Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 27.11. – 01.12.2023.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 27.11. – 01.12.2023.

  • 01.12.2023
  • DRUŠTVO

#dnevnicentarprijatelji   #psihosocijalnapodrška

Ponedjeljak smo započeli sa razgovorom o jutarnjoj rutini i higijeni. Kako bi naglasili važnost osobne higijene, izradili smo vremensku crtu sa svim postupcima koji su nam potrebni da na pravi način započnemo dan.

U utorak smo razgovarali o životopisu te je svatko ispunio svoj CV. Zapošljavanje nam je aktualna tema jer naporno radimo na tome da naše korisnike uključimo u svijet rada. Ova i slične aktivnost, pripremaju naše korisnike na korake koje je potrebno proći u postupku zapošljavanja i pomažu im da nauče istaknuti svoje vrline.

U srijedu smo se posvetili kuhanju, pa smo pripremili tortilje punjene raznim povrćem. Nakon toga smo se zasladili sa princes krafnama, koje smo sami napravili. Kulinarske aktivnosti su jedan od mnogih načina na koje pripremamo naše korisnike za samostalni život. Upravo zbog toga, težimo ka tome da jela koja pripremamo budu brza, jednostavna, ali i zdrava.

U četvrtak smo imali puno kreativne energije pa smo ju iskoristili za izradu božićnih ukrasa. Odlučili smo od nečeg uobičajenog, napraviti nešto neuobičajeno – jeste li ikada vidjeli bor od gumbića? Izrada naših borića je odlična aktivnost za učenje šivanja, za razvoj strpljenja i fine motorike prstiju.

Kreativnost je vladala i u petak, tako da smo tjedan završili s glazbom body percussion-a, koji nam održava volonterka, Lucija Soldo.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se