Distancirano socijalni

Distancirano socijalni je online inačica Dipovog kluba mladih. S obzirom na epidemiološku situaciju i potpuno zatvaranje koje je nastupilo na proljeće 2020 morali smo prestati s radom s korisnicima uživo na neko vrijeme. Unatoč tome, odlučili smo prihvatiti izazov i prilagoditi aktivnosti Dipovog kluba mladih aktualnoj situaciji. Od kraja ožujka pa sve do kraja lipnja održavali smo aktivnosti u zatvorenoj Facebook grupi Volonteri Prijatelji DIP čime je ostvaren kontinuitet rada s korisnicima i olakšana prilagodba na novonastalu situaciju. Ukupno je održano preko 130 aktivnosti (zabavno edukativni kvizovi, zabavno edukativne rasprave, tjelovježba, razmjena fotografija i crteža, Zoom – Dipove čajanke, odgojno- obrazovni sadržaj, tematski tjedan – pravila, zdravlje, engleski jezik), svakog radnog dana od 11 do 13 sati. U provedbi je sudjelovalo ukupno 16 volontera. Na linku možete vidjeti detaljnije kako je to izgledalo: https://www.youtube.com/watch?v=Zc3PzBFYuhY&t=3s

20.08.2020. Ljekovito bilje

Jučer, 20.8. održali smo još jednu online aktivnost, a tema je bila ljekovito bilje. Naime, rješavali smo kviz o ljekovitom bilju koje raste na našem području, saznali koja ljekovita svojstva svaka biljka posjeduje i u koju svrhu se koristi. Mnogi su već i koristili neke od biljaka iz kviza, ali uvijek postoji nešto novo što se može naučiti. Sljedeći zadatak nam je bio u komentarima porazgovarati o bilju i ljekovitim svojstvima, te su oni koji imaju vrtove i balkone, pa tako i ljekovito bilje, poslali slike koje smo zajedno prokomentirali. Sada još samo ovo što smo naučili trebamo prenijeti u naš vrt na Viškovu 🙂🌿☘️🍃

19.8.2020. Endemične biljke Hrvatske

Pozdrav ekipa,

danas imamo fora kviz o posebnim i rijetkim biljčicama u Hrvatskoj. Vrijeme je da nešto naučimo novo, a usput se prisjetimo onoga što smo već naučili. Endemske vrste biljaka su posebno važne te kada ih su sretnemo u živo moramo ih čuvati i paziti jer su rijetke i postoji velika prijetnja da nestanu ako im ne pridajemo posebnu pozornost. Uživajte u kvizu, a nakon kviza s drugima podijelite vaš rezultat i dojmove što vam se najviše svidjelo i koja vam je biljčica najdraža.
Drugi zadatak za danas je slikati jedan lijepi cvijet ili biljku u svojoj okolini te objaviti fotku u komentarima uz opis zašto ste baš taj cvijet odabrali.
 

14.8.2020. ZOOM - Ljetovanje!

Pozdrav svima, vrijeme je za još jedno online druženje. Obzirom da je većina vas bila ili je još uvijek je na godišnjem odmoru, vaš zadatak danas je da u komentare stavite fotkicu s ljetovanja, selfie s ljetovanja ili sliku nekog vama najdražeg mjesta na kojem ste se odmarali. ☀️☀️ Fotkice ćemo malo prokomentirati, moći ćemo savjetovati jedni drugi gdje je lijepo otići na godišnji, a možda netko od nas i dobije neku ideju za sljedeće ljeto.

Čekamo vaše fotke s ljetovanja, pa da svi skupa možemo barem ovako virtualno otputovati na neko divno mjesto. ☀️

4.8.2020. ZOOM - Rođendansko druženje

U utorak, 4.8. imali smo rođendansko ZOOM druženje. Baš smo se lijepo napričali s našom slavljenicom Ele, vidjeli rođendansku tortu, čuli kako je bilo našoj Miji na godišnjem, te kako je našem Filipu koji još uvijek odmara u divnoj Dalmaciji. 

 

8.7. 2020. ZOOM

19.06.2020. "Najdraži izlet"

Danas, za kraj ovotjednih online aktivnosti, razgovarali smo o najdražim izletima, vidjeli smo fotografije s predivnih mjesta i veselili se našem zajedničkom subotnjem izletu u Labin.

Today, for the end of our this weeks online activities, we’ve talked about our favorite excursions, we saw photos from beautiful places and we were looking forward to our Saturday trip to Labin.

15.06.2020. "Pjevanjem protiv dosade"

Danas su za nas volonterke Lucia i Laura pripremile video u kojem pjevaju svoje najdraže pjesme uz pratnju gitare kojom su nam približile španjolsku muziku i melodiju koja se mogla čuti u studentskom domu za vrijeme karantene. Predivno! 🙂

Today our volunteers Lucia and Laura have prepared a video for us in which they sing their favorite songs accompanied by a guitar, which brought us closer to the Spanish music and melody that could be heard in the dormitory during the quarantine. Beautiful! 🙂 

05.06.2020. "Odijevanje u različitim kulturama"

Za kraj ovotjednih aktivnosti upoznali smo se s tradicionalnim nošnjama i pojedinim odjevnim predmetima u različitim kulturama. Riješili smo kviz i prokomentirali naše odgovore i neke odjevne kombinacije koje su nam se najviše svidjele. Hvala svima koji su sudjelovali! Družimo se ponovno idući tjedan!

At the end of this week’s activities, we learned something about traditional costumes and clothing items in different cultures. We solved the quiz and commented our results and some clothing combinations that we liked the most. Thanks to everyone who participated! See you next week!

04.06.2020. "Hrvatski tradicionalni događaji"

Danas smo razgovarali o tradicionalnim događajima u Hrvatskoj. Pogledali smo videe koji prikazuju neke od manifestacija diljem Hrvatske, a potom smo u komentarima razgovarali o onome što smo pogledali, kao i o tome jesmo li posjetili neku od tih manifestacija ili imamo želju za tim. Pritom smo se vodili nekim pitanjima koja nam je postavila volonterka Doris. 🙂

1) Što je Moreška i gdje se održava?
2) Gdje se održavaju Dani Dioklecijana?
3) Koji je poznati događaj u Rovinju?
4) Gdje se održava poznata smotra folklora koju ste vidjeli u videu?
5) Koji je poznat tradicionalni događaj u Dubrovniku?
6) Po kojoj je igri Sinj poznat?
7) Kako izgleda poznati festival u Lepoglavi (Što ste vidjeli u videu)?
8) U kojem se gradu održavaju Uskočki dani?

Today we talked about traditional events in Croatia. We watched videos showing some of the events across Croatia, and then in the comments we talked about what we watched, as well as whether we visited any of those events or maybe have a desire for it. Also, we we’re guided by the questions asked by our volunteer Doris. 🙂 

1) What is Moreška and where is it held?
2) Where are the Days of Diocletian held?
3) What is the famous event in Rovinj?
4) Where is the famous folklore festival you saw in the video held?
5) What is the famous traditional event in Dubrovnik?
6) What game is Sinj famous for?
7) What does the famous festival in Lepoglava look like (What did you see in the video)?
8) In which city are the Days of Uskok held?

01.06.2020. "Pripreme za povratak u DIP!"

Danas smo se podsjetili preporuka vezanih za suzbijanje pandemije COVID-19. Naše volonterke Lucia i Laura su snimile video na tu temu, klik na link  (https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Bravo cure!
Nakon toga smo popričali na ZOOM-u i dogovorili tjedne aktivnosti.

Today we talked about rules regarding COVID-19 pandemic. Our volunteers Lucia and Laura made a video about it
(https://drive.google.com/file/d/1HK9CHjUIr6qTbxreWy-bjAYgw3nXgFFZ/view?fbclid=IwAR1Dxhl-yQr_oJkFRlX2BZwdFaVE6zoP85vX7s43IsbsFeR4BNSev-Ggm8U). Good job girls!
After that we talked a bit via ZOOM about weekly activities. 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 5: Boje i odjevni predmeti

Danas smo završili tjedan online aktivnosti posvećen učenju razno raznih pojmova iz engleskog jezika.
Zadnji dan ovotjednih aktivnosti bio je u znaku boja i odjevnih predmeta. Hvala volonterima i svima koji su sudjelovali. Bio je ovo tjedan edukativnog karaktera, ali definitivno nije nedostajalo zabave, smijeha i ZOOM druženja. Uživajte u vikendu i see you soon.

Today we ended a week of online activities dedicated to learning a variety of concepts from the English language.
The last day of this week’s activities was marked by colors and clothing. Thanks to the volunteers and everyone who participated. This was a week of educational character, but there was definitely no lack of fun, laughter and ZOOM socializing. Enjoy the weekend and see you soon.

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 4: Hrana u zemljama Anglosfere

Današnju aktivnost u sklopu tjedna engleskog jezika pripremila je naša nova volonterka Matea! Za nas je osmislila kviz o hrani u zemljama Anglosfere, a nakon toga smo zajedno s njom i našim dipovcima imali Zoom poziv gdje smo prošli sve riječi ????

Today’s activity as part of the English Language Week was prepared by our new volunteer Matea! She made a quiz for us about food in the countries of the Anglosphere, and after that we had a Zoom call with her and our members where we went through all the words ????

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 3: Biljke i životinje

Danas smo nastavili s učenjem engleskog. Rješavali smo kvizove o životinjama i biljkama, a zatim smo imali Zoom, na kojem smo razgovarali o novim pojmovima

Today we continued learning English. We solved quizzes about animals and plants, and then we had Zoom, where we talked about new concepts.

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 2: Osnovne riječi

Drugi dan u Tjednu engleskog jezika posvetili smo učenju nekih osnovnih riječi engleskog jezika putem kviza, a potom smo u komentarima podijelili naše rezultate i komentirali naše odgovore! 🙂

We dedicated the second day of English Language Week to learning some basic English words through a quiz, and then we shared our results in the comments and commented our answers! 🙂 

25. - 29.05.2020. "Tjedan engleskog jezika" - Dan 1: Zemlje Anglosfere

Danas smo krenuli u još jedan tjedan online aktivnosti i ovog puta on je posvećen engleskom jeziku. Kroz 5 dana učit ćemo engleski, rješavati kvizove i razgovarati na engleskom jeziku. Nadamo se da ćemo svi skupa svašta novoga naučiti, ali i utvrditi neka prijašnja znanja.

Tjedan smo otvorili kvizom i ZOOM-om koji su imali za temu zemlje engleskog govornog područja. Uz puno smijeha uspjeli smo naučiti i kako se predstaviti na engleskom jeziku te različite pozdrave.

Today we started another week of online activities and this time it is dedicated to English. In 5 days we will learn English, solve quizzes and talk in English. We hope that we will all learn everything new together, but also establish some previous knowledge.
We opened the week with a quiz and ZOOM that had the theme of an English-speaking country. With a lot of laughter, we managed to learn how to present ourselves in English and various greetings.

22.05.2020. "Znamenitosti europskih država"

Danas smo rješavali kviz o znamenitostima europskih država. Pogađali smo u kojoj se državi nalazi znamenitost sa slike, a nakon toga smo na Zoomu prokomentirali rješenja i rekli nešto više o svakoj znamenitosti. ????

Today we solved a quiz about the sights of European countries. We guessed in which country the landmark from the picture is located, and after that we commented our results on Zoom and said something more about each landmark. ????

21.05.2020. "Zoom time"

Danas smo se družili preko ZOOM aplikacije! Pričali smo o mogućim aktivnostima i izletima (Plitvice nam se jako sviđaju!). Isto tako, jednoglasno smo se složili da ne volimo upisivati šifru prije ZOOM sastanka

Today we had a ZOOM meeting! We talked about activities and trips we could take – we all liked Plitvice Lakes! Also, everybody agreed they don’t like entering password before ZOOM meeting

Plitvice virtualna šetnja / virtual walk https://www.youtube.com/watch?v=N-bBfTbJNFU

20.05.2020. "More i njegovi stanovnici"

Danas smo se bavili morskim svijetom. Riješili smo kviz u kojem smo saznali ponešto o zaštićenim vrstama Jadrana i neobičnim vrstama tropskih mora, a zatim smo na Zoom-u pogledali video i razgovarali o odnosu čovjeka prema moru i njegovim stanovnicima te što možemo učiniti kako bismo ih zaštitili 🙂

Video koji smo gledali: https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=f6Sp75yYHCI&feature=emb_title

Today we talked about the Marine world. We solved a quiz in which we learned something about the protected species of the Adriatic sea and unusual species of tropical seas, and then we watched a video on Zoom and talked about the relationship of man to the sea and its inhabitants and what we can do to protect them 🙂
Video that we watched is on the link above.

19.05. "Povratak u svijet bajki"

Danas smo se vratili u svijet djetinjstva te smo ponovili naše najdraže bajke braće Grimm. Iz svake bajke smo izvukli i naučili glavne poruke koje nam pisci kroz njih prenose i koje možemo implementirati i u svojem životu. Dobro uvijek pobjeđuje zlo! ????

Today we returned to the world of childhood and repeated our favorite fairy tales of the Brothers Grimm. From each fairy tale we have extracted and learned the main messages that writers convey to us through them and that we can implement in our lives as well. Good always defeats evil!

18.05.2020. "Tradicionalna europska jela"

Početak ovotjednih aktivnosti obilježili smo temom “Tradicionalna europska jela”. Riješili smo kviz i saznali nešto novo o raznim europskim jelima karakterističnim za pojedine zemlje. Tako sada znamo da se originalna musaka radi od patlidžana i da je nastala u Grčkoj. Saznali smo koji su to slatki deserti koje možemo okusiti na ulicama Češke, Njemačke ili Portugala, ali smo se malo i prisjetili nekih naših specijaliteta poput slavnih zagorskih štrukli!
Naši dipovci su zatim u komentarima podijelili neka svoja omiljena jela i recepte, tako da tko ne zna što bi skuhao ovih dana, zavirite u naše slike i sigurno će se pronaći nešto za svoj ukus!

We marked the beginning of this week’s activities with the theme “Traditional European dishes”. We solved the quiz and learned something new about various european dishes. Now we know that the original moussaka is made of eggplant and that it’s originally from Greece. We found out what sweet desserts we can taste on the streets of the Czech Republic, Germany or Portugal, but we also remembered some of our specialties such as the famous zagorski štrukli!
Then we all shared some of our favorite dishes and recipes in the comments, so if somebody doesn’t know what to cook these days, take a peek at our pictures and there will surely be something for your taste!

15.05.2020. "Superheroji i supermoći"

Tema našeg današnjeg online druženja bili su superheroji i supermoći.????‍♀️????‍♂️ Prvo smo rješavali kviz u kojem smo odgovarali na pitanja o imenima superheroja sa slike, o supermoćima različitih likova i o njihovim specifičnim karakteristikama. Komentirali smo rezultate i razgovarali o temi. Družili smo se i na Zoomu gdje smo pričali o aktualnoj temi za taj dan te o planovima za vikend.

The topic of our online gathering today was superheroes and superpowers. ????‍♀️????‍♂️ We first solved a quiz in which we answered questions about the names of the superheroes in the picture, about the superpowers of different characters and about their specific characteristics. We commented on the results and discussed the topic. We also hung out on Zoom where we talked about the current topic for the day and about the plans for the weekend.

 

14.05.2020. "Kućni ljubimci"

Tema našeg današnjeg druženja su bili kućni ljubimci!
Pogledali smo video o neobičnim kućnim ljubimcima poput svinje, sove, koze i štakora, a nakon toga je na redu bio kviz u kojem smo provjerili što smo sve saznali iz videa. U drugom dijelu kviza na temelju opisa pogađali smo o kojem se kućnom ljubimcu radi, a svi su postigli odlične rezultate. Za kraj, u komentare smo podijelili slike svojih ljubimaca koje možete vidjeti u našoj galeriji! 🙂

Todays topic was pets!
We’ve watched a video about unusual pets like a pig, an owl, a goat and a rat, and after that it was time for a quiz in which we’ve checked what we all have learned from the video. In the second part of the quiz, based on the description, we were guessing which pet it is, and they all achieved great results. Finally, we’ve shared pictures of our pets in the comments, which you can see in our gallery! 🙂

13.05.2020. "Voće i povrće"

Tema našeg današnjeg online druženja bila je “Voće i povrće”. Rješavali smo kviz u kojem smo pogađali koji opis odgovara određenom voću i povrću te smo pokušali pogoditi koje se egzotično voće nalazi na slici. Na kraju samo prodiskutirali rezultate i razgovarali o temi. 🙂

The topic of todays online gathering was “Fruit and vegetables”. We’ve solved the quiz in which we we were guessing which fruit or vegetable is described, and then we’ve tried to guess which exotic fruit was on the picture. In the end, we’ve commented our results and talked about this topic. 🙂

12.05.2020. "Olimpijske igre i sportovi"

Budući da su Olimpijske igre 2020. odgođene, odlučili smo ovaj dan posvetiti upravo njima! Rješavali smo kviz o Olimpijskim igrama u kojima smo provjerili koliko znamo o njihovoj povijesti i nekim osnovnim činjenicama, a potom smo riješili i kviz o raznim sportovima koji se mogu gledati na Olimpijskim igrama.
Bravo za sve dipovce! Pokazali su da su pravi znalci Olimpijskih igara, a vidimo da među njima ima i brojnih sportaša ili barem ljubitelja sporta.

Since the 2020 Olympics have been postponed, we decided to dedicate this day to them! We solved a quiz about the Olympics in which we checked how much we know about their history and some basic facts, and then we solved a quiz about various sports that can be watched at the Olympics.
Well done to all! They showed that they are true experts in the Olympic Games, and we can see that there are many athletes or at least sports fans among them.

11.05.2020. "Zemlja i Sunčev sustav"

Današnja tema bio je svemir, točnije planet Zemlja i Sunčev sustav. Pogledali smo nekoliko videa i riješili kviz te razgovarali o tome što smo novo naučili, tko bi od nas želio putovati u svemir te koje bi planete rado posjetili!
Dok čekamo priliku za odlazak u svemir, zaključili smo da bismo mogli posjetiti Astronomski centar

Videi koji smo pogledali:
https://www.youtube.com/watch?v=97-eUtHkr38&feature=share&fbclid=IwAR2E5NyC-GgOKTgSwYejnaiuS6onDUb8i4dT0JYMrPCROIyy7HnxfK0QOsY
https://www.youtube.com/watch?v=eochobOrpqQ&feature=share&fbclid=IwAR24qQ2bfDQPuHnk4KUDHzyyFzYkf2qytN-C82LTeLleRQKaM98SR6h7fn8
https://www.youtube.com/watch?v=E9oKEJ1pXPw&feature=share&fbclid=IwAR1flu6hkId59_Fm5A5AnU8ca1K9rl4nVz2TgL9Pht2ifun8IpFCJgCavaI

Today’s topic was the Universe, more precisely the planet Earth and the Solar system. We watched a few videos and solved the quiz and talked about what we had learned, which of us would like to travel into space and which planets we would love to visit!
While waiting for the opportunity to go into Space, we decided that we could visit the Astronomical Center 🙂

Above, you can click on some links to watch some video about todays topic.

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 5: Bonton

Za kraj dipovog “Tjedna pravila” održana je aktivnost na temu Bonton! Pogledali smo dva videa o pravilima lijepog ponašanja s posebnim naglaskom na pravila kojih se posebice trebamo pridržavati kada smo u Udruzi, a potom smo riješili i kviz kako bismo provjerili što smo sve danas ponovili i novo naučili!
Naučili smo koje su to 4 čarobne riječi, kako se trebamo ponašati za stolom, kako je pristojno pozdraviti kada sretnemo poznatu osobu na ulici te je vrlo važno održavati higijenu radi sebe i radi drugih! Isto tako, naučili smo da je važno dijeliti s drugima, pomoći drugome i biti dobar jedan prema drugome.

For the end of our “Week of rules” we had an activity about Manners! We watched two videos on the rules of good behavior with special emphasis on the rules that we especially need to follow when we’re in DIP, and then we solved the quiz to check what we have learned today!
We learned what 4 magic words are, how we should behave at the table, how polite it is to greet when we meet a person we know on the street and that it is very important to maintain hygiene for ourselves and for the others! Also, we have learned that it is important to share with others, help each other, and be good to each other.

Aleksandrin video o pravilima ponašanja u Udruzi: https://youtu.be/wlyYqIxP5_0

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 4: Pravila ponašanja u prometu

4. dan dipovog “Tjedna pravila” posvetili smo prometnim pravilima i kako bi trebali reagirati ovisno o znaku na cesti. Riješili smo kviz i zajedno ponovili i zaključili da uvijek trebamo poštivati prometne znakove! Na ulici treba biti oprezan, kako za sebe, tako i za druge sudionike u prometu.

4th day of this “Week of rules” we’ve dedicated to traffic rule and how we should react depending on the street sign. We’ve solved the quiz and together repeated and concluded that we should always respect the traffic signs! We have to be careful on the streets, both for ourselves and for others in traffic.

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 3: Pravila ponašanja na Internetu

Danas smo razgovarali o pravilima ponašanja na Internetu. Pogledali smo tri videa, nakon čega smo definirali najbitnija pravila:
 1. Nemojte psovati, lagati, vrijeđati, prijetiti i biti nasilni prema drugima.
 2. Ne predstavljajte se tuđim imenom.
 3. Privatne razgovore i rasprave vodite preko privatnih poruka.
 4. Ne odgovarajte na poruke nepoznatih.
 5. Čuvajte svoje osobne podatke.
Videa koje smo pogledali:
Pristojno ponašanje na internetu: https://www.youtube.com/watch?v=l2B39AxfPwo
5 savjeta za sigurno korištenje interneta: https://www.youtube.com/watch?v=ygV-eUJCGM4
Cyberbullying prevencija nasilja na Internetu i društvenim mrežama: https://www.youtube.com/watch?v=qWl3XYsiYVo

Today we’ve talked about how should we behave on Internet. We watched 3 videos, after which we defined 5 most important rules:

 1. Do not swear, lie, insult, threaten or be violent to others.
 2. Do not introduce yourself by someone else’s name.
 3. Private conversations and discussions have in private messages.
 4. Do not reply to messages from strangers.
 5. Keep your personal informations safe.

Videos we watched today:

Polite behavior on Internet: https://www.youtube.com/watch?v=l2B39AxfPwo 

5 advices for safe Internet use: https://www.youtube.com/watch?v=ygV-eUJCGM4

Cyberbullying prevention of violence on the Internet and social networks: https://www.youtube.com/watch?v=qWl3XYsiYVo

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 2: Nenasilna komunikacija

Danas smo se bavili nenasilnom komunikacijom. Podsjetili smo se koja su to pravila komunikacije kojih se trebamo pridržavati ako želimo uspješno komunicirati.
1. Pričaj mirno, nemoj podizati ton
2. Ako ti nešto smeta, moraš to reći (ja poruke)
3. Ako si ljut, broji do 10.
4. Dok jedan priča, drugi slučaju.
5. Ako ništa ne pomogne, potraži pomoć odraslih.
Todays topic of the day was nonviolent communication. Here are the rules:
1.Talk calmly, do not raise your voice
2. If something is bothering you, you have to say it (I feel..)
3. If you are angry, count to 10
4. When somebody talks, everybody else listens
5. If nothing else helps, seek help from adults

 

04. - 08.05.2020 "Tjedan pravila" - Dan 1: Koja pravila već poznajemo?

Danas smo otvorili edukativni tjedan posvećen pravilima. Temu smo započeli ZOOM-om i razgovorom o pravilima ponašanja prilikom korištenja Facebook-a, a nastavili razgovorom o pravilima ponašanja u DIP-u i o tome kako se trebamo odnositi jedni prema drugima. Tako smo još jednom ponovili kako ne smijemo pričati s nepoznatim ljudima, bilo to preko Facebook-a ili uživo i kako reagirati kada i ako nam pristupi netko koga ne poznajemo. Naglasili smo kako moramo biti pažljivi jedni prema drugima i biti si međusobno podrška i kako ne smijemo dozvoliti da se netko prema nama odnosi loše i loše nas tretira.

Hvala svima koji su nam se danas pridružili. Hvala što se pozorno slušali naše savjete i što ste sudjelovali. Upamtite ovo o čemu smo danas razgovarali, vrlo je važno ne zaboraviti ova pravila. Iako ćemo mi još ovo sve ponavljati, prenesite svojim prijateljima iz DIP-a koji danas nisu bili s nama o čemu smo pričali. Znamo da ćete se sigurno telefonski čuti.

Today we opened an educational week dedicated to the RULES. We started the topic with ZOOM talking about rules of conduct when using Facebook, and continued with a conversation about rules of conduct in DIP, emphasizing about how we should treat each other. So we repeated that we must not talk to strangers, whether through Facebook or live, and how to respond when and if we are approached by someone we do not know. We emphasized that we must be attentive to one another and be supportive of one another and that we must not allow anyone to treat us badly.

01. - 03.05.2020. "Produženi vikend"

S obzirom da je u petak bio Prvi maj, nismo imali online aktivnosti, ali to ne znači da nismo imali zadatke za naše DIPovce. Uslikali su nam što rade za Prvi maj i kako provode vrijeme, pa su fotkicu objavili u zajedničkoj grupi. Neki su šetali, neki uživali u pogledu sa svog balkona, neki su se družili preko Zoom-a, a neki su uživali u ukusnoj klopici.

Since this friday was Labour Day, we didn’t have online activities, but that doesn’t mean that we didn’t have a task for our members took a picture of what they do for Labour Day and how they spend their time, and then they post a photo in our group. Some of them walked, some enjoyed the view from their balcony, some hung out over the Zoom and some enjoyed a delicious meal.

30.04.2020. "Crtajmo zajedno!"

Danas je dan bio rezerviran za crtanje. Opuštali smo se crtajući zatvorenih očiju i u bojama završili još jedan vrlo aktivan i zanimljiv tjedan. Hvala svima koji su nam se pridružili u ovotjednim online aktivnostima. 🙂

Today was the day reserved for drawing. We relaxed by drawing with our eyes closed and ended another active and interesting week with a lot of color. Thanks to everyone who joined us in this week’s activities. 🙂 

29.04.2020. "Zoom time!"

Danas smo naše vrijeme rezervirali za ZOOM. Bilo je glasno, veselo, emotivno ali i edukativno. Obzirom da smo jučer imali prilike rješavati odličan kviz o nacionalnim parkovima Hrvatske, osjećali smo potrebu još jednom naglasiti važnost očuvanja prirode. Kroz edukativni video Eko priča za male i velike https://www.youtube.com/watch?v=aOvVnERS0XY podsjetili smo se na to koliko je važno odvajati otpad, reciklirati i brinuti o okolišu i prirodi koja nas okužuje. Također, prisjetili smo se i porazgovarali što to mi u DIP-u činimo po pitanju ekologije i održivosti. Ne smijemo zaboraviti da ako svatko od nas da svoj mali doprinos očuvanju prirode svi zajedno stvaramo neki bolji svijet za sebe i druge. Hvala svima koji su sudjelovali.  Čuvajte sebe i druge, i naravno, čuvajte prirodu!

Today we booked the time for ZOOM. It was loud, cheerful, emotional but also educational. Given that yesterday we had the opportunity to solve the excellent quiz about Croatian national parks, we felt the need to emphasize once again the importance of nature conservation. Through the educational video Eco Stories for Small and Large https://www.youtube.com/watch?v=aOvVnERS0XY we reminded ourselves of the importance of separating waste, recycling and caring for the environment and nature that surrounds us. We also remembered and talked about what we in DIP do about ecology and sustainability. We must not forget that if each of us makes a small contribution to nature conservation, we will all together create a better world for ourselves and everyone else. Thanks to everyone who participated today. Take care of yourself and others, and of course, take care of nature!

28.04.2020. "Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode"

S obzirom na to da u posljednje vrijeme ne možemo boraviti u prirodi, danas smo u mislima otišli u prirodu i kroz kviz naučili poneku novu informaciju o hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode

Since lately we can not spend a lot of time in nature, today we spent some time in the nature, at least in our thoughts, and through quiz we learnt some new information about croatian national parks and nature parks

 

27.04.2020. "Što nas je najviše nasmijalo?"

Poznati komičar Charlie Chaplin izjavio je: “Dan bez smijeha je izgubljen dan.”

Danas smo pričali o smijehu, podijelili smo s drugima što nas je najviše nasmijalo ovih dana. Pisali smo o smiješnim događajima, filmovima i smiješnim videima koji su nas najviše razveselili i nasmijali. 😀 Osim što smo smijehom podigli raspoloženje i atmosferu, radili smo i na našim trbušnim mišićima nastavno na prethodni trening našeg volontera Ivice!

Famous comedian Charlie Chaplin said: “A day without laughter is a day wasted.”
Today we talked about laughter, shared with each other what made us laugh the most these days. You told us about funny events, movies and funny videos that made you laugh. 😀 Besides lifting our mood and atmosphere with laughter, we also worked on our abdominal muscles as we did in workout led by our volunteer Ivica (before the activity)!

24.04.2020. "Filmski dan"

Zadnji dan ovotjednih online aktivnosti posvetili smo filmovima pa smo tako svi među sobom podijelili neke od naših omiljenih filmova. Tako da, ako ne znate što gledati ovaj vikend, slobodno zavirite u naše komentare. Ima za svakoga ponešto Usput, pogledajte i neke fotke iz muzeja o kinu i kinematografiji koji se nalazi u Torinu kojeg je posjetila naša volonterka Sandra.

Također, glasovi su prebrojani i pobjedu osvaja svima nama poznati božićni film Sam u kući 1 kojeg ćemo gledati povratkom u DIP!!

Last day of this weeks online activities was dedicated to movies, so we shared with each other some of our favorite movies. So, if you don’t know what to watch this weekend, feel free to check out our comments. There’s something for everyone By the way, check out some photos from Museum of Cinema, located in Torino, which was visited by our volunteer Sandra.

Also, the votes our counted and the winner is well-known Christmas movie Home Alone 1 which we’ll watch when we return to DIP!!

23.04.2020. "Mala dipova čajanka"

Mala dipova čajanka #1! Danas smo se malo Zoomali kako bismo se vidjeli, čuli i razmijenili jedni s drugima kako se osjećamo i kako provodimo ove dane kod kuće. Bilo je lijepo, glasno i dinamično
I ne, nismo zaboravili vježbati danas! Ivica je održao trening prije čajanke kako bismo se razbudili i napunili energije za razgovor.

Little DIP tea party #1! Today we were Zooming with each other so we could see, hear and exchange with each other how we feel and how we spend these days at home. It was very nice, loud and dynamic
And no, we didn’t forget to practice today! Ivica had prepared a workout for us before tea party so we could wake up and recharge our energy for the talk. 


 

22.04.2020. "Koliko dobro poznajemo sjeverozapadnu Hrvatsku?"

Budući da su jedni od naših volontera iz Varaždina, grada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, odlučili su napraviti kviz o tom dijelu Hrvatske. Nakon što smo riješili kviz, u komentarima smo pisali svoje rezultate te smo jedni s drugima podijelili što nas je iznenadilo, što nismo znali, a o čemu bi možda voljeli više saznati. Naučili smo nešto novo o tom dijelu Hrvatske, a gledali smo i video o Špancirfestu

Since some of our volunteers are from Varaždin, a city in North-West of Croatia, they decided to make a quiz about that part of Croatia. After we solved the quiz, we commented our results and shared with each other what suprised us, what we didn’t know and what we might like to know more about. We learned something new about that part of Croatia and we also watched a video about Špancirfest.

21.04.2020. "Stay positive!"

Danas su naše Erasmus studentice iz Španjolske pripremile zanimljivu aktivnosti za naše DIPovce. Napravile su kratki video u kojem su na zabavan način prikazale što sve rade ovih dana u izolaciji, a potom smo morali riješiti kviz u kojem su pitanja bila vezana uz neke siiitne, sitne detalje prikazane u videu. Kao i uvijek, zabavili smo se i doobro dobro nasmijali! 🙂

Today our Erasmus students from Spain have prepared an interesting activity for our members. They made a short video in which they, in a funny way, showed us what they do these days in isolation, and then we had to solve a quiz in which we we’re asked about some really, really small details showed in video. As always, we had a lot of fun and a great laugh! 🙂

 

20.04.2020. "Želim, želim ... kulinarsku radionicu!"

Prvo smo se dobro zagrijali uz našeg trenera Ivicu, a potom je slijedilo zajedničko druženje DIPovaca. Tema današnje aktivnosti bile su naše želje vezane za radionice u DIP-u. Razgovarali smo i komentirali radionice koje bi voljeli održati kada se vratimo u DIP. Naše prijedloge smo potom stavili u anketu te smo svi skupa glasali za onaj najbolji. Kulinarska radionica dobila je najviše vaših glasova, što znači da će to biti prva radionica koju ćemo održati po povratku u DIP. 🙂

First we had a great workout led by our trainer Ivica, a then we had a get-togehter. Theme of today’s get-together was expressing our wishes when it comes to DIP workshops. We talked and commented about workshops which we would like to do when we return to DIP. Then, we combine our proposals in one questionnaire so we could all vote for the best idea. Culinary workshop got the most votes, so it means that it is going to be our first workshop which we’ll have when we return to DIP. 🙂

 

17.04.2020. Najdraže serije i crtići

Danas smo pričali o našim najdražim serijama i crtanima, dobili smo puno zanimljivih prijedloga i ideja:) Saznali smo i koji su nam najdraži likovi te se prisjetili najdražih dijelova!????

Today we talked about our favourite tv shows and cartoons , and we got many interesting ideas:)
We shared our favourite characters and our favourite parts!????

16.04.2020. Zdravi DIPovci

26.03.2020. "Selfie of the Day"

Iako nam trenutna situacija ne dozvoljava provođenje zajedničkog vremena u prostorima naše Udruge, to nas ne sprječava da naše druženje nastavimo i dalje – ONLINE!
Naši DiP-ovci danas su s nama podijelili svoje fotke, ali su nam i govorili kako provode svoje dane kod kuće. Ovako je kod nas, a kod vas? ????

Although the current situation doesn’t allow us to spend time together in our space in DiP, it doesn’t stop us to continue to spend our time together – ONLINE!
Our members shared their photos with us today but also told us how they spend their days at home. This is how we’ve been doing, and what about you? ????

27.03.2020. "Kviz o gradu Rijeci i pretraga fotografija najdražeg mjesta u gradu"

Najveći kvart u Rijeci? Simbol grada Rijeke? Legenda o trsatskim stubama? Znate li odgovor? E mi sad znamo! Za današnju online aktivnost volonterka Doris pripremila je zanimljiv kviz o Gradu Rijeci kako bismo osvježili svoje znanje, ali i saznali nešto novo.
Potom smo svi odlučili podijeliti jedni s drugima fotografije mjesta u Rijeci koja su, nama osobno, najdraža. Pa pogledajmo! The largest neighborhood in Rijeka? The symbol of Rijeka? The legend of the Trsat Stairs? Do you know the answer? We know now! For today’s online activity, volunteer Doris prepared an interesting quiz about the City of Rijeka in order to refresh our knowledge, but also to learn something new.
Then we all decided to share with each other photos of places in Rijeka that are our favorite. So let’s see!

30.03.2020. "Kvizovi Pogodi tko?"

Danas smo se bavili našim vrijednim volonterima! Pripremili smo dva kviza. Najprije smo provjerili znamo li imena svih volontera. Nakon toga slijedio je kviz o zanimljivim činjenicama o volonterima na temelju kojis smo morali pogoditi o kojem se volonteru radi. U komentarima smo podijelili naše rezultate i komentirali neke nama zanimljive i nove informacije koje smo saznali.

Today we dealt with our hardworking volunteers! We have prepared two quizzes. We first checked to see if we knew the names of all the volunteers. This was followed by a quiz about interesting facts about volunteers based on which we had to guess which volunteer it was. In the comments, we shared our results and commented on some interesting and new information we learned.

 

31.03.2020. "U slobodno vrijeme volim..."

Čitanje zanimljivih knjiga, kuhanje, rješavanje križaljki, uživanje u serijama i filmovima, crtanje, šivanje, duge šetnje prirodom, druženje s prijateljima, karaoke, sviranje klavira… Sve su to aktivnosti kojima se mi DIPovci bavimo u svoje slobodno vrijeme i koje smo danas odlučili podijeliti jedni s drugima s ciljem boljeg međusobnog upoznavanja. Osim riječima, i fotkama smo pokazali kako to vrijeme provodimo ovih dana.

 

Reading interesting books, cooking, solving crossword puzzles, enjoying series and movies, drawing, sewing, long walks in nature, hanging out with friends, karaoke, playing the piano… These are the activities that we, members of DIP, do in our free time and which we decided to share with each other to get to know each other better. Also, we used photos to show how we spend that time these days.

01.04.2020. "Pogled s mog balkona/prozora"

Naše današnje druženje proteklo je u znaku fotografije. Obzirom da smo svi u svojim kućama i stanovima, objavili smo foto natječaj s temom “Pogled s mog balkona/prozora”. Natječaj smo završili anketom i glasanjem za najljepši pogled, na kojem je pobjedu odnijela naša Aleks.  Hvala svima koji su poslali svoje fotografije, koji su glasali i na taj način sudjelovali u današnjoj aktivnosti.

 

Our online activity today was marked by photography. Since we are all in our own houses and apartments, we have published a photo contest with the theme “View from my balcony/window”. We ended the competition with a poll and voting for the most beautiful view, which was won by our volunteer Alex. Thanks to everyone who sent their photos, who voted and thus participated in today’s activity.

02.04.2020. "I još jedan dan kod kuće..."

I još jedan dan kod kuće.. ALI NAMA NIJE DOSADNO! Kod kuće je svatko snimio video u kojem je pokazao što radi u ovo vrijeme kada smo svi u svojim kućama. Na kraju aktivnosti napravili smo jednu kompilaciju naših videa koja će uskoro biti dostupna za gledanje!

 

Another day at home.. BUT NOT EVERYTHING IS BORING! At home, everyone made a video showing what they are doing at this time when we are all in our homes. At the end of the activity, we made one compilation of our videos that will be available for viewing soon!

 

03.04.2020. "Mali DIP-ov vremeplov"

Sigurno ste primijetili izazov koji se u zadnje vrijeme vrti po Facebooku, vezan za objavljivanje fotografija iz prošlosti. Baš smo pomislili kao bi s ovako nečim bilo fora zatvoriti ovotjedne aktivnosti, tako da je upravo to tema našeg današnjeg druženja. Pronađite fotografiju sebe iz nekog prošlog vremena, kada ste bili mali, neku koja vam je posebno draga, slikajte ju mobitelom i objavite ovdje u grupi. Kada objavite fotke, malo ćemo ih komentirati, vjerojatno se i nasmijati i svi skupa vratiti u neka prošla vremena. Danas imamo mali DIP-ov vremeplov.

Hi everybody! You have probably seen that Facebook challenge about posting photos from the past. Exactly that is today’s online get-together theme. So, find an old photograph of yourself, one that you love the most and post it here in the group. We are online until 1PM, but you can post throughout the day. Impatiently waiting for those blast from the past photos!

6.4.2020. Tjelovježba s Ivicom

Trening će trajati otprilike pola sata (30 minuta), ja ću napraviti livestream preko grupe tako da ćete me moći gledati kako radim i vi skupa sa mnom VJEŽBATI. Molim vas da se uključite, vježbe neće biti teške, a svi SKUPA ćemo malo trenirati, smanjiti razinu stresa i anksioznosti te se osjećati ljepše nakon fizičke aktivnosti  🙂 Za trening ne trebate ništa od opreme, samo manji prostor za vježbanje 3m2  npr. u svojoj sobi ako možete 🙂

Greeting! Tomorrow we have a new activity, training ( workout). The activity will start at 11am, it would be nice for you to join. Training will be simple and requires no extra equipment.

Video je dostupan na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=ojxPD9MDKdc.

6.4.2020. Kvizovi Pogodi tko?

Dobro jutro! Nadamo se da ste uživali u vježbanju s Ivicom, nama je bilo sjajno – bravo Ivica! 🙂 Sada je vrijeme za kvizove. Pravila su ista kao i uvijek, ispunite kvizove i ukupne rezultate u komentarima. Što vas je iznenadilo? Koga ste odmah pogodili? Što ste novo naučili o dipovcima? Pišite nam!

Good morning! We hope you enjoyed our morning exercise with Ivica, we loved it – good job Ivica! 🙂 Now we have some quizzes for you. Rules are the same as always, take the quiz and post your result. What surprised you? Whose description did you guess right away? What did you learn today? We are waiting for your comments!

Pogodi tko? (Guess who?) 3:  https://quiz.tryinteract.com/#/5e8aed326482d10014529415

Pogodi tko? (Guess who?) 4:   https://quiz.tryinteract.com/#/5e8a1ecc6482d10014528fc6

6.4.2020. Martin rođendan!

Danas je poseban dan,

našoj Marti je rođendan!

Vjerujemo da ju poznaje cijela ekipa,

ipak je ona ikona DIP-a!

Uvijek pozitivna, nasmijana i vedra,

sve svoje obaveze odrađuje bez beda.

Osim toga, vrhunska je kuharica,

svojim specijalitetima svima mami osmjeh na lica.

Ali danas, Marta Berčić, daj si malo oduška.

Neka netko drugi malo u kuhinji i po vrtu šuška.

od srca ti želimo sretan rođendan

i jedva čekamo da u Udruzi zajedno proslavimo TVOJ dan!

Tvoji DiPovci

(autorica stihova: Aleksandra Ristić)

7.4.2020. Vrijeme za umjetnost

Dobro jutro! Danas je vrijeme za umjetnost! Podijelite s nama vaše najljepše crteže i druga umjetnička djela  Ovi dani su idealni za buđenje vaše umjetničke strane tako da potražite kistiće i bojice – i krenite crtati

Good morning! Today it’s time for art! Let’s share our best drawings and artistic works!  These days are a great chance to wake up your artistic side! Take your paint box and let’s go!!!

8.4.2020. Pomaganje ukućanima

Dobro jutro svima!
Mnogi od vas me nisu upoznali, pa bih se prvo željela predstaviti. Ja sam Sandra, vaša nova volonterka i prijateljica, i veselim se našim druženjima! Inače, imam 23 godine, studiram pedagogiju, najdraža boja mi je tirkizna, a kad sam bila mala željela sam biti astronaut! Današnja aktivnost odnosi se na pomaganje ukućanima! Pomaganje je korisno za one kojima pomažemo, ali i za nas! Odaberite jednu aktivnost u kojoj možete pomoći roditeljima, braći i sestrama, bakama i djedovima.To može biti priprema hrane, spremanje sobe, zalijevanje cvijeća, briga oko kućnih ljubimaca ili bilo što drugo! U komentare stavite sliku ili kratki video.

The activity for today is helping others/family members! Helping is great for everyone – the ones we help and ourselves! It can be anything, like food preparation, room cleaning, taking care of your pets or anything else! In the comments put a picture or a video of you helping someone 🙂

09.04.2020. Tjelovježba s Ivicom

Prije online aktivnosti, volonter Ivica održao nam je kratku jutarnju tjelovježbu kako bismo se svi zajedno razgibali i razbudili i bili spremni za daljnje aktivnosti. Pa pogledajmo!:  https://www.youtube.com/watch?v=jkZRD3RH1gE

 

Before the online activity, volunteer Ivica gave us a short morning exercise so that we could all get active and wake up together and be ready for further activities. So let’s see!: https://www.youtube.com/watch?v=jkZRD3RH1gE

09.04.2020. Put oko svijeta u jednom danu

Danas smo imali mnoštvo online aktivnosti! Prvo smo odradili jednu jutarnju tjelovježbu koju nam je ponovno vodio naš volonter Ivica. Nakon dobrog razgibavanja, spremili smo se i otputovali u razne gradove diljem svijeta. Rješavali smo kvizove i pokušavali odgonetnuti gradove na temelju nekih opisa, a potom smo podijelili jedni s drugima neka nama, posebno draga, mjesta. Bilo je, kao i uvijek, aktivno i veselo, a sada i s vama dijelimo neke naše fotkice pa da i vi malo osjetite taj naš avanturistički duh!

Today we had a lot of online activities! First we had a morning workout which was led by our volunteer Ivica. After a good workout, we got ready and traveled through various cities around the world. We solved some quizzes and tried to guess the cities based on some descriptions, and then we shared with each other some of our favourite places. As always, it was really active and fun, and now we’re sharing some of our photos so you can all feel our adventure spirit!

10.04. - 13.04.2020. Uskrs

Tema online aktivnosti koja je trajala 4 dana bila je vezana uz Uskrs! Temu je vodila naša volonterka Ana Maria, a u nastavku možete vidjeti kako nas je uvela u temu. 🙂

“Približava nam se Uskrs, meni jako drag blagdan jer provodim vrijeme s obitelji u pripremama za Uskrs. Za Božić smo pričali tko ima kakvu tradiciju i svi radimo i jedemo nešto drugačije. Zato bi ja htjela da svatko od vas danas podijeli s nama tradiciju svoje obitelji za Uskrs. Koja je vaša tradicija? Jeste li počeli s pripremama za Uskrs i kako se pripremate? Ovu aktivnost produžit ćemo i preko vikenda tako da svi mogu fotkati hranu koju su pripremili, a naravno voljela bi i da fotkate sebe kako nešto pripremate ili pomažete ukućanima, a u srijedu sam vidjela da svi jako vrijedno pomažete svojima doma.

Prije nego počnete fotkati i pisati svoje tradicije možete pročitat par zanimljivosti o Uskrsu
1. ZAŠTO FARBAMO JAJA?
Jaja su često bila povezana s festivalima i proslavom proljeća. Jaja simbolično predstavljaju ponovno rođenje i novi život te su tako prikladno postala dio proljetnog slavlja i novog života koji dolazi nakon zime. Bilo je uobičajeno da jaja budu ukrašena tijekom takvih proslava te da se daruju prijateljima i članovima obitelji. Simbolizam ponovnog rođenja ide u skladu s proljetnom proslavom Uskrsa jer je to slavlje Isusovog uskrsnuća.
2. KAKO JE NASTAO USKRŠNJI ZEC?
Mnogo je legendi o tome kako je nastao uskrsni zec. Prema jednoj, božica plodnosti Eostra, pretvorila je pticu u zeca. Zec je bio brz poput ptice, ali je ipak bio razočaran što nije ptica, pa mu je Eostra jedan dan u godini omogućila da liježe jaja, baš poput ptice. Zbog toga je kasnije u tradiciju ušlo i uskršnje gnijezdo.
3. USKRS U ŠPANJOLSKOJ
Pronašla sam i jednu zanimljivosti o Uskrsu u Španjolskoj pa nam naše Erasmus cure mogu reći da li je to stvarno tako
U Španjolskoj Uskrs se naziva Pasha, a običaj je da rijekama i morem plutaju splavovi s ukrašenim figurama koje predstavljaju likove iz biblijske priče o Kristovu uskrsnuću.”
The topic of the online activity that lasted 4 days was related to Easter! The topic was led by our volunteer Ana Maria, and below you can see how she introduced us to the topic. 🙂
That is why I would like each of you today to share with us your family’s tradition for Easter. What is your tradition? Have you started preparing for Easter and how are you preparing? We will extend this activity over the weekend so that everyone can take photos of the food they have prepared, and of course I would also like you to photograph yourself preparing something or helping your friends and family to prepare.
Before you start photographing and writing your traditions, you can read a few interesting facts about Easter
1. WHY DO WE COLOR EGGS?
Eggs were often associated with festivals and the celebration of spring. Eggs symbolically represent rebirth and new life, and so appropriately become part of the spring celebration and the new life that comes after winter. It was common for eggs to be decorated during such celebrations and to be given to friends and family. The symbolism of rebirth goes in line with the spring celebration of Easter because it is a celebration of Jesus’ resurrection.
2. THE STORY ABOUT EASTER BUNNY?
There are many legends about how the Easter Bunny came about. According to one, the fertility goddess Eostra transformed the bird into a rabbit. The rabbit was fast as a bird, but still disappointed that it was not a bird, so Eostra allowed him to lay eggs one day a year, just like a bird. Because of this, the Easter nest was later incorporated into the tradition.
3. EASTER IN SPAIN
I also found one interesting thing about Easter in Spain so our Erasmus girls can tell us if this is really like that : D
In Spain, Easter is called Pasha, and their tradition is that rafts with ornate figures representing figures from the biblical story of the Resurrection of Christ float through rivers and the sea.”

14.04.2020. Španjolski upitnik

Dobro jutro! Buenos días!
Danas smo provjerili koliko znamo o Španjolskoj. Riješili smo kviz kojeg su za nas pripremile volonterke i studentice iz Španjolske te smo naše rezultate prokomentirali u komentarima.
Good morning!! Buenos días!!
Today we’ve checked how much we know about Spain. We solved a quiz prepared for us by volunteers from Spain and then we commented on our results in the comments.

15.04.2020. Najdraža uspomena iz DIP-a

Današnji dan posvećen je našoj Udruzi DIP – mjestu druženja, zabave, upoznavanja, kreiranja i učenja! Odlučili smo podijeliti neke nama posebno drage uspomene koje vežemo uz DIP, a neki su priložili i fotografije kojima su “uhvaćeni” neki od tih zabavnih i lijepih trenutaka.
This day was dedicated to our DIP – a place where we hang out, have fun, get to know each other, create and learn! We decided to share some of our favourite memories in DIP, and some of us even shared our photos in which are captured some of these fun and beautiful moments.

16.04.2020. Zdravi DIPovci

Danas smo imali super zdrav dan! Najprije smo odradili tjelovježbu, zatim smo riješili kviz o zdravoj prehrani! Nešto novo smo naučili, vježbali i veselimo se idućem danu ????????

Today we had full body workout and after that we solved the healthy nutrition quiz. It was great and we are looking forward to the next day and some another great activities????????????

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
 • Wenzelova 2/1
 • Rijeka, Hrvatska
 • OIB: 78171364712
 • MB: 4152115
 • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
 • IBAN: HR7123600001102394295
 • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.