Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim! 6. – 12.2020.

30.12.2020. Online aktivnost - ZOOM čajanka

Ekipica, baš mi je drago da smo se družili danas na još jednoj DIPovoj ZOOM čajanki.

22.12.2020. Online aktivnost - Kako se zaštititi od koronavirusa?

Danas, 22.12. smo ponovili pravila kojih se trebamo pridržavati da se zaštitimo od koronavirusa.

17.12.2020. Online aktivnost - tradicija Božića

Dragi moji DIP-ovci, danas smo na online radionici ponovili neke osnovne stvari vezane za Božić. međusobno smo podijelili koje su to tradicije za Božić koje naše obitelji njeguju.

Nadam se da ste uz pomoć kviza, kojeg smo Aleksandra Ristić i ja pripremile, nešto novo naučili!

Uživajte u ostatku tjedna i lijepo se pripremite za Božić. Ukrasite svoj dom, ispecite koji kolač, iznenadite nekog poklonom. Čuvajte se i ostanite mi zdravi!

Poruka za muški dio ekipe u DIP-u: sljedeći put se uključite s nama u ZOOM! Ne grizemo!

16.12.2020. Online aktivnost - zdrave navike i briga o zdravlju

Danas nam je online druženje proteklo u znaku zdravlja, zdravih navika i brige za zdravlje.  Sve smo započeli tjelovježbom nakon koje smo rješavali kviz kroz koji smo saznali što sve možemo napraviti kako bi ojačali svoj imunitet i bili otporniji na viruse i bakterije.  Druženje smo završili razgovorom na ZOOM-u gdje smo porazgovarali o današnjoj aktivnosti i još jednom ponovili koliko je važno čuvati zdravlje.  Sutra smo ponovno online, pa nam se pridružite.

Također, šaljem link za kviz ukoliko još netko želi riješiti.

https://forms.gle/uXjnH6dj3FNUFjLH7

15.12.2020. Online aktivnost - druženje u DIPu u 2020. godini

Iza nas je još jedna online aktivnost. Tema današnjeg druženja bila je 2020. godina u DIP-u. Rješavajući kviz prisjetili smo se tako što smo sve radili, što smo naučili i gdje smo bili. Podijelili smo svoje najljepše uspomene i porazgovarali o trenucima koji su nam ostali u lijepom sjećanju i na kraju prikazali te trenutke crtežima. Sutra smo ponovno online, pridružite nam se.

14.12.2020. Kreativna radionica - dekupaž i crtanje

Još smo jedan tjedan započeli kreativno, pa smo tako od praznih staklenih teglica, u tehnici dekupaž izrađivali svijećnjake za božićni stol. Također, drugi dio radionice bio je rezerviran za crtanje, odnosno bojanje. Bojali smo šablone sa raznim motivima i na taj način vježbali motoriku. Nakon nekoliko ovakvih vježbi vide se znatni pomaci nabolje. Bravo svi!

11.12.2020. Online aktivnost - Zdravi tjedan u DIPu

Dragi moji evo danas smo online radionicom zaključili naš zdravi tjedan. Naučili smo ponešto o zdravoj prehrani, kako je važno piti vodu te jesti dovoljno voća i povrća. Isto tako iznimno je važna tjelesna aktivnost. Nadam se da ćete tjelovježbu uvesti u svoju svakodnevnicu i odvojiti 15 minuta svog dana da razgibajte svoje tijelo.

Ekipu koja danas nije mogla sudjelovati u online radionici pozivam da riješe kviz i odrade ovu malu tjelovježbu! Sretno i uživajte u vikendu!

9.12.2020. Tjelovježba i kreativna radionica crtanja

Danas smo bili jako aktivni. Prvi dio radionice bio je rezerviran za tjelovježbu pod vodstvom naše volonterke Dine, dok je drugi dio prošao u crtanju, odnosno bojenju , te smo tako danas osim mišića vježbali i motoriku. DIP-ovci, svi ste bili izvrsni, bravo!

8.12.2020. Tjelovježba i kreativna radionica izrade mirisnih vrećica

Dan smo započeli s tjelovježbom pod vodstvom naše volonterke Dine,a zatim smo pripremali naše mirisne vrećice. Bilo je jako lijepo i zabavno! DIPovci bili ste jako vrijedni!

7.12.2020. Kulinarska radionica Božićnih keksića

Još smo jedan tjedan započeli radno. Danas smo bili super vrijedni, ponedjeljku, kiši i hladnoći unatoč. Mijesili smo tako i pekli božićne keksiće, crtali božićne čestitke i ukrašavali božićno drvce. Također, počastili smo se limun šnitama koje je napravila baka našeg Borne. Sve u svemu, jedan baš dobar početak tjedna. A kakav je vama ponedjeljak?

3.12.2020. Kreativna radionica izrade čizmica

Današnja aktivnost prošla je u “božićnom tonu”, baš kao i prethodna. Nastavili smo s izradom naših čizmica za Sv. Nikolu, okitili bor, razgovarali o novogodišnjim željama i odlukama, slušali božićne pjesme i lijepo se družili.
Sljedeći tjedan smo ponovno jako aktivni i “božićni”. Pridružite nam se, bit će zanimljivo. 🙂

2.12.2020. Kreativna radionica izrade čizmica

Danas smo bili jako vrijedni i “punom parom” smo krenuli s pripremama za nadolazeće blagdane. Izrađivali smo čizmice za Sv. Nikolu, kitili bor, slušali božićne pjesme i razgovarali o novogodišnjim odlukama. Također, upoznali smo i novu volonterku Miju i zaželjeli joj toplu dobrodošlicu u našu DIP obitelj. Sutra smo ponovno “božićni” i ne sumnjamo da ćemo biti i jednako vrijedni i veseli kao i danas.

1.12.2020. Kreativna radionica - izrada čestitki

Početak prosinca prošao nam je u crtanju božićnih čestitki. Mi se u DIP-u lagano pripremamo za nadolazeće blagdane i jako se veselimo nastavku tjedna.

30.11.2020. Online aktivnost - o mjesecu prosincu

Tjedan smo započeli online. Razgovarali smo o prosincu – kako najčešće provodimo vrijeme, što nas najviše veseli i kako bismo voljeli provesti prosinac ove godine. Pritom smo poslušali neke od naših najljepših božićnih pjesama.
Druga je aktivnost bila crtanje – crtali smo ono što volimo u prosincu i što nam je posebno drago u to doba godine.

26.11.2020. Kreativna radionica - izrada vrećica s lavandom

Pripremamo punoooo hobotnica i vrećice lavande. Nela Bralić fališ naaam!!!

25.11.2020. Mobilni tim za psihosocijalnu podršku - Pričaonica #3

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku je opet u akciji. Pričaonica #3 na temu tuge i lokalizacije emocija u tijelu kod naših prijatelja u Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka
Bilo je sjajno! Vidimo se opet u ponedjeljak!

25.11.2020. Kreativna radionica - izrada vrećica s lavandom

Dipovci ne odmaraju ni u popodnevnim satima . Napravili smo još 2, 3 kg naših ‘mrkača’! Zahvaljujemo na donaciji materijala.

24.11.2020. Kreativna radionica – izrada hobotnica i vrećica punjenih lavandom

Opasno smo se bacili na posao danas! Pripremamo jedno veliko iznenađenje ubrzo tako da moramo pripremiti puno hobotnica i vrećica!

23.11.2020. Online aktivnost - važnost ponovnog korištenja starih stvari

Danas, 23.11.2020. tjedan smo započeli online. Nastavili smo temom koju smo načeli u petak. Naime, u petak smo rješavali kviz i razgovarali o važnosti recikliranja, a danas smo nastavili raspravljajući o važnosti ponovnog korištenja starih stvari u nove svrhe (REUSE). Pogledali smo dva videa kroz koje smo mogli naučiti kako stvari koje smo možda htjeli baciti možemo prenamijeniti u nešto sasvim novo. Nakon videa rješavali smo kviz kroz koji smo uvidjeli kako je REUSE u DIP-u prisutan već dugo vremena kroz mnoge radionice. Današnju aktivnost završili smo razgovorom na ZOOM-u.Riješite i vi naš kviz i podijelite s nama rezultate i što ste novo naučili vezano za pojam REUSE.

https://forms.gle/oZazu4Dx7FTvjAM36

Link za video (kada ne recikliramo, plastične boce možemo jako kreativno iskoristiti):

https://www.youtube.com/watch?v=xEAOvFG1AmM

 

20.11.2020. Online aktivnost - recikliranje

Danas smo ponovili znanje o recikliranju i zašto je važno reciklirati. Pogledali smo 2 videa simboličkog prikaza recikliranja u Peppinom svijetu, a u drugom kako to izgleda u Hrvatskoj.

Zatim smo riješili prvi kviz i odigrali igricu (ili bar probali) https://www.ekoforija.hr/ .
Nadamo se da recikliranje u DIPu više neće biti problem

19.11.2020. Online aktivnost - razmjena crteža s asocijacijama na DIP i rasprava

Danas smo imali zadatak da nacrtamo prvu asocijaciju o DiP-u. Crteži su bili raznoliki, od našeg vrta na Kastvu, loga Udruge pa do crteža volontera. Potom smo se našli na Zoom-u i malo razgovarali o crtežima te zašto nas baš oni vežu uz Udrugu DiP. Potom smo diskutirali o aktivnostima koje najviše volimo u Udruzi i došli do zajedničkog zaključka kako najviše volimo kuhanje, a osobito pitu od jabuka po receptu Aleksandre Ristić.

Zaključili smo kako svakoga veže neka pozitivna misao uz DiP te da uvijek s veseljem prisustvujemo aktivnostima.

Sve u svemu, bilo je zanimljivo pričati o DiP-u iz različitih perspektiva!

17.11.2020. Radionica kuhanja

Danas stavili smo svoje pregače, oprali ruke i pripremali naaajukusniju pitu od jabuka – i to domaćih! Ribali smo jabuke, mijesili i valjali tijesto, a kasnije, naravno, i fino se najeli. Cijeli DIP je mirisao na pitu!

U pauzi od kuhanja, malo smo se odmarali, crtali i upoznali naše nove volonterke – DOBRODOŠLE!

Bravo ekipa! Mislim da smo spremni otvoriti svoju malu školu kuhanja. Šta kažete?

16.11.2020. Izrada hobotnica od lavande

Danas smo pripremali smo sve potrebno za izradu Hildi, naših hobotnica od lavande. Rad smo začinili s puno smijeha, a pridružio nam se i naš Borna Dip Čelap koji trenutno nije u Rijeci. Uz sva čuda tehnologije i Borna je jučer bio s nama na radionici.

13.11.2020. Online aktivnost - kviz o zanimanjima i zoom

Danas smo govorili o raaaznim zanimanjima kojima se bave ljudi iz naše okoline, ali i mi sami. Riješili smo zabavan kviz, a potom smo se našli na Zoom-u i razgovarali o tome kako nam je bilo rješavati kviz i koji opis zanimanja nam se najviše svidio. Frizerka je pobijedila i sad svi znamo daa: kod nje svrati da ti kosu malo skrati!
Pogledali smo i kratak video o zanimanjima i komentirali koja su nam poznata i kojima bi se mi htjeli baviti. Sve u svemu, bilo je zabavno, poučno i dinamično!
Vidimo se drugi tjedan!

12.11.2020. Radionica lavande i priprema za šivanje vrećica

Danas smo na radionici čistili lavandu i pripremali sve što nam je potrebno za šivanje vrećica i izradu naših hobotnica. Hvala volonterkama koje su nam se pridružile i vrijedno radile s našim DIP-ovcima. Bravo svi! Sutra smo online od 11:00 do 13:00 sati, ovdje u grupi. Vidimo se sljedeći tjedan. Uživajte!

11.11.2020. Vrtna radionica na Viškovu

Danas, 11.11.2020. održali smo radionicu u našem vrtu na Viškovu. ☘️🌳🌷Grabljali smo, čistili, kosili, rezali, sadili i uživali. ☀️😊🤩Bili smo jako vrijedni i zbog toga sada naš vrt izgleda puno ljepše. Bravo svi! Vidimo se sutra u DIP-u na radionici, pa nastavljamo vrijedno dalje.💪💪😎
Također, hvala mami Đurđici, Beth Witten Lamb i Charles Lamb na pomoći. Thank you!

10.11.2020. Kreativna radionica filcanja vune

Danas, 10.11.2020. u posjet su nam došle naše socijalne pedagoginje Petra i Barbara i održale radionicu na kojoj smo izrađivali cvijeće od creske vune tehnikom mokrog filcanja.🌺🌷 Bravo svi, bili ste odlični!

09.11.2020. Prodajna izložba na Zelenom Kastvu

Hvala građanima koji su u ponedjeljak 9.11. na eko sajmu

Zeleni Kastav

donirali novac za ostvarenje našeg velikog cilja! Hvala

Irena Kukurin Baric

na pruženoj podršci i prilici da izložimo našu jesensku kolekciju slika na platnu 🙂

Radimo s mladima s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju i cilj nam povećati kvalitetu rada s korisnicima u vidu pokretanja poludnevnog boravka. Prikupljamo donacije za renovaciju prostora udruge – izgradnju novih sanitarnih čvorova (muški, ženski, za personal, tuš) kako bi zadovoljili uvjete propisane Pravilnikom o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga za dobivanje licence pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. S obzirom na visoke troškove renovacije (cca 80 000 kn) potrebne su nam Vaše donacije. Svaka donacija nas približava cilju! Hvala, Vaši Dipovci 🙂

09.11.2020. Šetnja gradom i radionica crtanja

Za početak još jednog tjedna bila je planirana kulinarska radionica, no kako to ponekad bude, stvari su se malo promijenile, pa smo današnji dan umjesto kuhanjem započeli šetnjom i uživanjem na suncu. ☀️🤩Ostatak radionice posvetili smo crtanju onoga što smo vidjeli tijekom šetnje Molo longom. Eto, mi smo danas baš uživali.

06.11.2020. Online radionica - portreti

Autoportret predstavlja PRIKAZ SAMOG SEBE. Vaš je zadatak da na jednom listu papira nacrtate sebe. To može biti samo vaša glava i lice, a možete nacrtati cijeloga sebe – od glave do pete. Na ovim slikama možete vidjeti neke portrete koji vam mogu pomoći u crtanju svog crteža. Crtež slobodno obojajte raznim bojama!

Kada napravite crtež, pored njega napišite nekoliko lijepih riječi o sebi. Što je to što najviše volite kod sebe? Možete napisati da mislite da ste vrijedni, zabavni, dobri, pristojni ili što god mislite da se odnosi na vas.
Nakon toga u 12:00 imamo Zoom pa ćemo popričati o tome što ste nacrtali i napisali o sebi.
Vidimo se! 🙂
Danas smo crtali autoportrete! Svatko je imao zadatak nacrtati svog lika na jednom listu papira, ali osim toga, trebao je pored crteža napisati neku svoju dobru osobinu, odnosno, ono što najviše voli kod sebe. Nakon toga, svoje crteže smo komentirali putem Zoom-a te smo ujedno jedni drugima uputili lijepe riječi i rekli što se nama sviđa kod svakoga od nas. Atmosfera je bila pozitivna, vesela i ugodna – taman za početak vikenda!
Zaključili smo da svatko ima puuuno lijepih osobina i trebali bi sebi, ali i jedni drugima, češće upućivati ljepše riječi i ukazati im koliko su posebni!

04.11. i 05.11.2020. Kreativna radionica

Posljednja dva dana u DIP-u bila su rezervirana za filmove i crtanje. 🎬🎨Gledali smo tako Pipi dugu čarapu, nakon čega smo raspravili o filmu i crtali ono što nam je ostalo najviše u sjećanju. Bit će još ovakvih filmskih dana i baš im se veselimo. 😊

03.11.2020. Online aktivnost - kviz

U utorak, 3.11. imali smo online aktivnost. Pogledali smo video o neobičnim prijateljstvima različitih životinja, a zatim smo i riješili kviz o karakterističnim životinjama za svaki kontinent. Nakon rješavanja kviza o svakoj se životinji sa slike moglo i nešto novo saznati.

02.11.2020. Kreativna radionica kuhanja

Danas smo bili jako vrijedni i dobri. Radili smo pitu od domaćih jabuka. Dok smo čekali da se speće, igrali smo Čovječe ne ljuti se. Kako je izgledala naša pita od jabuka (s naglaskom na “izgledala” jer smo sve pojeli) pogledajte na fotografiji.

30.10.2020. Online aktivnost - obiteljsko stablo

Pozdrav Dipovci, danas se druzimo online! 🙂
Znate li što je obiteljsko stablo? Obiteljsko stablo prikazuje obiteljsku povijest jedne obitelji. Sastoji se od imena svih članova obitelji. U videu možete pogledati kako izgleda jedno obiteljsko stablo. https://www.youtube.com/watch?v=LyzQZHw0amkVaš zadatak je sljedeći: na papir nacrtajte svoje obiteljsko stablo kao na slici – počnite tako što ćete nacrtati veliko drvo – na deblo napišite svoje ime, a u krošnji napišite imena vaših roditelja, braće i sestara, baka i djedova.. Obojite ga, ukrasite i objavite fotografiju u komentarima.
U 12h nastavljamo druženje na ZOOM-u😉. Uživajte! 😃

28. i 29.10.2020. Kreativna radionica dekupaža

Danas, 29.10. i jučer 28.10. na radionici smo praznim, staklenim teglicama dali novu svrhu koristeći tehniku dekupaža, te su tako teglice džema, pekmeza i slično u maloj DIP-ovoj radionici postale eko friendly lampioni za blagdan Svih svetih.

27.10.2020. Kreativna radionica - portreti

Dan je ponovno bio rezerviran za kreativnost. 🎨🤩Nastavili smo s izradom portreta i na taj način malo obojali ovaj kišni dan. 🎨💦☂️Bravo svi!

26.10.2020. Kreativna radionica - portreti

Tjedan smo otvorili još jednom kreativnom radionicom. 🎨💪Crtali smo portrete i odlično se zabavili. 🤩Bravo svi, crteži su super!

22.10.2020. Kreativna radionica - dekupaž

Danas, 22.10.2020. ponovno smo bili kreativni i vrijedni, ali smo i naučili nešto novo. Radili smo u tehnici dekupaž i na taj način ukrasili staklenke i dali im novu svrhu. Hvala našoj Mia Crnković koja nam je približila svijet dekupaža i pomogla objasniti kako se koristi ova tehnika. Bravo svi, bili ste odlični.

21.10.2020. Kreativna radionica - akril na platnu

U srijedu, 21.10.2020. naši vrijedni i kreativni DIP-ovci završili su svoja prava mala umjetnička djela. Slikali smo u tehnici akril na platnu uz dodatak detalja koji su nas podsjetili na jesen i kojima smo udahnuli novi život. Ove divne radove ćete i svi vi uskoro moći uživo pogledati obzirom da će biti izloženi na jednom od budućih eko sajmova Zeleni Kastav. No, o tome malo detaljnije kada za to dođe vrijeme. Mi smo jako ponosni na naše DIP-ovce i njihovu interpretaciju jeseni i veselimo se što će ovi radovi biti vidljivi i izloženi za javnost, jer puno je truda uloženo u našu “DIP-ovu jesen”. Bravo svi!

20.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 20.10.2020. bili smo jako vrijedni i kreativni i dan smo obojali jesenjim bojama i različitim doživljajima jeseni. 🍂🍁 Jesen koja nam je stigla prenijeli smo na slikarsko platno. 🍁🎨 E da, otkrit ću vam još nešto…Naime, naše ćete radove moći pogledati i na još jednom mjestu osim u DIP-u, ali o tome malo više uskoro. 😉😎💪🎨
Jedva čekamo! 💪🤩🤩
Bravo svi, bili ste odlični! 🤩

19.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 19.10.2020. bili smo jako kreativni i vrijedni. 🤩💪 Tjedan smo ponovno započeli likovnom radionicom. 🎨💪Bravo svi, bili ste super. 🙂 Sutra nastavljamo!

15.10.2020. Kreativna radionica s prijateljima iz udruge Srce

Danas, 15.10.2020. u posjetu su nam došli naši dragi prijatelji iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.Crtali smo i šivali i bilo nam je super. Veselimo se sljedećem druženju i budućim zajedničkim radionicama.

14.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 14.10.2020. opet smo bili vrijedni i kreativni i dovršili smo naše sandučiće za pisma. 🤩Bravo svi! Sad ostaje još samo da si međusobno nešto napišemo i napunimo sandučiće prijateljskim riječima i lijepim željama.

13.10.2020. Radionica i proslava rođendana

Danas smo završavali sandučiće za pisma i opet feštali! Naš Mirkec imao je rođendan, zaželjeli smo mu sve najbolje i da mu se sve želje ostvare 🙂 Dipovci su napravili i čestitke 😃

12.10.2020. Druženje, pospremanje prostorija i radionica izrade sandučića za pisma

U ponedjeljak, 12.10.2020. tjedan smo započeli druženjem u udruzi uz razgovor i šalicu finog čaja. Potom smo se “bacili” na posao i pospremili dvije prostorije, a završili smo kreativno, izrađujući sandučiće za pisma. Bravo svi, bili ste odlični. Sutra nastavak… 🙂

09.10.2020. Radionica lavande i proslava rođendana

Danas smo punili vrećice lavandom za prodaju na sajmu Zeleni Kastav, malo se družili, a zatim pizzama, tortom i pitom koju je ispekla naša draga Irena Kukurin Baric proslavili 5 (pet) rođendana uz muziku i veselje. Sretan rođendan  i sve najbolje Ani, Kikiju, Bruni, Eli i Miji!

07.10.2020. Edukativna radionica

Dan je prošao u edukativnom tonu. Bavili smo se pravilima ponašanja u DIP-u. Neka smo ponovili, a neka smo dodali. Bravo ekipa na prijedlozima, sad još samo ostaje da se navedenog svi skupa i dalje pridržavamo i radimo na našoj maloj zajednici da postane još jača i bolja.

06.10.2020. Kreativna radionica i čišćenje prostora

Danas smo bili jako vrijedni. Crtali smo čestitke, punili naše vrećice lavandom i očistili prostor. Bravo svi, bili ste super. Nastavak slijedi sutra.

05.10.2020. Kreativna radionica

Danas, 5.10.2020. tjedan smo započeli kreativno. 🎨 Crtali smo čestitke za naše DIP-ovce koji rođendan slave u petak. Ovaj smo se put umjesto za kupnju darova odlučili za crtež i pokoju lijepu riječ. Bravo svi, čestitke su divne. 👌🤩 Sada još samo čekamo petak i reakcije slavljenika.  🥳

01.10.2020. Kreativna radionica

DIP je ponovno bio prava mala tvornica rukotvorina. 💪🤩😍 Pripremali smo naše hobotnice s lavandom, punili prethodno sašivene vrećice, rezali deklaracije i u svakom slučaju bili jako vrijedni i produktivni. Pridružile su nam se i naše volonterke Doris i Tina. Bravo svi, bili ste odlični! 🙂 👌🤩
Hvala našem Mirku Jovičiću na fotografijama. 👍📷

30.09.2020. Posjet prijateljima iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka

Jučer, 30.9.2020. bili smo u posjeti našim dragim prijateljima iz
Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka

. Puno smo se družili, radili, bili kreativni i produktivni. Hvala Srcu na gostoprimstvu i slikama koje su skupa s našim DIP-ovcima naslikali za naš novi prostor. Divni ste! Veselimo se sljedećem susretu. 🙂 ❤️

Također, hvala našem @Mirko Jovičić koji je fotoaparatom zabilježio naše jučerašnje druženje. Odlične fotke, kao i uvijek. 🙂
📷

29.9.2020. Kreativna radionica

Danas smo bili jako vrijedni. Rezuckali, šivali, čistili – nema što nismo radili! Bravo ekipa, bili ste sjajni! 🙂

28.9.2020. Kreativna radionica

Jučer. 28.9.2020. bili smo ponovno jako kreativni i vrijedni. 💪 Radili smo “mozaik” crteža, kako bi još jednom uvidjeli kako je svatko od nas važan u stvaranju zajedništva i kako je upravo zbog naših različitosti konačna slika puna šarenila, boja i zanimljivih momenata. Na kraju smo od svih crteža napravili cjelinu koju ćemo zalijepiti na hamer i potom objesiti negdje u naš novi prostor. Uz sve to pozabavili smo se još i temom tek nam pristigle jeseni. 🍂 Bravo svi, bili ste super! 💪🤩👌

25.09.2020. Hrvatska volontira - aktivnost 2

Danas, 25.9.2020. dobro raspoloženi i odmorni nastavili smo gdje smo stali s aktivnostima od dan prije. Tako smo ponovno čistili lavandu, rezali materijal, punili naše Vanda vrećice, ali i šivali. Neki to već jako dobro znaju, a neki su danas tek naučili. Ponovno smo bili jako veseli, glasni, znatiželjni i vrijedni i u velikom broju, kiši unatoč. U tonu druženja i učenja zatvorili smo svoja vrata. ali samo do ponedjeljka. U ponedjeljak smo zajedno u novim aktivnostima. I da, iako je manifestacija Otvorena vrata udruga završena, naša su uvijek otvorena za sve one koje zanima naš rad. Gradimo skupa zajednicu koja brine! Hvala našem službenom fotografu @MirkoJovičić na odličnim fotografijama s Dana otvorenih vrata u Dip-u.

24.09.2020. Hrvatska volontira - aktivnost 1

💖Jučer, četvrtak 24.9.2020. trebao je biti “dan za van” odnosno trebali smo ići u naš vrt na Viškovu, gdje bi u sklopu desete manifestacije Hrvatska volontira sadili biljčice i uređivali okoliš. No, kako nam je kiša poremetila planove Wenzelova 2 bila je mjesto druženja i rada, pa smo tako umjesto vrta uređivali naš hodnik dodajući mu fotografije, plakate i crteže iz nekih prošlih aktivnosti. Pridružila nam se i naša volonterka iz USA, misionarka Beth Witten Lamb koja nam posljednjih mjeseci često pomaže s ostalim misionarima. Čistili smo lavandu, šivali i punili vrećice, smijali se, družili, bili jako vrijedni i širom otvorili vrata svima onima koji žele “škicnuti” što se sve u DIP-u radi. Svi vi koje zanima što se to kod nas “kuha” dođite u DIP, upoznajte nas i naš rad. Gradimo skupa zajednicu koja brine!

21.09.2020. Kreativna radionica

Danas, 21.9.2020. naši su DIP-ovci tjedan započeli crtanjem. Prvo su se izvlačili papirići s prethodno napisanim imenima svih prisutnih, a nakon što su svi izvukli ime onog drugog krenulo je crtanje. Uz crtež je svatko trebao napisati i nešto što voli kod osobe kojoj crta, tj. neku njenu dobru osobinu.

U drugom dijelu današnjeg zadatka puno smo razgovarali o međuljudskim odnosima i ponovno se prisjetili toga kako se trebamo odnositi jedni prema drugima i kako želimo da se drugi odnose prema nama, te zaključili kako su poštovanje, razumijevanje, strpljenje, tolerancija i povjerenje baza svakog zdravog odnosa, bio on prijateljski, ljubavni, obiteljski ili pak neki drugi.

Bio je ovo jedan vrlo zanimljiv, šarolik, edukativan i kreativan početak jednog isto takvog tjedna.

Do sutra, lijep pozdrav i volite se, poštujte i pazite jedni na druge.

18.09.2020. Kreativna radionica

Danas, 18.9.2020. po prvi smo put crtali u našem novom prostoru. Bojali smo razno razne oblike, životinje i biljke. Bilo je jako veselo, kreativno, glasno i prepuno smijeha. Vidimo se sljedeći tjedan. Ugodan vikend svima

13. - 17.09.2020. Edukacija stručnog tima u Medulinu u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život (3. dan)

Zajednički kroz život je odličan projekt jer smo dobili novu motivaciju i inspiraciju za ono što radimo – lakše je kad vidimo da nismo sami! Hvala svima, Ozrenu i Marku, domaćinima koji su nam omogućili da vidimo kako žive ljudi za koje rade!🙂

13. - 17.09.2020. Edukacija stručnog tima u Medulinu u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život (2. dan)

Posjetili smo vrt koji održavaju članovi Centar za inkluziju i podršku u zajednici Pula i jako nam je bilo lijepo. Nadamo se da će i naš vrt jednom biti tako šaren i bogat voćem i povrćem!🙂

13. - 17.09.2020. Edukacija stručnog tima u Medulinu u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život (1. dan)

Stručni tim DIP-a sudjelovao je na edukaciji u Medulinu zajedno s kolegama iz udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce u sklopu ESF projekta Zajedno kroz život.

12.9.2020. Od prevencije do zdravlja – nordijsko hodanje u sklopu Tjedna zdravlja u Viškovu

Općina Viškovo je nositelj projekta Od prevencije do zdravlja – a ova aktivnost jedna je od aktivnosti što se održavaju od 7. do 12. rujna 2020. u Viškovu. Troškove za provedbu ove aktivnosti, pa i vodu osigurao je ESF, nositelj projekta je Općina Viškovo, a Općina Lopar partner. DIP je suradnik i osigurao je nordijske štapove za one koji ih nemaju i uvodni sat o nordijskom hodanju! Mi smo tjelovježbu za danas odradili, a vi? 🙂 Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na nordijskom hodanju u Viškovu u sklopu Tjedna zdravlja i zahvaljujemo #OpćinaViškovo što pokreće ovakve akcije i što nas je uključila. Bilo je sjajno! Nadamo se da ćemo se nekom drugom prilikom opet družiti 😃

11.9.2020. Priprema lavande za mirisne vrećice

Danas smo počeli s pripremom lavande za naše mirisne vrećice La Vande i hobotnice Hilde. Nakon toga, pripremili smo sve štapove za sutra – nadamo se da ćete nam se pridružiti na nordijskom hodanju viškovskim šetnicama sutra od 10 do 12h. Vidimo se!

10.9.2020. Radionica vrt Viškovo

DIP-ovci su opet bili vrijedni u vrtu u Viškovu! Očistili smo puno granja i korova, a ubrali smo i ostatak jabuka. Sad se pitamo koji je kolač bolji – pita ili štrudla od jabuka?🙂

7.9.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

I danas smo bili vrijedni i pripremali naš novi prostor za radne aktivnosti.

7.9.2020. Mobilni tim DIP-ovog kluba mladih u Udruzi Srce

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku aktivan je cijelo ljeto pripremajući planove i procedure za rad s članovima DIP-a i njihovom obitelji ali i članovima i njihovom obitelji okupljenima u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka, Klub Srce Rijeka koji su nam patneri na programu.

U mobilnom timu su zaposlena 2 psihologa uz  suradnju sa  stručnjacima s kojima surađujemo od osnivanja DIP-a, liječnicima, socijalnim pedagozima.

Ovo je prvi puta u povijesti djelovanja organizacija civilnog društva u našem našem sektoru da za ljude za kojie radimo i njiihovu obitelj postoji mobilni tim koji će pružati socijalnu uslugu psihosocijalne podrške za 2 organizacije. Tako smo prošlog tjedna imali i sastanke s našim partnerima na programu “DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prvi je ovo korak ka umrežavanju svih organizacija koje rade za osobe za koje naše dvije udruge rade! Naš program “Priprema, pozor radim” sufinancira i Primorsko-goranska županija, dok 3 godišnji program ”Sveobuhvatna briga za osobre s intelektualnim teškoćama – faza 2.” sufinancira isto Ministarstvo i Grad Rijeka.

4.9.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Danas smo bili jako vrijedni i pripremali smo prostor na nadolazeće radne aktivnosti. Imali smo toliko posla da nismo stigli napraviti niti jednu fotku! :)))

3.9.2020. Radionica vrt Viškovo

Danas smo čistili granje u našem vrtu na Viškovu.

3.9.2020. Roditeljski sastanak Udruga Srce

Naš mobilni tim je danas održao sastanak s roditeljima korisnika Udruge Srce.

2.9.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Imamo puno posla oko uređenja našeg novog prostora i nismo stigli slikati.

1.9.2020. Konferencija VIDA

Bili smo na konferenciji u udruzi Vida Rijeka

31.8.2020. Mobilni tim iz "DIP-ovog kluba mladih priprema pozor radim!"

Mobilni tim iz “DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim!”

Mobilni tim za psihosocijalnu podršku aktivan je cijelo ljeto pripremajući planove i procedure za rad s članovima DIP-a i njihovom obitelji ali i članovima i njihovom obitelji okupljenima u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka, Klub Srce Rijeka koji su nam partneri na programu.

U mobilnom timu su zaposlena 2 psihologa uz  suradnju sa  stručnjacima s kojima surađujemo od osnivanja DIP-a, liječnicima, socijalnim pedagozima.

Ovo je prvi puta u povijesti djelovanja organizacija civilnog društva u našem našem sektoru da za ljude za koje radimo i njihovu obitelj postoji mobilni tim koji će pružati socijalnu uslugu psihosocijalne podrške za 2 organizacije. Tako smo prošlog tjedna imali i sastanke s našim partnerima na programu “DIP-ov klub mladih – Priprema, pozor, radim!” kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prvi je ovo korak ka umrežavanju svih organizacija koje rade za osobe za koje naše dvije udruge rade! Naš program “Priprema, pozor radim” sufinancira i Primorsko-goranska županija, dok 3 godišnji program ”Sveobuhvatna briga za osobe s intelektualnim teškoćama – faza 2.” sufinancira isto Ministarstvo i Grad Rijeka.

29.8.2020. Sajam Zeleni Kastav

Danas, 29.8. od 9 do 13 sati sudjelovali smo na sajmu Zeleni Kastav na Fortici u Kastvu na kojem smo prikupljali donacije prodajom naših rukotvorina od prirodnih materijala.

28.8.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Danas smo završili s namještanjem našeg novog prostora. I ovaj tjedan su nam u pomoć došli misionari iz Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci, starješine i sestre iz USA i EU, kako bi nam pomogli oko svega. Jako smo im zahvalni jer su ustrajni i vrijedni, veseli i na usluzi. Volonteri za poželit! Naravno uz sve sigurnosne mjere.. Dok se naši “stari” volonteri/studenti ne vrate iz svojih domova diljem HR i dok ne počne nastava na fakultetima, ovi volonteri su s nama pomažući nam i svojom dobrom voljom i očito praksom u pomaganju! Hvala svima! Sve ove aktivnosti su dio 3 godišnjeg našeg programa “DIP-ov klub mladih Priprema, pozor, radim!” kojeg sufinanciraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Primorsko goranska županija te ostali donatori i vi građani, naši prijatelji.

27.8.2020. Priprema prostora za radne aktivnosti

Bilo nam je jako vruće, ali to nas nije omelo da s veseljem slažemo, montiramo i čistimo.

26.8.2020. Sastanak programskog tima u Udruzi Srce

Danas je naš programski tim održao sastanak u Udruzi Srce.

20.8.2020. Ljekovito bilje - online kviz i rasprava

Jučer, 20.8. održali smo još jednu online aktivnost, a tema je bila ljekovito bilje. Naime, rješavali smo kviz o ljekovitom bilju koje raste na našem području, saznali koja ljekovita svojstva svaka biljka posjeduje i u koju svrhu se koristi. Mnogi su već i koristili neke od biljaka iz kviza, ali uvijek postoji nešto novo što se može naučiti. Sljedeći zadatak nam je bio u komentarima porazgovarati o bilju i ljekovitim svojstvima, te su oni koji imaju vrtove i balkone, pa tako i ljekovito bilje, poslali slike koje smo zajedno prokomentirali. Sada još samo ovo što smo naučili trebamo prenijeti u naš vrt na Viškovu

19.8.2020. Endemske biljke u Hrvatskoj - online kviz i rasprava

Pozdrav ekipa,

danas imamo fora kviz o posebnim i rijetkim biljčicama u Hrvatskoj. Vrijeme je da nešto naučimo novo, a usput se prisjetimo onoga što smo već naučili. Endemske vrste biljaka su posebno važne te kada ih su sretnemo u živo moramo ih čuvati i paziti jer su rijetke i postoji velika prijetnja da nestanu ako im ne pridajemo posebnu pozornost. Uživajte u kvizu, a nakon kviza s drugima podijelite vaš rezultat i dojmove što vam se najviše svidjelo i koja vam je biljčica najdraža.

Drugi zadatak za danas je slikati jedan lijepi cvijet ili biljku u svojoj okolini te objaviti fotku u komentarima uz opis zašto ste baš taj cvijet odabrali.

https://forms.gle/Vas8LApmJtTNdrut7

18.8.2020. Uređivanje novog prostora

Danas, 18.8. imali smo nastavak radne akcije pripremanja novog DIP-ovog prostora u Wenzelovoj ulici. Punom parom se radi, raspakirava, preslaguje, buši, slaže, čisti, zavidava i odvidava kako bi sve što prije bilo spremno za rad s našim DIP-ovcima. Iako smo jako umorni, isto smo toliko i uzbuđeni zbog novog prostora i novog početka. Posla ima napretek, ali barem se mi rada ne bojimo.

17.8.2020. Uređivanje novog prostora

Danas, 17.8.2020. je krenulo slaganje, montiranje, preslagivanje i uređivanje novog prostora… pobacan namještaj, materijale, arhivu treba posložiti a sve je to na leđima naših mladih snaga jer kada radite u civilnom sektoru ne pita se tko je psiholog ili umjetnik, informatičar ili bilo što..svi rade ono što treba, čiste, farbaju, monitraju, buše, guraju i nose… a onaj tko radi za opće dobro to dobro zna još malo i krenut će redovne aktivnosti s puno novih pravila i aktivnosti, a do onda će i naši dipovci biti uključeni u različite aktivnosti, od on line do pomaganja oko slaganja.. jer sve to se neće samo napravit.

p-s- našu web stranicu stalno nadopunjujemo novim/starim materijalima, pa bacite oko i pročitajte malo o nama..naravno: fotke napravio Mirkec

14.8.2020. ZOOM online druženje na temu ljetovanja

Pozdrav svima, vrijeme je za još jedno online druženje. Obzirom da je većina vas bila ili je još uvijek je na godišnjem odmoru, vaš zadatak danas je da u komentare stavite fotkicu s ljetovanja, selfie s ljetovanja ili sliku nekog vama najdražeg mjesta na kojem ste se odmarali. Fotkice ćemo malo prokomentirati, moći ćemo savjetovati jedni drugi gdje je lijepo otići na godišnji, a možda netko od nas i dobije neku ideju za sljedeće ljeto. Čekamo vaše fotke s ljetovanja, pa da svi skupa možemo barem ovako virtualno otputovati na neko divno mjesto.

11.8.2020. Selidba namještaja u novi prostor

Od 7 kad smo rezervirali mjesto na najprometnijem dijelu našeg grada, na tržnici, do 16,30..puno ljudi dobre volje po izrazito velikoj vrućini i suncu, dobre i uza sve probleme preselili smo DIP: ljudi koji čine bogatstvo grada su bili tu , po su oni kojima nije bilo teško doći, nositi, vući i gurati za naš DIP. Hvala Sebo Ri na najbržem preseljenju ikad, hvala Badurina Vitaly Matija na upornosti, hvala Deniel Wdowyczyn, hvala Ana Benaš i njenim roditeljima na marendi, što su nas nahranili, hvala Antonio Zebic i njegovoj mami, hvala Karmen Vucetic, na organziranosti hvala Bernard Šešo na fleksibilnosti i vašem junaku nesuđenom vozaču kombija i njegovim prijateljima koje je uključio, hvala Nela Bralić na ustrajnosti, hvala Borna Dip Čelap, hvala Mirko Jovičić svaka čast, hvala Vinko Šešelja to je uletio i spasio posljednji dio dana, hvala misionarima Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci koji su nosili, prevozili, organizirali, što su nam spasili cijelo jutro i bez kojih ovo danas ne bi završilo, njih čak 3 starješine i 4 sestre, hvala Damir Steinfl što je prevozio kolikogod je mogao, hvala svima koji su nam po ovom vrućem i teškom danu dali punu podršku. Hvala Mirna Knežević i Nini koje stigle poslije posla i njihovom lađaru koji je uletio u pravi čas, hvala Nenad Alajbegović što je bio spreman doći poslije posla, hvala @Gorska služba spašavanja Rijeka što je bila spremna uletiti, hvala Suzana Badurina koja je htjela doći posije posla, hvala svima što ste radili nešto drugo za nas dok smo mi selili. Naša srca su puna!

Još malo sjećanja na selidbu, bez sjajne ekipe volontera/misionara iz Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci ne bismo mogli, jer ovo su nam ovaj mjesec top volonteri! Hvala puno na odazivu!
A little more memory of our moving days – without this great team of volunteers / missionaries from the Followers of Jesus Christ in Rijeka we would not be able to do it, because these are our top volunteers this month! Thanks a lot for the response!

10.8.2020. Sajam Zeleni Kastav

Danas smo skupljali donacije na sajmu Zeleni Kastav na kojem smo prodavali naše rukotvorine.

6.8.2020. Čišćenje novog prostora nakon bojanja

Danas, 6.8. bili smo super aktivni u velikoj akciji čišćenja DIP-ovog novog prostora u Wenzelovoj ulici. Hvala svima koji su došli i pomogli, bili ste super!???? Puno smo napravili i sada smo spremni za selidbu u utorak. Bravo DIP-ovci i tata Mirko!

4.8.2020. ZOOM online druženje

U utorak, 4.8. imali smo rođendansko ZOOM druženje. Baš smo se lijepo napričali s našom slavljenicom Ele, vidjeli rođendansku tortu, čuli kako je bilo našoj Miji na godišnjem, te kako je našem Filipu koji još uvijek odmara u divnoj Dalmaciji.

1.8.2020. Bojanje novog prostora

Danas, 1.8.2020., na 37 stupnjeva nastavili smo ličiti Wenzelovu 2, a u pomoć nam je, osim majstora Dževada i Amira iz @Obrt Dževad Osojkića, jednog tate i tete volonterke Zelenog Kastva, došla ekipa iz Sljedbenici Isusa Krista u Rijeci – sjajni ljudi koji služe drugima! Iako smo se vidjeli po prvi puta, sinergija je uspostavljena pa su se uhvatili posla kao da je njihovo, ljudi iz USA i Njemačke koji su na raspolaganju ljudima u potrebi u Rijeci već neko vrijeme. Sigurni smo da se vidimo opet sljedećih dana, ali i na našoj fešti otvorenja. Anamarijini mama i tata su nas iznenadili s bogatom marendom i sokovima pa je danas zaista bilo čarobno. Samo tako možemo zajedno sve????????????????! Hvala svima najveća! Vidimo se uskoro jer akcija se nastavlja. Prijevod na engleski radi naših novih prijatelja uskoro.

31.7.2020. Bojanje novog prostora

Nakon priprema za natječaj za zakup prostora Grada Rijeke, konačno smo izlicitirali najbolji i najprimjereniji prostor u Gradu Rijeci, trenutno. 9.7.2020.  završili smo procese licitacije, a 17.7.2020. smo dobili prostor u Wenzelovoj 2 u zakup te dobili ugovor o zakupu.

Slijedilo je prikupljanje sredstava za kupnju materijala za ličenje putem akcije na našoj Facebook stranici, ali i akcijom prikupljanja na sajmu Zeleni Kastav. Podršku smo potražili intenzivnim umrežavanjem te preko volonterke Zelenog Kastva došli do gosp. Dževada Osojkića, obrtnika ličioca i fasadera, inače tajnika Hrvatske udruge fasadera (https://www.huf.hr/kontakt/ http://www.osojkic.hr/kako_nas_naci.htm  ).

Ovaj sjajan čovjek i njegova ekipa su nam donirali svoj rad i pomoć oko organizacije ličenja našeg novog doma – 224 kvadrata prostora u vlasništvu grada koji smo dobili u zakup na 10 godina. Upravo je ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja ono što nam daje novi zamah i optimizam za bolju Hrvatsku. Hvala svim građanima!  Danas, 31.7,2020., uz 37 stupnjeva u gradu, odradili smo veći dio, a sutra, 1.8.2020., nastavljamo s novom grupom volontera, naravno, uza sve mjere sprječavanja širenja epidemije.

29.7.2020. Šetnja gradom

Danas smo iskoristili dan za šetnju gradom i upoznavanjem kvarta u koji će se udruga preseliti.

28.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Volimo plivanje!

25.7.2020. Sajam Zeleni Kastav

Redovno sudjelujemo na sajmu Zeleni Kastav.

21.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas nam je bilo jako lijepo na bazenu Kantrida.

15.7.2020. Berba lavande Ekoregija Kostrena

U srijedu, 15.7.2020. u Kostreni smo brali lavandu, točnije lavandin koji ćemo najesen ponovno koristiti za punjenje naših vrećica. Osim branja, sudjelovali smo i kod pripreme bilja za destilaciju i kao nagradu svatko je kući ponio produkt destilacije-eterično ulje. Hvala Ekoregiji Kostrena na lavandinu, ulju i cijelom jednom iskustvu. Bilo nam je divno!

14.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo se rekreirali na bazenu Kantrida.

13.7.2020. Sajam Zeleni Kastav

Sudjelovali smo na sajmu Zeleni Kastav na kojem smo skupljali donacije za udrugu prodajom naših rukotvorina.

8.7.2020. ZOOM online druženje

Danas smo se družili na DIP-ovoj online čajanki.

7.7.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo uživali na bazenu Kantrida.

2.7.2020. Proslava rođendana Borne i Matije u vrtu na Viškovu

Dok još uvijek čekamo veliku selidbu u novi prostor, koristimo ovo ljetno sunčano vrijeme i svoje aktivnosti održavamo VANI! Odlazimo na bazen, u ugodne šetnje gradom, kako sa štapovima, tako i bez njih, a išli smo i na jednodnevni izlet u Labin o čemu ste imali priliku čitati, ali i vidjeti na našim fotografijama. Jučerašnji dan bio je nešto drugačiji jer smo odlučili vratiti se u naše malo mjesto mira prepuno aromatičnih mirisa raznih biljaka, voća i povrća koja su sadili naši mladi i volonteri. Za one koji ne znaju, riječ je o našem rajskom VRTU NA VIŠKOVU!

Povod otvaranju nove sezone na vrtu bila je velika fešta na kojoj smo proslavili čak dva rođendana koja nismo imali priliku proslaviti u vrijeme pandemije. Prije slavlja, morali smo očistiti vrt i pripremiti ga kako bi mogli nesmetano hodati po vrtu i izležavati se na livadi. Naši slavljenici, Borna i Matija, bili su jako uzbuđeni i oduševljeni velikom feštom pripremljenom samo za njih na koju je došlo puuno DIPovaca i njihovih prijatelja. Na fešti je bilo veselo i zabavno, a uživali smo i u ukusnoj pizzi i fiinoj torti u obliku Coca-Cole – Borninog najdražeg pića.

Još jednom ovim putem želimo sretan rođendan Borni i Matiji!

30.6.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo zaokružili naše aktivnosti rekreativnim plivanjem na bazenima Kantrida.

29.6.2020. Rekreacija na otvorenom - košarka na Trsatu

Danas je bilo živo i veselo dok smo igrali košarku na Trsatu.

27.6.2020. Sajam Zeleni Kastav

Sudjelovali smo na Zelenom Kastvu i prikupljali donacije.

25.6.2020. Rekreativno plivanje “Idemo plivati!”

Danas smo se s našim Vinkom rekreirali na bazenu Kantrida.

23.6.2020. Druženje i šetnja gradom

Danas smo se družili tijekom šetnje gradom kako bi upoznali put do novog prostora.

20.6.2020. Radni izlet DIP-a u Park skulptura Dubrova „Gradimo Park”

Nikad kraja našoj kreativnosti i našem učenju – sada smo postali i KIPARI!

Prije godinu dana imali smo priliku posjetiti “Park skulpture Dubrova” kada smo obišli predivan park prepun prekrasnih umjetnina koje su izradili  vrsni umjetnici iz cijelog svijeta. Ove godine vratili smo se u Park, no ne radi obilaska, već smo ove godine bili partneri na projektu obnove suhozida pod nazivom „Gradimo Park“. Nositelj projekta je  ”Mediteranski kiparski simpzij”, s još jednim važnim partnerom  udrugom  Dragodid.

Projekt “Gradimo Park – obnova suhozida u Parku skulptura Dubrova” financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina, Mali projekti za bolje sutra.

Na ovom predivnom i nezaboravnom izletu pridružili su nam se naši mladi DIP-ovci, volonteri, roditelji i drugi nama bliski ljudi, a osim njih, proširili smo naš krug ljudi i ugostili smo naše prijatelje i nove nordijske šetače, članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Sveukupno nas je bilo 40, od kojih je bilo 26 DIP-ovaca i 14 članova Udruge Srce.

U tako velikom broju okupili smo se u Rijeci i  uputili prema Labinu/Svetoj Nedelji   gdje su nas srdačno dočekali organizatori projekta koji su nas potom ponovno proveli po Parku te nas odveli do mjesta gdje se grade suhozidi. Naime, centralni događaj bila je upravo radionica suhozidne gradnje tijekom koje se ciljano želio obnoviti dio oštećenog suhozida iz smjera igrališta NK Iskre prema skulpturi Tomislava Kauzlarića „Odavde do vječnosti i natrag“. Osim obnove, sudionici projekta imali su priliku sudjelovati u gradnji suhozida od kraja dionice Bijele ceste Ivana Picelja „Bijela cesta u negativu“ prema postojećem suhozidu skrivenim među borovima, sve kako bi se uredila dva ulaza za pješake i bicikliste sa južne i zapadne strane Parka. Naši DIP-ovci i članovi Udruge Srce sudjelovali su u gradnji suhozida tako što su gradili suhozide zajedno s majstorima iz udrge Dragodid, ali su i skupljali kamenja te čistili granje. Osim toga, pripomogli smo organizatorima u nošenju materijala za provedbu radionice u amfiteatru u kojem smo se zasluženo i odmorili uz legendu koju nam je ispričao naš dragi Borna!

Gladne i žedne, osoblje restorana  u Dubrovi ugodno i srdačno nas je ugostilo i pripremilo za nas ukusnu istarsku maneštru kojoj nismo mogli odoljeti!

Na kraju našeg obilaska, uputili smo se u centar Labina gdje smo obišli suvenirnice te smo popili kavu i pojeli ukusan sladoled u kafiću koji je očito postao naša tradicija koju ćemo održavati svakim dolaskom u Labin. Naravno bez našeg Mirkeca ne bi bilo ovakvih fotografija za pamćenje jer on je naš dobri duh koji zabilježi sdvaki naš trenutak.

Hvala svima na sudjelovanju te organizatorima projekta na ugodnom, srdačnom i nezaboravnom iskustvu!

19.6.2020. Omiljeni izlet ili putovanje - online rasprava

Danas, za kraj ovotjednih online aktivnosti, razgovarali smo o najdražim izletima, vidjeli smo fotografije s predivnih mjesta i veselili se našem zajedničkom subotnjem izletu u Labin.

Today, for the end of our this weeks online activities, we’ve talked about our favorite excursions, we saw photos from beautiful places and we were looking forward to our Saturday trip to Labin.

18.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Volimo plivanje!

16.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Danas smo još jednom uživali na bazenu Kantrida.

15.6.2020. Sing a Song With Us - online aktivnost

Danas su za nas volonterke Lucia i Laura pripremile video u kojem pjevaju svoje najdraže pjesme uz pratnju gitare kojom su nam približile španjolsku muziku i melodiju koja se mogla čuti u studentskom domu za vrijeme karantene. Predivno!

Today our volunteers Lucia and Laura have prepared a video for us in which they sing their favorite songs accompanied by a guitar, which brought us closer to the Spanish music and melody that could be heard in the dormitory during the quarantine. Beautiful!

10.6.2020. Selidba!

Danas smo započeli sa selidbom stvari iz Dežmanove u privremeno skladište dok ne uredimo novi prostor.

9.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Danas smo nastavili s našom rekreativno terapijskom aktivnosti na Bazenima Kantrida ”Idemo plivati”!

5.6.2020. Odijevanje u različitim kulturama - online kviz

Za kraj ovotjednih aktivnosti upoznali smo se s tradicionalnim nošnjama i pojedinim odjevnim predmetima u različitim kulturama. Riješili smo kviz i prokomentirali naše odgovore i neke odjevne kombinacije koje su nam se najviše svidjele. Hvala svima koji su sudjelovali! Družimo se ponovno idući tjedan!

At the end of this week’s activities, we learned something about traditional costumes and clothing items in different cultures. We solved the quiz and commented our results and some clothing combinations that we liked the most. Thanks to everyone who participated! See you next week!

4.6.2020. Tradicionalni događaji u Hrvatskoj - online kviz

Danas smo razgovarali o tradicionalnim događajima u Hrvatskoj. Pogledali smo videe koji prikazuju neke od manifestacija diljem Hrvatske, a potom smo u komentarima razgovarali o onome što smo pogledali, kao i o tome jesmo li posjetili neku od tih manifestacija ili imamo želju za tim. Pritom smo se vodili nekim pitanjima koja nam je postavila volonterka Doris.

1) Što je Moreška i gdje se održava?

2) Gdje se održavaju Dani Dioklecijana?

3) Koji je poznati događaj u Rovinju?

4) Gdje se održava poznata smotra folklora koju ste vidjeli u videu?

5) Koji je poznat tradicionalni događaj u Dubrovniku?

6) Po kojoj je igri Sinj poznat?

7) Kako izgleda poznati festival u Lepoglavi (Što ste vidjeli u videu)?

8) U kojem se gradu održavaju Uskočki dani?

Today we talked about traditional events in Croatia. We watched videos showing some of the events across Croatia, and then in the comments we talked about what we watched, as well as whether we visited any of those events or maybe have a desire for it. Also, we we’re guided by the questions asked by our volunteer Doris.

1) What is Moreška and where is it held?

2) Where are the Days of Diocletian held?

3) What is the famous event in Rovinj?

4) Where is the famous folklore festival you saw in the video held?

5) What is the famous traditional event in Dubrovnik?

6) What game is Sinj famous for?

7) What does the famous festival in Lepoglava look like (What did you see in the video)?

8) In which city are the Days of Uskok held?

3.6.2020. Nordijsko hodanje

Možda ste nas vidjeli i jučer, 3.6.2020., u podne, kako u velikom broju koračamo od Korza prema Terminalu i našoj omiljenoj riječkoj šetnici Molu Longu s našim štapovima i osmjesima na našima licima. Tako je – nordijsko hodanje je opet tu, no ovaj put nismo sami!

Jučer nam se pridružila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka (http://srce-rijeka.hr/o-nama/) koja radi za osobe s intelektualnim teškoćama na području Grada Rijeke i na unapređenju njihove kvalitete života, ali i života njihovih obitelji. Njihov cilj jest omogućiti svojim članovima ravnopravnost i uključenost u društvu, pa su odlučili pridružiti nam se i sudjelovati u nordijskom hodanju koje je, zahvaljujući projektu „Ri Urban Inclusive Walking 2020“, postalo simbolom urbanog i inkluzivnog hodanja.

Okupili smo se ispred naše Udruge, pripremili štapove, a prethodno smo ponovili i osnovna pravila kojih se trebamo pridržavati sukladno mjerama zaštite u vrijeme pandemije. Od Udruge, preko Korza pa sve do kraja Terminala naši mladi, članovi Udruge Srce i volonteri hodali su puni energije i volje. Na kraju Terminala napravili smo kratku pauzu i zajednički „piknik“ kako bismo se odmorili i skupili energije za povratak.

Što reći osim toga da je bilo veselo, dinamično, energično i ispunjavajuće, stoga ćemo ovakvo nešto sigurno ponoviti! Naši novi prijatelji, bez obzira što su starije dobne skupine od naših dipovaca, ali u vrlo sličnom društvenom položaju, bili su izrazito sretni zbog novog iskustva i novih prijatelja!

2.6.2020. Rekreativno plivanje "Idemo plivati!"

Prošlo je dugo vremena od našeg zajedničkog druženja, ali dočekali smo taj dan kada smo se ponovno skupili i nastavili s našim aktivnostima koje smo svi željno iščekivali. Dok još vrijedno spremamo naš prostor i pripremamo ga za selidbu, naše aktivnosti održavaju se vani.

U utorak, 2.6.2020. godine, započela je naša rekreativno terapijska aktivnost na Bazenima Kantrida ”Idemo plivati” koju naš Vinko Šešelja već cijelu godinu vodi volonterski. Bilo je puno uzbuđenja jer smo se prvi put vidjeli uživo nakon dugo vremena i to na bazenu. Teško smo se suzdržavali da se ne izgrlimo i izljubimo od sreće što smo opet zajedno pa smo brzo “uletjeli” u vodu i uživali u igrama u vodi.

1.6.2020. Pravila ponašanja tijekom COVID19 pandemije

Danas smo se podsjetili preporuka vezanih za suzbijanje pandemije COVID-19. Naše volonterke Lucia i Laura su snimile video na tu temu, klik na link  (https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Bravo cure! Nakon toga smo popričali na ZOOM-u i dogovorili tjedne aktivnosti.

Today we talked about rules regarding COVID-19 pandemic. Our volunteers Lucia and Laura made a video about it (https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Good job girls!
After that we talked a bit via ZOOM about weekly activities.

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.