Recolor – izrada Strategije skoro pri kraju!

  • 31.07.2020
  • Istraživanja, strategije i analize

Recolor/izrada Strategije kulturno turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova

 

Strategija kulturno-turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova za razdoblje od 2020. do 2030. godine

Završavamo sjajan projekt izrade “Strategije kulturno turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova” u suradnji s Gradom Labinom, a za projekt                            

 “RECOLOR – Oživljavanje i unaprjeđenje umjetničkih djela I krajolika na Jadranu / Reviving and EnhanCing artwOrks Landscapes Of the adRiatic” sufinanciran  sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. (https://www.labin.hr/projekt-recolor)                       

Izrada Strategije je započela početkom siječnja 2020, a u međuvremenu smo izradili i “Branding strategiju Parka skulptura Dubrova i Mediteranskog kiparskog simpozija” kao sastavni dio ove Strategije, početni korak k razvojnim programima  i preduvjet za početak provedbe same Strategije. Suradnja s Gradom Labinom traje od našeg osnutka, a do sada smo sudjelovali u više projekata financiranih iz EU fondova na kojima je Grad Labin (https://www.labin.hr ) bio partner te drugim projektima u kojima je Grad bio nositelj, a mi stručni suradnici. Ova suradnja na ovom projektu pokazala je da i javna uprava može biti fleksibilna i u skladu s realnim stanjem jer smo imali priliku zajednički reprogramirati aktivnosti u skladu s mjerama zaštite od širenja pandemije COVID-19, što je rezultiralo i produžetkom roka, ali i uspješno odrađenim zadacima. Hvala Ani Černjul na izvrsnoj suradnji. Grad Labin se može smjestiti u rijetke gradove koji imaju sluha i zaista žele poduprijeti sve one koji rade na dobrobiti zajednice te dati podršku razvoju resursa kojima treba dati razvojnu podršku.  Na izradi Strategije smo izvrsno surađivali i s Istarskom županijom (https://www.istra-istria.hr/index.php?id=2) koja je također naš “stari” suradnik iz izrade “Regionalnog programa za mlade Istarske županije“  (https://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/Izdvojeno/171228_Program_mladi_IZ.pdf)  koji smo također s ponosom izradili. Posebno bi istakli suradnju s gosp. Torbica koji je pročelnik UO za kulturu i zavičajnost IŽ, a koji je ujedno i veliki poznavatelj i stručnjak istarske kulture i baštine, pa je njegovo sudjelovanje izuzetno doprinijelo izradi ove Strategije. Suradnici na izradi bili su turistička zajednica Grada Labina TZ  Svete Nedelje, Upravni odjel za održivi razvoj IŽ, Upravni odjel za turizam IŽ i dr.  Isto tako, kroz izradu ove Strategije imali smo priliku odlično surađivati s entuzijastičnim i neumornim članovima udruge “Mediteranski kiparski simpozij” kojoj je dano na upravljanje prostor Parka skulptura Dubrova upravo zato jer su članovi ove udruge, umjetnici i drugi entuzijasti osmislili te realizirali ovaj jedinstven park/muzej na otvorenom. Ponosni smo što smo imali priliku izraditi ovu Strategiju. Planirani rok za tiskanje dvojezične publikacije je polovina kolovoza pa se očekuje i promocija ovog važnog dokumenta za očuvanje i razvoj Parka skulptura Dubrova, ali i pokretanje procedura zaštite kulturnog dobra i razvoj kulturnog turizma na ovom području (https://parkdubrova.eu). 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.