7.2021. bili smo na druženju u Galeriji SKC, gdje je bila izložena naša izložba “Distancirano socijalni”.

Ako niste uspjeli pogledati izložbu u galeriji, ne brinite – možete ju pogledati u virtualnom obliku na našoj web stranici https://dip.hr/galerija-portreta/

a na sljedećem linku možete pročitati epizode iz života mladih s teškoćama – sve o pravima, mogućnostima i preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju https://dip.hr/galerija-epizoda/.

Na druženju smo pričali o planovima za ljeto, dojmovima s izložbe, uspomenama protekle godine u DIP-u, a kraju smo uspjeli zaigrati i Twister. Podijelili smo potvrde o volontiranju našim volonterima i dipovcima. Jeste li znali da i naši “DIP-ovci” volontiraju? Inkluzivno volontiranje je oblik volontiranja u kojem osobe s teškoćama u ulozi volontera rade ili pomažu, i time doprinose zajednici u kojoj žive. Hvala svim našim volonterima, nadamo se da ćete i dalje biti s nama!

14.07.2021. Proslava rođendana

I došao je i taj dan za dvije rođendanske proslave naših “DIP-ovaca” Kristijana i Mije. Portreti svakog od “DIP-ovaca” i odlična sladoled torta i pizze. Još jednom, sve najbolje Kikiju i Miji, od srca!

13.07.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

I danas su se “DIP-ovci”rekreirali na bazenima Kantrida.

09.07.2021. ZOOM čajanka

Radni tjedan smo završili druženjem i razgovorom na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon razgovora, krenuli smo na sljedeću aktivnost, a ovaj put nam je tema bila ljetovanje. More, sunce, plaža, lijepa mjesta i ljetni odmor s dragim nam ljudima. U komentarima smo podijelili neke svoje najdraže fotke s ljetovanja, i komentirali koje je bilo najljepše mjesto na kojem smo dosad bili, ali i gdje bi sve voljeli ići.

08.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

“DIP-ovci” su danas uživali na plivanju na bazenima Kantrida. Hvala našem volonteru/treneru Vinko Šešelja na vođenju aktivnosti.

07.07.2021. Radno okupacijska aktivnost Ljeto na platnu

Danas je i drugi dio naše vrijedne ekipe naslikao “Ljeto na platnu” i sada možemo reći da imamo pravu malu kolekciju slika kojima smo obilježili sva godišnja doba. Svi su bili jako vrijedni i kreativni i svojim nas radovima odveli na neka druga mjesta, na sunčane plaže uz toplo, plavo more, i na odmor ispod palmi. Bravo, ekipa, slike su odlične! U drugom dijelu druženja, pripremali smo naše hobotnice Hilde i vrećice Vande za sajam Zeleni Kastav.

06.07.2021. Posjet našoj izložbi Distancirano socijalni u Galeriji SKC

Danas, 6.7.2021., u 12 smo otvorili našu izložbu fotografija naših članova. Dio je to kampanje za zagoravanje njihovih prava, a posebno onih koja se odnose na pravo na uključenost u zajednicu i rad. Hvala svima koji su nam dali podršku i koji će nam i dalje davati podršku. jer mi smo tu svaki dan. Hvala @gosp. zamjenik gradonačelnika gosp. dr. Palčevski, hvala Primorsko-goranska županija i gospođi Marač, pročelnici UO za socijalnu politiku i mlade; hvala @Ured pravobraniteljice za OSI, gđi @POSI – Pravobranitelj za osobe sa invaliditetom; Hvala Marija Ivanis, hvala Lions klub Rijeka – Korzo, hvala našoj Irena Kukurin Baric i Zeleni Kastav, hvala svim medijima koji su došli dati nam podršku; HRT – Radio Rijeka, HRT centar Rijeka i drugi.

05.07.2021. Radno okupacijska aktivnost Ljeto na platnu

Iako smo već neko vrijeme u ljetu i ljetnom raspoloženju, danas smo odlučili oslikati naša platna motivima ovog mnogima najdražeg godišnjeg doba. U maloj DIP-ovoj radionici nastalo je tako i “Ljeto na platnu” kojim smo završili našu seriju slika godišnjih doba. Danas je jedna grupa naših “DIP-ovaca” pokazala svoja slikarska umijeća, a u srijedu nastavljamo s ostatkom ekipe. Jedva čekamo!

02.07.2021. ZOOM čajanka + online aktivnost

Radni tjedan smo završili druženjem na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon ZOOM-a, uslijedila je još jedna zanimljiva aktivnost. Ovaj put smo trebali pronaći i fotkati dva predmeta koja nam jako puno znače, fotku objaviti u komentarima i napisati od koga smo te predmete dobili.

Hvala svima koji su podijelili fotografije svojih najdražih predmeta i lijepe priče koje idu uz njih.

01.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Dečki su danas uživali na plivanju na bazenima Kantrida. Hvala našem volonteru/treneru Vinko Šešelja na vođenju aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.