Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim! 1. – 6.2021.

30.06.2021. Hodaj i ti! - nordijsko hodanje, Opatija

Jako smo ponosni i sretni što smo danas uspješno održali još jednu aktivnost nordijskog hodanja. Uživali smo šetajući predivnim Šumskim šetalištem Carmen Sylva iznad Opatije čime smo završili i petu šetnju u našem projektu “Hodaj i ti!”. Kroz projekt smo šetali u Kostreni i to dva puta, u Kastvu, na Costabelli i evo danas i u Opatiji. Hvala svima koji sudjelovali i koji su na podržali i bili dijelom ove inkluzivne priče kroz koju smo jačali socijalni kapital i svjesnost o važnosti očuvanja zdravlja bavljenjem fizičkom aktivnošću. Hvala Vam što s nama gradite zajednicu koja brine!

Posebno moramo pohvaliti našeg DIP-ovca Borna Dip Čelap koji je danas pobijedio samoga sebe i učinio stvari koje je mislio da ne može. Bravo Borna, jako smo ponosni na tebe.

29.06.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Danas je ekipica uživala na bazenima Kantrida. Nema boljeg nego se po ovim vrućinama rashladiti plivajući u bazenu. Hvala našem volonteru/treneru Vinko Šešelja na vodstvu ove odlične aktivnosti.

28.6.2021. Hodaj i ti! - nordijsko hodanje Rijeka, Costabella

Iza nas je još jedna aktivnost nordijskog hodanja. Ovaj put smo uživali hodajući divnom Costabellom. Hvala svima koji su nam se pridružili.

25.06.2021. Kreativna radionica gline

Danas su nam u posjeti bili naši dragi prijatelji iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Izrađivali smo zdjelice od gline, lijepo se podružili i naučili nešto novo. Drugi dio današnjeg druženja bio je rezerviran za aktivnost “Pogodi što?”, odnosno našu varijantu poznatog Pictionaryja. Hvala Srcu na dolasku i druženju, baš nam je drago da ste danas bili s nama. Veselimo se sljedećem susretu.

24.06.2021. Nordijsko hodanje Kastav

U četvrtak 24.6. održali smo još jednu aktivnost u projektu Hodaj i ti! – hodanje s nordijskim štapovima u Grad Kastav – krenuli smo od Crekvine pa sve do Zvirića.

23.06.2021. Jutarnje opuštanje s Eugeniom

Srijedu u DIP-u započeli smo Jutarnjim opuštanjem i razgibavanjem s našom Eugeniom. Danas je i druga grupa naših DIP-ovaca vježbala i moramo priznati da su svi bili odlični. Uz tjelovježbu tu su bile i vježbe disanja koje su nas dodatno opustile i pripremile za daljnje aktivnosti i ostatak dana. Veliko hvala Eugenia Berčić na odličnom vođenju ove radno-okupacijske aktivnosti i veliko bravo svima za trud i rad.

21.06.2021. Online aktivnosti – tjelovježba s Ivicom i zadatak Smiješni selfie

Tjedan smo započeli još jednim odličnim online treningom pod vodstvom našeg volontera Ivica Rusan. Uz tjelovježbu, “pala” je i pokoja fotkica u komentare. Bilo je tu selfie-ja s plaže, fotki kućnih ljubimaca, ma svega pomalo.

18.06.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Tjedan smo završili druženjem ZOOM čajanci i rješavanjem kviza u kojem smo povjerili koliko znamo o ljekovitom bilju koje smo zasadili i koje raste u našem eko vrtu u Viškovu.

Link za kviz, ukoliko netko želi riješiti a nije stigao dosad.

https://forms.gle/GNSsRCdkRudD9wAv9

Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan. Iskoristite produljeni vikend za šetnju, more i boravak vani

17.06.2021. Nordijsko hodanje u Kostreni

Danas su DIPovci od 18:00 do 20:00 sati još jednom nordijski prošetali Kostrenom  – startali smo na Žurkovu.

16.06.2021. Jutarnje opuštanje s Eugeniom

Danas smo dan započeli opuštanjem i tjelovježbom. Ponovno smo se podsjetili kako pravilno disati i na taj način se potpuno opustiti i pripremiti za bilo koji zadatak koji slijedi. Veliko hvala Eugenia koja je organizirala ovu radno-okupacijsku aktivnost i vodila vježbe disanja i razgibavanja. Baš smo uživali. Veliko bravo za svih, bili ste odlični!Eugenia, već se veselimo sljedećoj aktivnosti i novim vježbama, a dotad ćemo svaki dan napraviti koju vježbu i kod kuće.

15.06.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

DIP-ovci su danas ponovno bili na bazenima Kantrida. Uživali smo i odradili odličan trening.

14.06.2021. Nordijsko hodanje u Kostreni

Projekt Hodaj i ti! U Kostreni službeno je krenuo. Zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji i Općini Kostrena na sufinanciranju i hvala predstavnici županije na službenom otvaranju manifestacije. Vidomo se opet u četvrtak, na Žurkovu, u 18h.

13.06.2021. Promocija na 1. Zelenoj Kostreni

I mi smo bili na 1. Zelenoj Kostreni, promovirajući vidljivost naših DIPovaca i zdrave načine života – nordijskim hodanjem. Sretni smo jer imamo divnu mentoricu Stelu Krstičević i sjajnu volonterku Sandru te nasu “staru” volonterku Silviju koje nedjelju ujutro odvoje za nas. Naša Ele je super odradila svoj dio zadataka u nedjeljno jutro! Sretan je onaj tko vas ima!

Hvala Irena Kukurin Baric i Zeleni Kastav što na uvijek uključuje. Projekt koji smo promovirali je ”Hodaj i ti” a omogućili su ga Općina Kostrena i Primorsko-goranska županija.

11.06.2021. Tjelovježba s Ivicom + ZOOM čajanka

Danas smo vježbali s našim Ivica Rusan. Nakon razgibavanja uslijedilo je druženje na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci.

10.06.2021. Vrtlarska radionica

Danas smo bili jaaako vrijedni u našem eko vrtu na Viškovu. Rezali smo, sjeckali, kosili, čistili i sadili i baš smo uživali. Veliko hvala gosp. Eugenu koji nam je pomogao pokositi vrt, Lucijanovoj mami Ivi koja je uskočila s rezanjem i našim dragim volonterima koji su ponovno “dali ruku” i pomogli nam u poslovima u vrtu. Bravo svi!

09.06.2021. Kreativna radionica – izrada sandučića za pisma podrške

Danas smo aktivnosti započeli Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom. U drugom dijelu smo bili kreativni i izrađivali sandučiće za pisma podrške i lijepih želja za one koji ih još nemaju. Također, danas nam se pridružio i novi prijatelj Lucijan te mu i ovim putem želimo dobrodošlicu u našu DIP obitelj.

08.06.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Ponovno smo krenuli na plivanje! DIP-ovci su danas nakon duuugo vremena ponovno bili na bazenima Kantrida. Uživali smo i odradili odličan trening i sad već jedva čekamo sljedeći odlazak. Veliko bravo svima i veliko hvala našem volonteru i treneru Vinko Šešelja.

07.06.2021. Radionica plesa s Karlom i Helenom

DIP-ovci su u radni tjedan doslovno uplesali. Ovaj ponedjeljak započeli smo još jednom Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom, a nastavili plesom pod vodstvom naših DIP-ovki Karle i Helene. Bilo je super, puno smo naučili i odlično se zabavili. Bravo djevojke, bravo svi!

02.06.2021. Jednostavni poslovi

Danas smo radili svašta pomalo i bili jako fizički aktivni. Preslagivali smo, nosili, pospremali, čistili i kuhali i moramo reći da su DIP-ovci bili stvarno super vrijedni, što se najbolje vidi na fotografijama. Nakon napornog rada valjalo je i nešto dobro pojesti, pa smo se počastili raguom koji je naš Borna skuhao na kulinarskoj radionici. Ragu je bio toliko dobar da smo ga morali spremiti za drugu grupu, pa da i oni vide zašto smo o tom ručku pričali danima nakon što smo ga pojeli.

01.06.2021. Radionica oblikovanja gline

Novi mjesec započeli smo radionicom oblikovanja gline na kojoj smo izrađivali šalice. Nakon radionice zasukali smo rukave i pospremili naš DIP. Bravo ekipa, bili ste super!

31.05.2021. Vrtlarska radionica - DIP GREEN Day 5

Kraj Svibnja nam se bliži, a to znači samo jedno – bliži se i kraj projekta DIP GREEN-a. Zahvaljujući DIP-ovom Klubu mladih, mladim volonterima (Youth Workers), našim DIPovcima, stručnom timu, došli smo do našeg petog, i posljednjeg, odlaska u eko-vrt na Viškovu u sklopu projekta DIP GREEN.

28.05.2021. ZOOM čajanka + online aktivnost (pomaganje ukućanima – kućanski poslovi)

Radni tjedan smo završili druženjem i razgovor na ZOOM čajanci. Nakon što smo se dobro napričali i kao i uvijek savjetovali jedni druge, došlo je vrijeme za sljedeću aktivnost. Današnji izazov bio je pomaganje ukućanima. Naši DIP-ovci su zasukali rukave, uhvatili se posla i uspješno obavili kućanske poslove. Bravo ekipa! Sad se lijepo odmorite i uživajte u vikendu. Vidimo se u ponedjeljak.

27.05.2021. Radionica šivanja – priprema hobotnica

Ovaj četvrtak je bio rezerviran za radionicu šivanja na kojoj smo pripremali materijal za naše hobotnice Hilde. Također, danas je s nama bila Ivana, naša nova prijateljica. Ivani i ovim putem želimo dobrodošlicu u našu DIP obitelj i nadamo se da će se nastaviti s nama družiti na svim aktivnostima.

26.05.2021. Izlet u park skulptura Dubrova

Jučer smo skupa s našim prijateljima iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka bili na izletu u Park skulptura Dubrova, gdje su naši DIP-ovci inkluzivno volontirali u sklopu 3 godišnjeg programa DIP-ov klub mladih, Priprema, pozor, radim! U Parku smo održali radno-okupacijske aktivnosti, pa smo gradili suhozid i sadili sukulente koje smo donijeli iz našeg vrta iz Viškova. Iako smo imali puno posla, ostalo nam je naravno vremena i za odmor, druženje i igru. Hvala našoj dragoj domaćici Renata Kiršić koja nas je dočekala i pripremila program iz Mediteranski kiparski simpozij – Park skulptura Dubrova i našim prijateljima iz Alfa Albona i Jelena Batelić na posudbi njihovih EVC volonterki. Hvala volonterkama koje su za nas pripremile zanimljive društvene igre. Baš smo uživali u jučerašnjem danu i jedva čekamo sljedeći izlet. I da, kad smo već kod sljedećih izleta, naši DIP-ovci su već i o tome razmišljali, pa je tako naš Borna rekao “Idemo u Čabar da jedem žabe!”, a naša Monia je odmah po povratku pitala ” I kad opet idemo i di?”. Ne brinite ekipa, ići ćemo mi ponovno i bit će nam super!

Hvala Mirko Jovičić Photography na odličnim fotografijama.

25.05.2021. Glazbena radionica

Danas smo druženje započeli glazbenom radionicom s našim Bernardom, nastavili pripremanjem jednog iznenađenja, a završili peglanjem i pospremanjem.

24.05.2021. Radionica oblikovanja gline - izrada šalica

Tjedan smo započeli radionicom oblikovanja gline, a završili jednim kreativnim iznenađenjem. Bravo svi!

21.05.2021. Online aktivnost: Tjelovježba s Ivicom i ZOOM čajanka

Radni tjedan smo završili tjelovježbom s našim volonterom Ivicom Rusanom i ZOOM čajankom na kojoj smo se baš napričali, ali i podijelili neke korisne savjete. Uživajte u vikendu i vidimo se u ponedjeljak.  Evo i link za tjelovježbu, ukoliko netko želi odraditi vježbe. https://www.youtube.com/watch?v=Jfpx_wYSuLg

20.05.2021. Aktivnost Pogodi što? i radionica izrade glazbenih instrumenata

Danas je kod nas bilo jakoooo zanimljivo. Prvi dio radionice bio je rezerviran za aktivnost Pogodi što?, DIP-ovu inačicu poznate društvene igre Pictionary. Na ploču smo crtali razne oblike, voće i povrće i pogađali o čemu se radi. Nakon što smo se zagrijali i uvidjeli da nam odlično ide, bili smo spremni za natjecanje koje smo odigrali između dvije grupe. Bilo je stvarno napeto, neizvjesno, zanimljivo i zabavno. U drugom dijelu današnje radione pozabavili smo se popravljanjem i dorađivanjem naših glazbenih instrumenata. Bravo svi!

19.05.2021. DIPovci u Srce, Srce u DIP

Danas je ekipa iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka bila u našoj udruzi, a mi smo bili u Srcu i možemo reći da nam je bilo odlično. Radni dan smo započeli vježbanjem s fizioterapeutom Goranom, a nastavili samostalno na spravama. Toliko su nam se svidjeli traka za hodanje, ergometar i sobni bicikl da smo i sami sebe iznenadili koliko smo uživali. I da, radili smo još nešto fantastično, probali smo kako je to tkati na tkalačkom stanu. E, ovo je tek bilo otkriće. Hvala dragoj Emi koja nas je podučila kako se koristi, doista smo uživali. Veselimo se skorom ponovnom druženju i zajedničkim aktivnostima. Bravo svi, bili ste super!

18.05.2021. Fotografiranje za izložbu i glazbena radionica

Današnje druženje počelo je fotografiranjem za izložbu s volonterkom Ivanom, a završilo glazbenom radionicom s Bernardom. Hoćemo li dalje razvijati talente poziranja pred kamerom ili sviranja na udaraljkama, tko zna?

17.05.2021. Kulinarska radionica

Danas je naš Borna bio glavni kuhar u DIP-u. Kuhali smo Bolognese po receptu koji je naučio od gospođe Mladenke iz Narodno Učilište Rijeka u vrijeme kada su naši DIP-ovci bili polaznici Vesele škole kuhanja. Hvala gđo Mladenka i Narodno učilište, puno smo naučili kod vas. Nadamo se da ćemo ponovno surađivati. No, iako je Borna vodio kulinarsku radionicu i to je odradio sjajno, ostali DIP-ovci su bili jako vrijedni pomagači i zajednički smo skuhali ručak koji je bio, kako bi naša Mia rekla “za prste polizati”. Vjerujemo da je takav bio upravo zbog puno ljubavi s kojom smo ga pripremali, ali i nekoliko Borninih tajnih sastojaka koje naravno ne smijemo otkriti. Bravo svi, bili ste super!

14.05.2021. Radionica izrade plakata s DIP-ovim pravilima

Još jedan radni tjedan je iza nas i DIP-ovci su i ovaj put bili jako vrijedni. Danas smo izradili plakat s DIP-ovim pravilima ponašanja. Nakon završenog posla, počistili smo i pripremili prostor za sljedeći tjedan. Bravo svi! Uživajte u vikendu i vidimo se u ponedjeljak.

13.05.2021. Radionica modeliranja gline + bojanje glazbenih instrumenata

Danas smo, kao i uvijek bili jako vrijedni. Radionicu smo započeli modeliranjem gline, nastavili bojanjem i ukrašavanjem naših glazbenih instrumenata, a sve završili peglanjem. Bravo DIP-ovci!

12.05.2021. Radionica modeliranja gline + proslava rođendana (Monia, Karla i Alen)

Danas smo druženje i radionicu započeli modeliranjem gline. DIP-ovci su aktivirali svoje prstiće i krenuli u stvaranje. Započeli smo oblikovanjem geometrijskih tijela iz kojih smo postupno dobivali vazu. Ako se pitate gdje su slike naših predmeta, još se malo morate strpiti jer nismo gotovi. Drugi dio današnjeg druženja obilježila je proslava rođendana naših Monije, Karle i Alena, naravno uz odličnu klopu i preeeefinu tortu mame Snježane. Kakav dan, baš smo uživali!

11.05.2021. Radionica čišćenja DIP-a i posjet Srcu

Jutro je u DIP-u bilo rezervirano za radnu akciju čišćenja i pospremanja prostorija udruge. Nakon što smo sve pospremili i sredili, uputili smo se u goste kod naših dragih prijatelja iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka i u dvorištu njihove udruge izložili naše rukotvorine. Hvala svima koji su svojim dolaskom i donacijama podržali naš rad i veliko hvala Srcu na gostoprimstvu. Veselimo se sljedećoj prilici za druženje.

10.05.2021. Nordijsko hodanje u parku Mlaka

Danas smo pokazali kako se može zdravo kretati po gradu u sklopu Tjedna kretanja s našim nordijskim štapovima koje koristimo što više jer je zdravo i dostupno svima. Hvala Nastavni zavod za javno Zdravstvo PGZ na aktivnom druženju. NZZJZ PGŽ je naš partner, zajedno sa Centar za socijalnu skrb Rijeka na 3 – godišnjem programu “DIPov klub mladih Priprema, pozor radim!”, kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Primorsko-goranska županija. Bili smo u društvu s ekipom iz Centra za rehabilitaciju koji su također hodali sa štapovima za nordijsko hodanje. Kakva vesela i zdrava ekipa svi skupa. https://www.fiuman.hr/obiljezavanje-svjetskog-dana…/

07.05.2021. Vrtlarska radionica + snimanje videa o nordijskom hodanju

Jeste li vi jedni od onih koji kišni dan vole provesti u kući pred TV-om? Ne znamo za vas, ali naši DIPovci definitivno jučerašnji dan nisu proveli neradno, već je DIP GREEN ponovno bio na terenu!

Jučer je projekt nastavio s radom te su naši volonteri (“youth workers”), dipovci i DIP-ov klub mladih svoje prijepodne proveli u eko-vrtu na Viškovu. Naše biljčice koje smo prije 2 tjedna posadili u Udruzi (neven, suncokret, timijan, dragoljub), presadili su jučer u vrt. Osim toga, zahvaljujući dragom gospodinu Ivi Rajkovači i njegovim donacijama, naš vrt bogatiji je za sadnicu ružmarina, stabalca šljive i smokve. Još jednom, puno hvala!

Osim sadnje, vrijeme se posvetilo čišćenju i čupanju trave te sređivanju okolice vrta.

Što reći osim: BRAVO SVI!

Odmorite se i ugodan vikend!

06.05.2021. Radionica – izrada udaraljki + Pričaonica

I DIP-ovci iz druge grupe su danas bili jako vrijedni i kreativni. Toliko da su napravili svoje glazbene instrumente za buduće glazbene radionice u udruzi. No, kako smo mi jako vrijedni, nismo stali na izradi instrumenata, nego smo dio radionice posvetili i nordijskom hodanju. Sortirali smo i pripremali štapove za buduće šetnje, prisjetili se tehnike nordijskog hodanja i napravili đir po susjedstvu. Baš jedan odličan i produktivan dan. Bravo svi!

05.05.2021. Radionica – izrada udaraljki + Pričaonica

Danas je u DIP-u bilo jako glasno i veselo, pa vjerujemo da su se i susjedi pitali što se to priprema u DIP-ovoj maloj tvornici kreativnosti. Naime, DIP-ovci su pripremali rekvizite za buduće glazbene radionice, pa su tako prevladavali zvukovi različitih udaraljki i takozvanih “šuškalica”. Jedva čekamo radionice i priliku da isprobamo ove naše instrumente. Bravo ekipa!

04.05.2021. kulinarska radionica „Choccolate Chip Cookies“

Danas se u DIP-u odvijala prava mala proizvodnja. Naime, DIP-ovci su danas bili kuhari i uz pomoć naših dragih volontera/misionara iz Amerike, McKaya, Adama i Bojana pripremali originalni američki Chocolate Chip Cookies, prefine čokoladne keksiće koji su bili toliko ukusni da su nas, kako je Bojan rekao odveli u neki sasvim drugi svijet. Baš smo uživali, kako u procesu pripremanja, tako i u kušanju. Bravo svi, bili ste odlični. Jako smo ponosni na vas. Veliko hvala volonterima koji su bili danas s nama, podijelili ovaj fantastični recept i od kojih smo naučili nešto novo.

03.05.2021. ZOOM čajanka

Svibanj smo započeli druženjem na DIP-ovoj ZOOM čajanci. Uz fini čaj i dobro društvo vrijeme brzo prođe, pa je tako “proletjela” i ova naša čajanka. Sutra se vidimo u udruzi, a na ZOOM-u smo ponovno sljedeći tjedan.

30.04.2021. Online aktivnost o kućnim ljubimcima + ZOOM čajanka

Danas je bio dan za online druženje. Sve smo započeli u 11:00 sati druženjem i razgovorom na DIP-ovoj ZOOM čajanci, a nastavili zadatkom koji je uključivao naše krznene prijatelje. Naime, danas smo jedni s drugima podijelili koje mi to kućne ljubimce imamo, a ako ih ipak nemamo koje bi to životinje voljeli imati. Hvala svima na preslatkim fotografijama.

29.04.2021. Radionica

Još jedan dan i još jedna zanimljiva radionica. Naši DIP-ovci su ponovno bili posebno vrijedni i od ranog su jutra u akciji. Dok smo po dolasku u DIP uživali u finom čaju, pripremali smo i kadulju koju smo nabrali u našem eko vrtu i potom osušili u udruzi i sada jedva čekamo probati kakvog je okusa. Poslije mirisne kadulje krenuli smo vježbati prstiće i motoriku izrađujući od plastelina modele za figurice za naš Čovječe ne ljuti se. Drugi dio radionice posvetili smo našem malom projektu izrade Kutije žalbe, pa tako sada u DIP-u imamo Kutiju ideja i Kutiju žalbe. Baš nas zanima kako će se koja puniti.

28.04.2021. Radionica

IP-ovci su i danas bili jako vrijedni. Radionicu smo započeli pravim timskim radom i zajednički napravili jedan mali projekt, Sandučić ideja, u koji ćemo ubacivati ideje koje svatko od nas ima vezano uz DIP, radionice i sve ostalo što se tiče našeg zajedničkog druženja u udruzi. U drugom dijelu smo se posvetili modeliranju plastelina i izrađivali modele po kojima ćemo izraditi čovječuljke za Čovječe ne ljuti se koji nam je poklonila naša draga volonterka Ana Šuran. Sada kad smo izvježbali prstiće i motoriku izrađujući geometrijska tijela od plastelina jedva čekamo nastavak današnje radionice i izradu naših figurica.

27.04.2021. Likovna radionica + Pričaonica

Današnju radionicu započeli smo kreativno. I grupa 1 je danas završila svoje “Proljeće na platnu”. Iako je vani kišovito i sivo, više jesenje vrijeme, mi u DIP-u smo bojama stvorili pravi proljetni ugođaj. Također, osim što su danas bili pravi slikari, DIP-ovci su bili i fotomodeli. Ispred objektiva naše drage volonterke Sunčice Ivančice – Ivane Ivaničić s Akademije primijenjenih umjetnosti nastali su odlični portreti. Zašto smo se točno fotografirali otkrit ćemo vam uskoro. Još se morate malo strpiti. Nakon kreative i fotografiranja došlo je vrijeme za priču, dijeljenje savjeta i ideja, pa smo tako današnju radionicu završili razgovorom na Pričaonici. Bravo svi, bili ste super!

26.04.2021. Radionica + Pričaonica

Tjedan smo započeli slikanjem i bez obzira na kišu i tmurno vrijeme uspješno smo završili naše šareno i veselo “Proljeće na platnu”. No, nismo samo bili kreativni, bili smo i jako vrijedni, pa smo se tako nakon slikanja “bacili” na peglanje i pospremanje našeg DIP-a. Nakon rada uslijedili su razgovor i rasprava na Pričaonici.

23.04.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo dan započeli razgibavanjem i tjelovježbom. Uz vodstvo našeg volontera Ivica Rusan razgibali smo uspavane mišiće i probudili organizam. Nakon vježbanja današnje druženje završili smo razgovorom na DIP-ovoj ZOOM čajanci. Odmorite se za vikend, izađite u šetnju, uživajte u proljeću i vidimo se u ponedjeljak. Za sve vas koji niste danas stigli vježbati s nama, šaljem link za video, pa možete vježbati kad god poželite. https://www.youtube.com/watch?v=jkZRD3RH1gE

22.04.2021. Kreativna radionica

U DIP-ovoj kuhinji kreativnosti i iznenađenja kuha se nešto jaaako zanimljivo, ali pssst, nećemo još previše toga otkriti, moramo se ipak malo strpiti. Možemo vam samo reći da su DIP-ovci danas bili pravi fotomodeli. Naša draga volonterka Sunčica Ivančica – Ivana Ivaničić s Akademije primijenjenih umjetnosti fotografirala je naše DIP-ovce na raznim lokacijama u gradu. Također, osim dobrih kadrova, uhvatili smo vremena i da na Korzu uzmemo po sadnicu ljekovitog bilja koje ćemo zasaditi u našem eko vrtu na Viškovu. Nakon šetnje gradom, fotografiranja, druženja i uživanja današnju radionicu završili smo još jednom Pričaonicom. Uh, kakav odličan i produktivan dan, baš smo uživali! Veliko hvala Ivani i veliko bravo svima, bili ste odlični!

21.04.2021. Radionica šivanja + Pričaonica

Neki kažu kamen po kamen – palača, mi kažemo krak po krak – hobotnica. Sigurni smo da već po prvoj rečenici možete pretpostaviti što smo mi to danas radili. Da, danas smo šivali i pripremali sve potrebno za naše hobotnice Hilde. Radionicu smo završili još jednom Pričaonicom na kojoj smo ovaj put raspravljali o prijateljstvu. Bravo svi, bravo!

20.04.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo druženje započeli raznim temama, pitanjima, odgovorima, ali i obiljem smijeha na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon ZOOM-a ostalo je vremena i za kreativnost, pa smo tako crtali pogled s naših prozora, terasa, balkona… Bravo svi! Odmorite se i vidimo se sutra, juuuhuuu!

19.04.2021. Likovna radionica

Tjedan je u DIP-u započeo likovnom radionicom, pa je tako nakon jeseni i zime došlo vrijeme i za “Proljeće na platnu”.Zasukali smo rukave, pripremili naša platna, boje i kistove i krenuli u stvaranje DIP-ovog proljeća. Za danas smo gotovi, ali već jedva čekamo sljedeću radionicu na kojoj ćemo završiti naša mala remek-djela.

16.04.2021. Radionica šivanja

I još jedan radni tjedan smo priveli kraju. Danas smo se na radionici bavili šivanjem, odnosno pripremali smo materijal za naše hobotnice Hilde. Nakon rada, marende i ponešto slobodno vremena, odlučili smo drugi dio iskoristiti za sunčanu proljetnu šetnju Molo longom.

15.04.2021. Vrtlarska radionica

Ukoliko ste po gradu naišli na ostatke zemlje po podu, ne brinite se – jedna mala vrtlarska radionica odvijala se odmah iza ugla kod HNK-a. Pitate se koja? Naravno da se radi o DIP GREEN projektu!

Danas smo, umjesto u vrtu na Viškovu, sadnju preselili u prostor našeg DIP-a koji je u vrlo kratkom roku bio pun zemlje, glisnjaka i sadnica. Zasukali smo rukave, pripremili posudice i bacili se na posao!

Zasadili smo neven, suncokret, dragoljub i lijepu Katu, sve smo dobro zalili i pustili da upije vodu i vitamin D te ćemo, nadamo se, za dva tjedna naše cvijeće presaditi u naš eko vrt. Jedva čekamo vidjeti kako će nam cvijeće izrasti, a još više se veselimo svim tim mirisima koji će se proširiti našim vrtom, ali i dobrim dijelom Viškova (s obzirom na to koliko smo toga posadili ).

Hvala svima na pomoći! Odmorite se i vidimo se sutra na radionici šivanja u 9. Nemojte zaspati!

14.04.2021. Kreativna radionica + Filipov rođendan

Danas je DIP-u bio dan kreativnosti i slavlja. U prvom dijelu radionice izrađivali smo rođendanske čestitke za naše slavljenike, dok smo u drugom dijelu uz tortu, pizzu, smijeh, veselje, druženje, pjesmu i lijepe želje proslavili Filipov rođendan.

13.04.2021. Kreativna radionica + Bornin rođendan

Danas je u DIP-u dan bio rezerviran za kreativu i slavlje. U prvom dijelu radionice crtali smo rođendanske čestitke dok smo drugi dio posvetili proslavi rođendana našeg dragog Borne. Iako je vani kiša i nas je brojčano manje to nas nije spriječilo da uživamo, da budemo glasni, veseli i da naš DIP bude ispunjen smijehom, glazbom i lijepim željama. Bravo DIP-ovci!

12.04.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Tjedan smo započeli online druženjem i još jednom DIP-ovom ZOOM čajankom. Nakon razgovora, u nastavku današnje aktivnosti DIP-ovci su pomagali svojim ukućanima. Zadatak je bio da svatko pomogne na način da napravi neki kućanski posao, a po fotkama najbolje vidimo koliko su naše djevojke bile vrijedne. Bravo svi!

31.03.2021. DIP GREEN – učenje zalaganjem u zajednici - Day 2

Sunčan dan, +20°C, srijeda, a pitate se gdje smo mi? Ponovno u našem eko vrtu na Viškovu u radnom izdanju.

Više o današnjoj vrtnoj radionici pročitajte ovdje.

30.03.2021. Kreativna radionica + šetnja

DIP-ovci su današnji dan započeli izradom čestitki za nadolazeći Uskrs , a sve završili šetnjom po Molo longu. Ovaj predivan proljetni dan trebalo je iskoristiti za udahnuti malo zraka i uživati na suncu. Baš smo uživali!

29.03.2021. Kreativna radionica + šetnja

DIP-ovci su radni tjedan započeli šetnjom po Molo longu. Uživali smo na proljetnom suncu i napunili se energijom za ostatak dana i za crtanje uskršnjih čestitki koje je uslijedilo po povratku u udrugu.

26.03.2021. Online aktivnost – Tjelovježba s Ivicom i ZOOM čajanka

Sa online druženjem priveli smo kraju još jedan radni tjedan. Aktivnost smo započeli tjelovježbom koju je vodio naš volonter Ivica, a nastavili druženjem na ZOOM čajanci. Oni koji nisu, slobodno mogu odvježbati kasnije, sutra ili neki drugi dan. Sve što trebate napraviti je kliknuti na link i krenuti.

25.03.2021. Radionica šivanja

Danas je u DIP-u bilo jako veselo. Druženje smo započeli finim čajem i upoznavanjem s novom volonterkom Lucijom, nastavili izrađivanjem naših taburea i završili šivanjem. Bila je to prava radna akcija, uz puno veselja, smijeha i razgovora.

Volonteri/misionari Adam i McKay, hvala vam na pomoći. Veselimo se sljedećem susretu!

24.03.2021. Početak projekta DIP GREEN – učenje zalaganjem u zajednici

Kakva radna akcija danas! Sve što smo isplanirali, to smo i napravili i već je danas naš eko vrt poprimio sasvim drugačiji i bogatiji izgled.

Okupili su se mladi volonteri, odnosno, Youth Workers, DIP-ov klub mladih koji je djelovao kao radna snaga i tehnička služba, naši DIPovci i njihove mame te smo zajedno upregnuli svoje ručice i krenuli!

Kao što možete pročitati i na našoj službenoj web stranici (dip.hr) danas je službeno započeo projekt DIP GREEN koji se provodi u suradnji s Udrugom za razvoj civilnog društva – SMART  u sklopu Erasmus+ projekta EDUVOL – Volunteering as an Educational Opportunity. U projektu naglasak je na učenje zalaganjem u zajednici koje povezuje volontiranje i učenje mladih osoba koje rade s mladima u formalnom ili neformalnom sustavu te je glavni cilj unaprijediti njihove kompetencije, znanja i vještine, kao i njihovo aktivno sudjelovanje u svrhu doprinosa zajednici. Više o projektu možete pročitati na sljedećem linku: https://dip.hr/dip-green/.

Tako smo danas započeli s radom, a prije samog početka napravili smo podjelu odgovornosti i zadataka, a potom smo se bacili na posao. Prvo smo očistili teren, odrezali i pokupili razno trnje, odrezali listiće kadulje kako bi ih kasnije i posušili i kuhali čaj, skupljali kamenje i daske, a zatim je krenula sadnja. Prvo što smo posadili je kruška, koja je tako poprimila naziv “our first baby”, a potom smo zasadili smokvu, bobičasto voće (malinu, kupinu i borovnicu) te na samom kraju i ljekovito i začinsko bilje. Sve smo dobro zalili, pospremili za sobom i pustili naše prve voćke i biljke da upiju vodu i ožive u našem vrtu.

Iako smo jako umorni, razišli smo se s osmjehom na licu i ponosom zbog uspješno odrađenog posla!

Bravo svi! Odmorite se i vidimo se idući put

23.03.2021. Likovna radionica + šetnja

Danas su DIP-ovci dan započeli crtanjem i bojenjem. Crtali smo zatvorenih očiju naše “fraktale” za naše prijatelje koji danas nisu mogli biti s nama na radionici. Nadamo se da ćemo uskoro ponovno svi biti na broju. Drugi dio radionice ostavili smo za sunčanu šetnju Molo longom, druženje i razgovor i moramo priznati da smo baš uživali

22.03.2021. Likovna radionica + šetnja

DIP-ovci su još jedan radni tjedan započelo kreativno. U prvom dijelu radionice crtali smo zatvorenih očiju, a drugi dio smo proveli šetajući po Molo longu i baš smo dobro iskoristili prvi proljetni ponedjeljak.

19.03. 2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo online aktivnost započeli ZOOM čajankom. Nakon razgovora i druženja na red je došao i izazov, pronaći 5 predmeta koji imaju oblik kvadrata, uslikati ih i objaviti u grupi. DIP-vci su se “bacili” na posao i pretražili svoje stanove i kuće, svoje police, ormare, ladice…i pronašli svašta zanimljivo. Bravo svi!

18.03.2021. Radionica + Pričaonica

Danas smo druženje započeli Pričaonicom koju su vodili naši psiholozi Karmen i Bernard. Razgovarali smo o strahu i kako ga pobijediti, te izradili DIP-ovo stablo straha i DIP-ovo stablo hrabrosti. Jučer je grupa 2 započela s izradom, a danas je grupa 1 dovršila i upotpunila krošnje našeg uplašenog i našeg hrabrog stabla. U nastavku radionice posvetili smo se izradi vrećica i hobotnica od lavande. Danas su DIP-ovci ponovno bili jako vrijedni. Bravo svi!

17.03.2021. Radionica mokrog filcanja vune

Danas smo druženje i aktivnosti u DIP-u započeli Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom. Nakon Pričaonice uslijedila je radionica mokrog filcanja vune s našim socijalnim pedagoginjama Petrom i Barbarom. Ovom smo se susretu jako veselili i doista smo svi uživali izrađujući cvijeće i meduze od filcane creske vune. Bravo DIP-ovci, bili ste odlični!

16.03.2021. Radionica šivanja

Danas su naši DIP-ovci imali radionicu šivanja. Puno smo rezali, sjeckali, šivali i pripremali sve potrebno za naše vrećice Vande i hobotnice Hilde. Radni dan smo završili šetnjom po Molo longu, razgovorom i ugodnim druženjem. Također, zvali smo i našu dragu Ele, koja je putem vibera bila nakratko s nama u šetnji. Ele, želimo ti brz oporavak.

15.03.2021. Likovna radionica

U DIP-u smo još jedan tjedan započeli kreativno. Danas smo puno crtali, bojali i vježbali finu motoriku. Nakon crtanja uslijedila je šetnja po Molo longu i uživanje u divnom, sunčanom danu. Dobar početak tjedna, zar ne?

15.03.2021. Srce

Danas je naš mobilni tim psihologa bio u akciji u udruzi Srce. Naši psiholozi Karmen i Bernard održali su još jednu radionicu s našim prijateljima iz Srca i ovaj put se posvetili osjećaju straha, ali puno razgovarali i o hrabrosti. Veselimo se sljedećem susretu i novim radionicama.

12.03.2021. ZOOM čajanka + Online aktivnost

Petak je bio rezerviran za ZOOM čajanku i online aktivnost. Prvo smo tražili i fotografirali 5 predmeta bijele i 5 predmeta crne boje, a nakon toga smo se lijepo napričali na ZOOM-u. Nama taman za kraj još jednoj radnog tjedan. Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

11.03.2021. Radionica + Pričaonica

U DIP-u se danas odvijala prava mala proizvodnja. Uz pomoć volontera DIP-ovci su danas šivali i pripremali materijal za naše hobotnice i vrećice s lavandom. Drugi dio radionice bio je rezerviran za još jednu Pričaonicu .

10.03.2021. Vrtlarska radionica

Danas su DIP-ovci imali pravu radnu akciju u DIP-ovom eko vrtu na Viškovu. Čistili smo, kosili, obrezivali, kopali, sadili, ali i uživali na suncu i u dobrom društvu. Bravo svi, bili ste odlični!

09.03.2021. Radionica + Pričaonica

Danas je i druga grupa radionicu započela kreativno. I danas su DIP-ovci povodom Dana žena izrađivali cvijeće od kolaž papira koje su poklonili svojim prijateljicama iz udruge, našim volonterkama, a neki su odlučili da će svoj cvijet odnijeti doma i pokloniti ga mami. Drugi dio radionice bio je rezerviran za Pričaonicu s našim psiholozima Karmen i Bernardom.

Također, danas su nam se na kreativnom dijelu radionice, uz našu volonterku Anu pridružile i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Već se veselimo sljedećem susretu s njima.

08.03.2021. Kreativna radionica

U DIP-u je danas cijeli dan protekao u znaku Dana žena. Od samog susreta ujutro kada nas je naš Bernard iznenadio divnim ružama, kroz radionicu na kojoj smo izrađivali cvijeće od kolaža, do samog kraja druženja kada smo si međusobno poklonili cvijeće koje smo izradili jedni za druge. Bravo DIP-ovci! Drage žene, sretan nam Dan žena i još bitnije, sretan nam svaki dan!

I naravno, hvala našim vrijednim dečkima koji su s velikom pažnjom izradili čestitke i cvijeće od kolaža i poklonili ih našim djevojkama. Bravo!

05.03.2021. Radionica + pričaonica

DIP-ovci su radni tjedan završili jako aktivno. U prvom dijelu radionice vježbali smo crtati geometrijska tijela, a u drugom smo se dijelu, na još jednoj Pričaonici, pozabavili osjećajem sreće.

Bravo svi!

04.03.2021. Radionica + pričaonica

Danas smo dan započeli crtajući zatvorenih očiju, a nastavali crtanjem “mrtve prirode” koja se sastojala od geometrijskih tijela. Drugi dio radionice bio je rezerviran za još jednu Pričaonicu s našim psiholozima, na kojoj smo se ovaj put pozabavili osjećajem sreće, te izveli jednu jako zanimljivu vježbu s klupkom vune. Pričali smo lijepe stvari jedni o drugima i na taj način razmotavali klupko i međusobno se povezivali, kako vunom, tako i lijepim riječima. Bravo DIP-ovci, bili ste super!

03.03.2021. Radionica

Danas su DIP-ovci bili jako aktivni. Aktivnost smo započeli crtanjem portreta, nastavili crtanjem autoportreta, a završili hranjenjem golubova i šetnjom po Molo longu. Baš smo uživali!

02.03.2021. Online aktivnost – ZOOM čajanka

Danas smo se družili na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci.

01.03.2021. Kreativna radionica

U novi radni tjedan i novi radni mjesec DIP-ovci su krenuli vrlo kreativno, crtajući portrete. Drugi dio radionice bio je rezerviran za sunčanu šetnju po Molo longu i moramo priznati da smo baš uživali! Veselimo se dolasku proljeća i danima kao što je bio ovaj danas. Odličan početak tjedna, zar ne?

26.02.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Jučer smo radni tjedan završili online druženjem na DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon druženja uslijedio je zadatak/izazov – napravi neko dobro djelo za osobu iz svoje bliske okoline i na taj način njemu/njoj uljepšaj dan. Hvala svima koji su podijelili s nama svoja dobra djela. Bravo DIP-ovci! Nastavite tako. Ljubav, dobrota i pažnja čine čuda

25.02.2021. Radionica

Danas smo bili jako kreativni. Radili smo u tehnici dekupaž i crtali zatvorenih očiju. Također, danas nam se na radionici pridružila i nova volonterka Sandra, kojoj i ovim putem želimo dobrodošlicu u našu šarenu DIP obitelj.
Sutra se družimo online od 11:00 do 13:00 sati. Uživajte!

24.02.2021. Radionica + Pričaonica

Danas je u DIP-u bilo jako puno razgovora ali i jako puno rada. Radionicu smo započeli Pričaonicom koju su vodili naši psiholozi Karmen i Bernard i na kojoj smo razgovarali o tuzi, dok smo u drugom dijelu imali pravu malu radnu akciju pospremanja prostorija udruge. Osim čišćenja presađivali smo bilje i reciklirali i pritom se dobro zabavili.

24.02.2021. Druženje i kreativna radionica s prijateljima iz udruge Srce

Jutros su nam u posjetu došli naši dragi prijatelji iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Prepustili smo im naš prostor u kojem su se podružili i bili kreativni. Drago nam je da ste bili kod nas. Dođite nam opet.

23.02.2021. Radionica + Pričaonica

Danas smo u dan krenuli kreativno. Crtali smo, bojali i vježbali finu motoriku. Drugi dio današnjeg druženja bio je rezerviran za Pričaonicu s našim psiholozima Karmen i Bernardom, na kojoj smo se pozabavili osjećajem tuge, puno razgovarali i naučili male trikove koji će nam zasigurno pomoći da se osjećamo bolje kada se sljedeći put iz nekog razloga rastužimo. Bravo DIP-ovci, bili ste super. Sutra slijedi nastavak s drugom grupom

22.02.2021. Kreativna radionica

DIP-ovci su još jedan tjedan započeli kreativno. Danas smo crtali, vježbali finu motoriku, družili se i puno razgovarali.

19.02.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Iza nas je još jedna online aktivnost kojom smo zaključili ovaj radni tjedan. Prvi dio aktivnosti bio je rezerviran za izazov. Potražiti malo po kući, pronaći i fotkati 6 predmeta ljubičaste i 6 predmeta roze boje. Nakon šarenog zadatka družili smo se na ZOOM čajanci. Sad se lijepo odmorite i uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

18.02.2021. Maskirana kreativna radionica

Danas smo bili kreativni pod maskama. Radili smo u tehnici dekupaž, ali i puno crtali. I naravno, sve smo to odradili uz obilje smijeha i veselja, kao i uvijek.

17.02.2021. Druženje s prijateljima iz udruge Srce u Wenzelovoj

Danas smo ugostili naše drage prijatelje iz udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Prepustili smo im naš prostor, odnosno kako piše na crtežu jedne korisnice, naš dom. Drago nam je da ste bili s nama, tu ste uvijek dobrodošli!

17.02.2021. Proslava rođendana Antonio i Deni

Jučer smo u DIP-u imali pravu malu maškaranu feštu. Uz puno veselja, smijeha, čestitki i prijateljstva proslavili smo rođendane naših Denija i Antonija. Dečki, nadamo se da ste uživali i da ste se lijepo proveli. Mi sigurno jesmo.A kako smo tek uživali i pizzi i torti…mljac! Veliko hvala našem Mirko Jovičić na odličnim fotkama. Davore, čekamo i tvoje fotke, pa slobodno ubaci koju u komentar.

16.02.2021. Kreativna radionica i Pričaonica

Danas smo kao i jučer dan započeli kreativno, pa je i današnja grupa izrađivala rođendanske čestitke, igrala društvene društvene igre i sudjelovala u Pričaonici na kojoj smo raspravljali o ljutnji, na kojoj smo puno razgovarali, radili vježbe disanja, podijelili mnogo i naučili mnogo.  Bravo DIPOVCI!

15.02.2021. Kreativna radionica i Pričaonica

Prvi dan još jednog radnog tjedan je iza nas. DIP-ovci su danas krenuli kreativno i to izradom rođendanskih čestitki za naše slavljenike Antonija i Denija. Nakon prvog dijela radionice i uspješno odrađenog posla, uslijedilo je malo odmora i zaigrale su se društvene igre. U drugom dijelu naši psiholozi Karmen i Bernard održali su Pričaonicu na kojoj smo ovaj put razgovarali o ljutnji, vlastitim reakcijama potaknutim ljutnjom, učili vježbe disanja i podijelili neka svoja iskustva vezana uz osjećaj ljutnje.  Sve u svemu bio je ovo jedan vrlo kreativan, edukativan i zanimljiv ponedjeljak.

12.02.2021. Online aktivnost + ZOOM čajanka

Danas smo se družili na DIP-ovoj ZOOM čajanci nakon čega je uslijedio i jedan izazov. Naši DIP-ovci su trebali malo pogledati po svom stanu, pronaći predmete zelene i plave boje i objaviti fotografije ovdje u grupi. Bravo svi! Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

11.02.2021. Kreativna radionica + Pričaonica

Danas je i druga grupa DIP-ovaca sudjelovala u Pričaonici s našim psiholozima Karmen i Bernardom na kojoj smo raspravljali i učili o emocijama. U drugom dijelu smo se pozabavili osjećajem sreće tako da smo si međusobno pisali pisma podrške. Bravo svi, bili ste super!

10.02.2021. Kreativna radionica + Pričaonica

Iza nas je jedan jako produktivan i zanimljiv dan. DIP-ovci su danas krenuli kreativno, crtanjem i pisanjem pisama za nadolazeće Valentinovo, a završili Pričaonicom s našim psiholozima Karmen i Bernardom, na kojoj smo razgovarali o emocijama. Bilo je jako edukativno, zanimljivo i naravno prepuno raznih osjećaja. Bravo DIP-ovci! Sada jedva čekamo sljedeću Pričaonicu i sudjelovanje druge grupe.

09.02.2021. Kreativna radionica

DIP-ovci su i danas bili jako vrijedni i kreativni, pa je i ova grupa završila svoju “Zimu na platnu”. Osim slikanja, pripremali smo se i za nadolazeće Valentinovo. Sve u svemu, jedan jako produktivan i zanimljiv utorak. Bravo svi!

08.02.2021. Kreativna radionica

Za DIP-ovce je tjedan započeo i kreativno i radno. Svi su bili jako vrijedni, pa je tako ova grupa dovršila svoje slike “Zima na platnu”. Također, lagano smo se počeli pripremati za Valentinovo, pa smo crtali i bojali. Kako smo jako brzi i vrijedni, nakon svega ostalo nam je još i vremena za peglanje. Bravo ekipa!

08.02.2021. Radionica mobilnog tima psihologa u udruzi Srce

Tema današnje radionice je briga.

05.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

S današnjim danom završen je tjedan inkluzivnog volontiranja u DIP-u. Radnu akciju bojenja i sređivanja stolica priveli smo kraju i još nam je ostalo malo vremena i za crtanje. DIP-ovci su stvarno bili izuzetno vrijedni i napravili smo veliki posao. Bravo svi! A sada uživajte u vikendu i zasluženom odmoru i vidimo se sljedeći tjedan s novim i zanimljivim aktivnostima.

04.02.2021. Online aktivnost - DIPova ZOOM čajanka

Četvrtak je bio rezerviran za još jednu DIP-ovu ZOOM čajanku. Teme su bile maškare, rođendani, Valentinovo i pranje kose.

03.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

Danas je treći dan inkluzivnog volontiranja u DIP-u i danas se odvijala prava radna akcija. Bojali smo stolice, slagali police, ali ipak našli i malo vremena za crtanje. Bravo svi! Hvala našoj volonterki Sunčici Grđa i vrijednim misionarima/volonterima Beth Witten Lamb i ostalima na pomoći.

02.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

U DIP-u se nastavlja tjedan inkluzivnog volontiranja i to kroz aktivnosti pripreme i restauriranja stolica i slaganja polica. Danas su DIP-ovci bili ponovno jaaako vrijedni i za svaku pohvalu. Također, veliko hvala volonterima Beth Witten Lamb i Charlesu Lambu na pomoći. Sutra nastavljamo s akcijom i krećemo s bojanjem stolica. Vidimo se u Wenzelovoj 2 u 9:00.

01.02.2021. Radionica mobilnog ima psihologa u udruzi Srce

U tijeku je radionica koju drže naši prijatelji iz DIP Rijeka, psiholozi Karmen i Bernard na temu prijateljstva.  Vidite kako su prijatelji povezani, a i međusobno si dijele komplimente.

01.02.2021. Tjedan inkluzivnog volontiranja

Danas smo u DIP-u započeli tjedan inkluzivnog volontiranja u kojem će naši DIP-ovci zasukati rukave i u kojem ćemo zajedničkim snagama obnoviti stare stvari i uljepšati naš prostor. Iako je ponedjeljak i svi su još malo pod dojmom vikenda i odmora, naši DIP-ovci su ipak bili posebno vrijedni, pa smo tako pripremali prostor za sutrašnju akciju bojenja stolica, crtali po ideji našeg Borne , igrali društvene igre, pa čak i peglali. Bravo svi, bili ste izvrsni! Sutra nastavljamo radno, vrijedno i uz puno smijeha.

29.01.2021. Online aktivnost - 5 okruglih predmeta

Iza nas je još jedna online aktivnost, odnosno još jedan online izazov. Današnji je zadatak bio pretražiti ladice i ormare, pogledati po policama i pronaći 5 predmeta kružnog oblika. U ponedjeljak smo ponovno u Wenzelovoj 2, a dotad uživajte u vikendu i lijepo se odmorite.

28.01.2021. Online aktivnost - ZOOM čajanka

Danas smo se družili na još jednoj ZOOM čajanci. Lijepo smo se napričali, podijelili kako smo danas proveli dan i još se jednom prisjetili videa vezanog za pravila ponašanja u vrijeme korona virusa koji su snimile naše drage volonterke iz Španjolske, Laura i Lucia. Ispod je link na video za sve one koji ga još nisu pogledali, ali i za one koji se žele podsjetiti na što sve trebamo pripaziti kako bi zaštitili sebe i druge.

https://www.youtube.com/watch?v=lfchbns1AVU

Sutra smo online, ovdje u grupi. Uživajte!

27.01.2021. Kreativna radionica šivanja

DIPovci danas šivaju, a Vi?

26.01.2021. Kreativna radionica crtanja

DIP-ovci su i danas bili jako kreativni. Crtali smo, bojali i slikali nastavak naše serije slika “Zima na platnu”. Iako je grupa bila jako vrijedna, ipak nam je nedostajalo još malo vremena, stoga nastavljamo sljedeći tjedan. Bravo svi, bili ste super! Nama je utorak bio jako šaren i veseo, nadamo se da je i vama.

25.01.2021. Kreativna radionica crtanja

Tjedan je za DIP-ovce započeo jako kreativno. Crtali smo zatvorenih očiju, bojali i krenuli sa slikanjem serije slika u tehnici akril na platnu, pod nazivom “Zima na platnu”. Bravo svi, bili ste izvrsni! Sutra nastavljamo u kreativnom tonu i jako se veselimo umjetničkim kreacijama druge grupe.

22.01.2021. Kreativna radionica crtanja

Obzirom da smo proteklih dana bili jako kreativni, odlučili smo na taj način i završiti ovaj tjedan. Puno smo crtali, bojali i družili se. Vježbali smo strpljenje, finu motoriku, ali i pamćenje i zapažanje igrajući igru Memory. Uživajte u vikendu i lijepo se odmorite. Sljedeći tjedan nas očekuje puno novih i zanimljivih zadataka.

21.01.2021. Online aktivnost - ZOOM čajanka o pomaganju

Danas smo se lijepo podružili i napričali na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Između ostalog razgovarali smo i o važnosti pomaganja.  Pomažite jedni drugima, čuvajte se i volite. Danas smo se družili online, a sutra smo ponovno kreativni u Wenzelovoj 2.

20.01.2021. Kreativna radionica crtanja

U DIP-u je danas ponovno bilo jako veselo i kreativno. Puno smo crtali, i to zatvorenih očiju, bojali, pričali, učili, družili se, radili na jačanju fine motorike i kroz naše crteže dodali boje ovom kišnom danu. Bravo svi, bili ste odlični! Sutra se družimo na DIP-ovoj čajanci na ZOOM-u, a prekosutra se opet vidimo u Wenzelovoj 2.

19.01.2021. Kreativna radionica crtanja

Danas smo u DIP-u nastavili naše kreativno druženje. Crtali smo zatvorenih očiju, stvarali razne oblike, bojali i na taj način vježbali finu motoriku. Bravo dečki, bili ste za 10. Sutra smo ponovno zajedno. Vidimo se u 9:00 u Wenzelovoj 2.

18.01.2021. Kreativna radionica crtanja

DIP-ovci su tjedan započeli kreativno. Crtali smo zatvorenih očiju, bojali, pričali, prisjećali se blagdana, bili jako glasni i šareni, kao i uvijek. Sutra nastavljamo u istom tonu. Kreativno i veselo.

15.01.2021. Online aktivnost - 5 žutih i 5 crvenih predmeta

Danas smo se družili online i imali jedan zanimljiv zadatak. Svatko je trebao pronaći 5 crvenih i 5 žutih stvari i slike objaviti u grupi. Bravo ekipa, bili ste super. Bit će još ovakvih zadataka. Uživajte u vikendu i vidimo se sljedeći tjedan.

14.01.2021. DIPova ZOOM čajanka

Danas smo baš lijepo napričali i podružili na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Sutra smo ponovno online, od 11 do 13 sati.

13.01.2021. Online aktivnost - tjelovježba s Ivicom i selfie

Srijeda je bila rezervirana za tjelovježbu uz našeg volontera Ivicu. Sada kada smo malo više kod kuće potrebno je razgibati mišiće, ali i uslikati jedan sportski selfie. Svi koji nisu vježbali u srijedu, mogu kad god požele, samo moraju kliknuti na link.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaoJR0nB5jQ…

12.01.2021. Online aktivnost - ZOOM čajanka - sjećanje na Božić i poklone

U utorak, 12.1. družili smo se online i pričali smo o praznicima, božićnim poklonima i finim kolačima

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.