Turizam za mene - pristupačni turizam
Volontiraj
Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Poziv na radionicu: Turizam za mene,  u utorak 17.9.2024. godine u 17.00 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka, Dvorana susreta,  druga radionica stručnog usavršavanja za članove Obrtničke komore PGŽ i druge dionike

Poziv na radionicu: Turizam za mene, u utorak 17.9.2024. godine u 17.00 sati u Gradskoj knjižnici Rijeka, Dvorana susreta, druga radionica stručnog usavršavanja za članove Obrtničke komore PGŽ i druge dionike

  • 12.09.2024
  • DRUŠTVO

Pozivamo vas na drugu radionicu u suradnji s Obrtničkom komorom Primorsko-gornakse županije: 

Kako do društveno odgovornog poslovanja uključivanjem u rad i zapošljavanjem osoba s invaliditetom i/ili suradnjom s tvrtkom koja zapošljava osobe s invaliditetom? , koja će se održati u

u utorak,  17.rujna 2024.godine od 17:00 do 19:30 sati, u Gradskoj knjižnici Rijeka, Dvorana susreta, Viktora Cara Emina 1, Rijeka.

Pozivamo obrtnike i druge dionike u turizmu (ustanove u kulturi, turističke zajednice i dr.) da se odazovu na ovu interaktivnu radionicu i daju doprinos  razvoju pristupačnog turizma. 

Druga radionica usmjerena je na specifično povećanje kompetecnija za rad s gostima i pružanje usluga i roba za potrebe turizma,  iz područja održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja – pružanje usluga prilagođenih osobama s invaliditetom:

“Pristupačni turizam – doprinos razvoju održivog poslovanja”

 Svi sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju, a osposobljavnaje je za članove i njihove djelatnike besplatno. Osposobljavanje se provodi u suradnji s Obrtničkom komorom PGŽ.

Stručno usavršavanje je dio aktivnosti iz projekta “Turizam za mene” koji financira Ministarstvo turizma i sporta, u 2023 i 2024. godini, Modul 1. Program usavršavanja i osposobljavanja djelatnika/obrtnika u turizmu na temu rada i brige o gostu s invaliditetom.

Cilj: Osnažiti  članove Obrtničke komore s kompetencijama za rad i prilagodbu poslovanja gostima – turistima,  osobama s invaliditetom. Pristupačni turizam u Hrvatskoj zauzima važan aspekt poslovanja svih dionika u turizmu.  “Pristupačnost” znači da su sve usluge, proizvodi, infrastruktura i cijela destinacija prilagođeni skupinama osoba koji se suočavaju s različitim izazovima u svom svakodnevnom životu, kao što su osobe s invaliditetom, od onih koji imaju tjelesne teškoće do osoba s intelektualnim ili mentalnim teškoćama, ali i onih s kroničnim bolestima poput astme, epilepsije, dijabetesa i sl., pa i starije osobe, obitelji s malom djecom, osobe s posebnim prehrambenim potrebama te osobe kojima je turizam teže dostupan iz drugih zdravstvenih razloga.

     Plan rada:

  • Uvod u “prilagođeni turizam”
  • Prednosti i izazovi poslovanja za i sa osobama s invaliditetom
  • Kako prilagoditi poslovanje gostima, osobama s invaliditetom?

OKPGŽ TURIZAM ZA MENE – Poziv za osposobljavanje modul 1 -3

Osim ove radionice, sudionici če imatiu priliku sudjelovati u dodjeli oznake “dob

 

 

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  

Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.