Utjecaj na društveni razvoj i podsektor – DIP i drugi!

Veljača 2020. godine nam protječe u aktivnostima  poticanja  međusektorske suradnje i umrežavanja s organizacijama koje se bave područjem  problematike mladih i osoba s invaliditetom u zajedničkim projektima, okruglim stolovima i sl.

  1. Uspostavili smo suradnju s  Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije,  s Odjelom s socijalnu medicinu i
  2. Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Srce http://srce-rijeka.hr/o-nama/ 
  3. te Odjelom za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke https://www.rijeka.hr/gradska-uprava/gradski-odjeli/odjel-za-sport-i-tehnicku-kulturu/ kako bi se priznalo i valoriziralo naše inkluzivno volontiranje na manifestacijama Grada poput “Homo si teć!” na kojoj promičemo inkluzivno volontiranje  već 4 – tu godinu te kako bi  uspostavila suradnja na programima rekreativnog bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima  za širu javnost i posebne skupine radi povećanja socijalne uključenosti.

Dogovoreno je da će nas NZZKZ PGŽ će uključiti u svoje aktivnosti, a s udrugom Srce ćemo razmjenjivati iskustva i znanja iz područja djelovanja u cilju unaprjeđenja socijalne usluge poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške osobama kojima je potrebna podrška, a posebno iz naše prioritetne skupine.

Osim toga, s  NZJZPGŽ će biti uključen u našu komunikacijsku kampanju tako što će provoditi informativne radionice iz područja zdravstva u skladu s potrebama naših članova. Ove aktivnosti su pripremne aktivnosti  za provedbu kampanje za oblikovanje modela zapošljavanja osoba s invaliditetom i onih kojima treba podrška uz podršku u radu ili podršku asistenata osobama s invaliditetom u radu (radnih asistetnata ili instruktora). 

 

 

Share on Facebook

Kontaktirajte nas

Informacije

Adresa
  • Ivana Dežmana 3
  • Rijeka, Hrvatska
  • OIB: 78171364712
  • MB: 4152115
  • ŽIRO RAČUN: ZAGREBAČKA BANKA
  • IBAN: HR7123600001102394295
  • Društvo za istraživanje i potporu je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.