Godišnjica Projekta “Ri Urban Inclusive Walking 2020!

  • 07.05.2020
  • Suradnja i utjecaj na sektor

Prije godinu dana naši su DIP-ovci, volonteri, članovi Matice umirovljenika Rijeka i drugi građani zauzeli Molo longo, u punoj snazi i pozitivnom duhu, svojom dobrom voljom, energijom i željom za akcijom i pješačili od Udruge do kraja terminala uz pomoć dva štapa i udobnih tenisica.

Za one koji ne znaju, radi se o našem projektu “Ri Urban Inclusive Walking 2020” kojeg je 2019. godine odabralo Vijeća građana u sklopu programa Civilne inicijative. Ovaj projekt okupio je građane Grada Rijeke svih dobnih skupina, a ujedno i naše mlade s teškoćama u razvoju, u zajedničkoj aktivnosti u svrhu poticanja zdravih fizičkih aktivnosti građana. Certificirani voditelj, naš Šime, sudionike projekta je podučio osnovnim tehnikama nordijskog hodanja, a volonteri su mu pomagali u tome. Međutim, osim što smo ovim putem naučili hodati uz nordijske štapove, glavni cilj ovog projekta bio je umrežavanje građana Grada Rijeke, razvijanje pozitivnih socijalnih interakcija, povećanje vidljivosti naših mladih s teškoćama u razvoju te poticanje inkluzivnog volontiranja na riječkom području. Time su nordijski štapovi postali simbol urbanog hodanja!

Osim aktivnosti hodanja, održane su razne radionice i predavanja na temu društvenog kapitala, akcija DAM-DAŠ u DIP-u i natječaj za odabir najbolje amaterske fotografije napravljene u sklopu ovog projekta. Najbolje fotografije smo i izložili u prostoru naših starih prijatelja i susjeda – u udruzi Društvo arhitekata Rijeka.

Do kraja projekta reakcije javnosti i sudionika bile su više nego pozitivne, a mnogi su iskazali želju da nastavimo s aktivnostima nordijskog hodanja i nakon završetka projekta, kako bi se svi ponovno okupili, osjetili tu pozitivnu energiju, dobru atmosferu i dobar osjećaj nakon dobro odrađene fizičke aktivnosti! I u ovo vrijeme online aktivnosti, nordijsko hodanje su naši “dipovci” i volonteri odabrali nekoliko puta kao jednu od najboljih aktivnosti koju bi svi voljeli ponoviti kada se budemo vratili u DIP. Želje naših mladih su nam izrazito važne, stoga je nordijsko hodanje upravo jedna od aktivnosti koja će se provesti kada nam to okolnosti dozvole.

Stoga, pratite naše aktivnosti kako biste i Vi znali kada ćete nas ponovno moći vidjeti na ulicama Grada Rijeke! Za to vrijeme, više o projektu možete pročitati klikom na sljedeći link: https://dip.hr/programi/ri-urban-inclusive-walking-2020/.

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.