Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Mapiranje potreba na području Kastva i okolnih općina – Dnevni centar Prijatelji

Mapiranje potreba na području Kastva i okolnih općina – Dnevni centar Prijatelji

  • 28.09.2023
  • DRUŠTVO

Jedan od ciljeva programa pružanja socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u “Dnevnom centru Prijatelji” je i širenje mreže dostupnih socijalnih uslugama u zajednici u kojoj osobe s invaliditetom žive. To je njihovo pravo.

Kako bi približili socijalne usluge osobama s invaliditetom i učinili ih dostupnim u zajednici, DIP je pokrenuo, u suradnji i uz podršku Grada Kastva, niz aktivnosti – pripremnu fazu ili ispitivanje potreba osoba s invaliditetom za socijalnim uslugama poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za građane Kastva i okolnih općina.
Cilj nam je informirati i osvijestiti osobe s invaliditetom o pravu na socijalne usluge, u skladu s njihovim potrebama, kao i ispitati koje su to potrebe najvažnije za osobe s invaliditetom koje žive na širem području Kastavštine. Iznimno nam je drago što je Grad Kastav prepoznao naš rad te otvorio mogućnost za suradnju za uvođenje novih kvalitetnijih rješenja za kvalitetan, inkluzivan i održiv život u Kastvu i okolici. U “Glasu Kastavskom” je izašao i prigodni članak o nama, kako bi građanima približili i najavili buduće aktivnosti, najavili niz sastanaka i informativnih radionica kojim ćemo ispitivati potrebe osoba s invaliditetom s područja Grada Kastva i drugih okolnih općina. Do sada smo ušli pod “kožu” i svim građanima koji posjećuju sajam “Zeleni Kastav” i naš promotivni štand. Veseli nas suradnja i širenje mreže socijalnih usluga u prostorima u kojima ih nema dovoljno.

Mapiranje potreba osoba s invaliditetom financira Grad Kastav.

Dnevni centar Prijatelji sufinanciraju:

1. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kroz 3 –  godišnji program Dnevni centar Prijatelji  – širenje mreže pružatelja socijalnih usluga od 1.6.2023. do 31.5.2025. godine

2. Primorsko-goranska županija https://www.pgz.hr/o-zupaniji/programi/?page=2&textSearch=&izvorFinanciranja=Svi&djelatnost=Svi, kroz dvogodišnji program Dnevni centar Prijatelji  za 2023. i 2024. godinu,

3. Grad Rijeka za 2023. godinu, DCP

4. Grad Kastav za 2023. godinu, Mapiranje potreba OSI

5. ACI  – Želim raditi! kampanja iz kontinuirane kampanje Distancirano socijalni  – za zagovaranje prava OSI

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se