Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 02.10. – 06.10.2023.

ŠTO SMO RADILI PROŠLI TJEDAN? 02.10. – 06.10.2023.

  • 06.10.2023
  • DJECA I MLADI

Tjedan smo započeli glazbenom aktivnosti “Body percussion” s volonterkom Lucijom i podsjetili smo se koreografije koju smo vježbali proteklih mjeseci. Body percussion je važan jer njime razvijamo naš unutarnji osjećaj za ritam te nas povezuje s vlastitim tijelom. Za kraj dana, održali smo psihosocijalnu podršku za naše članove.

Utorak je bio rezerviran za modelarsku aktivnost na kojoj smo izrađivali drvene držače za začine. Rad s drvom ima umirujući učinak te može smanjiti stres i tjeskobu. Nakon modelarske aktivnosti, uputili smo se u Centar za odgoj i obrazovanje gdje smo se zajedno s našim članovima išli upoznati sa eko vrtom škole kojeg ćemo zajednički održavati i saditi nove biljke.

U srijedu smo za naše članove pripremili aktivnost iznenađenja – posjetili smo izložbu “Slatki život – 100 godina tvornice Zvečevo” u Palači šećera” koju je Gradski muzej Požega posvetio poznatoj Hrvatskoj tvornici alkohola i čokoladnih proizvoda iz Požege. Jeste li znali da je prva na svijetu čokolada s rižom proizvedena upravo u Hrvatskoj i to u tvornici Zvečevo?

U četvrtak smo se posvetili našoj glazboterapiji “Bubnjarski krug”. Na našim glazbenim aktivnostima služimo se različitim vrstama bubnjeva, poput bongosa i djembe bubnjeva.

Kraj tjedna obilježili smo našom Zoom čajankom na kojoj smo išli u virtualan obilazak grada Zadra i pogledali neke od njegovih znamenitosti.

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se