Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Suradnja DIP-a i Hotel Hilton Costabella sve je produktivnija! Prosinac u Hotel Hiltonu s “DIP-ovcima“!

Suradnja DIP-a i Hotel Hilton Costabella sve je produktivnija! Prosinac u Hotel Hiltonu s “DIP-ovcima“!

  • 19.12.2023
  • Boravak socijalna usluga

Prosinac 2023. godine obilježen je mnogim okupljanjima kako bi partneri i suradnici okrunili suradnju tijekom godine. Tako nam je Hotel Hilton Costabella  pružio mnoge prilike i  mogućnosti za predstavljanje našeg rada donatorima i budućim suradnicima.

Već početkom mjeseca, 4. prosinca 2023. godine  pozvani smo i  sudjelovali na “Božićnom domjenku“ za poslovne partnere Hotela Hiltona. Bila je to prilika za proslavu ovogodišnjih uspjeha i planiranje budućih suradnji u ugodnom društvu.

Hvala svima iz Hotela Hilton na posvećenosti našoj misiji.

Nedugo nakon božićnog domjenka Hilton je organizirao novu priliku za predstavljanje – “Social Sunday brunch“. DIP je bio partner na Social sunday brunch eventu 10.12.2023. godine. Imali smo priliku za predstavljanje rada DIP-a. pa smo  predstavljali  program socijalnih usluga u Dnevnom centru Prijatelji. Goste Hotela smo informirali i  o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Naravno sve to što radimo mogli smo ponuditi i našem Priručniku za zagovarnaje prava osoba s invaliditetom.

No, kako bi naša suradnja bila  i poslovna te kako bi još jednom Hotel Hilton Costabella pokazao koliko je društveno odgovorna kompanija, dobili smo i posao –  izraditi blagdanske poklone za radnike Hotela. I ove godine ukazano nam je povjerenje za našu novu rukotvorinu Little Pine Tree.  Prošle godine smo izrađivali kuglice za bor od mokro filcane vune.

Za osmišljavanje  izgleda i sastava ovog ukrasa za bor,  Malog božićnog drvca, zaslužna je naša Karmen, uz potporu Nataše iz Hiltona. Boriće su izrađivali naši dipovci uz našu podršku.

Materijal od kojeg su borići sašiveni u našoj maloj radionici su saten i pamuk. Borići su punjeni lavandom i vatelinom, s ručno otisnutim uzorkom zelenih trokutića i plavih kuglica i drvenom zvjezdicom.

Svaki je bor unikatan, boje se razlikuju, jačina otiska matrice također. Neki borići imaju više lavande i manje vatelina, a neki upravo obrnuto. Neki su šavovi malo ukošeni, neki su potpuno ravni. Svi ovi sitni detalji i razlike između naših borića govore o svim našim DIP-ovcima, o rukama koje su ih izrađivale, tjednima. Svaki je naš korisnik dao svoj posebni pečat ovim borićima i tu leži njihova prava vrijednost.

U nastavku je video o procesu nastanka naših borića:

Veselimo se budućim suradnjama!
Vaši DIP-ovci

 

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se