Uključenost u zajednicu, suradnja

Kako smo uključeni u zajednicu? S kime surađujemo, s kime se želimo udružiti kako bi unaprijedili prava ljudi za koje radimo? Od 2020. …

IV.  travanj 2020. nam protiče i dalje  u #ostanidoma stanju ali smo ipak prijavili zajedničke programe s našim partnerima na javni poziv nadležnog ministarstva i pišemo i pripremamo prijave projekta te sudjelujemo na informativnim radionicama za 2 natječaja ACF Hrvatska  i An idea challenge for Civic Europe! Nema odmora!

–  na javni poziv Ministarstva za demografiju..prijavili smo u partnerstvu s Centar za socijalnu skrb, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko goranske županije i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.! Hvala svim suradnicima  na razumijevanju i podršci!

–  Lions Klub Korzo Rijeka su nam Uskrs učinili najsretninjim s vijesti da su prikupili donacije za naš rad i tako nam dali podršku u ovim teškim vremenima! Biti uključen u zajednicu i činiti dobro možemo biti bilo kada, ništa nas u tome ne može spriječiti,  papa ni ova #ostanidoma situacija, a pokazali su nam to naši novi prijatelji iz Lions klub Korzo Rijeka! Hvala od srca!

 III. ožujak 2020. nam protiče u suradnji s:

  1. Hrvatski savez za nordijsko hodanje https://nordijsko-hodanje.com jer smo uputili našu najstariju hodačicu da položi ispit za voditelja nordijskog hodanja, prema programu INWA (International Nordic Walking Federation), priznate po cijelom svijetu. Zašto? Jer svi žele naučiti hodati a mi želimo biti ti koji će u društvu s našim mladima za koje radimo podučavati druge i tako stvoriti veselu i zdravu zajednicu!

    International Nordic Walking Federation (INWA)

        2. Kompost i kontekst https://www.facebook.com/kompostkontekst/ i TEČAJ PERMAKULTURNOG DIZAJNIRANJA (PDC) – Rijeka, veljača / ožujak, 2020. se održava po drugi put u našem DIP-u. Zašto? Jer smo se već pri osnivanju opredijeliti za prom icanje održivog razvoja pa u našim vrtnim aktivnostima i drugim ekološkim područjima primjenjujemoi najbolje prinicipe odnosa prema “zemlji i ljudima”.  Na prvom tečaju PKD 2019 godine je sudjelovala naša mag.ekološke poljprivrede Ivana kako bi mogla primjeniti svoje znanje na oblikovanje vrta u Općini Viškovo na kojem se provode radno-okupacijske aktivnosti, a dobili smo pregršt novoih prijatelja, sudionika tečaja, poput Borisa koji nam je poklonio svoj trimer, Klelije koja nam je donirala sredstva za popravak šivaćih mašina na kojim naši mladi šiju mirisne vrećice lavande, šašave patuljke..ali i edukatore Cvijetu, Gordanu i Nenada. Ove godine će im se pridružiti na tečaju kao edukatori i bivši sudionici, Ivana i Mladen.
Program je raspoređen kroz produljena četiri vikenda, petkom od 17:00 do 21:00 te subotom i nedjeljom od 9:30 do 19:00 sati (uključujući pauze za ručak), uz eventualne minimale izmjene u dnevnoj satnici.
• 21. – 23.2.2020.  • 28.2. – 1.3.2020.   vikend pauze — • 13. – 15.3.2020.– vikend pauze — • 27. – 29.3.2020. Tečaj je održan od zadnjeg termina kada je zločesti virus prekinuo održavanje, no vidimo se skoro.

                 3. Primorsko goranska županija: potpisali smo ugovor o sufinanciranju radno-okupacijskog programa “Priprema, pozor, radim” kojeg smo prijavili na natječaj za financiranje projekata i programa koje provode udruge za opće dobro iz proračuna PGŽ, UO za socijalnu politiku i mlade.

Hvala PGŽ što je prihvatila da su potrebe za provedbom ovog programa stvarne i objektivne, da postoji skupina koja bez ove podrške ne može sama te  da je ovo inovativnivni model/socijalna inovacija u našoj regiji kojom  sprječavamo socijalnu isključenost i omogućavamo prava na uključenost u zajednicu i na rad naših mladih za koje radimo!

 

 

 

 

 

4. Općina Viškovo  započeli smo suradnju na projektu financiranom iz EU fondova “Prevencija pušenja”, a naša uloga će biti organizirati promotivni tečaj nordijskog hodanja za javnost kako bi promovirali rekreativne aktivnosti kao zaštitini faktor u prevenciji pušenja. Hvala na povjerenju i veselimo se aktinvostima!

 

II: Veljača 2020. godine nam protječe u aktivnostima  poticanja  međusektorske suradnje i umrežavanja s organizacijama koje se bave područjem  problematike mladih i osoba s invaliditetom u zajedničkim projektima, okruglim stolovima i sl

Uspostavili smo suradnju s:

1. Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije,  s Odjelom s socijalnu medicinu i

2. Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Srce http://srce-rijeka.hr/o-nama/

3. Odjelom za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke https://www.rijeka.hr/gradska-uprava/gradski-odjeli/odjel-za-sport-i-tehnicku-kulturu/ kako bi se priznalo i valoriziralo naše inkluzivno volontiranje na manifestacijama Grada poput “Homo si teć!” na kojoj promičemo inkluzivno volontiranje  već 4 – tu godinu te kako bi  uspostavila suradnja na programima rekreativnog bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima  za širu javnost i posebne skupine radi povećanja socijalne uključenosti.

4. Odjelom za gospodarenje imovine Grada Rijeke, kako bi naši nove mogućnosti suradnje oko pronalaska primjerenog prostora za djelovanje udurge i proširili naše djelatnosti i tako pružali kvalitetnije socijalne usluge!

Dogovoreno je da će nas NZZKZ PGŽ će uključiti u svoje aktivnosti, a s udrugom Srce ćemo razmjenjivati iskustva i znanja iz područja djelovanja u cilju unaprjeđenja socijalne usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške osobama kojima je potrebna podrška, a posebno iz naše prioritetne skupine.

Osim toga, s  NZJZPGŽ će biti uključen u našu komunikacijsku kampanju tako što će provoditi informativne radionice iz područja zdravstva u skladu s potrebama naših članova. Ove aktivnosti su pripremne aktivnosti  za provedbu kampanje za oblikovanje modela zapošljavanja osoba s invaliditetom i onih kojima treba podrška uz podršku u radu ili podršku asistenata osobama s invaliditetom u radu (radnih asistenata ili instruktora).

Siječanj 2020 započeli smo suradnju s  Loins klubom Korzo Rijeka i zahvaljemo na prilici da se predstavimo!

 

Share on Facebook

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Ivana Dežmana 3
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.