Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Što smo radili prošli tjedan? 3.4.2023.- 7.4.2023.

Što smo radili prošli tjedan? 3.4.2023.- 7.4.2023.

  • 07.04.2023
  • DRUŠTVO

Ponedjeljak smo započeli kreativnom aktivnosti, nakon koje smo imali posebne goste – s predstavnicima Hotela Hilton Costabella obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Ovim putem zahvaljujemo se na dolasku i finim tortama!

U utorak smo aktivnost proveli na svježem zraku na našem eko vrtu u Viškovu. Rad u vrtu ima mnogo dobrobiti: pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje i raspoloženje, predstavlja terapijsku aktivnost kojom se između ostalog, smanjuje i razina stresa. Budući da nismo dugo bili u vrtu, ovaj tjedan smo napravili plan rada za dalje i krenuli s njegovom realizacijom.

Sredinu tjedna posvetili smo radnoj akciji – čišćenju DiP-a! Kod naših korisnika vidljiv je napredak u izvršavanju aktivnosti održavanja prostora: samostalno se dogovaraju oko podjele poslova, timski i samostalno izvršavaju dodijeljene zadatke, od početka do kraja odrađuju zadatak uz minimalnu podršku volontera. Dan smo zaključili psihosocijalnom podrškom “Pričaonicom”

U četvrtak smo imali glazbenu bubnjarsku aktivnost, nakon koje smo proslavili Majin i Filipov rođendan. Ponosni smo na našeg Filipa koji je sam izradio svoju rođendansku tortu, donio ju u DiP i podijelio sa svojim prijateljima! Za rođendan ne kupujemo poklone, već potičemo izradu čestitka kojom se razvijaju pozitivni odnosi i veća povezanost među korisnicima.

Tjedan smo zaključili našom Zoom čajankom. Razgovarali smo o nadolazećem Uskrsu i običajima proslave unutar naših obitelji (koju hranu pripremamo, na koji način farbamo uskršnja jaja i sl.)

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se