Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Čini pravu stvar A1 – kampanja za prikupljanje sredstava Bubnjarski krug!

Čini pravu stvar A1 – kampanja za prikupljanje sredstava Bubnjarski krug!

  • 13.05.2023
  • KULTURA I TEHNIČKA KULTURA

DIP je otvorio novu kampanju na platformi A1 Čini pravu stvar  – Daj mi da bubnjam!

Jednostavno: klik na link: https://www.cinipravustvar.hr/udruge/drustvo-za-istrazivanje-i-potporu/47

Ovo je akcija prikupljanja sredstava za naš program glazboterapije nazvane “Bubnjarski krug“. Ovaj terapeutski program jedna je od aktivnosti iz programa socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške, za čije provođenje DIP ima rješenje nadležnog ministarstva i provodi ga. Bubnjarski krug se provodi volonterski, zahvaljujući entuzijazmu i predanosti voditelja programa dr. sc. Luke Aničića. Nažalost, koriste se improvizirani, često popravljani i istrošeni bubnjevi i drugi instrumenti.

Što trebamo?

Učinak je vidljiv za vrijeme trajanja svakog novog sata, u veselju s kojim dočekuju voditelja i trudu koji ulažu. Polaznika ove terapijske grupe je oko 50, a sam Bubnjarski krug se provodi u dvije grupe po oko 20 bubnjara (nisu svi polaznici uvijek pristupni). Aktivnost se odvija jednom do dva puta tjedno, po jedan sat, a koji put se zanesemo pa traje i duže, zahvaljujući sjajnoj interakciji s voditeljem Bubnjarskog kruga. Želimo bubnjati više, najmanje dva do tri puta tjedno, želimo potaknuti naše mlade talente i stvoriti snažni bubnjarski krug kako bi podijelili javnosti naš ritam.

Trebaju nam dvije stvari.

Prvo, trebaju nam novi bubnjevi. Ovi ljudi zaslužuju kvalitetne i nove instrumente jer će s njima povećati učinak ove glazbene priče. Glazbena oprema s kojom radimo je u direktnoj relaciji s programom bubnjarskog kruga i njegovim terapeutskim rezultatima.

• 20 bubnjeva (afrički bubanj djembe) trošak je 2.000 eura ili prosječno 50 eura po osobi

Drugo, želja nam je program glazboterapije dodatno unaprijediti i započeti s radom na individualnoj razini. Kako bi napravili ove pomake potrebno je honorirati rad voditelja glazboterapije bubnjarskog kruga. Honorar 3000 EUR bruto za provođenje programa tijekom 2023. godine.

• Honoriranje rada voditelju programa bubnjarskog kruga 3000 EUR za rad tijekom 2023. godine.

Dakle, za provođenje glazboterapije tijekom 2023. godine treba nam ukupno 5000 eura.

Mediji: Novi list, 12.5.2023. https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/dajte-nam-da-bubnjamo-udruga-dip-pokrenula-javnu-kampanju-za-svoje-korisnike/

 

 

https://www.cinipravustvar.hr/udruge/drustvo-za-istrazivanje-i-potporu/47

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se