Volontiraj
Volontiraj
Doniraj
Doniraj
Pretraga
Pretraga
Izašao je “Iracionalist”! Što je to i tko stoji iza njega? Ovaj jedinstven strip almanah rezultat je rada sudionika Kvarnerskih kolonija autorskog stripa i ilustracije, Vol. 1. i Vol. 2., održanih od 2020. do 2022. godine, u organizaciji DIP-a, u Rijeci!

Izašao je “Iracionalist”! Što je to i tko stoji iza njega? Ovaj jedinstven strip almanah rezultat je rada sudionika Kvarnerskih kolonija autorskog stripa i ilustracije, Vol. 1. i Vol. 2., održanih od 2020. do 2022. godine, u organizaciji DIP-a, u Rijeci!

  • 20.07.2023
  • KULTURA I TEHNIČKA KULTURA

“Iracionalist” je izašao! Uredništvo prvog strip almanaha pod nazivom “Iracionalist“, u sastavu Damir Steinfl, Damir Stojnić i Matija Pisačić, pripremilo je radove autora i autorica nastalih na 1. i 2. Kvarnerskoj koloniji autorskog stripa i ilustracije, koje su se  održavale od 2020. do 2022. godine, u organizaciji DIP-a, u Rijeci i Opatiji.

Kvarnersku koloniju autorskog stripa i ilustracije su do sada sufinancirali: Primorsko-goranska županija (javne potrebe u kulturi), Grad Opatija (donacije i sponzorstva GV), Poslovni klub PartneRI, DIP i drugi donatori.

Prvi puta nakon više godina nastojanja da se kvalitetni radovi nastali tijekom rada Kolonije, bez cenzure i ograničenja, objedine na jednom mjestu, izlazi konačno u dvobroju, u programu treće Kvarnerske kolonije, na 126 stranica u boji.  Slijede nam promocije, press konferencija, a Kolonija ili ponovni susret autora i autorica planiramo početkom studenog u Rijeci. U listopadu 2023. godine ćemo postaviti i izložbu radova na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci te tako promovirati i Iracionalista. Pratite nas i budite s nama na promocijama.

“Iracionalist” je rezultat djelovanja skupine autora i autorica iz cijele Hrvatske, koji su stvarali autorski strip i tako obogatili umjetnički izričaj na ovim područjima. Radi se o djelima sudionika Kolonije od Splita, Rijeke, Zagreba, Osijeka i Varaždina, različitih generacija, od mlađih do onih su prisutni na umjetničkoj sceni već više desetaka godina.

Više o Koloniji:  https://dip.hr/programi/druga-kvarnerska-kolonija-autorskog-stripa-i-ilustracije/https://dip.hr/programi/prva-kvarnerska-kolonija-autorskog-stripa-i-ilustracija/  ili na Facebook stranici: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064617346952

https://dip.hr/kultura-i-tehnicka-kultura-hr/kultura-i-tehnicka-kultura/

Na naslovnici je rad Damira Stojnića iz Rijeke, profesora na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci.

IRACIONALIST_korice_10mm_hrbat_issn 19.6.

Pripremamo promociju Iracionalista u Rijeci i Opatiji te drugim mjestima, ali i na festivalima i drugim okupljanjima umjetnika koji se bave stripom:

1. U  Šibeniku, na Supertoon festivalu animiranog filma, od 25.7. do 28.7.2023. godine. https://www.sibenik.hr/clanci/novo-izdanje-festivala-animiranog-filma-i-stripa-13-supertoon-na-ulicama-i-trgovima-sibenika/11924.html. Promotor će biti Matija Pisačić, koji sudjeluje na festivalu, a član je uredništva.

2.  Na OHOHO festivalu stripa i street arta, u Zagrebu, https://www.facebook.com/ohoho.festival/?locale=hr_HR,   Promotori su članovi uredništva.

3. Na 8. mostarskom strip weekendu, od 30.9. do 1.10.2023. promotor će biti Matija Pisačić. https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

4. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti, u Rijeci, početkom listopada 2023.

5. Drugdje (u tijeku je organizacija zasebnih promocija).

Do “Iracionalista”  možete doći na “licu mjesta” na navedenim lokacijama na festivalima, u DIP-u Rijeka, a uskoro i u knjižarama. Uplatiti možete i izravno na žiro račun DIP-a. Cijena je popularna, 10 eura, a svrha prodaje je prikupljanje sredstava za tisak novog broja. Naravno, možete uplatiti i više, s naznakom da se radi o donaciji za novi broj.

Društvo za istraživanje i potporu, Wenzelova 2/1, Rijeka, Hrvatska, OIB: 78171364712

ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA  IBAN: HR7123600001102394295, s naznakom za Iracionalist i/ili donacija za novi broj!, model: 00 01022023

Iracionalista možete pronaći i u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu: https://www.nsk.hr. U tijeku je i organizacija distribucije po antikvarijatima i drugim prodajnim mjestima.

 

 

Share on Facebook

Još novosti

Doniraj i udomi

Udomljavanjem naših ukrasno-uporabnih predmeta sudjelujete u provedbi naših programa za mlade s teškoćama u razvoju i psihosocijalnom funkcioniranju. Mi ćemo vam zato pokloniti jedan ili više predmeta koje smo sami napravili.  
Prijavi se