Turizam za mene - pristupačni turizam
Volontiraj
Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 16.09. – 20.09.2024.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 16.09. – 20.09.2024.

  • 20.09.2024
  • Boravak socijalna usluga

#dnevnicentarprijatelji

#poludnevniboravak

Radne aktivnosti:

Imali smo vrlo zanimljivu aktivnost ovaj tjedan. Prof.Knezić nas je posjetio i održao aktivnost tkanja na tkalačkom stanu. Dipovci su se ponovo susreli s ovom aktvinošću te rado sudjelovali na zadatcima. Upoznali su se s dijelovima stroja, čemu služe i isprobali na koji način radi tkalački stan. Dobili smo novu isporuku pribora te smo se posvetili i sortiranju.  Pred kraj tjedna provodimo aktivnost čišćenja prostorija te uvježbavamo korištenje alata za čišćenje i uvježbavamo se za jednostavne poslove čišćenja.

Socijalna rehabilitacija:

Naša psihologinja Karmen održala je pričaonicu s Dipovcima. Posvetili smo se temi pristojnog ponašanja i odnošenja spram drugih. Vrlo nam je važno naučiti se lijepo ophoditi spram drugih i koristiti čarobne riječi: Molim, Hvala, Izvoli i Oprosti. Nastojimo naše korisnike poticati na korištenje primjerenog načina komunikacije. Ponekad netko koristi i neprimjerene riječi te smo upitali Dipovce da li mogu predložiti neke zamjenske riječi za isto, kako bi svakodnevna interakcija bila ugodna svima unutar grupe. Održali smo kreativnu radionicu mozaika. U paru su naši korisnici izrezivali kolaž od raznih boja i lijepili na isprintane šablone. Osim što je ovo kreativna aktivnost, učimo se radu u paru, kooperativnosti i strpljenju.

Zdravlje i njega:

Poslužilo nas je lijepo vrijeme te smo se ovaj tjedan uputili u šetnju po molu s nordijskim štapovima. Prije polaska, bilo je potrebno sortirati štapove i uskladiti ih po visini sa svakim od korisnika. Pravilna uporaba štapova daje priliku za zamjetno povećanje intenziteta hodanja povećavajući rad mišića gornjeg dijela tijela i uključivanja rada mišića ostalih dijelova tijela.

Prehrana:

Uvježbavamo se pripremi jednostavnih obroka, koje naši Dipovci mogu isprobavati napraviti kod kuće. Uputili smo se u obližnju trgovinu po namirnice te skuhali istarsku maneštru s pancetom. Na kraju kuhanja naši Dipovci pišu recept na papir i spremaju u Dipovu kuharicu.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  

Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.