Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Recolor – izrada Strategije skoro pri kraju!

Recolor – izrada Strategije skoro pri kraju!

  • 31.07.2020
  • ISTRAŽIVANJA

Recolor/izrada Strategije kulturno turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova

 

Strategija kulturno-turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova za razdoblje od 2020. do 2030. godine

Završavamo sjajan projekt izrade “Strategije kulturno turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova” u suradnji s Gradom Labinom, a za projekt                            

 “RECOLOR – Oživljavanje i unaprjeđenje umjetničkih djela i krajolika na Jadranu / “Reviving and EnhanCing artwOrks Landscapes Of the adRiatic”, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. (https://www.labin.hr/projekt-recolor)                       

Izrada Strategije je započela početkom siječnja 2020., a u međuvremenu smo izradili i “Branding strategiju Parka skulptura Dubrova i Mediteranskog kiparskog simpozija”, kao sastavni dio ove Strategije, početni korak ka razvojnim programima i preduvjet za početak provedbe same Strategije. Suradnja s Gradom Labinom traje od našeg osnutka, a do sada smo sudjelovali u više projekata financiranih iz EU fondova na kojima je Grad Labin (https://www.labin.hr ) bio partner, te drugim projektima u kojima je Grad bio nositelj, a mi stručni suradnici. Ova suradnja na projektu pokazala je da i javna uprava može biti fleksibilna i u skladu s realnim stanjem, jer smo imali priliku zajednički reprogramirati aktivnosti u skladu s mjerama zaštite od širenja pandemije COVID-19, što je rezultiralo i produžetkom roka, ali i uspješno odrađenim zadacima. Hvala Ani Černjul na izvrsnoj suradnji. Grad Labin se može svrstati u rijetke gradove koji imaju sluha i zaista žele poduprijeti sve one koji rade na dobrobiti zajednice, te dati podršku razvoju resursa kojima treba dati razvojnu podršku. Na izradi Strategije smo izvrsno surađivali i s Istarskom županijom (https://www.istra-istria.hr/index.php?id=2) koja je također naš “stari” suradnik iz izrade “Regionalnog programa za mlade Istarske županije“  (https://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/Izdvojeno/171228_Program_mladi_IZ.pdf),  koji smo također s ponosom izradili. Posebno bi istakli suradnju s gosp. Torbica, koji je pročelnik UO za kulturu i zavičajnost IŽ, a koji je ujedno i veliki poznavatelj i stručnjak istarske kulture i baštine, pa je njegovo sudjelovanje izuzetno doprinijelo izradi ove Strategije. Suradnici na izradi bili su turistička zajednica Grada Labina, TZ Svete Nedelje, Upravni odjel za održivi razvoj IŽ, Upravni odjel za turizam IŽ i dr. Isto tako, kroz izradu ove Strategije imali smo priliku odlično surađivati s entuzijastičnim i neumornim članovima udruge “Mediteranski kiparski simpozij”, kojoj je dat na upravljanje prostor Parka skulptura Dubrova upravo zato jer su članovi ove udruge, umjetnici i drugi entuzijasti osmislili te realizirali ovaj jedinstven park/muzej na otvorenom. Ponosni smo što smo imali priliku izraditi ovu Strategiju. Planirani rok za tiskanje dvojezične publikacije je polovina kolovoza pa se očekuje i promocija ovog važnog dokumenta za očuvanje i razvoj Parka skulptura Dubrova, ali i pokretanje procedura zaštite kulturnog dobra i razvoj kulturnog turizma na ovom području (https://parkdubrova.eu). 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se