Aktivnosti DIP-ovog kluba mladih Priprema, pozor, radim! 1. – 6.2022.

16.05.2022. Sajam Zeleni Kastav

Tjedan smo započeli odlaskom na jubilarni 100. Sajam Zeleni Kastav! Uživali smo uz harmoniku, zakusku i ugodno društvo.  Ovaj Sajam će nam sigurno ostati upečatljiv.

13.05.2022. Dipova ZOOM čajanka

I danas smo održali našu online aktivnost, tradicionalnu ZOOM čajanku.

12.05.2022. Hrvatska volontira – drugi dan

Naša volonterska aktivnost povodom manifestacije Hrvatska volontira , danas je uspješno privedena kraju!

Uspjeli smo posaditi suncokrete, ubrati ljekovito bilje, pretvoriti jedan dio odrezanog granja u dragocjeni malč koji će štiti stabla od isušivanja tla pomoću stroja za usitnjavanje, itd…a u svemu tome pomogla nam je ekipa iz Udruga Oaza – udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe, koja nam se danas pridružila u akciji na našem vrtu.

Hvala svima koji su se tijekom ova dva dana priključili našoj akciji i pomogli “time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca”.

Hvala što s nama gradite zajednicu koja brine!

11.05.2022. Hrvatska volontira – prvi dan

Povodom 12. obljetnice nacionalne kampanje Hrvatska volontira , u suradnji s Udruga SMART i ove godine organizirali smo volontersku aktivnost – “S DIP-ovcima u vrt!” (11. i 12. svibnja) na našem eko vrtu u Viškovu.

Danas nas je bilo puno – od DIP-ovaca, volontera pa sve do naših misionara volontera koji nam dolaze s drugog kraja svijeta. To je samo dokaz da nam je potrebno samo malo dobre volje i želje da svojim volontiranjem doprinesemo zajednici, ali i samima sebi.

Kao i svake godine, ovom manifestacijom želi se promovirati značaj i dobrobit volontiranja za razvoj društva. Ove godine, naglasak je stavljen na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza, kao što su klimatske promjene, COVID-19 i slično.

Stoga, svi su dobrodošli – imate priliku još sutra pridružiti nam se na vrtu! Sa sobom ponesite samo malo dobre volje, a sve ostalo ćemo vam mi dati!

10.05.2022. Proslava rođendana

Današnji dan bio je poseban po tome što smo imali, ni više ni manje nego 3 rođendanske proslave – od naše Monie, Karle i Alena. Osim zabave, malo smo i radili – sortirali smo ljekovito bilje koje smo jučer nabrali u Kastvu.

09.05.2022. Šetnja kastavskom šumom i berba ljekovitog bilja

Ponedjeljak smo proveli u šetnji kastavskom šumom – putevima bogatim ljekovitim biljem. Osim ugodne šetnje, uspjeli smo nabrati i brojne ljekovite biljke – šćiricu, divlju mentu, poljsku metvicu, matičnjak – a ni šparoge nam nisu promakle iz vida!

05.05.2022. Radna akcija i proslava rođendana

Današnji dan započeli smo radnom akcijom! Nakon napornog rada, opustili smo se uz proslavu Davorovog 32. Rođendana.

04.05.2022. Kulinarska radionica

Bili smo jakoo vrijedni! Zasukali smo rukave i bacili se u kulinarske vode – možete li pogoditi koji specijalitet smo radili?

03.05.2022. Vrtlarska radionica u vrtu Viškovo

Danas smo imali aktivnost na svježem zraku – u našem eko vrtu na Viškovu. Dovršavali smo posao kojeg smo započeli prošli četvrtak – pognojili smo i okopali naše voćke, počupali travu, očistili smeće i još puno toga! U svemu tome, pridružili su nam se naši volonteri misionari.

02.05.2022. Tjelovježba i informatička radionica

Tjedan smo započeli jutarnjim razgibavanjem i tjelovježbom! Puni energije, nastavili smo s informatičkom aktivnošću – učili smo pisati tekst u Wordu.

29.4.2022. Dipova ZOOM čajanka

Na današnjoj Zoom čajanci dijelili smo dojmove s jučerašnjeg Okruglog stola koji se održao u prostoru SUMA – DIP-ovci su puni pozitivnih utisaka! Osim toga, pričali smo o nadolazećem Međunarodnom prazniku rada – 1. Maju, gdje su DIP-ovci imali priliku čuti te naučiti kada i kako je nastao, ali i zašto ga uopće slavimo.

27.4.2022. Radionica šivanja

Jučer je bio dan za hobotnice Hilde! Možete pogoditi koliko smo ih uspjeli napraviti?

26.4.2022. Javno predstavljanje projekta „Zajednički kroz život“ - drugi dan

I danas smo održali javno predstavljanje projekta “Zajednički kroz život” u okviru javne kampanje “Život u zajednici”. Mnogo zainteresiranih građana samoinicijativno je došlo do nas gdje su se imali priliku informirati i upoznati s projektom, te nama samima – DIP-ovcima!

25.4.2022. Javno predstavljanje projekta „Zajednički kroz život“ - prvi dan

Danas ste nas imali priliku vidjeti izvan prostora DIP-a, u blizini HNK-a gdje smo održali javno predstavljanje projekta “Zajednički kroz život” u okviru javne kampanje “Život u zajednici”. Za one koji još nisu upoznati s ovim projektom Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 01.05.2020. do 01.05.2022. provodi projekt „Zajednički kroz život“. Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom. Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama. Ukupan proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

 

13.04.2022. Kreativna radionica i radna akcija čišćenja

Zadnji dan prije proljetnih praznika, imali smo radnu akciju čišćenja DIP-a! Uz to, uspjeli smo dovršiti naša platna, koja je jučer započela druga grupa dipovaca. Ovim putem želimo svima zaželjeti ugodne blagdane!

12.04.2022. Kreativna radionica i online susret

Pozdrav i od treće DIP-ove maskote – od patuljka Štefa! Osim Štefa, danas smo pripremali i platna za aktivnost koja nam slijedi sutra. Današnji dan bio je poseban i po tome što smo imali online susret sa YUFE (https://uniri.hr/o-sveucilistu/yufe/ ) studenticom iz Cipra koja je za naše DIP-ovce pripremila izlaganje o svojoj predivnoj otočnoj državi.

11.04.2022. Sajam Zeleni Kastav

Danas smo na sajmu Zeleni Kastav do 18:30h. Dođite i posjetite nas!

08.04.2022. Posjet Art-kinu Croatia

Petak smo proveli u ugodnom društvu s ekipom iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka – išli smo u Art kino. Ovim putem htjeli bismo se zahvaliti Art-kino Croatia što nam je omogućio da ovaj tmurni dan svejedno kvalitetno provedemo – i to uživo!

07.04.2022. Kreativna radionica izrade predmeta od reciklirane plastike

Danas su nam u posjet došli prijatelji iz Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka. DIP je preplavila proljetna atmosfera – izrađivali smo šarene cvjetiće, leptire i tulipane od recikliranih plastičnih žlica i noževa. Hvala vam na dolasku i lijepom druženju te se veselimo ponovnom susretu!

06.04.2022. Kreativna radionica izrade DIP-ovog patuljka

Srijedu smo posvetili izradi malog DIP-ovog patuljka. Na svu sreću, imali smo jaaako puno pomoćnika pa je naš patuljak uskoro gotov!

05.04.2022. Proslava rođendana

Danas je bilo veselo u DIP-u – proslavili smo 22. rođendan od našeg Filipa! Atmosferu možete vidjeti na fotografijama.

04.04.2022. Dipova ZOOM čajanka

Tjedan smo započeli obrnutno od uobičajenog – Zoom čajankom! Budući da ćemo tjedan završiti odlaskom u Art kino, pričali smo o animiranom filmu; kako je nastao te kada je prvi put prikazan.

01.04.2022. Dipova ZOOM čajanka

Zoom čajanka protekla je veselo – ali doslovno! Pričali smo o jednom od najsmješnijih i najzabavnijih dana u godini. O 1. aprilu! Osim što smo dijelili šale i “smicalice” koje smo priuštili našim bližnjima, razgovarali smo i o tome da trebamo pripaziti na koji način ćemo nekome “prodati” prvoaprilsku šalu – neke šale mogu biti neugodne pa čak i neprimjerene. Sve u svemu, želimo vam dobru zabavu i “sretan 1. april”!

30.03.2022. i 31.03.2022. Kreativne radionice izrade Vande i Hilde

Jučer i danas, bavili smo se izradom naših Vandi i Hildi. Naši novi volonteri po prvi put su imali priliku vidjeti proces njihove izrade, od  samog početka pa do kraja, a u tome su im pomogli naši DIP-ovci!

29.03.2022. Kreativna radionica izrade sapuna

U DIP-u smo danas imali posebne goste – došle su nam studentice volonterke iz Udruge studenata biotehnologije UsbRi u sklopu projekta Naturis. Osim što se DIP pretvorio u pravi mali laboratorij, naši DIP-ovci su uz pomoć studentica uspjeli izraditi vlastite sapune – i to različitih boja i oblika! Hvala vam što dijelite s nama svoje znanje i slobodno vrijeme!

28.03.2022. Kreativna radionica Escape Room

Naša volonterka Hela, danas nam je održala aktivnost “Escape room” za drugu grupu DIP-ovaca.  Uspjeli su stvoriti magičnu pjenicu i pomoći profesoru Baltazaru popraviti nevidljivi stroj. Malo je reći da su bili oduševljeni!

25.03.2022. DIP-ova ZOOM čajanka

Na Zoom čajanci danas smo se bavili “narodnim poslovicama”. DIP-ovci su imali priliku podijeliti poslovice s kojima su upoznati te ih objasniti ostatku ekipe. Naučili smo neke nove narodne poslovice, a još ih je mnogo pred nama!

24.03.2022. Vrtlarska radionica

Sunčani četvrtak proveli smo na našem eko vrtu u Viškovu! Posjetili su nas naši prijatelji iz Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka koji su nam pomogli u radnoj akciji – čišćenja smeća, rezanja trnja i sađenja cvijeća. Uspjeli smo očistiti i našu “kućicu s alatom”!

23.03.2022. Mali DIP-ov sajam

Na Filozofski fakultet u Rijeci održali smo Mali DIP-ov sajam.

22.03.2022. Likovna radionica izrade Slikovnice

Danas smo uspješno dovršili i drugu DIP-ovu slikovnicu “DIP-ovci u prirodi”. Osim pisanog dijela, uspjeli smo se izraziti i putem crteža – jer slika govori tisuću riječi.

21.03.2022. Aktivnost iznenađenja i šetnja Korzom

Naša volonterka Hela danas nam je održala “aktivnost iznenađenja” – Escape Room. DIP-ovci su trebali napeti moždane vijuge i riješiti brojne zagonetke koje su bile pred njima što su u konačnici i uspjeli! Dan smo zaokružili šetnjom Korzom i uživali u sunčanom danu.

18.03.2022. Dipova ZOOM čajanka

Danas smo bili u posjeti našem Borni u Sisku… online putem. Borna nas je poveo u kratku turu Siskom te smo imali priliku vidjeti najstariji hrast u njegovom selu . Jednoga dana, možda uspijemo organizirati i odlazak uživo!

17.03.2022. Glazbena radionica

Na red je došla glazbena aktivnost koju nam je održao naš Šešo – vježbali smo ritam i to sve uz pomoć instrumenata koje smo sami izradili!

16.03.2022. Kulinarska radionica

Danas smo malo za promjenu – kuhali! Radili smo salatu od tune.

15.03.2022. Kreativna radionica šivanja

Današnje poslijepodne proveli smo u pripremanju i izradi krakova za naše Hilde. Uspjeli smo puno toga napraviti!

14.03.2022. Eko sajam Zeleni Kastav

Tjedan smo započeli odlaskom na Zeleni Kastav. Iako je bilo hladno, zagrijali smo se uz punjenje naših vrećica lavande – Vandi.

11.03.2022. Dipova ZOOM čajanka

Mi smo petak proveli u ugodnom društvu na našoj Zoom čajanci. A vi?

10.03.2022. Posjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci i kreativna radionica

Danas nam je u DIP došla savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u Rijeci, Tea Rubeša . Savjetnica je imala priliku upoznati naše DIP-ovce te iz prve ruke vidjeti čime se mi ovdje bavimo. Osim toga, danas smo uspjeli naš “prozorčić” DIP-ovih pravila privesti kraju!  Sve u svemu, jedan jako uzbudljiv dan u DIP-u.

09.03.2022. Uređenje vrta u Viškovu

I ovaj tjedan smo zasukali rukave i bacili se na uređenje našeg vrta u Viškovu! Bilo nas je jako puno – a danas smo imali i “male pomoćnike” iz osnovne škole te su nam se pridružili i naši volonteri misionari. Puno toga smo uspjeli napraviti!

08.03.2022. Kreativna radionica izrade Slikovnice

Danas smo ilustrirali tekst naše DIP-ove slikovnice i priveli ju kraju! Hvala našim volonterima, Dariji i Filipu, na super ideji i aktivnosti, a konačni izgled slikovnice imate priliku vidjeti na fotografijama.

P.S. Sljedeći tjedan nas očekuje još jedna “Slikovnica” s ostatkom DIP-ovaca.

07.03.2022. Dipova pravila i kreativna radionica

Ponedjeljak smo započeli “DIP-ovim pravilima”. U procesu je izrada nečeg jako zanimljivog, a konačni izgled imat ćete priliku vidjeti uskoro!

04.03.2022. Dipova ZOOM čajanka

Na današnjoj Zoom čajanci, malo smo upregnuli moždane vijuge i spojili ugodno s korisnim! Pogađali smo tko je koja životinja.

03.03.2022. Kreativna radionica

Današnji dan možemo opisati jednom riječju – “laganini”. Dok je jedna grupa dovršavala naše spremnike, ostatak je pripremao krakove za Hilde. Mi smo već spremni za vikend, a vi?

02.03.2022. Vrtlarska radionica

Napokon nam je malo zatoplilo pa je došlo vrijeme za odlazak na naš eko vrt u Viškovu! Puno smo toga uspjeli napraviti – pokupiti smeće, odrezati stare grane, očistiti alat i provjeriti koje su nam biljčice preživjele zimu. Nakon rada, odmorili smo uz piknik na suncu!

01.03.2022. Likovna radionica "Slikovnica"

Danas je drugu grupu DIP-ovaca dočekala aktivnost “Slikovnica” u sklopu koje su, također imali zadatak smisliti svoj naziv i tekst DIP-ove slikovnice. S nestrpljenjem očekujemo sljedeći tjedan da ilustriramo ono što smo danas napisali!

28.02.2022. Likovna radionica "Slikovnica" i maškarana zabava

Zahvaljujući našim volonterima, Filipu i Dariji, danas smo imali jednu jaaako zanimljivu aktivnost! Svi zajedno, osmislili smo priču za DIP-ovu slikovnicu “Čarobna DIP-ova šuma”, koju ćemo sljedeći tjedan i ilustrirati sa našim crtežima. Poslije toga, opustili smo se uz maškaranu zabavu koju nam je Borna uljepšao s finim krafnama.

P.S Probajte pogoditi “tko je tko”?

25.02.2022. Dipova ZOOM čajanka

S petkom je došla i naša Zoom čajanka koju DIP-ovci jedva čekaju! Danas smo pričali o “Danu ružičastih majica” – Danu prevencije vršnjačkog nasilja, koji se održava posljednje srijede u veljači. Povodom toga, pogledali smo i kratki edukativni video iz kojeg smo naučili razlikovati pojmove “sukob”, “nasilje” i “zlostavljanje“. Isto tako, popričali smo o tome što napraviti ukoliko se susretnemo s nekima od njih.

24.02.2022. Kreativna radionica s prijateljima iz Izvora Selce

Nakon dugo vremena, u DIP su nam došli naši prijatelji iz Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce. Spojili smo ugodno s korisnim – održali smo kreativnu aktivnost u sklopu koje je svatko uspio, od običnih ručnika, napraviti svojeg medvjedića. Nakon toga, međusobno smo se podružili i zasladili ukusnim kolačima i voćem . Hvala vam što ste došli i nadamo se da ćete nam doći opet uskoro!

23.02.2022. Kulinarska radionica

Naša volonterka Tina održala nam je kulinarsku aktivnost – radili smo dva jela: paštetu od tune i krumpir s povrćem! Zahvaljujući trudu DIP-ovaca i naše Tine, oba jela ispala su fantastično! P.S. Sve smo pojeli.

22.02.2022. CIRA - 4. Edukativno predavanje

Nakon aktivnosti u DIP-u, dan smo završili 4. edukativnim predavanjem koje je održao Centar za inkluzivne radne aktivnosti . Tema današnjeg predavanja bila je “Strategije i nacionalni plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom” u sklopu projekta “Aktivni za inkluziju”. Projekt je financijski podržan od strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, a provodi se u razdoblju od 01. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. Hvala CIRA-i, jer su naši DIP-ovci, kao i uvijek imali priliku čuti i naučiti mnogo toga novog i zanimljivog.

22.02.2022. Kreativna radionica „Kutijice sreće“

Naša volonterka Karin, danas nam je održala kreativnu aktivnost “Kutijice sreće” – naučili smo raditi kutijice od papira u koje smo kasnije ubacivali poruke o stvarima koje nas vesele.

21.02.2022. Maškarana proslava rođendana

Naš Antonio danas je slavio 22. rođendan! Povodom toga, u DIP-u smo napravili kostimiranu  rođendansku proslavu koja je protekla… ma najbolje da sami procijenite na fotografijama! Hvala našem Mirko Jovičić Photography na divnim fotografijama!

18.02.2022. Dipova ZOOM čajanka

Zoom čajanka protekla je veselo – pričali smo o svemu i svačemu, a dotakli smo se i teme maškara!

17.02.2022. Kreativna radionica

Velika mama Hilda danas je dobila novo društvo – divovsku vrećicu La Vandu. Ona je također punjena recikliranim papirom, ali i s puuuuno malih vrećica Vandi koje su naravno – punjene lavandom. Uskoro im dolazi i treći “kompanjon”, ali vam nećemo otkriti o kome je riječ!

16.02.2022. Likovna radionica i Pričaonica

Dan smo započeli pričaonicom, nakon koje nam je i ovaj tjedan došao naš volonter Siniša koji je održao likovnu aktivnost s našim DIP-ovcima. Tema današnjeg crtanja bila je inspirirana pričom o grbavom koje je upravo svojim izgledom i nepravilnostima bilo “savršeno”. Pouka priče jest da naše nesavršenosti ne moraju nužno biti loše, već upravo suprotno – mogu predstavljati naše vrline.

15.02.2022. Likovna radionica i Pričaonica

Danas je druga grupa imala likovnu aktivnost – grataž! Prvo smo napravili podlogu putem fraktalnog crteža kojeg smo potom obojali pastelama, pa crnim tušem. Dalje smo pustili mašti na volju! Dan smo zaokružili pričaonicom.

14.02.2022. Zeleni Kastav

Ni kiša nas danas nije uspjela zaustaviti u našem odlasku na Zeleni Kastav. S nama je danas po prvi put na sajmu bila i naša Mama Hilda!

11.02.2022. Dipova ZOOM čajanka

Povodom nadolazećeg Valentinova, danas smo imali Zoom posvećen upravo tome! Za početak, DIP-ovci su dobili zadatak da pronađu i slikaju stvari u svojem domu koje povezuju s Valentinovom. Nakon toga, na Zoomu smo popričali o stvarima koje smo pronašli te smo pogledali kratki edukativni video o tome kako je nastalo Valentinovo i zašto ga uopće slavimo.

10.02.2022. Mozgalice s Martom

Naša volonterka Marta, danas nam je održala aktivnost “Mozgalica”. Zanima vas o čemu je riječ? Za početak, izrađivali smo novčanice i kovanice od kolaž papira, nakon čega su nam poslužili u igranju igre koju je Marta sama osmislila. Ponovili smo matematičke operacije zbrajanja i oduzimanja, unaprijedili smo vještine rukovanja novcem (koliko novaca trebamo dati, dobiti i koliko novaca posjedujemo).

09.02.2022. Likovna radionica

Sredinu tjedna proveli smo u likovnom ugođaju – naš volonter Siniša održao nam je likovnu aktivnost. Ovoga puta, slikali smo pomoću bijele i crne tempere jednu vrlo zanimljivu priču. Nećemo otkriti o čemu je riječ, da ne bismo ostatku DIP-ovaca pokvarili aktivnost koja i njih očekuje!

08.02.2022. Kreativna radionica – dekupaž

Danas smo nastavili sa ukrašavanjem naših “spremnika” za Vande i Hilde pomoću dekupaž tehnike.

07.02.2022. Kreativna radionica – brodići

Naša volonterka Lea danas nam je održala kreativnu aktivnost “Brodići”. Osim što smo naučili raditi brodiće od papira  imali smo priliku i napisati nešto lijepo jedni od drugima!

04.02.2022. Dipova ZOOM čajanka

Inspiracija za današnju Zoom čajanku bilo nam je edukativno predavanje od Centar za inkluzivne radne aktivnosti na kojem smo prisustvovali prošli petak. Pričali smo o našim kompetencijama, tj. o onome u čemu smo dobri te o poslovima koje bismo voljeli raditi. Došli smo do puuuno zanimljivih informacija!

03.02.2022. Radionica filcanja vune

I ovaj tjedan smo se malo bavili mokrim filcanjem vune. Uspjeli smo napraviti još vunenih kuglica! Dok smo mi filcali, u drugoj prostoriji su naši volonteri misionari vrijedno radili!

02.02.2022. Likovna radionica

Danas smo se malo “igrali” s pastelama i tušem – radili smo tehniku grataž (grattage). Prvo smo pastelama napravili šarenu podlogu koju smo potom premazali tušem. Kada se tuš osušio, drvenim štapićem smo strugali po papiru i crtali različite motive.

01.02.2022. Radionica šivanja

Došao je i taj trenutak da vam otkrijemo čime smo se bavili proteklih dana!  Neki od vas su i pogodili – riječ je o divovskoj “Mami Hildi”!  Napravili smo ju od reciklirane tkanine koju smo napunili lavandom i recikliranim papirom. Ispala je… ma najbolje da procijenite sami!

31.01.2022. Supervizija volontera

U ponedjeljak, 31. siječnja 2022., održali smo još jednu superviziju volontera. Razmjenjivali smo iskustva te pričali o potencijalnim rješenjima za problemske situacije s kojima smo se suočili.

31.1.2022. Radionica šivanja

Mi smo danas imali aktivnost šivanja – možete li pogoditi što smo radili? Nismo još gotovi – nastavljamo sutra!

28.01.2022. Treće edukativno predavanje na temu "Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom" – online aktivnost

Umjesto Zoom čajanke, danas smo imali 3. edukativno predavanje koje je održao Centar za inkluzivne radne aktivnosti . Tema današnjeg predavanja bila je “Profesionalna rehabilitacija – zapošljavanje osoba s invaliditetom”. Imali smo priliku čuti i naučiti puno toga novoga te smo iz prve ruke dobili primjere dobre prakse!

27.01.2022. Radionica filcanja vune

Nakon dugo vremena, danas smo imali aktivnost filcanja. Imali smo “pojačanje” jer su s nama, uz našu volonterku Tinu, danas bile i studentice s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.  Uspjeli smo napraviti puuuno “vunenih loptica”!

26.01.2022.Pričaonica i likovna radionica

Dan smo započeli pričaonicom, nakon koje nam je naš volonter Siniša održao likovnu aktivnost – crtanje godova pomoću tuša. Kao i prethodna grupa, koristili smo različite tehnike rada tušem, poput laviranog tuša, crteža kistom i crteža drvcem. Krajnji crteži su sjajni!

25.01.2022. Mozgalica i Pričaonica

Utorak smo započeli Mozgalicom “Grad-Država”. Imali smo natjecanje u timovima koje je završilo nerješeno 1:1! Poslije smo imali pričaonicu na kojoj smo razgovarali o trenutnim problemima s kojima se suočavamo.

24.01.2022. Posjet gradonačelnika i pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke

Danas smo nakon dugog iščekivanja, napokon ugostili gradonačelnika Grada Rijeke, Marka Filipovića i pročelnicu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke. Upoznali smo ih s našom Udrugom, našim DIP-ovcima i onime čime se bavimo – našom vizijom i misijom. Budući da nas je bilo puno, imali smo dvije aktivnosti – aktivnost šivanja i kreativnu aktivnost! Hvala svim roditeljima koji su danas bili s nama i pružili nam podršku! Atmosferu imate priliku vidjeti na fotografijama.

21.01.2022. Dipova ZOOM čajanka

Za kraj tjedna, na Zoom čajanci pričali smo o znamenitostima Grada Rijeke. DIP-ovci su se sjetili Crkve Sv. Vida, Gradske ure, Trsata, Kosog tornja i Kapucinske crkve. Čim nam vrijeme malo zatopli, mogli bismo napraviti kratku “turističku” turu po Rijeci i posjetiti neke od ovih znamenitosti!

20.01.2022. Radionica lavande i Pričaonica

Na rasporedu su danas bile naše La Vande – čistili smo lavandu i punili vrećice koje su šivali naši DIP-ovci. Pridružila nam se i naša draga volonterka Sandra. Dan smo zaokružili pričaonicom na kojoj smo podijelili doživljaje s praznika!

19.01.2022. Proslava rođendana + Pričaonica

S malim zakašnjenjem, danas smo u DIP-u imali rođendansku proslavu od naše Helene B.  Ovim putem željeli bismo se zahvaliti Monii i njezinoj majci Snježani na predivnoj rođendanskoj torti koja nam je uljepšala ovu proslavu. Nakon rođendanske proslave, imali smo pričaonicu na kojoj smo međusobno podijelili probleme i stvari koje nas tište.

18.01.2022. Kreativna radionica dekupaža

Danas smo putem dekupaž tehnike s novinskim papirom ukrašavali kutije koje će nam služiti kao spremnici za naše Hilde i Vande. Čak smo uspjeli dovršiti i našu “DIP-ovu stolicu”!

17.01.2022. Edukativna radionica o emocijama

Tjedan smo započeli edukativnim animiranim filmom “Izvrnuto obrnuto”. Film govori o pet temeljnih emocija – sreći, tuzi, strahu, bijesu i gađenju. Naučili smo o važnosti samokontrole emocija te kako one mogu utjecati na naše ponašanje.

14.01.2022. Dipova ZOOM čajanka

Danas smo na Zoom čajanci pričali o životinjama iz Zoološkog vrta. Svatko je imao priliku navesti i opisati svoju najdražu životinju iz Zoološkog vrta te smo naučili osnovne karakteristike svake od njih.

13.01.2022. Ples, društvene igre i lavanda

Jutro smo započeli plesnom aktivnošću koju je vodila naša volonterka Lara. Naučili smo osnovne korake Zumbe te smo uspjeli i otplesati koreografiju koju je osmislila Lara. Nakon plesa, opustili smo se uz društvene igre i čišćenje lavande.

12.01.2022. Edukacija o ekologiji

Srijedu smo proveli gledajući edukativni film o ekologiji Wall-E. U DIP-u smo napravili “mini kino” te imali pravi filmski doživljaj! Nakon što smo pogledali film, popričali smo o njemu i izvukli glavne pouke.

11.01.2022. Radna akcija

Mi smo danas bili jako vrijedni – imali smo radnu akciju čišćenja i spremanja DIP-a. Čak smo uspjeli pročitati i što su dipovci napisali u “Kutiji žalbi”!

10.01.2022. Treća supervizija

U ponedjeljak, 10. siječnja održali smo treću superviziju na kojoj je prisustvovalo 8 volontera . Otvorili smo važne teme za diskusiju te otklonili postojeće nedoumice.

10.01.2022. Kreativna radionica

Nakon kratkog odmora, danas smo se puni energije vratili u DIP! Tjedan smo započeli kreativnom radionicom koju je održala naša Erasmus volonterka Leire. Nakon toga, opustili smo se uz čišćenje lavande.

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Wenzelova 2/1
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
Kontakt
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.