“A1 Čini pravu stvar“ – dipovci žele kuhati!

  • 04.10.2022
  • DIP-ov klub mladih

“A1 Čini pravu stvar“ – dipovci žele kuhati! – jednostavno klik. na link!

https://cinipravustvar.hr/izazov/dip-ovci-zele-kuhati/51101

U ”Dnevnom centru Prijatelji”, u programu pružanja socijalnih usluga poludnevnog boravka za osobe s različitim teškoćama pod nazivom ”DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!” provode se različite aktivnosti s ciljem razvoja vještina za samostalno življenje i pronalazak posla za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju – za osobe s invaliditetom.

Kulinarske vještine su važne za svakoga od nas, stoga u DIP-u kuhamo često – uz podršku volontera učimo kuhati različite stvari, od onih jednostavnijih, poput kave i čaja pa sve do raznih slanih i slatkih specijaliteta.

Trenutna kuhinja ima jako malo prostora što nam otežava učenje i kretanje unutar prostora – stoga često znamo kuhati i u drugim prostorijama jer nema dovoljno mjesta za svih nas. Zaželjeli smo si veliku kuhinju, s puno radne površine za rezuckanje, sjeckanje i drugu pripremu. Na fotografijama možete vidjeti trenutno stanje i naš veliki plan.

Kako bi to ostvarili trebamo Vašu pomoć i podršku u prikupljanju 30.000,00 kn (3987,29 EUR) čime bi osigurali nabavu kuhinjskih elemenata i uređaja, vodoinstalaterske, elektoinstalacijske i keramičarske radove.

I ZATO ČINI PRAVU STVAR: https://cinipravustvar.hr/izazov/dip-ovci-zele-kuhati/51101

Nova kuhinja omogućit će nam brojne prilike za rad i učenje novih vještina koje će dio naših DIP-ovaca moći iskoristiti na budućem radnom mjestu.

 

 

Share on Facebook

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predemeta koje smo sami napravili.
Prijavi se
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.