Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim! od srpnja 2021.

24.09.2021. Dipova Zoom čajanka

Na današnjoj ZOOM čajanci bilo je jako zanimljivo! Pričali smo o proteklom tjednu, aktivnostima kojima ćemo ispuniti vikend, ali i o prijedlozima za neke nove aktivnosti i radionice u našoj Udruzi.

23.09.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Prvi dan jeseni proveli smo na Bazenima Kantrida, gdje smo odbili oprostiti se od ljeta . Zato smo vrijeme proveli tako što smo plivali i igrali improvizirani vaterpolo . Bilo je veselo!

22.09.2021. Radionica „Kada nešto započnemo - to i dovršimo“

Danas smo bili jaaako vrijedni, a motivacija nam je bila “Kada nešto započnemo – to i dovršimo!” pa smo druženje posvetili dovršavanju aktivnosti koje smo započeli, ali nismo priveli kraju. Tako smo spakirali knjige Izložbe autorskog stripa i ilustracija te ih pripremili za slanje, dovršili smo naše Hilde , pričvrstili špagicama naše Vande da budemo sigurni da lavanda ostane na mjestu , izrezali kvadratiće od hamera do kraja da budu spremni za daljnje aktivnosti, i za kraj – zalijepili smo deklaracije na naše slike Ljeto na platnu te su sada spremne za Zeleni Kastav!

21.09.2021. Radno-okupacijske aktivnosti i tjelovježba s Martom i Silviom

Današnji dan u DIP-u ukratko bismo mogli opisati Moniinom izjavom: “Danas je opušteno”. Jutro smo započeli ispijanjem domaćeg čaja od mente iz našeg eko-vrta s Viškova, nakon čega smo bili spremni za lagano istezanje uz vodstvo naše Marte. Potom smo se bacili u akciju, i druženje nastavili uz prosijavanje lavande od koje smo kasnije izradili glavice za naše Hilde. Sve u svemu, bili smo vrijedni!

20.09.2021. Posjet udruzi Srce

Danas smo bili u posjeti Udruzi Srce, gdje smo dan započeli jutarnjom tjelovježbom uz pomoć fizioterapeuta Gorana. Nakon što smo se razbudili i razgibali, puni energije krenuli smo na izradu leptira pomoću mozaika od starih CD-a. U svemu tome, pridružila nam se nova članica DIP-a, Klara, koja se brzo uklopila u radni tim i sklopila nova prijateljstva. Veselimo se daljnjim zajedničkim druženjima Dobrodošla Klara!

18.09.2021. Obilježavanje Tjedna mobilnosti i međunarodnog dana oralnog zdravlja

Danas, 18.9.2021. nam je domaćin bio naš partner na programu DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim! – Nastavni Zavod Za Javno Zdravstvo Primorsko goranske županije. Obilježili smo Tjedan mobilnosti i Međunarodni dan oralnog zdravlja tako što smo pokazali kako je zdravo kretati se i kako se brinuti o našim zubima. U parku Mlaka smo hodali s našim nordijskim štapovima, a ujedno smo se podsjetili kako je važno oralno zdravlje. Gosti, doktori stomatolozi su nam pokazali kako se pravilno peru zubi i što je važno jesti i kada. Tražili smo i skrivene predmete, pa je bilo jako zabavno. Hvala svima, a posebno dipovcima, ponosni smo na vas. @Nevenka Nena Vlah,@Poliklinika Delić; Helena Glibotić Kresina

17.09.2021. Dipova ZOOM čajanka

Još jedna ZOOM čajanka prošla je veselo! Podsjetili smo se pravila u DIP-u, pričali o prijateljima i volonterima koje dugo nismo vidjeli. Pridružio nam se i Borna!

16.09.2021. Radna akcija u DIP-u

Radna akcija je prošla uspješno sredili smo lavandu, objesili plakate s izložbi, izrezali dio materijala za buduće radionice, reciklirati. Uz sve to uspjeli smo i ubaciti i marendu i druženje s volonterkama Silviom i Aleksandrom. Hvala misionarima McKayu i Neilu na pomoći danas.

14.09.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

Dipovci su danas uživali na rekreativnom plivanju.

13.09.2021. Sudjelovali na 82. Zelenom Kastvu

U ponedjeljak 13.9. popodne smo posjetili Zeleni Kastav s našim vrećicama lavande i slikama na platnu koju su s puno ljubavi naslikali naši dipovci. Dođite i vi pa nam dajte podršku za naš razvoj: sanacija sanitarnih čvorova je korak ka sigurnosti za naše dipovce!

10.09.2021. Online aktivnost - Dipova ZOOM čajanka

Danas smo održali jednu od naših mnogih zoom čajanki.

09.09.2021. Informatika

Nastavak informatičke radionice s drugom grupom, ovaj put nam se pridružila i volonterka Sandra, a osmjesi govore sve!

08.09.2021. Informatika

Danas smo se bavili informatikom – učili smo osnovne dijelove hardware-a i software-a

06. i 07.09.2021. Radionica izrade vrećica od lavande

Dipovci su bili jako vrijedni! Jučer i danas bavili smo se našim hobotnicama Hildama, najprije smo pripremali osušenu lavandu, a nakon toga i šarenu tkaninu.

29.07.2021. Posjet udruzi Srce

Malo mozgalica , malo druženja uz marendu, pa još malo uz lubenicu, i na kraju malo kreative uz Emi iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Izradili smo svaki svoj svjetionik!

28.07.2021. Radna akcija u DIPu

Dipovci su bili jako vrijedni! Najprije smo očistili prostorije za radno-okupacijske aktivnosti, nakon toga smo pripremili i lavandu za sušenje i popričali o planovima za ljetni odmor!

27.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

I danas su se dipovci rekreirali na bazenima Kantrida.

26.07.2021. Kreativna radionica

Uspješno smo napravili i posljednje sandučiće za poruke i pisma. Sada svi Dipovci mogu primati internu poštu!

23.07.2021. ZOOM čajanka

Iako nas je bilo malo na ZOOM čajanki, bilo smo jako vrijedni – napravili smo puno planova za rujan, a najbitniji je dogovor pao vezan za izlet. Glavni nam je cilj da posjetimo neki od prekrasnih slapova u Hrvatskoj Znate li gdje su ovi slapovi?

22.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

I danas su se dipovci rekreirali na bazenima Kantrida.

21.07.2021. Jutarnje opuštanje s Eugeniom

Dan smo započeli vrlo aktivno – vježbanjem s našom Eugeniom, a podsjetili smo se kako treba ispravno disati za vrijeme vježbanja. Hvala volonterkama Eugeniji i Angelini, dođite nam opet – Dipovci se jako vole družiti s volonterima!

20.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Danas su se dipovci rekreirali na bazenima Kantrida.

19.07.2021. Radno okupacijska aktivnost šivanja + radna akcija + mini pričaonica

Jučer smo imali rekordan ulov hobotnica Hildi u našoj maloj dipovoj radionici šivanja! Nakon toga bacili smo se na čišćenje, a dan smo završili mini pričaonicom!

16.07.2021. Online aktivnost i ZOOM čajanka

Još jedan radni tjedan je polako iza nas, a mi smo ga završili ZOOM čajankom, razgovorom i crtežima kojima smo prikazali što nam se najviše svidjelo u udruzi u proteklih godinu dana i koja nam je aktivnost ostala u najboljem sjećanju.

15.07.2021. Druženje u Galeriji SKC

U četvrtak 15.7.2021. bili smo na druženju u Galeriji SKC gdje je bila izložena naša izložba Distancirano socijalni.

Ako niste uspjeli pogledati izložbu u galeriji, ne brinite – možete ju pogledati u virtualnom obliku na našoj web stranici https://dip.hr/galerija-portreta/

, a na sljedećem linku možete pročitati epizode iz života mladih s teškoćama – sve o pravima, mogućnostima i preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju https://dip.hr/galerija-epizoda/.

Na druženju smo pričali o planovima za ljeto, dojmovima s izložbe, uspomenama protekle godine u DIP-u, a kraju smo uspjeli zaigrati i Twister. Podijelili smo potvrde o volontiranju našim volonterima i dipovcima. Jeste li znali da i naši dipovci volontiraju? Inkluzivno volontiranje je oblik volontiranja u kojem osobe s teškoćama u ulozi volontera rade ili pomažu i time doprinose zajednici u kojoj žive. Hvala svima našim volonterima, nadamo se da ćete i dalje biti s nama!

14.07.2021. Proslava rođendana

I došao je i taj dan za dvije rođendanske proslave naših dipovaca Kristijana i Mije. Portreti od svakog dipovaca i odlična sladoled torta i pizze. Još jednom Sve njabolje Kikiju i Miji od srca.

13.07.2021. Rekreativno plivanje na bazenima Kantrida

I danas su se dipovci rekreirali na bazenima Kantrida.

09.07.2021. ZOOM čajanka

Radni tjedan smo završili druženjem i razgovorom na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon razgovora krenuli smo na sljedeću aktivnost, a ovaj put nam je tema bila ljetovanje. More, sunce, plaža, lijepa mjesta i ljetni odmor s dragim nam ljudima. U komentare smo podijelili neke svoje najdraže fotke s ljetovanja i komentirali koje je bilo najljepše mjesto na kojem smo dosad bili, ali i gdje bi sve voljeli ići.

08.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Dipovci su danas uživali na plivanju na bazenima Kantrida. Hvala našem volonteru/treneru Vinko Šešelja na vođenju aktivnosti.

07.07.2021. Radno okupacijska aktivnost Ljeto na platnu

Danas je i drugi dio naše vrijedne ekipe naslikao “Ljeto na platnu” i sada možemo reći da imamo pravu malu kolekciju slika kojima smo obilježili sva godišnja doba. Svi su bili jako vrijedni i kreativni i svojim nas radovima odveli na neka druga mjesta, na sunčane plaže uz toplo plavo more i na odmor ispod palmi. Bravo ekipa, slike su odlične! U drugom dijelu druženja pripremali smo naše hobotnice Hilde i vrećice Vande za sajam Zeleni Kastav.

06.07.2021. Posjet našoj izložbi Distancirano socijalni u Galeriji SKC

Danas, 6.7.2021. u 12 smo otvorili našu izložbu fotografija naših članova. Dio je to kampanje za zagoravanje njihovih prava, a posebno onih koji se odnose na pravo na uključenost u zajednicu i rad. Hvala svima koji su nam dali podršku i koji će nam i dalje davati podršku. jer mi smo tu svaki dan. Hvala @gosp. zamjenik gradonačelnika gosp. dr. Palčevski, hvala Primorsko-goranska županija o i gospođi Marač, pročelnici UO za socijalnu politiku i mlade; hvala @Ured pravobraniteljice za OSI, gđi @Tea Rubeša; Hvala Marija Ivanis, hvala Lions klub Rijeka – Korzo, hvala našoj Irena Kukurin Baric i Zeleni Kastav, hvala svim medijima koji su došli dati nam podršku. HRT – Radio Rijeka, HRT centar Rijeka i drugi.

05.07.2021. Radno okupacijska aktivnost Ljeto na platnu

Iako smo već neko vrijeme u ljetu i ljetnom raspoloženju, danas smo odlučili oslikati naša platna motivima ovog mnogima najdražeg godišnjeg doba. U maloj DIP-ovoj radionici nastalo je tako i “Ljeto na platnu” kojim smo završili našu seriju slika godišnjih doba. Danas je jedna grupa naših DIP-ovaca pokazala svoja slikarska umijeća, a u srijedu nastavljamo s ostatkom ekipe. Jedva čekamo!

02.07.2021. ZOOM čajanka + online aktivnost

Radni tjedan smo završili druženjem na još jednoj DIP-ovoj ZOOM čajanci. Nakon ZOOM-a uslijedila je još jedna zanimljiva aktivnost. Ovaj put smo trebali pronaći i fotkati dva predmeta koja nam jako puno znače, fotku objaviti u komentarima i napisati od koga smo te predmete dobili.

Hvala svima koji su podijelili fotografije svojih najdražih predmeta i lijepe priče koje idu uz njih.

01.07.2021. Plivanje na bazenima Kantrida

Dečki su danas uživali na plivanju na bazenima Kantrida. Hvala našem volonteru/treneru Vinko Šešelja na vođenju aktivnosti.

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.