Sudjelovanje mladih - DRUŠTVO ZA ISTRAŽIVANJE I POTPORU

Pretraži
Idi na sadržaj

Glavni izbornik:

Sudjelovanje mladih

Javne politike za mlade > Strukturirani dijalog s mladima
1. Višegodišnji suradnici na projektu kojeg provodi Regionalni info centar za mlade Rijeka, ”Neka se lokalni glasovi čuju!”, od istraživanja potreba mladih, savjetovanja vezano za strukturirani dijalog mladih i donositelja političkih odluka do strateškog planiranja, odnosno izrade programa za mlade - naša članica je napisala publikaciju za projekt - vidi http://umki.hr/sites/umki.hr/files/cr-collections/2/publikacijanslgc-1388484575.pdf).

Sudjelovali kao stručn suradnici, 2014. godine, u trećem izdanju ovoga projekta, na izradi i pripremi materijala.

U 2015. godini za potrebe ovog višegodišnjeg projekta naša članica je napisala publikaciju za mlade: Priručnik za razvoj prakse demokratskog dijaloga između mladih i donositelja odluka "Neka se lokalni glasovi čuju!" vidi link http://umki.hr/sites/umki.hr/files/cr-collections/2/nekaselokalniglasovicuju2015.finalezaweb.pdf

2. DIP je partner na programu koji provodi Regionalni info centar za mlade Rijeka, u parterstvu s udrugama mladih iz Karlovačke, Istarske i Ličko Senjske županije - u 2015. godini je program Regionalni info centar za mlade dobio potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. DIP surađuje na izradi standarda rada “regionalnih info centara za mlade”, odnosno superviziji tima za izradu standarda, kao i izrađuje evaluaciju izrađenog nacrta standarda rada info centara za mlade. U programu sudjeluju je naša članica, kao predstavnica skupine mladih s teškoćama i studeneta/olontera iz našeg programa Laboratorij životnih vjšetina Prijatelji, Iva Davorija, studentica pedagogije i povijesti. 
"Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući
financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva
i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog
modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva"

POZIV STUDENTICAMA I STUDNETIMA - VOLONTERKAMA I VOLONTERIMA!
VAŠI/E KOLEGE/ICE STUDENTI/CE S INVALIDITETOM VAS TREBAJU!

Sudjelujte u građanskoj akciji
DO USPJEHA BEZ PREPREKA!
STUDENTI – INSPEKTORI ARHITEKTONSKIH BARIJERA!

Nositelj: Društvo za istraživanje i potporu, Rijeka
Inicijativa: studenti kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu
Financira: Nacionalna zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva (prema decentralizranom modelu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva), za financiranje građanskih akcija, Naš doprinos zajednici
Trajanje: od veljače do kraja svibnja 2016. godine

Pozivamo Vas da se priključite građanskoj akciji koja je nastala na inicijativu studenta kulturalnih studija, budite “studenti – inspektori arhitektonskih barijera!“

“Do uspjeha bez prepreka! Studenti - inspektori arhitektonskih barijera!” je akcija mladih/studenata za potporu kolegama s invaliditetom na riječkom Sveučilištu.
Provodit će se komunikacijska kampanja senzibiliziraja javnosti i sudjelovanja u donošenju poličkih odluka radi uklanjanja arhitektonskih barijera.


Prijavite se do polovine siječanja 2016. godine, a prvi informativni sastanak za sve volontere će biti polovinom siječnja 2016. godine. Što vas je više to će obaveze biti manja, a napravit ćemo više!

Prijavu možete izvršiti na web stranici: www.dip.hr elektroničkim putem na obrascu za volontere http://www.dip.hr/obrazac-za-volontere.html ili na info@dip.hr ili drustvo@potpora.info a informacije možete odbiti i telefonskim putem: pošaljite sms na tel. 091 455 0758 – “projekt Studenti inspektori” i nazvati ćemo Vas čim budemo u mogućnosti.

Vaš DIP tim!

 
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni izbornik