Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
DIP GREEN: “Day 1”

DIP GREEN: “Day 1”

  • 24.03.2021
  • POTPORA
Kakva radna akcija danas! Sve što smo isplanirali, to smo i napravili i već je danas naš eko vrt poprimio sasvim drugačiji i bogatiji izgled.
Okupili su se mladi volonteri, odnosno, Youth Workers, DIP-ov klub mladih, koji je djelovao kao radna snaga i tehnička služba, naši “DIP-ovci” i njihove mame te smo zajedno upregnuli svoje ručice i krenuli!
Kao što možete pročitati i u našim Novostima, danas je službeno započeo projekt DIP GREEN koji se provodi u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva – SMART  u sklopu Erasmus+ projekta EDUVOL – Volunteering as an Educational Opportunity. U projektu naglasak je na učenju zalaganjem u zajednici, koje povezuje volontiranje i učenje mladih osoba koje rade s mladima u formalnom ili neformalnom sustavu, te je glavni cilj unaprijediti njihove kompetencije, znanja i vještine, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u svrhu doprinosa zajednici. Više o projektu možete pročitati na sljedećem linku: https://dip.hr/dip-green/.
Tako smo danas započeli s radom, a prije samog početka, napravili smo podjelu odgovornosti i zadataka, a potom smo se bacili na posao. Prvo smo očistili teren, odrezali i pokupili razno trnje, odrezali listiće kadulje kako bi ih kasnije i posušili i kuhali čaj, skupljali kamenje i daske, a zatim je krenula sadnja. Prvo što smo posadili je kruška, koja je tako poprimila naziv “our first baby”, a potom smo zasadili smokvu, bobičasto voće (malinu, kupinu i borovnicu) te na samom kraju i ljekovito i začinsko bilje. Sve smo dobro zalili, pospremili za sobom i pustili naše prve voćke i biljke da upiju vodu i ožive u našem vrtu.
Iako smo jako umorni, razišli smo se s osmijehom na licu i ponosom zbog uspješno odrađenog posla!
Bravo, svi! Odmorite se i vidimo se idući put👩🏻‍🌾🎋🍐

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se