Uključili smo se u mrežu “Aktivni za inkluziju”

  • 13.11.2021
  • Suradnja i partnerstvo
Uključili smo se u mrežu “Aktivni za inkluziju” s drugim organizacijama koji zagovaraju rad i zapošljavanje osoba s teškoćama /invaliditetom. @CIRA je pokrenula ovu mrežu, S CIRA-om surađujemo do 2018. Mi bili kod njih uživo se uvjeriti da postoje ljudi koji rade za ljude slično kao i mi. I oni su bili u posjeti nama kako bi i oni vidjeli što mi radimo. Koji put se osjećamo kao “Pale sam na svijetu” jer jezik koji govorimo ne razumije okolina u kojoj živimo. Naše kolegice su se i dodatno obrazovale po verificiranom programu za pružanje podrške OSI u radu u okviru te suradnje u Zagrebu i imaju upisanu edukaciju u e knjižicu. To znači da mogu napraviti procjenu potreba OSI i razumnu prilagodbu radnog mjesta. To znači da mogu kvalitetno obrazovati prirodne mentore u tvrtkama ili biti stručne suradnike za podršku u radu OSI.
Kada to kažemo, malo nas “prazno gledaju” u našem okruženju (od službenika do poslodavca i građana) jer uopće pojma nemaju o čemu se radi.
A zakonski i strateški okvir javnih politika je prepoznao mjere izjednačavanja mogućnosti za OSI, ali kako mi to volimo reći “nije saživio”, samo malo je dobrih primjera ali nije vrijednost prepoznata. Imamo puno posla osvijestiti poslodavce kako je pozitivno biti društveno odgovoran poslodavac i umjesto kazne zaposliti ili omogućiti rad osobama s teškoćama,
CIRS je pozitivan primjer kako se i u HR može uključivati OSI u svijet rada, a to mi uvjeravamo naše poslodavce od osnutka. Pozivamo poslodavce iz područja PGŽ da surađuju s nama i imat će sjajne radnike, a mi ćemo se pobrinuti da ih osposobimo za rad i dati podršku. Marko Filipovic, Robert Matic, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Teklić, Kanal Ri, HRT – Radio Rijeka
Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.