Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
ŠTO SMO RADILI OVAJ TJEDAN? 08.01. – 12.01.2024.

ŠTO SMO RADILI OVAJ TJEDAN? 08.01. – 12.01.2024.

  • 12.01.2024
  • POTPORA

#dnevnicentarprijatelji #poludnevniboravak

U ponedjeljak smo se okupili na “Pričaonici” – psihosocijalna podrška. Iznjeli smo svoje želje i odluke za 2024. Na ovaj način smo potaknuli naše korisnike da razmisle o svojoj svakodnevici i što bi htjeli promijeniti ili unaprijediti.

U utorak smo se posvetili nenasilnom rješavanju problema. Važno je da korisnicima pružimo podršku kako bi se što uspješnije prilagodili velikom broju šarolikih karaktera. Na ovaj način, s obzirom na porast u broju korisnika, smanjujemo rizik od potencijalnih konflikata te ih učimo da su konfliktne situacije dio svakodnevice te kako ih mogu mirno razriješiti.

U srijedu smo se posvetili kulinarstvu. Kupovina potrebnih sastojaka nam je prvi korak kulinarske aktivnosti. Osim samostalnosti, nabavka potiče socijalizaciju, orijentaciju u prostoru i odgovornost. Jeste li znali da naši korisnici idu u nabavku namirnica potrebnih za kulinarske aktivnosti?

Četvrtak je bio rezerviran za “Bubnjarski krug”. Glazboterapija je jedna od najdražih aktivnosti naših korisnika, pa ne čudi da uvijek nestrpljivo čekaju četvrtak kako bi bubnjali. Glazboterapijom radimo na izražavanju emocija i samopouzdanju.

Petak je bio posvećen vježbama disanja i emocijama. Volonterke su jasno prikazale vezu između uma i tijela, kao i neke od načina na koje osjećaji utječu na tijelo.

Gallery

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se