DIP GREEN: “Day 1”

  • 24.03.2021
  • DIP-ov klub mladih
Kakva radna akcija danas! Sve što smo isplanirali, to smo i napravili i već je danas naš eko vrt poprimio sasvim drugačiji i bogatiji izgled.
Okupili su se mladi volonteri, odnosno, Youth Workers, DIP-ov klub mladih koji je djelovao kao radna snaga i tehnička služba, naši DIPovci i njihove mame te smo zajedno upregnuli svoje ručice i krenuli!
Kao što možete pročitati i u našim Novostima, danas je službeno započeo projekt DIP GREEN koji se provodi u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva – SMART  u sklopu Erasmus+ projekta EDUVOL – Volunteering as an Educational Opportunity. U projektu naglasak je na učenje zalaganjem u zajednici koje povezuje volontiranje i učenje mladih osoba koje rade s mladima u formalnom ili neformalnom sustavu te je glavni cilj unaprijediti njihove kompetencije, znanja i vještine, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u svrhu doprinosa zajednici. Više o projektu možete pročitati na sljedećem linku: https://dip.hr/dip-green/.
Tako smo danas započeli s radom, a prije samog početka napravili smo podjelu odgovornosti i zadataka, a potom smo se bacili na posao. Prvo smo očistili teren, odrezali i pokupili razno trnje, odrezali listiće kadulje kako bi ih kasnije i posušili i kuhali čaj, skupljali kamenje i daske, a zatim je krenula sadnja. Prvo što smo posadili je kruška, koja je tako poprimila naziv “our first baby”, a potom smo zasadili smokvu, bobičasto voće (malinu, kupinu i borovnicu) te na samom kraju i ljekovito i začinsko bilje. Sve smo dobro zalili, pospremili za sobom i pustili naše prve voćke i biljke da upiju vodu i ožive u našem vrtu.
Iako smo jako umorni, razišli smo se s osmjehom na licu i ponosom zbog uspješno odrađenog posla!
Bravo svi! Odmorite se i vidimo se idući put👩🏻‍🌾🎋🍐

 

Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.