Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 04.12. – 08.12.2023.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 04.12. – 08.12.2023.

  • 08.12.2023
  • DJECA I MLADI

#dnevnicentarprijatelji

#psihosocijalnapodrška

Radne aktivnosti:

Šivanje: ovaj tjedan, pripremali smo dvije vrste tkanine za šivanje – što će biti konačni produkt saznat ćete uskoro! Ovom aktivnosti, naši korisnici unaprjeđivali su vještine rukovanja krojačkim škarama te pravocrtno rezanje tkanine i crtanje pomoću šablone.

Aktivnosti osnaživanja za rad:

Modelarska aktivnost: budući da svako jutro pijemo čaj, došli smo na ideju da izradimo drvene držače za šalice kako bi nam bilo lakše nositi veći broj šalica odjednom. U tom naumu, podršku nam je pružio profesor Rifat s kojim smo u konačnici izradili 3 drvena držača za šalice! Sve što radimo na modelarskim aktivnostima, osim što potiče razvoj različitih vještina kod naših korisnika (rukovanje modelarskom pilom, rezanje skalpelom, rukovanje odvijačem), koristi nam u svakodnevnom radu te ga olakšava.

Socijalna rehabilitacija i socijalni rad:

Kod nas je ove godine Božić malo uranio – odlučili smo zajedno okititi bor i ukrasiti prostor DIP-a. Ova aktivnost potaknula je razvoj pozitivnih odnosa i međusobne interakcije kod korisnika. Sudjelovali smo na aktivnosti “Body percussion” koju je za nas održala volonterka Lucija. Ovom aktivnosti, osim što se razgibamo i fizički aktiviramo, razvijamo i koordinaciju pokreta u skladu s ritmom glazbe. Ukrašavali smo naše drvene vješalice akrilnim bojama – poticao se timski rad, razvoj kompromisa i ravnomjerna podjela zadataka.

Njega i briga o zdravlju: budući da su došli hladniji dani, s našim korisnicima smo razgovarali o odijevanju toplije i prikladnije odjeće i obuće za zimsko vrijeme čime štitimo sebe i svoje zdravlje. Naravno, istaknuli smo kako navedena odjeća i obuća treba biti čista i uredna.

Prehrana: ovaj tjedan, omiljeno jelo bilo nam je tjestenina s tunom i rajčicom koje su za nas pripremili redari Mia i Patrik uz podršku voditeljice. Svaki tjedan se trudimo da barem jedan obrok zajednički pripremimo što doprinosi razvoju kulinarskih vještina i samostalnosti, ali i povećanju samopouzdanja.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se