Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Mobilni tim iz “DIP-ovog kluba” u akciji

Mobilni tim iz “DIP-ovog kluba” u akciji

  • 31.08.2020
  • POTPORA

Mobilni tim iz “DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim!”

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku aktivan je cijelo ljeto, pripremajući planove i procedure za rad s članovima DIP-a, kao i njihovim obiteljima, ali i članovima i njihovim obiteljima, okupljenima u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce, Rijeka, Klub Srce Rijeka koji su nam patneri na programu.

U mobilnom timu su zaposlena 2 psihologa, uz suradnju sa stručnjacima, s kojima surađujemo od osnivanja DIP-a, liječnicima i socijalnim pedagozima.

Ovo je prvi puta u povijesti djelovanja organizacija civilnog društva u našem našem sektoru, da za ljude za koje radimo, i za njihove obitelji postoji mobilni tim koji će pružati socijalnu uslugu psihosocijalne podrške za dvije organizacije. Tako smo prošlog tjedna imali i sastanke s našim partnerima na programu “DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prvi je ovo korak ka umrežavanju svih organizacija koje rade za osobe, za koje naše dvije udruge rade! Naš program “Priprema, pozor radim” sufinancira i Primorsko-goranska županija, dok trogodišnji program ”Sveobuhvatna briga za osobe s intelektualnim teškoćama – faza 2.” sufinanciraju isto Ministarstvo i Grad Rijeka.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se