Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim! do srpnja 2021.

30.06.2021. Hodaj i ti! - nordijsko hodanje, Opatija

Jako smo ponosni i sretni što smo danas uspješno održali još jednu aktivnost nordijskog hodanja. Uživali smo šetajući predivnim Šumskim šetalištem Carmen Sylva iznad Opatije čime smo završili i petu šetnju u našem projektu “Hodaj i ti!”. Kroz projekt smo šetali u Kostreni i to dva puta, u Kastvu, na Costabelli i evo danas i u Opatiji. Hvala svima koji sudjelovali i koji su na podržali i bili dijelom ove inkluzivne priče kroz koju smo jačali socijalni kapital i svjesnost o važnosti očuvanja zdravlja bavljenjem fizičkom aktivnošću. Hvala Vam što s nama gradite zajednicu koja brine!

Posebno moramo pohvaliti našeg DIP-ovca Borna Dip Čelap koji je danas pobijedio samoga sebe i učinio stvari koje je mislio da ne može. Bravo Borna, jako smo ponosni na tebe.

29.06.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Danas je ekipica uživala na bazenima Kantrida. Nema boljeg nego se po ovim vrućinama rashladiti plivajući u bazenu. Hvala našem volonteru/treneru Vinko Šešelja na vodstvu ove odlične aktivnosti.

28.6.2021. Hodaj i ti! - nordijsko hodanje Rijeka, Costabella

Iza nas je još jedna aktivnost nordijskog hodanja. Ovaj put smo uživali hodajući divnom Costabellom. Hvala svima koji su nam se pridružili.

25.06.2021. Kreativna radionica gline

Danas su nam u posjeti bili naši dragi prijatelji iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Izrađivali smo zdjelice od gline, lijepo se podružili i naučili nešto novo. Drugi dio današnjeg druženja bio je rezerviran za aktivnost “Pogodi što?”, odnosno našu varijantu poznatog Pictionaryja. Hvala Srcu na dolasku i druženju, baš nam je drago da ste danas bili s nama. Veselimo se sljedećem susretu.

24.06.2021. Nordijsko hodanje Kastav

U četvrtak 24.6. održali smo još jednu aktivnost u projektu Hodaj i ti! – hodanje s nordijskim štapovima u Grad Kastav – krenuli smo od Crekvine pa sve do Zvirića.

23.06.2021. Jutarnje opuštanje s Eugeniom

Srijedu u DIP-u započeli smo Jutarnjim opuštanjem i razgibavanjem s našom Eugenia Berčić. Danas je i druga grupa naših DIP-ovaca vježbala i moramo priznati da su svi bili odlični. Uz tjelovježbu tu su bile i vježbe disanja koje su nas dodatno opustile i pripremile za daljnje aktivnosti i ostatak dana. Veliko hvala Eugenia Berčić na odličnom vođenju ove radno-okupacijske aktivnosti i veliko bravo svima za trud i rad.

21.06.2021. Online aktivnosti – tjelovježba s Ivicom i zadatak Smiješni selfie

Tjedan smo započeli još jednim odličnim online treningom pod vodstvom našeg volontera Ivica Rusan. Uz tjelovježbu, “pala” je i pokoja fotkica u komentare. Bilo je tu selfie-ja s plaže, fotki kućnih ljubimaca, ma svega pomalo.

18.06.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Tjedan smo završili druženjem ZOOM čajanci i rješavanjem kviza u kojem smo povjerili koliko znamo o ljekovitom bilju koje smo zasadili i koje raste u našem eko vrtu u Viškovu.

Link za kviz, ukoliko netko želi riješiti a nije stigao dosad.

https://forms.gle/GNSsRCdkRudD9wAv9

Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan. Iskoristite produljeni vikend za šetnju, more i boravak vani

17.06.2021. Nordijsko hodanje u Kostreni

Danas su DIPovci od 18:00 do 20:00 sati još jednom nordijski prošetali Kostrenom  – startali smo na Žurkovu.

16.06.2021. Jutarnje opuštanje s Eugeniom

Danas smo dan započeli opuštanjem i tjelovježbom. Ponovno smo se podsjetili kako pravilno disati i na taj način se potpuno opustiti i pripremiti za bilo koji zadatak koji slijedi. Veliko hvala Eugenia Berčić koja je organizirala ovu radno-okupacijsku aktivnost i vodila vježbe disanja i razgibavanja. Baš smo uživali. Veliko bravo za svih, bili ste odlični!Eugenia, već se veselimo sljedećoj aktivnosti i novim vježbama, a dotad ćemo svaki dan napraviti koju vježbu i kod kuće.

15.06.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

DIP-ovci su danas ponovno bili na bazenima Kantrida. Uživali smo i odradili odličan trening.

14.06.2021. Nordijsko hodanje u Kostreni

Projekt Hodaj i ti! U Kostreni službeno je krenuo. Zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji i Općini Kostrena na sufinanciranju i hvala predstavnici županije na službenom otvaranju manifestacije. Vidomo se opet u četvrtak, na Žurkovu, u 18h.

13.06.2021. Promocija na 1. Zelenoj Kostreni

I mi smo bili na 1. Zelenoj Kostreni, promovirajući vidljivost naših DIPovaca i zdrave načine života – nordijskim hodanjem. Sretni smo jer imamo divnu mentoricu Stelu Krstičević i sjajnu volonterku Sandru te nasu “staru” volonterku Silviju koje nedjelju ujutro odvoje za nas. Naša Ele je super odradila svoj dio zadataka u nedjeljno jutro! Sretan je onaj tko vas ima!

Hvala Irena Kukurin Baric i Zeleni Kastav što na uvijek uključuje. Projekt koji smo promovirali je ”Hodaj i ti” a omogućili su ga Općina Kostrena i Primorsko-goranska županija.

11.06.2021. Tjelovježba s Ivicom + ZOOM čajanka

Danas smo vježbali s našim Ivica Rusan. Nakon razgibavanja uslijedilo je druženje na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci.

10.06.2021. Vrtlarska radionica

Danas smo bili jaaako vrijedni u našem eko vrtu na Viškovu. Rezali smo, sjeckali, kosili, čistili i sadili i baš smo uživali. Veliko hvala gosp. Eugenu koji nam je pomogao pokositi vrt, Lucijanovoj mami Ivi koja je uskočila s rezanjem i našim dragim volonterima koji su ponovno “dali ruku” i pomogli nam u poslovima u vrtu. Bravo svi!

09.06.2021. Kreativna radionica – izrada sandučića za pisma podrške

Danas smo aktivnosti započeli Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom. U drugom dijelu smo bili kreativni i izrađivali sandučiće za pisma podrške i lijepih želja za one koji ih još nemaju. Također, danas nam se pridružio i novi prijatelj Lucijan te mu i ovim putem želimo dobrodošlicu u našu DIP obitelj.

08.06.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Ponovno smo krenuli na plivanje! DIP-ovci su danas nakon duuugo vremena ponovno bili na bazenima Kantrida. Uživali smo i odradili odličan trening i sad već jedva čekamo sljedeći odlazak. Veliko bravo svima i veliko hvala našem volonteru i treneru Vinko Šešelja.

07.06.2021. Radionica plesa s Karlom i Helenom

DIP-ovci su u radni tjedan doslovno uplesali. Ovaj ponedjeljak započeli smo još jednom Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom, a nastavili plesom pod vodstvom naših DIP-ovki Karle i Helene. Bilo je super, puno smo naučili i odlično se zabavili. Bravo djevojke, bravo svi!

02.06.2021. Jednostavni poslovi

Danas smo radili svašta pomalo i bili jako fizički aktivni. Preslagivali smo, nosili, pospremali, čistili i kuhali i moramo reći da su DIP-ovci bili stvarno super vrijedni, što se najbolje vidi na fotografijama. Nakon napornog rada valjalo je i nešto dobro pojesti, pa smo se počastili raguom koji je naš Borna skuhao na kulinarskoj radionici. Ragu je bio toliko dobar da smo ga morali spremiti za drugu grupu, pa da i oni vide zašto smo o tom ručku pričali danima nakon što smo ga pojeli.

01.06.2021. Radionica oblikovanja gline

Novi mjesec započeli smo radionicom oblikovanja gline na kojoj smo izrađivali šalice. Nakon radionice zasukali smo rukave i pospremili naš DIP. Bravo ekipa, bili ste super!

31.05.2021. Vrtlarska radionica - DIP GREEN Day 5

Kraj Svibnja nam se bliži, a to znači samo jedno – bliži se i kraj projekta DIP GREEN-a. Zahvaljujući DIP-ovom Klubu mladih, mladim volonterima (Youth Workers), našim DIPovcima, stručnom timu, došli smo do našeg petog, i posljednjeg, odlaska u eko-vrt na Viškovu u sklopu projekta DIP GREEN.

28.05.2021. ZOOM čajanka + online aktivnost (pomaganje ukućanima – kućanski poslovi)

Radni tjedan smo završili druženjem i razgovor na ZOOM čajanci. Nakon što smo se dobro napričali i kao i uvijek savjetovali jedni druge, došlo je vrijeme za sljedeću aktivnost. Današnji izazov bio je pomaganje ukućanima. Naši DIP-ovci su zasukali rukave, uhvatili se posla i uspješno obavili kućanske poslove. Bravo ekipa! Sad se lijepo odmorite i uživajte u vikendu. Vidimo se u ponedjeljak.

27.05.2021. Radionica šivanja – priprema hobotnica

Ovaj četvrtak je bio rezerviran za radionicu šivanja na kojoj smo pripremali materijal za naše hobotnice Hilde. Također, danas je s nama bila Ivana, naša nova prijateljica. Ivani i ovim putem želimo dobrodošlicu u našu DIP obitelj i nadamo se da će se nastaviti s nama družiti na svim aktivnostima.

26.05.2021. Izlet u park skulptura Dubrova

Jučer smo skupa s našim prijateljima iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka bili na izletu u Park skulptura Dubrova, gdje su naši DIP-ovci inkluzivno volontirali u sklopu 3 godišnjeg programa DIP-ov klub mladih, Priprema, pozor, radim! U Parku smo održali radno-okupacijske aktivnosti, pa smo gradili suhozid i sadili sukulente koje smo donijeli iz našeg vrta iz Viškova. Iako smo imali puno posla, ostalo nam je naravno vremena i za odmor, druženje i igru. Hvala našoj dragoj domaćici Renata Kiršić koja nas je dočekala i pripremila program iz Mediteranski kiparski simpozij – Park skulptura Dubrova i našim prijateljima iz Alfa Albona i Jelena Batelić na posudbi njihovih EVC volonterki. Hvala volonterkama koje su za nas pripremile zanimljive društvene igre. Baš smo uživali u jučerašnjem danu i jedva čekamo sljedeći izlet. I da, kad smo već kod sljedećih izleta, naši DIP-ovci su već i o tome razmišljali, pa je tako naš Borna rekao “Idemo u Čabar da jedem žabe!”, a naša Monia je odmah po povratku pitala ” I kad opet idemo i di?”. Ne brinite ekipa, ići ćemo mi ponovno i bit će nam super!

Hvala Mirko Jovičić Photography na odličnim fotografijama.

25.05.2021. Glazbena radionica

Danas smo druženje započeli glazbenom radionicom s našim Bernardom, nastavili pripremanjem jednog iznenađenja, a završili peglanjem i pospremanjem.

24.05.2021. Radionica oblikovanja gline - izrada šalica

Tjedan smo započeli radionicom oblikovanja gline, a završili jednim kreativnim iznenađenjem. Bravo svi!

21.05.2021. Online aktivnost: Tjelovježba s Ivicom i ZOOM čajanka

Radni tjedan smo završili tjelovježbom s našim volonterom Ivicom Rusanom i ZOOM čajankom na kojoj smo se baš napričali, ali i podijelili neke korisne savjete. Uživajte u vikendu i vidimo se u ponedjeljak.  Evo i link za tjelovježbu, ukoliko netko želi odraditi vježbe. https://www.youtube.com/watch?v=Jfpx_wYSuLg

20.05.2021. Aktivnost Pogodi što? i radionica izrade glazbenih instrumenata

Danas je kod nas bilo jakoooo zanimljivo. Prvi dio radionice bio je rezerviran za aktivnost Pogodi što?, DIP-ovu inačicu poznate društvene igre Pictionary. Na ploču smo crtali razne oblike, voće i povrće i pogađali o čemu se radi. Nakon što smo se zagrijali i uvidjeli da nam odlično ide, bili smo spremni za natjecanje koje smo odigrali između dvije grupe. Bilo je stvarno napeto, neizvjesno, zanimljivo i zabavno. U drugom dijelu današnje radione pozabavili smo se popravljanjem i dorađivanjem naših glazbenih instrumenata. Bravo svi!

19.05.2021. DIPovci u Srce, Srce u DIP

Danas je ekipa iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka bila u našoj udruzi, a mi smo bili u Srcu i možemo reći da nam je bilo odlično. Radni dan smo započeli vježbanjem s fizioterapeutom Goranom, a nastavili samostalno na spravama. Toliko su nam se svidjeli traka za hodanje, ergometar i sobni bicikl da smo i sami sebe iznenadili koliko smo uživali. I da, radili smo još nešto fantastično, probali smo kako je to tkati na tkalačkom stanu. E, ovo je tek bilo otkriće. Hvala dragoj Emi koja nas je podučila kako se koristi, doista smo uživali. Veselimo se skorom ponovnom druženju i zajedničkim aktivnostima. Bravo svi, bili ste super!

18.05.2021. Fotografiranje za izložbu i glazbena radionica

Današnje druženje počelo je fotografiranjem za izložbu s volonterkom Ivanom, a završilo glazbenom radionicom s Bernardom. Hoćemo li dalje razvijati talente poziranja pred kamerom ili sviranja na udaraljkama, tko zna?

17.05.2021. Kulinarska radionica

Danas je naš Borna bio glavni kuhar u DIP-u. Kuhali smo Bolognese po receptu koji je naučio od gospođe Mladenke iz Narodno Učilište Rijeka u vrijeme kada su naši DIP-ovci bili polaznici Vesele škole kuhanja. Hvala gđo Mladenka i Narodno učilište, puno smo naučili kod vas. Nadamo se da ćemo ponovno surađivati. No, iako je Borna vodio kulinarsku radionicu i to je odradio sjajno, ostali DIP-ovci su bili jako vrijedni pomagači i zajednički smo skuhali ručak koji je bio, kako bi naša Mia rekla “za prste polizati”. Vjerujemo da je takav bio upravo zbog puno ljubavi s kojom smo ga pripremali, ali i nekoliko Borninih tajnih sastojaka koje naravno ne smijemo otkriti. Bravo svi, bili ste super!

14.05.2021. Radionica izrade plakata s DIP-ovim pravilima

Još jedan radni tjedan je iza nas i DIP-ovci su i ovaj put bili jako vrijedni. Danas smo izradili plakat s DIP-ovim pravilima ponašanja. Nakon završenog posla, počistili smo i pripremili prostor za sljedeći tjedan. Bravo svi! Uživajte u vikendu i vidimo se u ponedjeljak.

13.05.2021. Radionica modeliranja gline + bojanje glazbenih instrumenata

Danas smo, kao i uvijek bili jako vrijedni. Radionicu smo započeli modeliranjem gline, nastavili bojanjem i ukrašavanjem naših glazbenih instrumenata, a sve završili peglanjem. Bravo DIP-ovci!

12.05.2021. Radionica modeliranja gline + proslava rođendana (Monia, Karla i Alen)

Danas smo druženje i radionicu započeli modeliranjem gline. DIP-ovci su aktivirali svoje prstiće i krenuli u stvaranje. Započeli smo oblikovanjem geometrijskih tijela iz kojih smo postupno dobivali vazu. Ako se pitate gdje su slike naših predmeta, još se malo morate strpiti jer nismo gotovi. Drugi dio današnjeg druženja obilježila je proslava rođendana naših Monije, Karle i Alena, naravno uz odličnu klopu i preeeefinu tortu mame Snježane. Kakav dan, baš smo uživali!

11.05.2021. Radionica čišćenja DIP-a i posjet Srcu

Jutro je u DIP-u bilo rezervirano za radnu akciju čišćenja i pospremanja prostorija udruge. Nakon što smo sve pospremili i sredili, uputili smo se u goste kod naših dragih prijatelja iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka i u dvorištu njihove udruge izložili naše rukotvorine. Hvala svima koji su svojim dolaskom i donacijama podržali naš rad i veliko hvala Srcu na gostoprimstvu. Veselimo se sljedećoj prilici za druženje.

10.05.2021. Nordijsko hodanje u parku Mlaka

Danas smo pokazali kako se može zdravo kretati po gradu u sklopu Tjedna kretanja s našim nordijskim štapovima koje koristimo što više jer je zdravo i dostupno svima. Hvala Nastavni zavod za javno Zdravstvo PGZ na aktivnom druženju. NZZJZ PGŽ je naš partner, zajedno sa Centar za socijalnu skrb Rijeka na 3 – godišnjem programu “DIPov klub mladih Priprema, pozor radim!”, kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Primorsko-goranska županija. Bili smo u društvu s ekipom iz Centra za rehabilitaciju koji su također hodali sa štapovima za nordijsko hodanje. Kakva vesela i zdrava ekipa svi skupa. https://www.fiuman.hr/obiljezavanje-svjetskog-dana…/

07.05.2021. Vrtlarska radionica + snimanje videa o nordijskom hodanju

Jeste li vi jedni od onih koji kišni dan vole provesti u kući pred TV-om? Ne znamo za vas, ali naši DIPovci definitivno jučerašnji dan nisu proveli neradno, već je DIP GREEN ponovno bio na terenu!

Jučer je projekt nastavio s radom te su naši volonteri (“youth workers”), dipovci i DIP-ov klub mladih svoje prijepodne proveli u eko-vrtu na Viškovu. Naše biljčice koje smo prije 2 tjedna posadili u Udruzi (neven, suncokret, timijan, dragoljub), presadili su jučer u vrt. Osim toga, zahvaljujući dragom gospodinu Ivi Rajkovači i njegovim donacijama, naš vrt bogatiji je za sadnicu ružmarina, stabalca šljive i smokve. Još jednom, puno hvala!

Osim sadnje, vrijeme se posvetilo čišćenju i čupanju trave te sređivanju okolice vrta.

Što reći osim: BRAVO SVI!

Odmorite se i ugodan vikend!

06.05.2021. Radionica – izrada udaraljki + Pričaonica

I DIP-ovci iz druge grupe su danas bili jako vrijedni i kreativni. Toliko da su napravili svoje glazbene instrumente za buduće glazbene radionice u udruzi. No, kako smo mi jako vrijedni, nismo stali na izradi instrumenata, nego smo dio radionice posvetili i nordijskom hodanju. Sortirali smo i pripremali štapove za buduće šetnje, prisjetili se tehnike nordijskog hodanja i napravili đir po susjedstvu. Baš jedan odličan i produktivan dan. Bravo svi!

05.05.2021. Radionica – izrada udaraljki + Pričaonica

Danas je u DIP-u bilo jako glasno i veselo, pa vjerujemo da su se i susjedi pitali što se to priprema u DIP-ovoj maloj tvornici kreativnosti. Naime, DIP-ovci su pripremali rekvizite za buduće glazbene radionice, pa su tako prevladavali zvukovi različitih udaraljki i takozvanih “šuškalica”. Jedva čekamo radionice i priliku da isprobamo ove naše instrumente. Bravo ekipa!

04.05.2021. kulinarska radionica „Choccolate Chip Cookies“

Danas se u DIP-u odvijala prava mala proizvodnja. Naime, DIP-ovci su danas bili kuhari i uz pomoć naših dragih volontera/misionara iz Amerike, McKaya, Adama i Bojana pripremali originalni američki Chocolate Chip Cookies, prefine čokoladne keksiće koji su bili toliko ukusni da su nas, kako je Bojan rekao odveli u neki sasvim drugi svijet. Baš smo uživali, kako u procesu pripremanja, tako i u kušanju. Bravo svi, bili ste odlični. Jako smo ponosni na vas. Veliko hvala volonterima koji su bili danas s nama, podijelili ovaj fantastični recept i od kojih smo naučili nešto novo.

03.05.2021. ZOOM čajanka

Svibanj smo započeli druženjem na DIP-ovoj ZOOM čajanci. Uz fini čaj i dobro društvo vrijeme brzo prođe, pa je tako “proletjela” i ova naša čajanka. Sutra se vidimo u udruzi, a na ZOOM-u smo ponovno sljedeći tjedan.

30.04.2021. Online aktivnost o kućnim ljubimcima + ZOOM čajanka

Danas je bio dan za online druženje. Sve smo započeli u 11:00 sati druženjem i razgovorom na DIP-ovoj ZOOM čajanci, a nastavili zadatkom koji je uključivao naše krznene prijatelje. Naime, danas smo jedni s drugima podijelili koje mi to kućne ljubimce imamo, a ako ih ipak nemamo koje bi to životinje voljeli imati. Hvala svima na preslatkim fotografijama.

29.04.2021. Radionica

Još jedan dan i još jedna zanimljiva radionica. Naši DIP-ovci su ponovno bili posebno vrijedni i od ranog su jutra u akciji. Dok smo po dolasku u DIP uživali u finom čaju, pripremali smo i kadulju koju smo nabrali u našem eko vrtu i potom osušili u udruzi i sada jedva čekamo probati kakvog je okusa. Poslije mirisne kadulje krenuli smo vježbati prstiće i motoriku izrađujući od plastelina modele za figurice za naš Čovječe ne ljuti se. Drugi dio radionice posvetili smo našem malom projektu izrade Kutije žalbe, pa tako sada u DIP-u imamo Kutiju ideja i Kutiju žalbe. Baš nas zanima kako će se koja puniti.

28.04.2021. Radionica

IP-ovci su i danas bili jako vrijedni. Radionicu smo započeli pravim timskim radom i zajednički napravili jedan mali projekt, Sandučić ideja, u koji ćemo ubacivati ideje koje svatko od nas ima vezano uz DIP, radionice i sve ostalo što se tiče našeg zajedničkog druženja u udruzi. U drugom dijelu smo se posvetili modeliranju plastelina i izrađivali modele po kojima ćemo izraditi čovječuljke za Čovječe ne ljuti se koji nam je poklonila naša draga volonterka Ana Šuran. Sada kad smo izvježbali prstiće i motoriku izrađujući geometrijska tijela od plastelina jedva čekamo nastavak današnje radionice i izradu naših figurica.

27.04.2021. Likovna radionica + Pričaonica

Današnju radionicu započeli smo kreativno. I grupa 1 je danas završila svoje “Proljeće na platnu”. Iako je vani kišovito i sivo, više jesenje vrijeme, mi u DIP-u smo bojama stvorili pravi proljetni ugođaj. Također, osim što su danas bili pravi slikari, DIP-ovci su bili i fotomodeli. Ispred objektiva naše drage volonterke Sunčice Ivančice – Ivane Ivaničić s Akademije primijenjenih umjetnosti nastali su odlični portreti. Zašto smo se točno fotografirali otkrit ćemo vam uskoro. Još se morate malo strpiti. Nakon kreative i fotografiranja došlo je vrijeme za priču, dijeljenje savjeta i ideja, pa smo tako današnju radionicu završili razgovorom na Pričaonici. Bravo svi, bili ste super!

26.04.2021. Radionica + Pričaonica

Tjedan smo započeli slikanjem i bez obzira na kišu i tmurno vrijeme uspješno smo završili naše šareno i veselo “Proljeće na platnu”. No, nismo samo bili kreativni, bili smo i jako vrijedni, pa smo se tako nakon slikanja “bacili” na peglanje i pospremanje našeg DIP-a. Nakon rada uslijedili su razgovor i rasprava na Pričaonici.

23.04.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo dan započeli razgibavanjem i tjelovježbom. Uz vodstvo našeg volontera Ivica Rusan razgibali smo uspavane mišiće i probudili organizam. Nakon vježbanja današnje druženje završili smo razgovorom na DIP-ovoj ZOOM čajanci. Odmorite se za vikend, izađite u šetnju, uživajte u proljeću i vidimo se u ponedjeljak. Za sve vas koji niste danas stigli vježbati s nama, šaljem link za video, pa možete vježbati kad god poželite. https://www.youtube.com/watch?v=jkZRD3RH1gE

22.04.2021. Kreativna radionica

U DIP-ovoj kuhinji kreativnosti i iznenađenja kuha se nešto jaaako zanimljivo, ali pssst, nećemo još previše toga otkriti, moramo se ipak malo strpiti. Možemo vam samo reći da su DIP-ovci danas bili pravi fotomodeli. Naša draga volonterka Sunčica Ivančica – Ivana Ivaničić s Akademije primijenjenih umjetnosti fotografirala je naše DIP-ovce na raznim lokacijama u gradu. Također, osim dobrih kadrova, uhvatili smo vremena i da na Korzu uzmemo po sadnicu ljekovitog bilja koje ćemo zasaditi u našem eko vrtu na Viškovu. Nakon šetnje gradom, fotografiranja, druženja i uživanja današnju radionicu završili smo još jednom Pričaonicom. Uh, kakav odličan i produktivan dan, baš smo uživali! Veliko hvala Ivani i veliko bravo svima, bili ste odlični!

21.04.2021. Radionica šivanja + Pričaonica

Neki kažu kamen po kamen – palača, mi kažemo krak po krak – hobotnica. Sigurni smo da već po prvoj rečenici možete pretpostaviti što smo mi to danas radili. Da, danas smo šivali i pripremali sve potrebno za naše hobotnice Hilde. Radionicu smo završili još jednom Pričaonicom na kojoj smo ovaj put raspravljali o prijateljstvu. Bravo svi, bravo!

20.04.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo druženje započeli raznim temama, pitanjima, odgovorima, ali i obiljem smijeha na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon ZOOM-a ostalo je vremena i za kreativnost, pa smo tako crtali pogled s naših prozora, terasa, balkona… Bravo svi! Odmorite se i vidimo se sutra, juuuhuuu!

19.04.2021. Likovna radionica

Tjedan je u DIP-u započeo likovnom radionicom, pa je tako nakon jeseni i zime došlo vrijeme i za “Proljeće na platnu”.Zasukali smo rukave, pripremili naša platna, boje i kistove i krenuli u stvaranje DIP-ovog proljeća. Za danas smo gotovi, ali već jedva čekamo sljedeću radionicu na kojoj ćemo završiti naša mala remek-djela.

16.04.2021. Radionica šivanja

I još jedan radni tjedan smo priveli kraju. Danas smo se na radionici bavili šivanjem, odnosno pripremali smo materijal za naše hobotnice Hilde. Nakon rada, marende i ponešto slobodno vremena, odlučili smo drugi dio iskoristiti za sunčanu proljetnu šetnju Molo longom.

15.04.2021. Vrtlarska radionica

Ukoliko ste po gradu naišli na ostatke zemlje po podu, ne brinite se – jedna mala vrtlarska radionica odvijala se odmah iza ugla kod HNK-a. Pitate se koja? Naravno da se radi o DIP GREEN projektu!

Danas smo, umjesto u vrtu na Viškovu, sadnju preselili u prostor našeg DIP-a koji je u vrlo kratkom roku bio pun zemlje, glisnjaka i sadnica. Zasukali smo rukave, pripremili posudice i bacili se na posao!

Zasadili smo neven, suncokret, dragoljub i lijepu Katu, sve smo dobro zalili i pustili da upije vodu i vitamin D te ćemo, nadamo se, za dva tjedna naše cvijeće presaditi u naš eko vrt. Jedva čekamo vidjeti kako će nam cvijeće izrasti, a još više se veselimo svim tim mirisima koji će se proširiti našim vrtom, ali i dobrim dijelom Viškova (s obzirom na to koliko smo toga posadili ).

Hvala svima na pomoći! Odmorite se i vidimo se sutra na radionici šivanja u 9. Nemojte zaspati!

14.04.2021. Kreativna radionica + Filipov rođendan

Danas je DIP-u bio dan kreativnosti i slavlja. U prvom dijelu radionice izrađivali smo rođendanske čestitke za naše slavljenike, dok smo u drugom dijelu uz tortu, pizzu, smijeh, veselje, druženje, pjesmu i lijepe želje proslavili Filipov rođendan.

13.04.2021. Kreativna radionica + Bornin rođendan

Danas je u DIP-u dan bio rezerviran za kreativu i slavlje. U prvom dijelu radionice crtali smo rođendanske čestitke dok smo drugi dio posvetili proslavi rođendana našeg dragog Borne. Iako je vani kiša i nas je brojčano manje to nas nije spriječilo da uživamo, da budemo glasni, veseli i da naš DIP bude ispunjen smijehom, glazbom i lijepim željama. Bravo DIP-ovci!

12.04.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Tjedan smo započeli online druženjem i još jednom DIP-ovom ZOOM čajankom. Nakon razgovora, u nastavku današnje aktivnosti DIP-ovci su pomagali svojim ukućanima. Zadatak je bio da svatko pomogne na način da napravi neki kućanski posao, a po fotkama najbolje vidimo koliko su naše djevojke bile vrijedne. Bravo svi!

31.03.2021. DIP GREEN – učenje zalaganjem u zajednici - Day 2

Sunčan dan, +20°C, srijeda, a pitate se gdje smo mi? Ponovno u našem eko vrtu na Viškovu u radnom izdanju.

Više o današnjoj vrtnoj radionici pročitajte ovdje.

30.03.2021. Kreativna radionica + šetnja

DIP-ovci su današnji dan započeli izradom čestitki za nadolazeći Uskrs , a sve završili šetnjom po Molo longu. Ovaj predivan proljetni dan trebalo je iskoristiti za udahnuti malo zraka i uživati na suncu. Baš smo uživali!

29.03.2021. Kreativna radionica + šetnja

DIP-ovci su radni tjedan započeli šetnjom po Molo longu. Uživali smo na proljetnom suncu i napunili se energijom za ostatak dana i za crtanje uskršnjih čestitki koje je uslijedilo po povratku u udrugu.

26.03.2021. Online aktivnost – Tjelovježba s Ivicom i ZOOM čajanka

Sa online druženjem priveli smo kraju još jedan radni tjedan. Aktivnost smo započeli tjelovježbom koju je vodio naš volonter Ivica, a nastavili druženjem na ZOOM čajanci. Oni koji nisu, slobodno mogu odvježbati kasnije, sutra ili neki drugi dan. Sve što trebate napraviti je kliknuti na link i krenuti.

25.03.2021. Radionica šivanja

Danas je u DIP-u bilo jako veselo. Druženje smo započeli finim čajem i upoznavanjem s novom volonterkom Lucijom, nastavili izrađivanjem naših taburea i završili šivanjem. Bila je to prava radna akcija, uz puno veselja, smijeha i razgovora.

Volonteri/misionari Adam i McKay, hvala vam na pomoći. Veselimo se sljedećem susretu!

24.03.2021. Početak projekta DIP GREEN – učenje zalaganjem u zajednici

Kakva radna akcija danas! Sve što smo isplanirali, to smo i napravili i već je danas naš eko vrt poprimio sasvim drugačiji i bogatiji izgled.

Okupili su se mladi volonteri, odnosno, Youth Workers, DIP-ov klub mladih koji je djelovao kao radna snaga i tehnička služba, naši DIPovci i njihove mame te smo zajedno upregnuli svoje ručice i krenuli!

Kao što možete pročitati i na našoj službenoj web stranici (dip.hr) danas je službeno započeo projekt DIP GREEN koji se provodi u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva – SMART  u sklopu Erasmus+ projekta EDUVOL – Volunteering as an Educational Opportunity. U projektu naglasak je na učenje zalaganjem u zajednici koje povezuje volontiranje i učenje mladih osoba koje rade s mladima u formalnom ili neformalnom sustavu te je glavni cilj unaprijediti njihove kompetencije, znanja i vještine, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u svrhu doprinosa zajednici. Više o projektu možete pročitati na sljedećem linku: https://dip.hr/dip-green/.

Tako smo danas započeli s radom, a prije samog početka napravili smo podjelu odgovornosti i zadataka, a potom smo se bacili na posao. Prvo smo očistili teren, odrezali i pokupili razno trnje, odrezali listiće kadulje kako bi ih kasnije i posušili i kuhali čaj, skupljali kamenje i daske, a zatim je krenula sadnja. Prvo što smo posadili je kruška, koja je tako poprimila naziv “our first baby”, a potom smo zasadili smokvu, bobičasto voće (malinu, kupinu i borovnicu) te na samom kraju i ljekovito i začinsko bilje. Sve smo dobro zalili, pospremili za sobom i pustili naše prve voćke i biljke da upiju vodu i ožive u našem vrtu.

Iako smo jako umorni, razišli smo se s osmjehom na licu i ponosom zbog uspješno odrađenog posla!

Bravo svi! Odmorite se i vidimo se idući put

23.03.2021. Likovna radionica + šetnja

Danas su DIP-ovci dan započeli crtanjem i bojenjem. Crtali smo zatvorenih očiju naše “fraktale” za naše prijatelje koji danas nisu mogli biti s nama na radionici. Nadamo se da ćemo uskoro ponovno svi biti na broju. Drugi dio radionice ostavili smo za sunčanu šetnju Molo longom, druženje i razgovor i moramo priznati da smo baš uživali

22.03.2021. Likovna radionica + šetnja

DIP-ovci su još jedan radni tjedan započelo kreativno. U prvom dijelu radionice crtali smo zatvorenih očiju, a drugi dio smo proveli šetajući po Molo longu i baš smo dobro iskoristili prvi proljetni ponedjeljak.

19.03. 2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo online aktivnost započeli ZOOM čajankom. Nakon razgovora i druženja na red je došao i izazov, pronaći 5 predmeta koji imaju oblik kvadrata, uslikati ih i objaviti u grupi. DIP-vci su se “bacili” na posao i pretražili svoje stanove i kuće, svoje police, ormare, ladice…i pronašli svašta zanimljivo. Bravo svi!

18.03.2021. Radionica + Pričaonica

Danas smo druženje započeli Pričaonicom koju su vodili naši psiholozi Karmen i Bernard. Razgovarali smo o strahu i kako ga pobijediti, te izradili DIP-ovo stablo straha i DIP-ovo stablo hrabrosti. Jučer je grupa 2 započela s izradom, a danas je grupa 1 dovršila i upotpunila krošnje našeg uplašenog i našeg hrabrog stabla. U nastavku radionice posvetili smo se izradi vrećica i hobotnica od lavande. Danas su DIP-ovci ponovno bili jako vrijedni. Bravo svi!

17.03.2021. Radionica mokrog filcanja vune

Danas smo druženje i aktivnosti u DIP-u započeli Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom. Nakon Pričaonice uslijedila je radionica mokrog filcanja vune s našim socijalnim pedagoginjama Petrom i Barbarom. Ovom smo se susretu jako veselili i doista smo svi uživali izrađujući cvijeće i meduze od filcane creske vune. Bravo DIP-ovci, bili ste odlični!

16.03.2021. Radionica šivanja

Danas su naši DIP-ovci imali radionicu šivanja. Puno smo rezali, sjeckali, šivali i pripremali sve potrebno za naše vrećice Vande i hobotnice Hilde. Radni dan smo završili šetnjom po Molo longu, razgovorom i ugodnim druženjem. Također, zvali smo i našu dragu Ele, koja je putem vibera bila nakratko s nama u šetnji. Ele, želimo ti brz oporavak.

15.03.2021. Likovna radionica

U DIP-u smo još jedan tjedan započeli kreativno. Danas smo puno crtali, bojali i vježbali finu motoriku. Nakon crtanja uslijedila je šetnja po Molo longu i uživanje u divnom, sunčanom danu. Dobar početak tjedna, zar ne?

15.03.2021. Srce

Danas je naš mobilni tim psihologa bio u akciji u udruzi Srce. Naši psiholozi Karmen i Bernard održali su još jednu radionicu s našim prijateljima iz Srca i ovaj put se posvetili osjećaju straha, ali puno razgovarali i o hrabrosti. Veselimo se sljedećem susretu i novim radionicama.

12.03.2021. ZOOM čajanka + Online aktivnost

Petak je bio rezerviran za ZOOM čajanku i online aktivnost. Prvo smo tražili i fotografirali 5 predmeta bijele i 5 predmeta crne boje, a nakon toga smo se lijepo napričali na ZOOM-u. Nama taman za kraj još jednoj radnog tjedan. Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

11.03.2021. Radionica + Pričaonica

U DIP-u se danas odvijala prava mala proizvodnja. Uz pomoć volontera DIP-ovci su danas šivali i pripremali materijal za naše hobotnice i vrećice s lavandom. Drugi dio radionice bio je rezerviran za još jednu Pričaonicu .

10.03.2021. Vrtlarska radionica

Danas su DIP-ovci imali pravu radnu akciju u DIP-ovom eko vrtu na Viškovu. Čistili smo, kosili, obrezivali, kopali, sadili, ali i uživali na suncu i u dobrom društvu. Bravo svi, bili ste odlični!

09.03.2021. Radionica + Pričaonica

Danas je i druga grupa radionicu započela kreativno. I danas su DIP-ovci povodom Dana žena izrađivali cvijeće od kolaž papira koje su poklonili svojim prijateljicama iz udruge, našim volonterkama, a neki su odlučili da će svoj cvijet odnijeti doma i pokloniti ga mami. Drugi dio radionice bio je rezerviran za Pričaonicu s našim psiholozima Karmen i Bernardom.

Također, danas su nam se na kreativnom dijelu radionice, uz našu volonterku Anu pridružile i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Već se veselimo sljedećem susretu s njima.

08.03.2021. Kreativna radionica

U DIP-u je danas cijeli dan protekao u znaku Dana žena. Od samog susreta ujutro kada nas je naš Bernard iznenadio divnim ružama, kroz radionicu na kojoj smo izrađivali cvijeće od kolaža, do samog kraja druženja kada smo si međusobno poklonili cvijeće koje smo izradili jedni za druge. Bravo DIP-ovci! Drage žene, sretan nam Dan žena i još bitnije, sretan nam svaki dan!

I naravno, hvala našim vrijednim dečkima koji su s velikom pažnjom izradili čestitke i cvijeće od kolaža i poklonili ih našim djevojkama. Bravo!

05.03.2021. Radionica + pričaonica

DIP-ovci su radni tjedan završili jako aktivno. U prvom dijelu radionice vježbali smo crtati geometrijska tijela, a u drugom smo se dijelu, na još jednoj Pričaonici, pozabavili osjećajem sreće.

Bravo svi!

04.03.2021. Radionica + pričaonica

Danas smo dan započeli crtajući zatvorenih očiju, a nastavali crtanjem “mrtve prirode” koja se sastojala od geometrijskih tijela. Drugi dio radionice bio je rezerviran za još jednu Pričaonicu s našim psiholozima, na kojoj smo se ovaj put pozabavili osjećajem sreće, te izveli jednu jako zanimljivu vježbu s klupkom vune. Pričali smo lijepe stvari jedni o drugima i na taj način razmotavali klupko i međusobno se povezivali, kako vunom, tako i lijepim riječima. Bravo DIP-ovci, bili ste super!

03.03.2021. Radionica

Danas su DIP-ovci bili jako aktivni. Aktivnost smo započeli crtanjem portreta, nastavili crtanjem autoportreta, a završili hranjenjem golubova i šetnjom po Molo longu. Baš smo uživali!

02.03.2021. Online aktivnost – ZOOM čajanka

Danas smo se družili na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci.

01.03.2021. Kreativna radionica

U novi radni tjedan i novi radni mjesec DIP-ovci su krenuli vrlo kreativno, crtajući portrete. Drugi dio radionice bio je rezerviran za sunčanu šetnju po Molo longu i moramo priznati da smo baš uživali! Veselimo se dolasku proljeća i danima kao što je bio ovaj danas. Odličan početak tjedna, zar ne?

26.02.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Jučer smo radni tjedan završili online druženjem na DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon druženja uslijedio je zadatak/izazov – napravi neko dobro djelo za osobu iz svoje bliske okoline i na taj način njemu/njoj uljepšaj dan. Hvala svima koji su podijelili s nama svoja dobra djela. Bravo DIP-ovci! Nastavite tako. Ljubav, dobrota i pažnja čine čuda

25.02.2021. Radionica

Danas smo bili jako kreativni. Radili smo u tehnici dekupaž i crtali zatvorenih očiju. Također, danas nam se na radionici pridružila i nova volonterka Sandra, kojoj i ovim putem želimo dobrodošlicu u našu šarenu DIP obitelj.
Sutra se družimo online od 11:00 do 13:00 sati. Uživajte!

24.02.2021. Radionica + Pričaonica

Danas je u DIP-u bilo jako puno razgovora ali i jako puno rada. Radionicu smo započeli Pričaonicom koju su vodili naši psiholozi Karmen i Bernard i na kojoj smo razgovarali o tuzi, dok smo u drugom dijelu imali pravu malu radnu akciju pospremanja prostorija udruge. Osim čišćenja presađivali smo bilje i reciklirali i pritom se dobro zabavili.

24.02.2021. Druženje i kreativna radionica s prijateljima iz udruge Srce

Jutros su nam u posjetu došli naši dragi prijatelji iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Prepustili smo im naš prostor u kojem su se podružili i bili kreativni. Drago nam je da ste bili kod nas. Dođite nam opet.

23.02.2021. Radionica + Pričaonica

Danas smo u dan krenuli kreativno. Crtali smo, bojali i vježbali finu motoriku. Drugi dio današnjeg druženja bio je rezerviran za Pričaonicu s našim psiholozima Karmen i Bernardom, na kojoj smo se pozabavili osjećajem tuge, puno razgovarali i naučili male trikove koji će nam zasigurno pomoći da se osjećamo bolje kada se sljedeći put iz nekog razloga rastužimo. Bravo DIP-ovci, bili ste super. Sutra slijedi nastavak s drugom grupom

22.02.2021. Kreativna radionica

DIP-ovci su još jedan tjedan započeli kreativno. Danas smo crtali, vježbali finu motoriku, družili se i puno razgovarali.

19.02.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Iza nas je još jedna online aktivnost kojom smo zaključili ovaj radni tjedan. Prvi dio aktivnosti bio je rezerviran za izazov. Potražiti malo po kući, pronaći i fotkati 6 predmeta ljubičaste i 6 predmeta roze boje. Nakon šarenog zadatka družili smo se na ZOOM čajanci. Sad se lijepo odmorite i uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

18.02.2021. Maskirana kreativna radionica

Danas smo bili kreativni pod maskama. Radili smo u tehnici dekupaž, ali i puno crtali. I naravno, sve smo to odradili uz obilje smijeha i veselja, kao i uvijek.

17.02.2021. Druženje s prijateljima iz udruge Srce u Wenzelovoj

Danas smo ugostili naše drage prijatelje iz udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Prepustili smo im naš prostor, odnosno kako piše na crtežu jedne korisnice, naš dom. Drago nam je da ste bili s nama, tu ste uvijek dobrodošli!

17.02.2021. Proslava rođendana Antonio i Deni

Jučer smo u DIP-u imali pravu malu maškaranu feštu. Uz puno veselja, smijeha, čestitki i prijateljstva proslavili smo rođendane naših Denija i Antonija. Dečki, nadamo se da ste uživali i da ste se lijepo proveli. Mi sigurno jesmo.A kako smo tek uživali i pizzi i torti…mljac! Veliko hvala našem Mirko Jovičić na odličnim fotkama. Davore, čekamo i tvoje fotke, pa slobodno ubaci koju u komentar.

16.02.2021. Kreativna radionica i Pričaonica

Danas smo kao i jučer dan započeli kreativno, pa je i današnja grupa izrađivala rođendanske čestitke, igrala društvene društvene igre i sudjelovala u Pričaonici na kojoj smo raspravljali o ljutnji, na kojoj smo puno razgovarali, radili vježbe disanja, podijelili mnogo i naučili mnogo.  Bravo DIPOVCI!

15.02.2021. Kreativna radionica i Pričaonica

Prvi dan još jednog radnog tjedan je iza nas. DIP-ovci su danas krenuli kreativno i to izradom rođendanskih čestitki za naše slavljenike Antonija i Denija. Nakon prvog dijela radionice i uspješno odrađenog posla, uslijedilo je malo odmora i zaigrale su se društvene igre. U drugom dijelu naši psiholozi Karmen i Bernard održali su Pričaonicu na kojoj smo ovaj put razgovarali o ljutnji, vlastitim reakcijama potaknutim ljutnjom, učili vježbe disanja i podijelili neka svoja iskustva vezana uz osjećaj ljutnje.  Sve u svemu bio je ovo jedan vrlo kreativan, edukativan i zanimljiv ponedjeljak.

12.02.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo se družili na DIP-ovoj ZOOM čajanci nakon čega je uslijedio i jedan izazov. Naši DIP-ovci su trebali malo pogledati po svom stanu, pronaći predmete zelene i plave boje i objaviti fotografije ovdje u grupi. Bravo svi! Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

11.02.2021. Kreativna radionica + Pričaonica

Danas je i druga grupa DIP-ovaca sudjelovala u Pričaonici s našim psiholozima Karmen i Bernardom na kojoj smo raspravljali i učili o emocijama. U drugom dijelu smo se pozabavili osjećajem sreće tako da smo si međusobno pisali pisma podrške. Bravo svi, bili ste super!

10.02.2021. Kreativna radionica + Pričaonica

Iza nas je jedan jako produktivan i zanimljiv dan. DIP-ovci su danas krenuli kreativno, crtanjem i pisanjem pisama za nadolazeće Valentinovo, a završili Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom, na kojoj smo razgovarali o emocijama. Bilo je jako edukativno, zanimljivo i naravno prepuno raznih osjećaja. Bravo DIP-ovci! Sada jedva čekamo sljedeću Pričaonicu i sudjelovanje druge grupe.

09.02.2021. Kreativna radionica

DIP-ovci su i danas bili jako vrijedni i kreativni, pa je i ova grupa završila svoju “Zimu na platnu”. Osim slikanja, pripremali smo se i za nadolazeće Valentinovo. Sve u svemu, jedan jako produktivan i zanimljiv utorak. Bravo svi!

08.02.2021. Kreativna radionica

Za DIP-ovce je tjedan započeo i kreativno i radno. Svi su bili jako vrijedni, pa je tako ova grupa dovršila svoje slike “Zima na platnu”. Također, lagano smo se počeli pripremati za Valentinovo, pa smo crtali i bojali. Kako smo jako brzi i vrijedni, nakon svega ostalo nam je još i vremena za peglanje. Bravo ekipa!

08.02.2021. Radionica mobilnog tima psihologa u udruzi Srce

Tema današnje radionice je briga.

05.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

S današnjim danom završen je tjedan inkluzivnog volontiranja u DIP-u. Radnu akciju bojenja i sređivanja stolica priveli smo kraju i još nam je ostalo malo vremena i za crtanje. DIP-ovci su stvarno bili izuzetno vrijedni i napravili smo veliki posao. Bravo svi! A sada uživajte u vikendu i zasluženom odmoru i vidimo se sljedeći tjedan s novim i zanimljivim aktivnostima.

04.02.2021. Online aktivnost - DIPova ZOOM čajanka

Četvrtak je bio rezerviran za još jednu DIP-ovu ZOOM čajanku. Teme su bile maškare, rođendani, Valentinovo i pranje kose.

03.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

Danas je treći dan inkluzivnog volontiranja u DIP-u i danas se odvijala prava radna akcija. Bojali smo stolice, slagali police, ali ipak našli i malo vremena za crtanje. Bravo svi! Hvala našoj volonterki Sunčici Grđa i vrijednim misionarima/volonterima Beth Witten Lamb i ostalima na pomoći.

02.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

U DIP-u se nastavlja tjedan inkluzivnog volontiranja i to kroz aktivnosti pripreme i restauriranja stolica i slaganja polica. Danas su DIP-ovci bili ponovno jaaako vrijedni i za svaku pohvalu. Također, veliko hvala volonterima Beth Witten Lamb i Charlesu Lambu na pomoći. Sutra nastavljamo s akcijom i krećemo s bojanjem stolica. Vidimo se u Wenzelovoj 2 u 9:00.

01.02.2021. Radionica mobilnog ima psihologa u udruzi Srce

U tijeku je radionica koju drže naši prijatelji iz DIP Rijeka, psiholozi Karmen i Bernard na temu prijateljstva.  Vidite kako su prijatelji povezani, a i međusobno si dijele komplimente.

01.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

Danas smo u DIP-u započeli tjedan inkluzivnog volontiranja u kojem će naši DIP-ovci zasukati rukave i u kojem ćemo zajedničkim snagama obnoviti stare stvari i uljepšati naš prostor. Iako je ponedjeljak i svi su još malo pod dojmom vikenda i odmora, naši DIP-ovci su ipak bili posebno vrijedni, pa smo tako pripremali prostor za sutrašnju akciju bojenja stolica, crtali po ideji našeg Borne , igrali društvene igre, pa čak i peglali. Bravo svi, bili ste izvrsni! Sutra nastavljamo radno, vrijedno i uz puno smijeha.

29.01.2021. Online aktivnost - 5 okruglih predmeta

Iza nas je još jedna online aktivnost, odnosno još jedan online izazov. Današnji je zadatak bio pretražiti ladice i ormare, pogledati po policama i pronaći 5 predmeta kružnog oblika. U ponedjeljak smo ponovno u Wenzelovoj 2, a dotad uživajte u vikendu i lijepo se odmorite.

28.01.2021. Online aktivnost - ZOOM čajanka

Danas smo se družili na još jednoj ZOOM čajanci. Lijepo smo se napričali, podijelili kako smo danas proveli dan i još se jednom prisjetili videa vezanog za pravila ponašanja u vrijeme korona virusa koji su snimile naše drage volonterke iz Španjolske, Laura i Lucia. Ispod je link na video za sve one koji ga još nisu pogledali, ali i za one koji se žele podsjetiti na što sve trebamo pripaziti kako bi zaštitili sebe i druge.

https://www.youtube.com/watch?v=lfchbns1AVU

Sutra smo online, ovdje u grupi. Uživajte!

27.01.2021. Kreativna radionica šivanja

DIPovci danas šivaju, a Vi?

26.01.2021. Kreativna radionica crtanja

DIP-ovci su i danas bili jako kreativni. Crtali smo, bojali i slikali nastavak naše serije slika “Zima na platnu”. Iako je grupa bila jako vrijedna, ipak nam je nedostajalo još malo vremena, stoga nastavljamo sljedeći tjedan. Bravo svi, bili ste super! Nama je utorak bio jako šaren i veseo, nadamo se da je i vama.

25.01.2021. Kreativna radionica crtanja

Tjedan je za DIP-ovce započeo jako kreativno. Crtali smo zatvorenih očiju, bojali i krenuli sa slikanjem serije slika u tehnici akril na platnu, pod nazivom “Zima na platnu”. Bravo svi, bili ste izvrsni! Sutra nastavljamo u kreativnom tonu i jako se veselimo umjetničkim kreacijama druge grupe.

22.01.2021. Kreativna radionica crtanja

Obzirom da smo proteklih dana bili jako kreativni, odlučili smo na taj način i završiti ovaj tjedan. Puno smo crtali, bojali i družili se. Vježbali smo strpljenje, finu motoriku, ali i pamćenje i zapažanje igrajući igru Memory. Uživajte u vikendu i lijepo se odmorite. Sljedeći tjedan nas očekuje puno novih i zanimljivih zadataka.

21.01.2021. Online aktivnost - ZOOM čajanka o pomaganju

Danas smo se lijepo podružili i napričali na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Između ostalog razgovarali smo i o važnosti pomaganja.  Pomažite jedni drugima, čuvajte se i volite. Danas smo se družili online, a sutra smo ponovno kreativni u Wenzelovoj 2.

20.01.2021. Kreativna radionica crtanja

U DIP-u je danas ponovno bilo jako veselo i kreativno. Puno smo crtali, i to zatvorenih očiju, bojali, pričali, učili, družili se, radili na jačanju fine motorike i kroz naše crteže dodali boje ovom kišnom danu. Bravo svi, bili ste odlični! Sutra se družimo na DIP-ovoj čajanci na ZOOM-u, a prekosutra se opet vidimo u Wenzelovoj 2.

19.01.2021. Kreativna radionica crtanja

Danas smo u DIP-u nastavili naše kreativno druženje. Crtali smo zatvorenih očiju, stvarali razne oblike, bojali i na taj način vježbali finu motoriku. Bravo dečki, bili ste za 10. Sutra smo ponovno zajedno. Vidimo se u 9:00 u Wenzelovoj 2.

18.01.2021. Kreativna radionica crtanja

DIP-ovci su tjedan započeli kreativno. Crtali smo zatvorenih očiju, bojali, pričali, prisjećali se blagdana, bili jako glasni i šareni, kao i uvijek. Sutra nastavljamo u istom tonu. Kreativno i veselo.

15.01.2021. Online aktivnost - 5 žutih i 5 crvenih predmeta

Danas smo se družili online i imali jedan zanimljiv zadatak. Svatko je trebao pronaći 5 crvenih i 5 žutih stvari i slike objaviti u grupi. Bravo ekipa, bili ste super. Bit će još ovakvih zadataka. Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

14.01.2021. DIPova ZOOM čajanka

Danas smo baš lijepo napričali i podružili na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Sutra smo ponovno online, od 11 do 13 sati.

13.01.2021. Online aktivnost - tjelovježba s Ivicom i selfie

Srijeda je bila rezervirana za tjelovježbu uz našeg volontera Ivicu. Sada kada smo malo više kod kuće potrebno je razgibati mišiće, ali i uslikati jedan sportski selfie. Svi koji nisu vježbali u srijedu, mogu kad god požele, samo moraju kliknuti na link.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaoJR0nB5jQ…

12.01.2021. Online aktivnost - ZOOM čajanka - sjećanje na Božić i poklone

U utorak, 12.1. družili smo se online i pričali smo o praznicima, božićnim poklonima i finim kolačima

30.12.2020. Online aktivnost - ZOOM čajanka

Ekipica, baš mi je drago da smo se družili danas na još jednoj DIPovoj ZOOM čajanki.

22.12.2020. Online aktivnost - Kako se zaštititi od koronavirusa?

Danas, 22.12. smo ponovili pravila kojih se trebamo pridržavati da se zaštitimo od koronavirusa.

17.12.2020. Online aktivnost - tradicija Božića

Dragi moji DIP-ovci, danas smo na online radionici ponovili neke osnovne stvari vezane za Božić. međusobno smo podijelili koje su to tradicije za Božić koje naše obitelji njeguju.

Nadam se da ste uz pomoć kviza, kojeg smo Aleksandra Ristić i ja pripremile, nešto novo naučili!

Uživajte u ostatku tjedna i lijepo se pripremite za Božić. Ukrasite svoj dom, ispecite koji kolač, iznenadite nekog poklonom. Čuvajte se i ostanite mi zdravi!

Poruka za muški dio ekipe u DIP-u: sljedeći put se uključite s nama u ZOOM! Ne grizemo!

16.12.2020. Online aktivnost - zdrave navike i briga o zdravlju

Danas nam je online druženje proteklo u znaku zdravlja, zdravih navika i brige za zdravlje.  Sve smo započeli tjelovježbom nakon koje smo rješavali kviz kroz koji smo saznali što sve možemo napraviti kako bi ojačali svoj imunitet i bili otporniji na viruse i bakterije.  Druženje smo završili razgovorom na ZOOM-u gdje smo porazgovarali o današnjoj aktivnosti i još jednom ponovili koliko je važno čuvati zdravlje.  Sutra smo ponovno online, pa nam se pridružite.

Također, šaljem link za kviz ukoliko još netko želi riješiti.

https://forms.gle/uXjnH6dj3FNUFjLH7

15.12.2020. Online aktivnost - druženje u DIPu u 2020. godini

Iza nas je još jedna online aktivnost. Tema današnjeg druženja bila je 2020. godina u DIP-u. Rješavajući kviz prisjetili smo se tako što smo sve radili, što smo naučili i gdje smo bili. Podijelili smo svoje najljepše uspomene i porazgovarali o trenucima koji su nam ostali u lijepom sjećanju i na kraju prikazali te trenutke crtežima. Sutra smo ponovno online, pridružite nam se.

14.12.2020. Kreativna radionica - dekupaž i crtanje

Još smo jedan tjedan započeli kreativno, pa smo tako od praznih staklenih teglica, u tehnici dekupaž izrađivali svijećnjake za božićni stol. Također, drugi dio radionice bio je rezerviran za crtanje, odnosno bojanje. Bojali smo šablone sa raznim motivima i na taj način vježbali motoriku. Nakon nekoliko ovakvih vježbi vide se znatni pomaci nabolje. Bravo svi!

11.12.2020. Online aktivnost - Zdravi tjedan u DIPu

Dragi moji evo danas smo online radionicom zaključili naš zdravi tjedan. Naučili smo ponešto o zdravoj prehrani, kako je važno piti vodu te jesti dovoljno voća i povrća. Isto tako iznimno je važna tjelesna aktivnost. Nadam se da ćete tjelovježbu uvesti u svoju svakodnevnicu i odvojiti 15 minuta svog dana da razgibajte svoje tijelo.

Ekipu koja danas nije mogla sudjelovati u online radionici pozivam da riješe kviz i odrade ovu malu tjelovježbu! Sretno i uživajte u vikendu!

9.12.2020. Tjelovježba i kreativna radionica crtanja

Danas smo bili jako aktivni. Prvi dio radionice bio je rezerviran za tjelovježbu pod vodstvom naše volonterke Dine, dok je drugi dio prošao u crtanju, odnosno bojenju , te smo tako danas osim mišića vježbali i motoriku. DIP-ovci, svi ste bili izvrsni, bravo!

8.12.2020. Tjelovježba i kreativna radionica izrade mirisnih vrećica

Dan smo započeli s tjelovježbom pod vodstvom naše volonterke Dine,a zatim smo pripremali naše mirisne vrećice. Bilo je jako lijepo i zabavno! DIPovci bili ste jako vrijedni!

7.12.2020. Kulinarska radionica Božićnih keksića

Još smo jedan tjedan započeli radno. Danas smo bili super vrijedni, ponedjeljku, kiši i hladnoći unatoč. Mijesili smo tako i pekli božićne keksiće, crtali božićne čestitke i ukrašavali božićno drvce. Također, počastili smo se limun šnitama koje je napravila baka našeg Borne. Sve u svemu, jedan baš dobar početak tjedna. A kakav je vama ponedjeljak?

3.12.2020. Kreativna radionica izrade čizmica

Današnja aktivnost prošla je u “božićnom tonu”, baš kao i prethodna. Nastavili smo s izradom naših čizmica za Sv. Nikolu, okitili bor, razgovarali o novogodišnjim željama i odlukama, slušali božićne pjesme i lijepo se družili.
Sljedeći tjedan smo ponovno jako aktivni i “božićni”. Pridružite nam se, bit će zanimljivo. 🙂

2.12.2020. Kreativna radionica izrade čizmica

Danas smo bili jako vrijedni i “punom parom” smo krenuli s pripremama za nadolazeće blagdane. Izrađivali smo čizmice za Sv. Nikolu, kitili bor, slušali božićne pjesme i razgovarali o novogodišnjim odlukama. Također, upoznali smo i novu volonterku Miju i zaželjeli joj toplu dobrodošlicu u našu DIP obitelj. Sutra smo ponovno “božićni” i ne sumnjamo da ćemo biti i jednako vrijedni i veseli kao i danas.

1.12.2020. Kreativna radionica - izrada čestitki

Početak prosinca prošao nam je u crtanju božićnih čestitki. Mi se u DIP-u lagano pripremamo za nadolazeće blagdane i jako se veselimo nastavku tjedna.

30.11.2020. Online aktivnost - o mjesecu prosincu

Tjedan smo započeli online. Razgovarali smo o prosincu – kako najčešće provodimo vrijeme, što nas najviše veseli i kako bismo voljeli provesti prosinac ove godine. Pritom smo poslušali neke od naših najljepših božićnih pjesama.
Druga je aktivnost bila crtanje – crtali smo ono što volimo u prosincu i što nam je posebno drago u to doba godine.

26.11.2020. Kreativna radionica - izrada vrećica s lavandom

Pripremamo punoooo hobotnica i vrećice lavande. Nela Bralić fališ naaam!!!

25.11.2020. Mobilni tim za psihosocijalnu podršku - Pričaonica #3

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku je opet u akciji. Pričaonica #3 na temu tuge i lokalizacije emocija u tijelu kod naših prijatelja u Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka
Bilo je sjajno! Vidimo se opet u ponedjeljak!

25.11.2020. Kreativna radionica - izrada vrećica s lavandom

Dipovci ne odmaraju ni u popodnevnim satima . Napravili smo još 2, 3 kg naših ‘mrkača’! Zahvaljujemo na donaciji materijala.

24.11.2020. Kreativna radionica – izrada hobotnica i vrećica punjenih lavandom

Opasno smo se bacili na posao danas! Pripremamo jedno veliko iznenađenje ubrzo tako da moramo pripremiti puno hobotnica i vrećica!

23.11.2020. Online aktivnost - važnost ponovnog korištenja starih stvari

Danas, 23.11.2020. tjedan smo započeli online. Nastavili smo temom koju smo načeli u petak. Naime, u petak smo rješavali kviz i razgovarali o važnosti recikliranja, a danas smo nastavili raspravljajući o važnosti ponovnog korištenja starih stvari u nove svrhe (REUSE). Pogledali smo dva videa kroz koje smo mogli naučiti kako stvari koje smo možda htjeli baciti možemo prenamijeniti u nešto sasvim novo. Nakon videa rješavali smo kviz kroz koji smo uvidjeli kako je REUSE u DIP-u prisutan već dugo vremena kroz mnoge radionice. Današnju aktivnost završili smo razgovorom na ZOOM-u.Riješite i vi naš kviz i podijelite s nama rezultate i što ste novo naučili vezano za pojam REUSE.

https://forms.gle/oZazu4Dx7FTvjAM36

Link za video (kada ne recikliramo, plastične boce možemo jako kreativno iskoristiti):

https://www.youtube.com/watch?v=xEAOvFG1AmM

 

20.11.2020. Online aktivnost - recikliranje

Danas smo ponovili znanje o recikliranju i zašto je važno reciklirati. Pogledali smo 2 videa simboličkog prikaza recikliranja u Peppinom svijetu, a u drugom kako to izgleda u Hrvatskoj.

Zatim smo riješili prvi kviz i odigrali igricu (ili bar probali) https://www.ekoforija.hr/ .
Nadamo se da recikliranje u DIPu više neće biti problem

19.11.2020. Online aktivnost - razmjena crteža s asocijacijama na DIP i rasprava

Danas smo imali zadatak da nacrtamo prvu asocijaciju o DiP-u. Crteži su bili raznoliki, od našeg vrta na Kastvu, loga Udruge pa do crteža volontera. Potom smo se našli na Zoom-u i malo razgovarali o crtežima te zašto nas baš oni vežu uz Udrugu DiP. Potom smo diskutirali o aktivnostima koje najviše volimo u Udruzi i došli do zajedničkog zaključka kako najviše volimo kuhanje, a osobito pitu od jabuka po receptu Aleksandre Ristić.

Zaključili smo kako svakoga veže neka pozitivna misao uz DiP te da uvijek s veseljem prisustvujemo aktivnostima.

Sve u svemu, bilo je zanimljivo pričati o DiP-u iz različitih perspektiva!

17.11.2020. Radionica kuhanja

Danas stavili smo svoje pregače, oprali ruke i pripremali naaajukusniju pitu od jabuka – i to domaćih! Ribali smo jabuke, mijesili i valjali tijesto, a kasnije, naravno, i fino se najeli. Cijeli DIP je mirisao na pitu!

U pauzi od kuhanja, malo smo se odmarali, crtali i upoznali naše nove volonterke – DOBRODOŠLE!

Bravo ekipa! Mislim da smo spremni otvoriti svoju malu školu kuhanja. Šta kažete?

16.11.2020. Izrada hobotnica od lavande

Danas smo pripremali smo sve potrebno za izradu Hildi, naših hobotnica od lavande. Rad smo začinili s puno smijeha, a pridružio nam se i naš Borna Dip Čelap koji trenutno nije u Rijeci. Uz sva čuda tehnologije i Borna je jučer bio s nama na radionici.

13.12.2020. Online aktivnost - kviz o zanimanjima i zoom

Danas smo govorili o raaaznim zanimanjima kojima se bave ljudi iz naše okoline, ali i mi sami. Riješili smo zabavan kviz, a potom smo se našli na Zoom-u i razgovarali o tome kako nam je bilo rješavati kviz i koji opis zanimanja nam se najviše svidio. Frizerka je pobijedila i sad svi znamo daa: kod nje svrati da ti kosu malo skrati!
Pogledali smo i kratak video o zanimanjima i komentirali koja su nam poznata i kojima bi se mi htjeli baviti. Sve u svemu, bilo je zabavno, poučno i dinamično!
Vidimo se drugi tjedan!

12.11.2020. Radionica lavande i priprema za šivanje vrećica

Danas smo na radionici čistili lavandu i pripremali sve što nam je potrebno za šivanje vrećica i izradu naših hobotnica. Hvala volonterkama koje su nam se pridružile i vrijedno radile s našim DIP-ovcima. Bravo svi! Sutra smo online od 11:00 do 13:00 sati, ovdje u grupi. Vidimo se sljedeći tjedan. Uživajte!

11.11.2020. Vrtna radionica na Viškovu

Danas, 11.11.2020. održali smo radionicu u našem vrtu na Viškovu. ☘️🌳🌷Grabljali smo, čistili, kosili, rezali, sadili i uživali. ☀️😊🤩Bili smo jako vrijedni i zbog toga sada naš vrt izgleda puno ljepše. Bravo svi! Vidimo se sutra u DIP-u na radionici, pa nastavljamo vrijedno dalje.💪💪😎
Također, hvala mami Đurđici, Beth Witten Lamb i Charles Lamb na pomoći. Thank you!

10.11.2020. Kreativna radionica filcanja vune

Danas, 10.11.2020. u posjet su nam došle naše socijalne pedagoginje Petra i Barbara i održale radionicu na kojoj smo izrađivali cvijeće od creske vune tehnikom mokrog filcanja.🌺🌷 Bravo svi, bili ste odlični!

09.11.2020. Prodajna izložba na Zelenom Kastvu

Hvala građanima koji su u ponedjeljak 9.11. na eko sajmu

Zeleni Kastav

donirali novac za ostvarenje našeg velikog cilja! Hvala

Irena Kukurin Baric

na pruženoj podršci i prilici da izložimo našu jesensku kolekciju slika na platnu 🙂

Radimo s mladima s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju i cilj nam povećati kvalitetu rada s korisnicima u vidu pokretanja poludnevnog boravka. Prikupljamo donacije za renovaciju prostora udruge – izgradnju novih sanitarnih čvorova (muški, ženski, za personal, tuš) kako bi zadovoljili uvjete propisane Pravilnikom o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga za dobivanje licence pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. S obzirom na visoke troškove renovacije (cca 80 000 kn) potrebne su nam Vaše donacije. Svaka donacija nas približava cilju! Hvala, Vaši Dipovci 🙂

09.11.2020. Šetnja gradom i radionica crtanja

Za početak još jednog tjedna bila je planirana kulinarska radionica, no kako to ponekad bude, stvari su se malo promijenile, pa smo današnji dan umjesto kuhanjem započeli šetnjom i uživanjem na suncu. ☀️🤩Ostatak radionice posvetili smo crtanju onoga što smo vidjeli tijekom šetnje Molo longom. Eto, mi smo danas baš uživali.

06.11.2020. Online radionica - portreti

Autoportret predstavlja PRIKAZ SAMOG SEBE. Vaš je zadatak da na jednom listu papira nacrtate sebe. To može biti samo vaša glava i lice, a možete nacrtati cijeloga sebe – od glave do pete. Na ovim slikama možete vidjeti neke portrete koji vam mogu pomoći u crtanju svog crteža. Crtež slobodno obojajte raznim bojama!

Kada napravite crtež, pored njega napišite nekoliko lijepih riječi o sebi. Što je to što najviše volite kod sebe? Možete napisati da mislite da ste vrijedni, zabavni, dobri, pristojni ili što god mislite da se odnosi na vas.
Nakon toga u 12:00 imamo Zoom pa ćemo popričati o tome što ste nacrtali i napisali o sebi.
Vidimo se! 🙂
Danas smo crtali autoportrete! Svatko je imao zadatak nacrtati svog lika na jednom listu papira, ali osim toga, trebao je pored crteža napisati neku svoju dobru osobinu, odnosno, ono što najviše voli kod sebe. Nakon toga, svoje crteže smo komentirali putem Zoom-a te smo ujedno jedni drugima uputili lijepe riječi i rekli što se nama sviđa kod svakoga od nas. Atmosfera je bila pozitivna, vesela i ugodna – taman za početak vikenda!
Zaključili smo da svatko ima puuuno lijepih osobina i trebali bi sebi, ali i jedni drugima, češće upućivati ljepše riječi i ukazati im koliko su posebni!

04.11. i 05.11.2020. Kreativna radionica

Posljednja dva dana u DIP-u bila su rezervirana za filmove i crtanje. 🎬🎨Gledali smo tako Pipi dugu čarapu, nakon čega smo raspravili o filmu i crtali ono što nam je ostalo najviše u sjećanju. Bit će još ovakvih filmskih dana i baš im se veselimo. 😊

03.11.2020. Online aktivnost - kviz

U utorak, 3.11. imali smo online aktivnost. Pogledali smo video o neobičnim prijateljstvima različitih životinja, a zatim smo i riješili kviz o karakterističnim životinjama za svaki kontinent. Nakon rješavanja kviza o svakoj se životinji sa slike moglo i nešto novo saznati.

02.11.2020. Kreativna radionica kuhanja

Danas smo bili jako vrijedni i dobri. Radili smo pitu od domaćih jabuka. Dok smo čekali da se speće, igrali smo Čovječe ne ljuti se. Kako je izgledala naša pita od jabuka (s naglaskom na “izgledala” jer smo sve pojeli) pogledajte na fotografiji.

30.10.2020. Online aktivnost - obiteljsko stablo

Pozdrav Dipovci, danas se druzimo online! 🙂
Znate li što je obiteljsko stablo? Obiteljsko stablo prikazuje obiteljsku povijest jedne obitelji. Sastoji se od imena svih članova obitelji. U videu možete pogledati kako izgleda jedno obiteljsko stablo. https://www.youtube.com/watch?v=LyzQZHw0amkVaš zadatak je sljedeći: na papir nacrtajte svoje obiteljsko stablo kao na slici – počnite tako što ćete nacrtati veliko drvo – na deblo napišite svoje ime, a u krošnji napišite imena vaših roditelja, braće i sestara, baka i djedova.. Obojite ga, ukrasite i objavite fotografiju u komentarima.
U 12h nastavljamo druženje na ZOOM-u😉. Uživajte! 😃

28. i 29.10.2020. Kreativna radionica dekupaža

Danas, 29.10. i jučer 28.10. na radionici smo praznim, staklenim teglicama dali novu svrhu koristeći tehniku dekupaža, te su tako teglice džema, pekmeza i slično u maloj DIP-ovoj radionici postale eko friendly lampioni za blagdan Svih svetih.

27.10.2020. Kreativna radionica - portreti

Dan je ponovno bio rezerviran za kreativnost. 🎨🤩Nastavili smo s izradom portreta i na taj način malo obojali ovaj kišni dan. 🎨💦☂️Bravo svi!

26.10.2020. Kreativna radionica - portreti

Tjedan smo otvorili još jednom kreativnom radionicom. 🎨💪Crtali smo portrete i odlično se zabavili. 🤩Bravo svi, crteži su super!

22.10.2020. Kreativna radionica - dekupaž

Danas, 22.10.2020. ponovno smo bili kreativni i vrijedni, ali smo i naučili nešto novo. Radili smo u tehnici dekupaž i na taj način ukrasili staklenke i dali im novu svrhu. Hvala našoj Mia Crnković koja nam je približila svijet dekupaža i pomogla objasniti kako se koristi ova tehnika. Bravo svi, bili ste odlični.

21.10.2020. Kreativna radionica - akril na platnu

U srijedu, 21.10.2020. naši vrijedni i kreativni DIP-ovci završili su svoja prava mala umjetnička djela. Slikali smo u tehnici akril na platnu uz dodatak detalja koji su nas podsjetili na jesen i kojima smo udahnuli novi život. Ove divne radove ćete i svi vi uskoro moći uživo pogledati obzirom da će biti izloženi na jednom od budućih eko sajmova Zeleni Kastav. No, o tome malo detaljnije kada za to dođe vrijeme. Mi smo jako ponosni na naše DIP-ovce i njihovu interpretaciju jeseni i veselimo se što će ovi radovi biti vidljivi i izloženi za javnost, jer puno je truda uloženo u našu “DIP-ovu jesen”. Bravo svi!

20.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 20.10.2020. bili smo jako vrijedni i kreativni i dan smo obojali jesenjim bojama i različitim doživljajima jeseni. 🍂🍁 Jesen koja nam je stigla prenijeli smo na slikarsko platno. 🍁🎨 E da, otkrit ću vam još nešto…Naime, naše ćete radove moći pogledati i na još jednom mjestu osim u DIP-u, ali o tome malo više uskoro. 😉😎💪🎨
Jedva čekamo! 💪🤩🤩
Bravo svi, bili ste odlični! 🤩

19.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 19.10.2020. bili smo jako kreativni i vrijedni. 🤩💪 Tjedan smo ponovno započeli likovnom radionicom. 🎨💪Bravo svi, bili ste super. 🙂 Sutra nastavljamo!

15.10.2020. Kreativna radionica s prijateljima iz udruge Srce

Danas, 15.10.2020. u posjetu su nam došli naši dragi prijatelji iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.Crtali smo i šivali i bilo nam je super. Veselimo se sljedećem druženju i budućim zajedničkim radionicama.

14.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 14.10.2020. opet smo bili vrijedni i kreativni i dovršili smo naše sandučiće za pisma. 🤩Bravo svi! Sad ostaje još samo da si međusobno nešto napišemo i napunimo sandučiće prijateljskim riječima i lijepim željama.

13.10.2020. Radionica i proslava rođendana

Danas smo završavali sandučiće za pisma i opet feštali! Naš Mirkec imao je rođendan, zaželjeli smo mu sve najbolje i da mu se sve želje ostvare 🙂 Dipovci su napravili i čestitke 😃

12.10.2020. Druženje, pospremanje prostorija i radionica izrade sandučića za pisma

U ponedjeljak, 12.10.2020. tjedan smo započeli druženjem u udruzi uz razgovor i šalicu finog čaja. Potom smo se “bacili” na posao i pospremili dvije prostorije, a završili smo kreativno, izrađujući sandučiće za pisma. Bravo svi, bili ste odlični. Sutra nastavak… 🙂

09.10.2020. Radionica lavande i proslava rođendana

Danas smo punili vrećice lavandom za prodaju na sajmu Zeleni Kastav, malo se družili, a zatim pizzama, tortom i pitom koju je ispekla naša draga Irena Kukurin Baric proslavili 5 (pet) rođendana uz muziku i veselje. Sretan rođendan  i sve najbolje Ani, Kikiju, Bruni, Eli i Miji!

07.10.2020. Edukativna radionica

Dan je prošao u edukativnom tonu. Bavili smo se pravilima ponašanja u DIP-u. Neka smo ponovili, a neka smo dodali. Bravo ekipa na prijedlozima, sad još samo ostaje da se navedenog svi skupa i dalje pridržavamo i radimo na našoj maloj zajednici da postane još jača i bolja.

06.10.2020. Kreativna radionica i čišćenje prostora

Danas smo bili jako vrijedni. Crtali smo čestitke, punili naše vrećice lavandom i očistili prostor. Bravo svi, bili ste super. Nastavak slijedi sutra.

05.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 5.10.2020. tjedan smo započeli kreativno. 🎨 Crtali smo čestitke za naše DIP-ovce koji rođendan slave u petak. Ovaj smo se put umjesto za kupnju darova odlučili za crtež i pokoju lijepu riječ. Bravo svi, čestitke su divne. 👌🤩 Sada još samo čekamo petak i reakcije slavljenika.  🥳

01.10.2020. Kreativna radionica

DIP je ponovno bio prava mala tvornica rukotvorina. 💪🤩😍 Pripremali smo naše hobotnice s lavandom, punili prethodno sašivene vrećice, rezali deklaracije i u svakom slučaju bili jako vrijedni i produktivni. Pridružile su nam se i naše volonterke Doris i Tina. Bravo svi, bili ste odlični! 🙂 👌🤩
Hvala našem Mirku Jovičiću na fotografijama. 👍📷

30.09.2020. Posjet prijateljima iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka

Jučer, 30.9.2020. bili smo u posjeti našim dragim prijateljima iz
Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka

. Puno smo se družili, radili, bili kreativni i produktivni. Hvala Srcu na gostoprimstvu i slikama koje su skupa s našim DIP-ovcima naslikali za naš novi prostor. Divni ste! Veselimo se sljedećem susretu. 🙂 ❤️

Također, hvala našem @Mirko Jovičić koji je fotoaparatom zabilježio naše jučerašnje druženje. Odlične fotke, kao i uvijek. 🙂
📷

29.9.2020. Kreativna radionica

Danas smo bili jako vrijedni. Rezuckali, šivali, čistili – nema što nismo radili! Bravo ekipa, bili ste sjajni! 🙂

28.9.2020. Kreativna radionica

Jučer. 28.9.2020. bili smo ponovno jako kreativni i vrijedni. 💪 Radili smo “mozaik” crteža, kako bi još jednom uvidjeli kako je svatko od nas važan u stvaranju zajedništva i kako je upravo zbog naših različitosti konačna slika puna šarenila, boja i zanimljivih momenata. Na kraju smo od svih crteža napravili cjelinu koju ćemo zalijepiti na hamer i potom objesiti negdje u naš novi prostor. Uz sve to pozabavili smo se još i temom tek nam pristigle jeseni. 🍂 Bravo svi, bili ste super! 💪🤩👌

25.09.2020. Hrvatska volontira - aktivnost 2

Danas, 25.9.2020. dobro raspoloženi i odmorni nastavili smo gdje smo stali s aktivnostima od dan prije. Tako smo ponovno čistili lavandu, rezali materijal, punili naše Vanda vrećice, ali i šivali. Neki to već jako dobro znaju, a neki su danas tek naučili. Ponovno smo bili jako veseli, glasni, znatiželjni i vrijedni i u velikom broju, kiši unatoč. U tonu druženja i učenja zatvorili smo svoja vrata. ali samo do ponedjeljka. U ponedjeljak smo zajedno u novim aktivnostima. I da, iako je manifestacija Otvorena vrata udruga završena, naša su uvijek otvorena za sve one koje zanima naš rad. Gradimo skupa zajednicu koja brine! Hvala našem službenom fotografu @MirkoJovičić na odličnim fotografijama s Dana otvorenih vrata u Dip-u.

24.09.2020. Hrvatska volontira - aktivnost 1

💖Jučer, četvrtak 24.9.2020. trebao je biti “dan za van” odnosno trebali smo ići u naš vrt na Viškovu, gdje bi u sklopu desete manifestacije Hrvatska volontira sadili biljčice i uređivali okoliš. No, kako nam je kiša poremetila planove Wenzelova 2 bila je mjesto druženja i rada, pa smo tako umjesto vrta uređivali naš hodnik dodajući mu fotografije, plakate i crteže iz nekih prošlih aktivnosti. Pridružila nam se i naša volonterka iz USA, misionarka Beth Witten Lamb koja nam posljednjih mjeseci često pomaže s ostalim misionarima. Čistili smo lavandu, šivali i punili vrećice, smijali se, družili, bili jako vrijedni i širom otvorili vrata svima onima koji žele “škicnuti” što se sve u DIP-u radi. Svi vi koje zanima što se to kod nas “kuha” dođite u DIP, upoznajte nas i naš rad. Gradimo skupa zajednicu koja brine!

21.09.2020. Kreativna radionica

Danas, 21.9.2020. naši su DIP-ovci tjedan započeli crtanjem. Prvo su se izvlačili papirići s prethodno napisanim imenima svih prisutnih, a nakon što su svi izvukli ime onog drugog krenulo je crtanje. Uz crtež je svatko trebao napisati i nešto što voli kod osobe kojoj crta, tj. neku njenu dobru osobinu.

U drugom dijelu današnjeg zadatka puno smo razgovarali o međuljudskim odnosima i ponovno se prisjetili toga kako se trebamo odnositi jedni prema drugima i kako želimo da se drugi odnose prema nama, te zaključili kako su poštovanje, razumijevanje, strpljenje, tolerancija i povjerenje baza svakog zdravog odnosa, bio on prijateljski, ljubavni, obiteljski ili pak neki drugi.

Bio je ovo jedan vrlo zanimljiv, šarolik, edukativan i kreativan početak jednog isto takvog tjedna.

Do sutra, lijep pozdrav i volite se, poštujte i pazite jedni na druge.

18.09.2020. Kreativna radionica

Danas, 18.9.2020. po prvi smo put crtali u našem novom prostoru. Bojali smo razno razne oblike, životinje i biljke. Bilo je jako veselo, kreativno, glasno i prepuno smijeha. Vidimo se sljedeći tjedan. Ugodan vikend svima

13. - 17.09.2020. Edukacija stručnog tima u Medulinu u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život (3. dan)

Zajednički kroz život je odličan projekt jer smo dobili novu motivaciju i inspiraciju za ono što radimo – lakše je kad vidimo da nismo sami! Hvala svima, Ozrenu i Marku, domaćinima koji su nam omogućili da vidimo kako žive ljudi za koje rade!🙂

13. - 17.09.2020. Edukacija stručnog tima u Medulinu u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život (2. dan)

Posjetili smo vrt koji održavaju članovi Centar za inkluziju i podršku u zajednici Pula i jako nam je bilo lijepo. Nadamo se da će i naš vrt jednom biti tako šaren i bogat voćem i povrćem!🙂

13. - 17.09.2020. Edukacija stručnog tima u Medulinu u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život (1. dan)

Stručni tim DIP-a sudjelovao je na edukaciji u Medulinu zajedno s kolegama iz udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život.

12.9.2020. Od prevencije do zdravlja – nordijsko hodanje u sklopu Tjedna zdravlja u Viškovu

Općina Viškovo je nositelj projekta Od prevencije do zdravlja – a ova aktivnost jedna je od aktivnosti što se održavaju od 7. do 12. rujna 2020. u Viškovu. Troškove za provedbu ove aktivnosti, pa i vodu osigurao je ESF, nositelj projekta je Općina Viškovo, a Općina Lopar partner. DIP je suradnik i osigurao je nordijske štapove za one koji ih nemaju i uvodni sat o nordijskom hodanju! Mi smo tjelovježbu za danas odradili, a vi? 🙂 Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na nordijskom hodanju u Viškovu u sklopu Tjedna zdravlja i zahvaljujemo #OpćinaViškovo što pokreće ovakve akcije i što nas je uključila. Bilo je sjajno! Nadamo se da ćemo se nekom drugom prilikom opet družiti 😃

11.9.2020. Priprema lavande za mirisne vrećice

Danas smo počeli s pripremom lavande za naše mirisne vrećice La Vande i hobotnice Hilde. Nakon toga, pripremili smo sve štapove za sutra – nadamo se da ćete nam se pridružiti na nordijskom hodanju viškovskim šetnicama sutra od 10 do 12h. Vidimo se!

10.9.2020. Radionica vrt Viškovo

DIP-ovci su opet bili vrijedni u vrtu u Viškovu! Očistili smo puno granja i korova, a ubrali smo i ostatak jabuka. Sad se pitamo koji je kolač bolji – pita ili štrudla od jabuka?🙂

7.9.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

I danas smo bili vrijedni i pripremali naš novi prostor za radne aktivnosti.

7.9.2020. Mobilni tim DIP-ovog kluba mladih u Udruzi Srce

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku aktivan je cijelo ljeto pripremajući planove i procedure za rad s članovima DIP-a i njihovom obitelji ali i članovima i njihovom obitelji okupljenima u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka, Klub Srce Rijeka koji su nam patneri na programu.

U mobilnom timu su zaposlena 2 psihologa uz  suradnju sa  stručnjacima s kojima surađujemo od osnivanja DIP-a, liječnicima, socijalnim pedagozima.

Ovo je prvi puta u povijesti djelovanja organizacija civilnog društva u našem našem sektoru da za ljude za kojie radimo i njiihovu obitelj postoji mobilni tim koji će pružati socijalnu uslugu psihosocijalne podrške za 2 organizacije. Tako smo prošlog tjedna imali i sastanke s našim partnerima na programu “DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prvi je ovo korak ka umrežavanju svih organizacija koje rade za osobe za koje naše dvije udruge rade! Naš program “Priprema, pozor radim” sufinancira i Primorsko-goranska županija, dok 3 godišnji program ”Sveobuhvatna briga za osobre s intelektualnim teškoćama – faza 2.” sufinancira isto Ministarstvo i Grad Rijeka.

4.9.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Danas smo bili jako vrijedni i pripremali smo prostor na nadolazeće radne aktivnosti. Imali smo toliko posla da nismo stigli napraviti niti jednu fotku! :)))

3.9.2020. Radionica vrt Viškovo

Danas smo čistili granje u našem vrtu na Viškovu.

3.9.2020. Roditeljski sastanak Udruga Srce

Naš mobilni tim je danas održao sastanak s roditeljima korisnika Udruge Srce.

2.9.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Imamo puno posla oko uređenja našeg novog prostora i nismo stigli slikati.

1.9.2020. Konferencija VIDA

Bili smo na konferenciji u udruzi Vida Rijeka

31.8.2020. Mobilni tim iz "DIP-ovog kluba mladih priprema pozor radim!"

Mobilni tim iz “DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim!”

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku aktivan je cijelo ljeto pripremajući planove i procedure za rad s članovima DIP-a i njihovom obitelji ali i članovima i njihovom obitelji okupljenima u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka, Klub Srce Rijeka koji su nam partneri na programu.

U mobilnom timu su zaposlena 2 psihologa uz  suradnju sa  stručnjacima s kojima surađujemo od osnivanja DIP-a, liječnicima, socijalnim pedagozima.

Ovo je prvi puta u povijesti djelovanja organizacija civilnog društva u našem našem sektoru da za ljude za koje radimo i njihovu obitelj postoji mobilni tim koji će pružati socijalnu uslugu psihosocijalne podrške za 2 organizacije. Tako smo prošlog tjedna imali i sastanke s našim partnerima na programu “DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prvi je ovo korak ka umrežavanju svih organizacija koje rade za osobe za koje naše dvije udruge rade! Naš program “Priprema, pozor radim” sufinancira i Primorsko-goranska županija, dok 3 godišnji program ”Sveobuhvatna briga za osobe s intelektualnim teškoćama – faza 2.” sufinancira isto Ministarstvo i Grad Rijeka.

29.8.2020. Sajam Zeleni Kastav

Danas, 29.8. od 9 do 13 sati sudjelovali smo na sajmu Zeleni Kastav na Fortici u Kastvu na kojem smo prikupljali donacije prodajom naših rukotvorina od prirodnih materijala.

28.8.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Danas smo završili s namještanjem našeg novog prostora. I ovaj tjedan su nam u pomoć došli misionari iz Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci, starješine i sestre iz USA i EU, kako bi nam pomogli oko svega. Jako smo im zahvalni jer su ustrajni i vrijedni, veseli i na usluzi. Volonteri za poželit! Naravno uz sve sigurnosne mjere.. Dok se naši “stari” volonteri/studenti ne vrate iz svojih domova diljem HR i dok ne počne nastava na fakultetima, ovi volonteri su s nama pomažući nam i svojom dobrom voljom i očito praksom u pomaganju! Hvala svima! Sve ove aktivnosti su dio 3 godišnjeg našeg programa “DIP-ov klub mladih Priprema, pozor, radim!” kojeg sufinanciraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Primorsko goranska županija te ostali donatori i vi građani, naši prijatelji.

27.8.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Bilo nam je jako vruće, ali to nas nije omelo da s veseljem slažemo, montiramo i čistimo.

26.8.2020. Sastanak programskog tima u Udruzi Srce

Danas je naš programski tim održao sastanak u Udruzi Srce.

20.8.2020. Ljekovito bilje - online kviz i rasprava

Jučer, 20.8. održali smo još jednu online aktivnost, a tema je bila ljekovito bilje. Naime, rješavali smo kviz o ljekovitom bilju koje raste na našem području, saznali koja ljekovita svojstva svaka biljka posjeduje i u koju svrhu se koristi. Mnogi su već i koristili neke od biljaka iz kviza, ali uvijek postoji nešto novo što se može naučiti. Sljedeći zadatak nam je bio u komentarima porazgovarati o bilju i ljekovitim svojstvima, te su oni koji imaju vrtove i balkone, pa tako i ljekovito bilje, poslali slike koje smo zajedno prokomentirali. Sada još samo ovo što smo naučili trebamo prenijeti u naš vrt na Viškovu

19.8.2020. Endemske biljke u Hrvatskoj - online kviz i rasprava

Pozdrav ekipa,

danas imamo fora kviz o posebnim i rijetkim biljčicama u Hrvatskoj. Vrijeme je da nešto naučimo novo, a usput se prisjetimo onoga što smo već naučili. Endemske vrste biljaka su posebno važne te kada ih su sretnemo u živo moramo ih čuvati i paziti jer su rijetke i postoji velika prijetnja da nestanu ako im ne pridajemo posebnu pozornost. Uživajte u kvizu, a nakon kviza s drugima podijelite vaš rezultat i dojmove što vam se najviše svidjelo i koja vam je biljčica najdraža.

Drugi zadatak za danas je slikati jedan lijepi cvijet ili biljku u svojoj okolini te objaviti fotku u komentarima uz opis zašto ste baš taj cvijet odabrali.

https://forms.gle/Vas8LApmJtTNdrut7

18.8.2020. Uređivanje novog prostora

Danas, 18.8. imali smo nastavak radne akcije pripremanja novog DIP-ovog prostora u Wenzelovoj ulici. Punom parom se radi, raspakirava, preslaguje, buši, slaže, čisti, zavidava i odvidava kako bi sve što prije bilo spremno za rad s našim DIP-ovcima. Iako smo jako umorni, isto smo toliko i uzbuđeni zbog novog prostora i novog početka. Posla ima napretek, ali barem se mi rada ne bojimo.

17.8.2020. Uređivanje novog prostora

Danas, 17.8.2020. je krenulo slaganje, montiranje, preslagivanje i uređivanje novog prostora… pobacan namještaj, materijale, arhivu treba posložiti a sve je to na leđima naših mladih snaga jer kada radite u civilnom sektoru ne pita se tko je psiholog ili umjetnik, informatičar ili bilo što..svi rade ono što treba, čiste, farbaju, monitraju, buše, guraju i nose… a onaj tko radi za opće dobro to dobro zna još malo i krenut će redovne aktivnosti s puno novih pravila i aktivnosti, a do onda će i naši dipovci biti uključeni u različite aktivnosti, od on line do pomaganja oko slaganja.. jer sve to se neće samo napravit.

p-s- našu web stranicu stalno nadopunjujemo novim/starim materijalima, pa bacite oko i pročitajte malo o nama..naravno: fotke napravio Mirkec

14.8.2020. ZOOM online druženje na temu ljetovanja

Pozdrav svima, vrijeme je za još jedno online druženje. Obzirom da je većina vas bila ili je još uvijek je na godišnjem odmoru, vaš zadatak danas je da u komentare stavite fotkicu s ljetovanja, selfie s ljetovanja ili sliku nekog vama najdražeg mjesta na kojem ste se odmarali. Fotkice ćemo malo prokomentirati, moći ćemo savjetovati jedni drugi gdje je lijepo otići na godišnji, a možda netko od nas i dobije neku ideju za sljedeće ljeto. Čekamo vaše fotke s ljetovanja, pa da svi skupa možemo barem ovako virtualno otputovati na neko divno mjesto.

11.8.2020. Selidba namještaja u novi prostor

Od 7 kad smo rezervirali mjesto na najprometnijem dijelu našeg grada, na tržnici, do 16,30..puno ljudi dobre volje po izrazito velikoj vrućini i suncu, dobre i uza sve probleme preselili smo DIP: ljudi koji čine bogatstvo grada su bili tu , po su oni kojima nije bilo teško doći, nositi, vući i gurati za naš DIP. Hvala Sebo Ri na najbržem preseljenju ikad, hvala Badurina Vitaly Matija na upornosti, hvala Deniel Wdowyczyn, hvala Ana Benaš i njenim roditeljima na marendi, što su nas nahranili, hvala Antonio Zebic i njegovoj mami, hvala Karmen Vucetic, na organziranosti hvala Bernard Šešo na fleksibilnosti i vašem junaku nesuđenom vozaču kombija i njegovim prijateljima koje je uključio, hvala Nela Bralić na ustrajnosti, hvala Borna Dip Čelap, hvala Mirko Jovičić svaka čast, hvala Vinko Šešelja to je uletio i spasio posljednji dio dana, hvala misionarima Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci koji su nosili, prevozili, organizirali, što su nam spasili cijelo jutro i bez kojih ovo danas ne bi završilo, njih čak 3 starješine i 4 sestre, hvala Damir Steinfl što je prevozio kolikogod je mogao, hvala svima koji su nam po ovom vrućem i teškom danu dali punu podršku. Hvala Mirna Knežević i Nini koje stigle poslije posla i njihovom lađaru koji je uletio u pravi čas, hvala Nenad Alajbegović što je bio spreman doći poslije posla, hvala @Gorska služba spašavanja Rijeka što je bila spremna uletiti, hvala Suzana Badurina koja je htjela doći posije posla, hvala svima što ste radili nešto drugo za nas dok smo mi selili. Naša srca su puna!

Još malo sjećanja na selidbu, bez sjajne ekipe volontera/misionara iz Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci ne bismo mogli, jer ovo su nam ovaj mjesec top volonteri! Hvala puno na odazivu!
A little more memory of our moving days – without this great team of volunteers / missionaries from the Followers of Jesus Christ in Rijeka we would not be able to do it, because these are our top volunteers this month! Thanks a lot for the response!

10.8.2020. Sajam Zeleni Kastav

Danas smo skupljali donacije na sajmu Zeleni Kastav na kojem smo prodavali naše rukotvorine.

6.8.2020. Čišćenje novog prostora nakon bojanja

Danas, 6.8. bili smo super aktivni u velikoj akciji čišćenja DIP-ovog novog prostora u Wenzelovoj ulici. Hvala svima koji su došli i pomogli, bili ste super!???? Puno smo napravili i sada smo spremni za selidbu u utorak. Bravo DIP-ovci i tata Mirko!

4.8.2020. ZOOM online druženje

U utorak, 4.8. imali smo rođendansko ZOOM druženje. Baš smo se lijepo napričali s našom slavljenicom Ele, vidjeli rođendansku tortu, čuli kako je bilo našoj Miji na godišnjem, te kako je našem Filipu koji još uvijek odmara u divnoj Dalmaciji.

1.8.2020. Bojanje novog prostora

Danas, 1.8.2020., na 37 stupnjeva nastavili smo ličiti Wenzelovu 2, a u pomoć nam je, osim majstora Dževada i Amira iz @Obrt Dževad Osojkića, jednog tate i tete volonterke Zelenog Kastva, došla ekipa iz Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci – sjajni ljudi koji služe drugima! Iako smo se vidjeli po prvi puta, sinergija je uspostavljena pa su se uhvatili posla kao da je njihovo, ljudi iz USA i Njemačke koji su na raspolaganju ljudima u potrebi u Rijeci već neko vrijeme. Sigurni smo da se vidimo opet sljedećih dana, ali i na našoj fešti otvorenja. Anamarijini mama i tata su nas iznenadili s bogatom marendom i sokovima pa je danas zaista bilo čarobno. Samo tako možemo zajedno sve????????????????! Hvala svima najveća! Vidimo se uskoro jer akcija se nastavlja. Prijevod na engleski radi naših novih prijatelja uskoro.

31.7.2020. Bojanje novog prostora

Nakon priprema za natječaj za zakup prostora Grada Rijeke, konačno smo izlicitirali najbolji i najprimjereniji prostor u Gradu Rijeci, trenutno. 9.7.2020.  završili smo procese licitacije, a 17.7.2020. smo dobili prostor u Wenzelovoj 2 u zakup te dobili ugovor o zakupu.

Slijedilo je prikupljanje sredstava za kupnju materijala za ličenje putem akcije na našoj Facebook stranici, ali i akcijom prikupljanja na sajmu Zeleni Kastav. Podršku smo potražili intenzivnim umrežavanjem te preko volonterke Zelenog Kastva došli do gosp. Dževada Osojkića, obrtnika ličioca i fasadera, inače tajnika Hrvatske udruge fasadera (https://www.huf.hr/kontakt/ http://www.osojkic.hr/kako_nas_naci.htm  ).

Ovaj sjajan čovjek i njegova ekipa su nam donirali svoj rad i pomoć oko organizacije ličenja našeg novog doma – 224 kvadrata prostora u vlasništvu grada koji smo dobili u zakup na 10 godina. Upravo je ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja ono što nam daje novi zamah i optimizam za bolju Hrvatsku. Hvala svim građanima!  Danas, 31.7,2020., uz 37 stupnjeva u gradu, odradili smo veći dio, a sutra, 1.8.2020., nastavljamo s novom grupom volontera, naravno, uza sve mjere sprječavanja širenja epidemije.

29.7.2020. Šetnja gradom

Danas smo iskoristili dan za šetnju gradom i upoznavanjem kvarta u koji će se udruga preseliti.

28.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Volimo plivanje!

25.7.2020. Sajam Zeleni Kastav

Redovno sudjelujemo na sajmu Zeleni Kastav.

21.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas nam je bilo jako lijepo na bazenu Kantrida.

15.7.2020. Berba lavande Ekoregija Kostrena

U srijedu, 15.7.2020. u Kostreni smo brali lavandu, točnije lavandin koji ćemo najesen ponovno koristiti za punjenje naših vrećica. Osim branja, sudjelovali smo i kod pripreme bilja za destilaciju i kao nagradu svatko je kući ponio produkt destilacije-eterično ulje. Hvala Ekoregiji Kostrena na lavandinu, ulju i cijelom jednom iskustvu. Bilo nam je divno!

14.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo se rekreirali na bazenu Kantrida.

13.7.2020. Sajam Zeleni Kastav

Sudjelovali smo na sajmu Zeleni Kastav na kojem smo skupljali donacije za udrugu prodajom naših rukotvorina.

8.7.2020. ZOOM online druženje

Danas smo se družili na DIP-ovoj online čajanki.

7.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo uživali na bazenu Kantrida.

2.7.2020. Proslava rođendana Borne i Matije u vrtu na Viškovu

Dok još uvijek čekamo veliku selidbu u novi prostor, koristimo ovo ljetno sunčano vrijeme i svoje aktivnosti održavamo VANI! Odlazimo na bazen, u ugodne šetnje gradom, kako sa štapovima, tako i bez njih, a išli smo i na jednodnevni izlet u Labin o čemu ste imali priliku čitati, ali i vidjeti na našim fotografijama. Jučerašnji dan bio je nešto drugačiji jer smo odlučili vratiti se u naše malo mjesto mira prepuno aromatičnih mirisa raznih biljaka, voća i povrća koja su sadili naši mladi i volonteri. Za one koji ne znaju, riječ je o našem rajskom VRTU NA VIŠKOVU!

Povod otvaranju nove sezone na vrtu bila je velika fešta na kojoj smo proslavili čak dva rođendana koja nismo imali priliku proslaviti u vrijeme pandemije. Prije slavlja, morali smo očistiti vrt i pripremiti ga kako bi mogli nesmetano hodati po vrtu i izležavati se na livadi. Naši slavljenici, Borna i Matija, bili su jako uzbuđeni i oduševljeni velikom feštom pripremljenom samo za njih na koju je došlo puuno DIPovaca i njihovih prijatelja. Na fešti je bilo veselo i zabavno, a uživali smo i u ukusnoj pizzi i fiinoj torti u obliku Coca-Cole – Borninog najdražeg pića.

Još jednom ovim putem želimo sretan rođendan Borni i Matiji!

30.6.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo zaokružili naše aktivnosti rekreativnim plivanjem na bazenima Kantrida.

29.6.2020. Rekreacija na otvorenom - košarka na Trsatu

Danas je bilo živo i veselo dok smo igrali košarku na Trsatu.

27.6.2020. Sajam Zeleni Kastav

Sudjelovali smo na Zelenom Kastvu i prikupljali donacije.

25.6.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo se s našim Vinkom rekreirali na bazenu Kantrida.

23.6.2020. Druženje i šetnja gradom

Danas smo se družili tijekom šetnje gradom kako bi upoznali put do novog prostora.

20.6.2020. Radni izlet DIP-a u Park skulptura Dubrova „Gradimo Park”

Nikad kraja našoj kreativnosti i našem učenju – sada smo postali i KIPARI!

Prije godinu dana imali smo priliku posjetiti “Park skulpture Dubrova” kada smo obišli predivan park prepun prekrasnih umjetnina koje su izradili  vrsni umjetnici iz cijelog svijeta. Ove godine vratili smo se u Park, no ne radi obilaska, već smo ove godine bili partneri na projektu obnove suhozida pod nazivom „Gradimo Park“. Nositelj projekta je  ”Mediteranski kiparski simpzij”, s još jednim važnim partnerom  udrugom  Dragodid.

Projekt “Gradimo Park – obnova suhozida u Parku skulptura Dubrova” financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina, Mali projekti za bolje sutra.

Na ovom predivnom i nezaboravnom izletu pridružili su nam se naši mladi DIP-ovci, volonteri, roditelji i drugi nama bliski ljudi, a osim njih, proširili smo naš krug ljudi i ugostili smo naše prijatelje i nove nordijske šetače, članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Sveukupno nas je bilo 40, od kojih je bilo 26 DIP-ovaca i 14 članova Udruge Srce.

U tako velikom broju okupili smo se u Rijeci i  uputili prema Labinu/Svetoj Nedelji   gdje su nas srdačno dočekali organizatori projekta koji su nas potom ponovno proveli po Parku te nas odveli do mjesta gdje se grade suhozidi. Naime, centralni događaj bila je upravo radionica suhozidne gradnje tijekom koje se ciljano želio obnoviti dio oštećenog suhozida iz smjera igrališta NK Iskre prema skulpturi Tomislava Kauzlarića „Odavde do vječnosti i natrag“. Osim obnove, sudionici projekta imali su priliku sudjelovati u gradnji suhozida od kraja dionice Bijele ceste Ivana Picelja „Bijela cesta u negativu“ prema postojećem suhozidu skrivenim među borovima, sve kako bi se uredila dva ulaza za pješake i bicikliste sa južne i zapadne strane Parka. Naši DIP-ovci i članovi Udruge Srce sudjelovali su u gradnji suhozida tako što su gradili suhozide zajedno s majstorima iz udrge Dragodid, ali su i skupljali kamenja te čistili granje. Osim toga, pripomogli smo organizatorima u nošenju materijala za provedbu radionice u amfiteatru u kojem smo se zasluženo i odmorili uz legendu koju nam je ispričao naš dragi Borna!

Gladne i žedne, osoblje restorana  u Dubrovi ugodno i srdačno nas je ugostilo i pripremilo za nas ukusnu istarsku maneštru kojoj nismo mogli odoljeti!

Na kraju našeg obilaska, uputili smo se u centar Labina gdje smo obišli suvenirnice te smo popili kavu i pojeli ukusan sladoled u kafiću koji je očito postao naša tradicija koju ćemo održavati svakim dolaskom u Labin. Naravno bez našeg Mirkeca ne bi bilo ovakvih fotografija za pamćenje jer on je naš dobri duh koji zabilježi sdvaki naš trenutak.

Hvala svima na sudjelovanju te organizatorima projekta na ugodnom, srdačnom i nezaboravnom iskustvu!

19.6.2020. Omiljeni izlet ili putovanje - online rasprava

Danas, za kraj ovotjednih online aktivnosti, razgovarali smo o najdražim izletima, vidjeli smo fotografije s predivnih mjesta i veselili se našem zajedničkom subotnjem izletu u Labin.

Today, for the end of our this weeks online activities, we’ve talked about our favorite excursions, we saw photos from beautiful places and we were looking forward to our Saturday trip to Labin.

18.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Volimo plivanje!

16.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Danas smo još jednom uživali na bazenu Kantrida.

15.6.2020. Sing a Song With Us - online aktivnost

Danas su za nas volonterke Lucia i Laura pripremile video u kojem pjevaju svoje najdraže pjesme uz pratnju gitare kojom su nam približile španjolsku muziku i melodiju koja se mogla čuti u studentskom domu za vrijeme karantene. Predivno!

Today our volunteers Lucia and Laura have prepared a video for us in which they sing their favorite songs accompanied by a guitar, which brought us closer to the Spanish music and melody that could be heard in the dormitory during the quarantine. Beautiful!

10.6.2020. Selidba!

Danas smo započeli sa selidbom stvari iz Dežmanove u privremeno skladište dok ne uredimo novi prostor.

9.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Danas smo nastavili s našom rekreativno terapijskom aktivnosti na Bazenima Kantrida ”Idemo plivati”!

5.6.2020. Odijevanje u različitim kulturama - online kviz

Za kraj ovotjednih aktivnosti upoznali smo se s tradicionalnim nošnjama i pojedinim odjevnim predmetima u različitim kulturama. Riješili smo kviz i prokomentirali naše odgovore i neke odjevne kombinacije koje su nam se najviše svidjele. Hvala svima koji su sudjelovali! Družimo se ponovno idući tjedan!

At the end of this week’s activities, we learned something about traditional costumes and clothing items in different cultures. We solved the quiz and commented our results and some clothing combinations that we liked the most. Thanks to everyone who participated! See you next week!

4.6.2020. Tradicionalni događaji u Hrvatskoj - online kviz

Danas smo razgovarali o tradicionalnim događajima u Hrvatskoj. Pogledali smo videe koji prikazuju neke od manifestacija diljem Hrvatske, a potom smo u komentarima razgovarali o onome što smo pogledali, kao i o tome jesmo li posjetili neku od tih manifestacija ili imamo želju za tim. Pritom smo se vodili nekim pitanjima koja nam je postavila volonterka Doris.

1) Što je Moreška i gdje se održava?

2) Gdje se održavaju Dani Dioklecijana?

3) Koji je poznati događaj u Rovinju?

4) Gdje se održava poznata smotra folklora koju ste vidjeli u videu?

5) Koji je poznat tradicionalni događaj u Dubrovniku?

6) Po kojoj je igri Sinj poznat?

7) Kako izgleda poznati festival u Lepoglavi (Što ste vidjeli u videu)?

8) U kojem se gradu održavaju Uskočki dani?

Today we talked about traditional events in Croatia. We watched videos showing some of the events across Croatia, and then in the comments we talked about what we watched, as well as whether we visited any of those events or maybe have a desire for it. Also, we we’re guided by the questions asked by our volunteer Doris.

1) What is Moreška and where is it held?

2) Where are the Days of Diocletian held?

3) What is the famous event in Rovinj?

4) Where is the famous folklore festival you saw in the video held?

5) What is the famous traditional event in Dubrovnik?

6) What game is Sinj famous for?

7) What does the famous festival in Lepoglava look like (What did you see in the video)?

8) In which city are the Days of Uskok held?

3.6.2020. Nordijsko hodanje

Možda ste nas vidjeli i jučer, 3.6.2020., u podne, kako u velikom broju koračamo od Korza prema Terminalu i našoj omiljenoj riječkoj šetnici Molu Longu s našim štapovima i osmjesima na našima licima. Tako je – nordijsko hodanje je opet tu, no ovaj put nismo sami!

Jučer nam se pridružila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka (http://srce-rijeka.hr/o-nama/) koja radi za osobe s intelektualnim teškoćama na području Grada Rijeke i na unapređenju njihove kvalitete života, ali i života njihovih obitelji. Njihov cilj jest omogućiti svojim članovima ravnopravnost i uključenost u društvu, pa su odlučili pridružiti nam se i sudjelovati u nordijskom hodanju koje je, zahvaljujući projektu „Ri Urban Inclusive Walking 2020“, postalo simbolom urbanog i inkluzivnog hodanja.

Okupili smo se ispred naše Udruge, pripremili štapove, a prethodno smo ponovili i osnovna pravila kojih se trebamo pridržavati sukladno mjerama zaštite u vrijeme pandemije. Od Udruge, preko Korza pa sve do kraja Terminala naši mladi, članovi Udruge Srce i volonteri hodali su puni energije i volje. Na kraju Terminala napravili smo kratku pauzu i zajednički „piknik“ kako bismo se odmorili i skupili energije za povratak.

Što reći osim toga da je bilo veselo, dinamično, energično i ispunjavajuće, stoga ćemo ovakvo nešto sigurno ponoviti! Naši novi prijatelji, bez obzira što su starije dobne skupine od naših dipovaca, ali u vrlo sličnom društvenom položaju, bili su izrazito sretni zbog novog iskustva i novih prijatelja!

2.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Prošlo je dugo vremena od našeg zajedničkog druženja, ali dočekali smo taj dan kada smo se ponovno skupili i nastavili s našim aktivnostima koje smo svi željno iščekivali. Dok još vrijedno spremamo naš prostor i pripremamo ga za selidbu, naše aktivnosti održavaju se vani.

U utorak, 2.6.2020. godine, započela je naša rekreativno terapijska aktivnost na Bazenima Kantrida ”Idemo plivati” koju naš Vinko Šešelja već cijelu godinu vodi volonterski. Bilo je puno uzbuđenja jer smo se prvi put vidjeli uživo nakon dugo vremena i to na bazenu. Teško smo se suzdržavali da se ne izgrlimo i izljubimo od sreće što smo opet zajedno pa smo brzo “uletjeli” u vodu i uživali u igrama u vodi.

1.6.2020. Pravila ponašanja tijekom COVID19 pandemije

Danas smo se podsjetili preporuka vezanih za suzbijanje pandemije COVID-19. Naše volonterke Lucia i Laura su snimile video na tu temu, klik na link  (https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Bravo cure! Nakon toga smo popričali na ZOOM-u i dogovorili tjedne aktivnosti.

Today we talked about rules regarding COVID-19 pandemic. Our volunteers Lucia and Laura made a video about it (https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Good job girls!
After that we talked a bit via ZOOM about weekly activities.

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.