Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga

Ostala istraživanja

Ostala istraživanja, analize i savjetovanja iz područja kojima doprinosimo unaprijeđenju kvalitete javnih politika

Aktivno sudjelujemo i rado prenosimo “know-how” na druge orgnizacije na projektima koji doprinose kvaliteti javnih potlika, a posebno onih koji se odnose na mlade. Pristup koji nudimo je temeljen na najboljim praksama i rezultatima znanstvenih istraživanja u EU okruženju.

1. DIP na projektima iz područja NEET skupina – financirani iz EU fondova:

2019/2020

2019

2018

Youth centers fit for NEET, DIP je  stručni suradnik na projektu ERASMS+ KA2, strateška partnerstva za mlade

  • Projekt „Informativni centri za mlade prikladni NEET sufinanciran je iz programa Erasmus+ Europske unije, Ključna akcija 2 kroz Nacionalnu agenciju za europske obrazovne programe i mobilnost, a provodila ga je Koalicija omladinskih organizacija SEGA iz Makedonije,  Regionalni info centar za mlade Rijeka iz Hrvatske i Stowarzyszenie Edukacja przez Internet iz Poljske. Cilj projekta je rad na inovativnom pristupu u identificiranju uzora za informiranje mladih o potrebama ljudi u NEET situaciji. Prevencija bi trebala biti prioritetna kako bi se izbjeglo povećanje broja mladih koji dolaze u NEET situaciju i razbijanje međugeneracijskog kruga socijalne isključenosti. Potreban je proaktivan pristup mladim organizacijama kako bi se osigurala rana intervencija kako bi se izbjeglo da mladi dođu u NEET situaciju. Jačanjem kapaciteta organizacija mladih, omladinskog rada i drugih oblika inkluzije osigurat ćemo korištenje njihovog potencijala za poticanje socijalne uključenosti mladih u NEET situaciji. Promicati i povećati dostupnost stručnog savjetovanja i usmjeravanja prilagođenih potrebama socijalno isključenih mladih u svim fazama njihova života. Kroz TOT će se mladi radnici upoznati s novim pristupom informiranju mladih NEET-ova. Kroz projekt je izrađen i online alat za mlade. 
  • Uloga DIP-a bila je provesti istraživanje o mladima u NEET situaciji, analizirati normativni okvir javnih politika za mlade iz ovog područja te pripremiti rezultate istraživanja za završnu konferenciju za mlade u Rijeci. 
  • https://www.facebook.com/YICfittoNEET
  • https://www.facebook.com/YICfittoNEET/videos/498558227301801/
  • https://www.facebook.com/YICfittoNEET/videos/490265334799901/

2014

Stručni smo suradnici na projektu “Snaga tolerancije – sprečavanje korupcije i nasilja u sportu” kojeg provodi udruga Regionalni info centar za mlade, Udruga za mlade Korak ispred, u suradnji s Transparency International Hrvatska i Društvom za istraživanje i potporu te uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Vlade Republike Hrvatske  – izrada metodologije istraživanja, priprema materijala, analiza podataka, pisanje izvještaja i preporuka te izrada publikacije.

2013/2014

Stručni suradnici na EU projektu “Jadranska mladinska ideja”, IPA program (HR-SI) – voditeljica aktivnosti “Metodologija izrade i izrada lokalnog programa djelovanja za mlade Grada Poreča” (prikupljanje podatka za izradu, analiza kapacitiranosti organizacija civilnog društva (upitnik), priprema materijala za radionice (fokus grupe) s relevantnim dionicima; priprema javne rasprave, analiza prikupljenih podataka, priprema nacrta “Programa za mlade Grada Poreča)

2013/2014

Izrada metodologije za prikupljanje podatka i provedbu “Lokalnog programa za mlade” za Grad Poreč, EU projekt “Jadranski centri za mlade” (umrežavanje i uključivanje mladih), partneri Slovenija, Hrvatska; članica ekspertnog tima za izradu politika za mlade

 

Share on Facebook

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • Žiro račun: ERSTE & ST. BANK
  • IBAN: HR68 2402 0061 1011 8082 8