Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Uključili smo se u mrežu “Aktivni za inkluziju”

Uključili smo se u mrežu “Aktivni za inkluziju”

  • 13.11.2021
  • DRUŠTVO
Uključili smo se u mrežu “Aktivni za inkluziju”, s drugim organizacijama koje zagovaraju rad i zapošljavanje osoba s teškoćama/invaliditetom. @CIRA je pokrenula ovu mrežu, S CIRA-om surađujemo do 2018. Bili smo kod njih i uživo se uvjeriti da postoje ljudi koji rade za ljude, slično kao i mi. I oni su bili u posjeti nama, kako bi i oni vidjeli što mi radimo. Ponekad se osjećamo kao “Pale sam na svijetu” jer jezik koji govorimo ne razumije okolina u kojoj živimo. Naše kolegice su se i dodatno obrazovale, po verificiranom programu za pružanje podrške OSI u radu, u okviru te suradnje u Zagrebu, i imaju upisanu edukaciju u e-knjižicu. To znači da mogu napraviti procjenu potreba OSI i razumnu prilagodbu radnog mjesta. To također znači da mogu kvalitetno obrazovati prirodne mentore u tvrtkama, ili biti stručne suradnice za podršku u radu OSI.
Kada to kažemo, malo nas “prazno gledaju” u našem okruženju (od službenika do poslodavaca i građana), jer uopće ne razumiju o čemu se radi.
A zakonski i strateški okvir javnih politika prepoznao je mjere izjednačavanja mogućnosti za OSI, ali kako mi to volimo reći, “nije zaživio”; malo je dobrih primjera i nedovoljno su prepoznati. Imamo puno posla osvijestiti poslodavce kako je pozitivno biti društveno odgovoran poslodavac, i umjesto kazne zaposliti osobe s teškoćama. ili im omogućiti rad.
CIRS je pozitivan primjer kako se i u RH može uključivati OSI u svijet rada, a mi u to uvjeravamo naše poslodavce od osnutka. Pozivamo poslodavce iz područja PGŽ da surađuju s nama i imat će sjajne radnike, a mi ćemo se pobrinuti da ih osposobimo za rad i dati im podršku. Marko Filipovic, Robert Matic, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Teklić, Kanal Ri, HRT – Radio Rijeka
Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se