O nama - DRUŠTVO ZA ISTRAŽIVANJE I POTPORU

Pretraži
Idi na sadržaj

Glavni izbornik:

O nama

Mi smo neprofitna organizacija čije djelovanje je usmjereno dobrobiti zajednice, a poesebno skupinama djece i mladih s manje mogućnosti.

Udruga Društvo za istraživanje i potporu (DIP) osnovana je 2014. godine sa ciljem unaprijeđenja života građana, prevencije društvene isključenosti, promocije zdravog načina života, humanosti i solidarnosti, a prvenstveno prema skupinama s manje mogućnosti. Stručnjaci smo iz različitih područja, pa ikupljamo socijalne pedage, defektologe-rehabilitatore, učitelje, liječnike, sociologe, psihologe, ali i osobe koje imaju puno entuzijazma i ljubavi za druge. Osnivačice DIP-a su osobe s velikim iskustvom u civilnom i općenito javnom sektoru, kao stručne suradnice na raznim projektima, sa puno sati volonterskog rada. Poznavajući potrebe djece i mladih, posebno onih s manje mogućnosti, želimo učiniti više nego li možemo učiniti kao pojedinci te staviti svoje znanje i iskustvo na raspolaganje zajednici.

Jako nam je važno da učinimo sve kako bi pokrenuli pozitivne promjene u zajednici u kojoj živimo, ali i u širem društvenom okruženju. Zato su naše aktivnosti raznolike:
- istražujemo kako bismo na objektivan način prikupili podatke o potrebama, pojavama i promjenama u društvu
- vrednujemo, procjenjujemo i ocjenjujemo (evaluiramo, analiziramo i preporučamo kako biti bolji) što smo mi učinili i što su drugi učinili za zajednicu/društvo u kojoj živimo
- planiramo programe i projekte kako bi osvarili ciljeve DIP -a, dali potporu drugim neprofitnim organizacijama i pojedincima
- planiramo i dajemo potporu drugima oko izrade strateških dokumenata, akcijskih planova i programa
- organiziramo slobodno vrijeme za djecu i mlade posebno ali i za druge skupine
- informiramo, savjetujemo i osposobljavamo
- možemo pružati terapijske usluge licenciranih stručnjaka
- zagovaramo javne interese skupina s manje mogućnosti
- surađujemo, dijelimo i veselimo se zajedničkim projektima s drugima …

Zato pružamo potporu onima koji ju trebaju, a naročito djeci i mladima. Volimo kada i drugi daju nama potporu! Naše primarne ciljne skupine su djeca i mladi s teškoćama (ADHD, autizam i dr.), poremećajima u ponašanju, mladi nezaposleni i dr.
Mi smo dipovke i dipovci, a naš je cilj učiniti sve kako bi se spriječila društvena isključenost na temelju nekog od obilježja, mi zagovaramo jednake mogućnosti za sve, slobodu izbora i ljudska prava i otvoreno društvo.
Naše najveće bogatstvo i vrijednost su naši volonteri, djeca i mladi s kojima radimo i svi naši suradnici i donatori.

Struktura DIP-a:

- skupštinu čine svi redovni članovi DIP-a
- glavni odbor čine predsjednik, zamjenik predsjednika, tajnik i dva člana
- nadzorni odbor čine tri člana
- sud časti čine tri člana

DIP ima likvidatora.

Kako bi osigurali da naše djelovanje bude u skladu s najvišim vrijednostima ljudskih prava, humanosti, solidarnosti, demokratskim principima, javno i otvoreno, donijeli smo i Etički kodeks DIP-a (studeni, 2013.)


Kako postati dipovka ili dipovac?

Imaš ideju, oduvijek si htio provesti svoju ideju u stvarnost, ljuti te neka nepravda, želiš nekoga pohvaliti, imaš znanja i vještine koje želiš podijeliti, želiš volontirati, trebaš potporu, savjet ili informaciju – dobrodošao si! Možeš odabrati koliko i kako ćeš se uključiti:

1. možeš biti član DIP-a - ispuni obrazac prijave za člana ..link Obrazac za člana, pošalji nam i Glavni odbor će te upisati. Možeš biti redovni, nominalani, počasni, podržavajući član.

2. možeš biti volonter na projektima i programima DIP-a - ispuni link Obrazac prijave za volontera i javit ćemo ti se. Ako si volonter izdat ćemo ti potvrdu o volontiranju i potvrdu o stečenim kompetencijama za vrijeme volontiranja.
Vidi i Zakon o volonterstvu - pročišćeni tekst zakona (NN 58/07, 22/13), više na http://www.zakon.hr/z/258/Zakon-o-volonterstvu, a vidi i Etički kodeks volontera, više na http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339404.html

3. možeš donirati DIP-u. Pošalji upit!

4. možeš biti suradnik ili partner - ako želiš da surđujemo na nekom partnerskom projektu. Pošalji upit.

5. možeš bilo kako drugačije dati potporu našim ciljevima, a mi ili ti ne znaš kako – javi nam se!

Naši kontakti su: 
DRUŠTVO ZA ISTRAŽIVANJE I POTPORU (DIP)
Adresa: Ivana Dežmana 3
E - mail: info@dip.hr
             admin@dip.hr
             Volonteri2016@dip.hr

Tel/mob: +385 91 5580920
Ostalo:
DRUŠTVO ZA ISTRAŽIVANJA I POTPORU
SOCIETY FOR RESEARCH AND SUPPORT
Ivana Dežmana 3, Rijeka, Hrvatska
OIB: 78171364712 – MB: 4152115
ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA IBAN: HR7123600001102394295

 
 
Natrag na sadržaj | Natrag na glavni izbornik